Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Marktbreed is het nu echt bar en boos

Ik weet dat u schreeuwt om informatie, duiding, houvast, richting, raad, wijsheid, tips, troost, of een schouder om op uit te huilen. Helaas, ik heb niets van dit alles voor u. Dit is zo'n dag en eigenlijk al week dat alles redeloos, radeloos en reddeloos de shredder in gaat. En dat gaat zonder aanzien des persoons.

Hoogrisico (bijvoorbeeld Air France-KLM), tech (ASML), snelle stijgers (Galapagos) en financials (álle banken en verzekeraars) en bedrijven die de pech hebben deze dagen met iets tegenvallende cijfers te komen (Aalberts en AB InBev) voorop. Aandelen als ABN Amro en PostNL staan rond hun all time lows.

Koersen geplukt om 16:00 uur, na het eerste half uurtje op Wall Street. Op deze manier rollen we zo een bear market in (-20% vanaf de top), maar net als de huid van de beer moet u ook die van de stier niet te snel verkopen. De koersen spreken voor zich, voor zo ver ze voor zich spreken dan, maar dat spreekt voor zich.

Opvallend vind ik dat de dollar zakt naar 1,10 en dat goud het met een nul voor de komma doet. Als er al een vlucht is, is in het in het kwaliteitsstaatspapier, ofwel AA(A). Junk en meuk gaat ook de deur uit.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht