Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
AEX verkooplijst of reclamefolder

AEX verkooplijst of reclamefolder

De conclusie is voor later en zeker niet een dag na AEX -10,8%. Niettemin, de laatste jaren stegen de koersen tegen dalende winsten in. Misschien werkt het verruimende centrale banken-trucje ook niet meer. Zie Fed en ECB. Het kan daarom best zijn dat we nu een gezond pak slaag krijgen op de beurs.

Wat denkt u?

De simple & stupid basics! Het blauwe lijntje in de grafiek gaat ook zakken, ofwel de winstverwachtingen gaan naar beneden. Hoeveel is nog onduidelijk, vandaar ook dit vallende mes? De dividenden van de financials zijn geen zekerheidje, maar verder is het Damrak met eenderde eraf zeker niet duurder geworden. 

Laat ik zeggen dat ik wel eens wat meer risicobereidheid heb gezien bij zowel hogere k/w's als lagere dividend yieldjes. 

Dat geldt ook voor de AMX, die nog eerder een vallende cirkelzaag dan een vallend mes was. Of misschien nog wel is.

De AScX nog.

Koopjes, of zijn het wegaannogveellageraandelen? Stel uzelf de vraag zou ik zeggen, als het zo is, wat u er nu van weerhoudt om aandelen te kopen die u een maand geleden nog vol zelfvertrouwen 30% duurder kocht. Om over in paniek verkopen maar te zwijgen. U bent uzelf het antwoord verschuldigd, niet mij. 

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht