Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Virusvrees zet AEX fors in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag fors in het rood geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met flinke verliezen. De snelle wereldwijde verspreiding van het nieuwe coronavirus hield de financiële markten in de greep. Op het Damrak openden de AEX-bedrijven Adyen, IMCD en Aalberts Industries de boeken.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel 1,9 procent lager op 570,66 punten. De MidKap daalde 1,8 procent tot 899,15 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 2,2 procent. De hoofdindex in Milaan verloor 2 procent.

IMCD boekte afgelopen jaar meer omzet en winst dankzij overnames. De Rotterdamse distributeur van chemicaliën won 1,5 procent en was de enige stijger in de AEX. Betaalbedrijf Adyen zakte 1,8 procent onder een flinke winststijging in 2019. Aalberts daalde 2,9 procent. De industrieel toeleverancier heeft naar eigen zeggen een solide jaar 2019 achter de rug. De omzet steeg met 3 procent. De operationele winst viel 1 procent lager uit.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: AFN

Meer over AFN

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links