Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 asti 12 maart 2020 03:53
    quote:

    ff_relativeren schreef op 12 maart 2020 02:56:

    [...]
    ik vraag me af, waarom het sterftecijfer wereldwijd ligt op ruim 3%, en het sterftecijfer in Italie ligt op ruim 6%. Waarin wijkt 1 land af ? Wat is er in dat ene land zoveel anders ?

    Ik kan me niet voorstellen dat alleen Italie volledigere cijfers geeft, en heel de wereld niet.
    Is het iets demografisch, zoals een grotere bevolkingsgroep in bepaalde leeftijdscategorie ?

    Kent Italie, in tegenstelling tot de hele wereld, een andere (veelvuldigere) blootstelling zoals het eten van niet-gekookte groenten (denk aan tomaten, paprika, broccoli, olijven, champignons, etc) ? Het lijkt ondenkbaar -en meer blootstelling betekent niet een hoger sterftecijfer ; hooguit een snellere besmetting-.

    Is het een geografisch issue ? Noord-Italie kent een relatief droge en koude wintertijd.
    Maar de rest van Italie kent een mediterraan klimaat. Daar lijkt het dan ook niet in te zitten.

    Niet de mate van blootstelling ? Niet iets geografisch ? Zit het in de demografische samenstelling van de Italiaanse bevolking ? De paar procent verschil tussen Italie en de wereld is geen peanuts. Het is het dubbele tegenover de rest van de wereld. 6 procent tegenover 3 procent.

    Cijfermatige afwijkingen vallen nu eenmaal op. En hebben een verklaring nodig.

    Een hoger sterftecijfer suggereert niet perse meer volledige cijfers. Het kan ook betekenen dat een land juist een minder volledig beeld heeft van het totaal aantal besmetten.

    Daarnaast een reeds gegeven, voor de hand liggende reden: op een gegeven moment raakte het Italiaanse gezondheidssysteem overbelast.

    Verder kan het zo zijn dat de Italië niet alleen relatief veel ouderen kent, maar dat het sociale gedrag van de groep ook invloed heeft.

    Ik denk dat een bevolking het verloop tot op bepaalde hoogte zelf in de hand kan hebben. En je ziet dat het bij zelfs de allerdomste mensen begint door te dringen dat er wel degelijk iets aan de hand is.
  2. forum rang 6 Chiddix 12 maart 2020 05:04
    Dagstaat coronavirus: 11/3

    Italie-12462(+2313)
    Iran-9000(+958)
    Nederland-503(+121)
    Belgie-314(+47)
    Frankrijk-2284
    Spanje-2277
    Duitsland-1908

    Ben een uur vroeger maar dat heeft met het besluit van Trump te maken. Personenvervoer uit Europa gaat op slot naar de VS uitgezonderd vracht(vliegtuigen/schepen).
    Trump is van mening , dat Europa te weinig doet tegen het coronavirus. Denk, dat hij het goed ziet. Halfbakken maatregelen bv in Nederland en Belgie van politici met veel boter op hun hoofd, om zo min mogelijk economische schade te krijgen.
    Virologen in Belgie hebben ervoor gewaarschuwd maar er wordt niet geluisterd.
  3. forum rang 6 Chiddix 12 maart 2020 05:38
    Presentatoren van EenVandaag en Nieuwsuur en ook Belgie(Canvas) spraken gisterenavond hun bezorgdheid uit over de maatregelen in Nederland en Belgie. Ze wisten toen nog niet wat Trump zou gaan doen. Het VK valt niet onder de maatregel (?) van Trump.
  4. forum rang 10 voda 12 maart 2020 06:26
    Trump: Vanaf vrijdag geen vluchten meer tussen Europa en de VS

    De Amerikaanse president Donald Trump schort al het vliegverkeer tussen Europa en de Verenigde Staten vanaf vrijdag middernacht (lokale tijd) op voor een periode van dertig dagen. Het verbod treft ook het vrachtverkeer tussen Europa en de VS. Amerikanen mogen na een grondige controle wel hun land weer in.

    Buitenlandredactie 12-03-20, 02:36 Laatste update: 06:22

    Reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar de VS blijft wel toegestaan. In het Verenigd Koninkrijk zijn tot nu toe zo'n 460 besmettingsgevallen gemeld.

    Het inreisverbod voor Europeanen is een maatregel om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in de VS tegen te gaan. Dat maakte Trump tijdens een persconferentie over het virus bekend. Hij zei ook dat hij er vertrouwen in heeft dat de VS op een adequate manier reageert op besmettingsgevaar. Trump roept het Congres op om financiële noodmaatregelen goed te keuren die de economische gevolgen voor Amerikanen kunnen verzachten.

    Momenteel zijn meer dan 115.000 mensen wereldwijd besmet met het longvirus. Daarvan wonen er zeker 1.000 in de VS. Het grootste deel van de dodelijke slachtoffers, inmiddels meer dan 4.200, vielen in China. In de VS vielen tot nu toe 38 doden, waarvan het grootste aantal in de staat Washington.

    www.ad.nl/dossier-coronavirus/trump-v...
  5. forum rang 10 voda 12 maart 2020 06:29
    LIVE |
    Eerste gevallen in Cuba, India verstrekt geen toeristenvisa meer

    CORONAVIRUSWHO-chef Tedros noemt het nieuwe coronavirus een pandemie. Het aantal coronabesmettingen in Nederland is met 121 opgelopen naar 503. Dat meldt het RIVM vanmiddag. Ook is er een vijfde persoon overleden aan de gevolgen van het virus. Een groep van 27 vakantiegangers, vermoedelijk allemaal Nederlanders, zit in quarantaine in Vietnam. In Italië zijn er vandaag 200 doden bij gekomen. De Italiaanse regering heeft besloten bijna alle winkels te sluiten. Ook vandaag houden we je live op de hoogte in ons blog. Hier lees je de afgelopen dagen terug.

    Caspar Naber & Chris Klomp 12 mrt. 2020 Laatste update: 04:50

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-ee...

  6. forum rang 10 voda 12 maart 2020 06:34
    Experts: als we niet strenger ingrijpen, dreigen Italiaanse toestanden

    Als Nederland niet per direct draconische maatregelen neemt tegen het coronavirus, zijn Italiaanse toestanden in ons land niet uit te sluiten. Daarvoor waarschuwt een groeiende groep experts.

    Hanneke van Houwelingen en Chris van Mersbergen 12-03-20, 03:00

    Steeds meer deskundigen stellen dat de overheid in heel het land strengere maatregelen moet afkondigen, zoals het verbieden van alle grote evenementen. Nu is die maatregel alleen in Brabant genomen. Gisteren werd bekend dat het aantal besmettingen in ons land met 121 is toegenomen, waardoor het totaal uitkomt op 503. Vijf mensen zijn inmiddels overleden. Wereldgezondheidsorganisatie WHO riep het virus gisteren uit tot pandemie, een epidemie op wereldwijde schaal.

    Bovendien lijkt nieuw onderzoek uit te wijzen dat ook mensen voordat ze ziekteverschijnselen krijgen anderen kunnen besmetten (zie kader onderaan dit verhaal). Dat betekent dat het virus zich ook ongemerkt kan verspreiden, en dat er misschien veel meer mensen besmet zijn dan tot dusver bekend. ,,Ik ben blij dat er maatregelen in Brabant zijn genomen, en hopelijk is het voldoende, maar daar ben ik niet zeker van”, zegt epidemioloog Niel Hens van de Vlaamse Universiteit Hasselt, die samen met Leidse wetenschappers het nieuwe onderzoek leidde. ,,Als we nu niet streng genoeg ingrijpen, gaan we misschien Italië achterna.”

    Dat vindt ook Reinoud Bon, die 21 jaar lang actief was als inspecteur volksgezondheid. ,,Ik heb nog geen enkele harde aanwijzing gezien die mij vertelt dat het hier anders zal gaan dan in Italië. De grafieken van de ontwikkelingen in Nederland lijken veel te veel op die van Italië twee weken geleden.”

    Grote evenementen
    Ook de Groningse microbioloog Alex Friedrich stelt daarom dat grote bijeenkomsten in heel het land moeten worden afgelast. Dezelfde roep klinkt in België. Tot nu zijn in Nederland alleen in Brabant evenementen met meer dan duizend bezoekers, zoals eredivisiewedstrijden en carnavalsoptochten, verboden. Andere voetbalwedstrijden gaan gewoon door, mét publiek, liet de KNVB gisteren weten.

    Lege terrassen in een winkelstraat in het regenachtige centrum van Tilburg.
    Lege terrassen in een winkelstraat in het regenachtige centrum van Tilburg. © ANP
    In omringende landen zoals Duitsland worden veel voetbalduels afgelast of zonder publiek afgewerkt. De Duitse bondskanselier Angela Merkel vreest dat ‘zestig tot zeventig procent’ van de bevolking het virus uiteindelijk onder de leden zal krijgen.

    Het RIVM laat in een reactie weten dat het kiest voor ‘proportionele maatregelen’. ,,We sluiten niet heel het land af”, zegt woordvoerder Harald Wychgel. Bovendien heeft het RIVM nog zijn bedenkingen bij de resultaten van de nieuwe studie. ,,De WHO en het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding stellen tot nu toe dat er maar een heel kleine kans is dat je het virus kunt overdragen in de periode voor je de ziekteverschijnselen krijgt. Wij volgen die lijn.”

    Handen schudden
    Er is meer kritiek op de manier waarop de overheid omgaat met de bestrijding van het coronavirus. Waarom zijn we twee weken geleden, toen het coronavirus Nederland bereikte, bijvoorbeeld niet opgehouden met het schudden van handen? Het is een van de dingen die Reinoud Bon niet begrijpt. ,,Eerst zeggen dat handenschudden prima is en dan maandag ineens vertellen dat we het niet meer moeten doen, dat is verwarrend. Het ondermijnt het gezag van de overheid.”

    Bon (68) werkte 21 jaar lang voor de inspectie voor de gezondheidszorg, die zich destijds nog bezighield met de infectieziektenbestrijding. Hij is erg kritisch op de manier waarop Nederland het coronavirus bestrijdt. Volgens Bon verzaakt het ministerie van Volksgezondheid op het gebied van een essentiële taak: publieksvoorlichting. ,,Wereldgezondheidsorganisatie WHO roept landen op om de bevolking beter voor te lichten. Maar Nederland heeft nog geen goede, brede campagne opgestart. Het gedrag van mensen bepaalt hoe snel het virus zich verspreidt, en dus ook in hoeverre ziekenhuizen ontwricht raken, en onze economie wordt geraakt.”

    Concrete adviezen
    Adviesteksten op de website van het ministerie en het RIVM zijn belangrijk, zegt Bon. ,,Maar dat is geen actieve publieksvoorlichting! Waar zijn de concrete adviezen voor specifieke groepen: voor het reizen per trein, voor kappers, winkeliers, voor de kinderopvang, het uitgaansleven? Hoe bereik je mensen met een verstandelijke beperking? Ik mis een SIRE-achtige campagne waarmee je actief een groot publiek bereikt. Je had dit allemaal voor kunnen bereiden, want je wist in januari dat het eraan kwam.”

    © ANP
    De logica in de maatregelen ontbreekt, vindt de oud-inspecteur. ,,Je krijgt als Brabander het advies om niet naar je werk te gaan, maar mag nog wel naar de kroeg. Dat begrijpen mensen toch niet?” Ook Niel Hens, epidemioloog aan de Universiteit Hasselt, stelt dat de richtlijnen ‘duidelijker’ en ‘strenger’ moeten. De extra maatregelen in Brabant zouden voor het hele land moeten gelden. ,,Schort overal tijdelijk de publieke bijeenkomsten op, beperk het aantal sociale contacten en werk zoveel mogelijk thuis,” adviseert hij.

    Vooraf ingrijpen
    Henk van Gerven, SP-Kamerlid en oud-huisarts, is ook voor een stevigere aanpak. ,,Je ziet het aantal ongecontroleerde besmettingen toenemen. We hadden al veel eerder over moeten gaan op het stoppen met handen schudden.” Van Gerven vindt ook dat grote evenementen in heel het land verboden zouden moeten worden. ,,Je moet vooraf ingrijpen. Anders loop je echt achter de feiten aan.”

    De oproep vindt weerklank bij microbioloog Alex Friedrich van het UMCG in Groningen. Friedrich wil dat de overheid direct een streep zet door alle grote evenementen, liet hij weten aan RTV Noord. ,,Ik weet niet waarom de overheid aarzelt. Als we nu niks doen, betalen we later de rekening.”

    Logisch en proportioneel
    Niet iedereen deelt de kritiek op het functioneren van de overheid. Sterker nog: de meeste experts staan vierkant achter de manier waarop het coronavirus in Nederland tot nu toe is aangepakt, zegt arts-microbioloog Marc Bonten van het UMC Utrecht. ,,Het is heel makkelijk om kritiek te hebben. Maar ga er maar eens aan staan. Dit is een virus dat je nog niet goed kent, elke dag komen er nieuwe inzichten op ons af. Ik zou zeggen dat er tot nu toe logisch en proportioneel gereageerd is. Wat moet je dan: meteen het hele land platleggen? Geen eredivisievoetbal in Groningen als daar geen enkel besmettingsgeval is?” (Inmiddels zijn er ook in Groningen coronabesmettingen geconstateerd, red.)

    Niet alleen de overheid moet meer doen, ook de burger moet zichzelf kritischer in de spiegel aankijken, vindt Andreas Voss, hoogleraar infectiepreventie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. ,,De publieke opinie moet nu echt omslaan, in heel Nederland. Iedereen moet beseffen dat de adviezen die je krijgt van het RIVM geen grapjes zijn. Alleen als we nu de schouders eronder zetten, kunnen we de stijgende curve van het aantal besmettingen misschien nog ombuigen. We moeten ons leven echt aanpassen.”

  7. forum rang 10 voda 12 maart 2020 06:34
    Deel 2:

    Nieuw onderzoek: corona eerder besmettelijk

    Samen met onderzoekers van het LUMC in Leiden toonde Niel Hens, epidemioloog aan de Universiteit Hasselt, aan dat coronapatiënten die nog geen ziekteverschijnselen vertonen, tóch anderen kunnen besmetten. Die ‘onzichtbare’ periode van de ziekte is volgens het nieuwe onderzoek riskanter dan steeds werd aangenomen door het RIVM.

    Hens baseert zich op gegevens van ruim tweehonderd coronapatiënten in Singapore en China. Een aanzienlijk deel van hen gaf het virus door aan anderen, nog voordat ze last kregen van een snotneus, hoestbuien of koorts. De precieze percentages zijn nog onzeker, maar Hens durft met zekerheid te zeggen dat het virus besmettelijker is dan we dachten. ,,Die periode voordat patiënten ziek worden is niet verwaarloosbaar.”

    Begin deze week zei Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, echter nog in deze krant dat verspreiding van het virus ‘onwaarschijnlijk’ is wanneer mensen geen klachten hebben. ,,Je hebt nu eenmaal een hoest of nies nodig om als virus in een druppeltje van de ene keel op de andere over te gaan,” aldus Van Dissel.

    Volgens Hens is het besmettingsgevaar er dus wel degelijk. ,,Mensen zitten wel twintig keer per uur aan hun gezicht. Als je eerst aan je mond zit en daarna iemand een hand geeft, kun je het virus overdragen.”

    De incubatietijd van de ziekte is gemiddeld vijf dagen. ,,Het virus zal zich eerst in je lichaam moeten vermenigvuldigen voordat je het op een ander kunt overdragen. Wij denken, op basis van een Canadese studie die onze resultaten onderschrijft, dat je twee tot drie dagen voordat je de eerste ziekteverschijnselen krijgt anderen kunt besmetten.”

    Overigens vindt Hens dat het RIVM niet te laat heeft ingegrepen. ,,Er was veel onduidelijkheid over het virus. Maar als we Italië niet achterna willen gaan, moeten we nu wel ingrijpen.”

    www.ad.nl/binnenland/experts-als-we-n...
  8. forum rang 4 Sentiment 12 maart 2020 06:43
    Wat heeft dit griepvirus, wat een ander griepvirus niet heeft, dat er zulke zware maatregelen getroffen moeten worden?
    Gaan we nu elk jaar voor een griepvirus zulke draconische maatregelen treffen?
  9. forum rang 6 Chiddix 12 maart 2020 06:45
    quote:

    voda schreef op 12 maart 2020 06:26:

    Trump: Vanaf vrijdag geen vluchten meer tussen Europa en de VS

    De Amerikaanse president Donald Trump schort al het vliegverkeer tussen Europa en de Verenigde Staten vanaf vrijdag middernacht (lokale tijd) op voor een periode van dertig dagen. Het verbod treft ook het vrachtverkeer tussen Europa en de VS. Amerikanen mogen na een grondige controle wel hun land weer in.

    Buitenlandredactie 12-03-20, 02:36 Laatste update: 06:22

    Er staat, het verbod treft ook vrachtverkeer maar bij nu nieuws lees ik, goederen uitgezonderd.
  10. forum rang 10 voda 12 maart 2020 06:46
    Ruim 126.000 besmettingen met coronavirus

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn ruim 126.000 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd, maar in China lijkt het aantal gevallen voorzichtig terug te lopen. Dit blijkt donderdag uit data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    Van deze 126.254 besmettingen zijn er 80.932 geconstateerd op het vasteland van China. Woensdag waren er in China nog 80.956 gevallen.

    In de VS gaat het om 1.312 besmettingen, in Japan om 639 en Zuid-Korea heeft 7.869 gevallen gemeld.

    In Duitsland zijn er 1.966 besmettingen. In Frankrijk gaat het om 2.284 gevallen. Verder zijn er 459 meldingen in het Verenigd Koninkrijk. Spanje kent 2.277 gevallen. Ook zijn er steeds meer meldingen in andere Europese landen, waaronder 314 in België en 503 in Nederland.

    Italië blijft de brandhaard in Europa. In Italië zijn er nu 12.462 besmettingen gemeld.

    In totaal zijn er inmiddels 4.637 mensen overleden aan het coronavirus en 68.265 mensen hersteld.

    gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsda...

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 6 Chiddix 12 maart 2020 06:51
    Rutte zal uit zijn hol moeten komen en krachtdadig optreden net als de Italiaanse premier Conte. Niet overlaten aan burgermeesters van een provincie.
    Stoppen met de gekkigheid van evenementen tot 1000 personen toegestaan. Theaters, bioscopen, musea etc platleggen.
  12. [verwijderd] 12 maart 2020 07:43
    Voor ruil aangeboden: 2x pak XXL toiletpapier(24 rollen dus), huismerk Lidel, dubbel laags, in originele verpakking.

    Gevraagd: petflessen drinkwater, liefst ongeopend

    Omgeving Noord Holland.
  13. forum rang 10 voda 12 maart 2020 09:26
    Piek coronavirus in China geweest - media

    (ABM FN-Dow Jones) De uitbraak van het coronavirus heeft in China gepiekt. Dit stelde een woordvoerder van de Nationale Gezondheidscommissie van China donderdag, volgens het staatspersbureau Xinhua.

    Wereldwijd waren er donderdag 126.254 besmettingen, waarvan er 80.932 geconstateerd werden op het vasteland van China. Woensdag waren er in China nog 80.956 gevallen.

    Inmiddels genezen er meer Chinezen van het virus dan er nieuwe besmettingen bijkomen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 7 leek2018 12 maart 2020 09:32
    quote:

    Kees2 schreef op 12 maart 2020 07:20:

    Aan andere ziektes sterven dagelijks gemiddeld meer mensen. Ook zijn er alleen in Nederland al 5-6 doden per dag door niet natuurlijke oorzaak.

    De opgeklopte paniek lijkt dan ook een ander doel te hebben.

    www.armstrongeconomics.com/internatio...
    Het gaat niet om het aantal doden, maar om de mogelijkheid dat we allemaal tegelijk ziek zijn. In principe kan iedereen besmet worden en de kans is groter dan normaal om ook ziek te worden.
  15. Waakhond 12 maart 2020 09:44
    Ik ben het helemaal eens met die opgeklopte paniek. Denk aan kanker, hart- en vaatziekten, griep, spierziekten! Daar overlijden dagelijks veel meer mensen aan dan aan de coronavirus. De 'grote beleggers' lachen zich nu rot. Ze krijgen de hele markt mee. Straks gaan de koersen weer stijgen. Dacht u werkelijk dat de individuele belegger hiervan optimaal zou profiteren? Nee, de grote beleggers krijgen straks gewoon voorrang bij het plaatsen van nieuwe orders. Een opgeklopte koerscorrectie dus. Ik heb het al diverse keren gezegd dat het niet zo raadzaam is om nu je aandelen te verkopen. Houden dus, eventueel bijkopen. Ik ben geen aanhanger van Trump, maar hij toont tenminste daadkracht. En onze politici dan? RIVM? Allemaal slappe hap in hun benadering van de coronacrisis.
  16. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 12 maart 2020 09:56
    quote:

    Sentiment schreef op 12 maart 2020 06:43:

    Wat heeft dit griepvirus, wat een ander griepvirus niet heeft, dat er zulke zware maatregelen getroffen moeten worden?
    Vrij spel, vanwege het ontbreken van een vaccin en/of antistoffen bij de mensen omdat het een nieuw virus is...
  17. forum rang 7 leek2018 12 maart 2020 10:00
    quote:

    Waakhond schreef op 12 maart 2020 09:44:

    Ik ben het helemaal eens met die opgeklopte paniek. Denk aan kanker, hart- en vaatziekten, griep, spierziekten! Daar overlijden dagelijks veel meer mensen aan dan aan de coronavirus. De 'grote beleggers' lachen zich nu rot. Ze krijgen de hele markt mee. Straks gaan de koersen weer stijgen. Dacht u werkelijk dat de individuele belegger hiervan optimaal zou profiteren? Nee, de grote beleggers krijgen straks gewoon voorrang bij het plaatsen van nieuwe orders. Een opgeklopte koerscorrectie dus. Ik heb het al diverse keren gezegd dat het niet zo raadzaam is om nu je aandelen te verkopen. Houden dus, eventueel bijkopen. Ik ben geen aanhanger van Trump, maar hij toont tenminste daadkracht. En onze politici dan? RIVM? Allemaal slappe hap in hun benadering van de coronacrisis.
    Niet alleen slappe hap, maar ook enorm media geil. De een na de andere viroloog mag zijn zegje doen op tv. En ipv bij hun vakgebied te blijven, zeggen ze ook iets over de gevolgen van de economie en het sociale leven.
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 45.999
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.854
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.980
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.732
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.976
Air France - KLM 1.024 34.299
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.774
Allfunds Group 3 1.109
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.112
AMG 965 125.533
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.096
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.552
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.061
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.246
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.504
ASML 1.762 76.027
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.563
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht