Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Deze beurs is toch ook gewoon genieten?

Ja, ik word ook geschoren, hoor. Met double digits, daarvoor hoef ik echt niet bij mijn porto te gaan kijken. En toch, ik geniet met volle teugen van deze markt. Waanzinnig dat geweld. Vraag en aanbod is the greatest force in the universe, verbeter ik maar meteen Albert Einstein met zijn compound interest :-)

Grapje, maar u ziet ook wat de Amerikaanse president, China, Fed, ECB en BoJ uit de kast moeten trekken om ook maar een beetje grip op de markten te krijgen. De les van maart 2020: de beurs is de beurs nog en is haar streken nog niet verleerd. Ik geef eerlijk toe dat ik daar zelf de laatste jaren aan begon te twijfelen.

Waar ik niet aan twijfel, is dat de huidige noodstop van deze wereld weer overgaat. Ik zou niemand durven aan te raden nu aandelen te kopen voor zeg een mooi ritje in een jaar tijd, maar ik laat mij zelf nu willig scheren. Want de beurs is net een baard: hoe bot u er ook in hakt en knipt, het groeit altijd weer aan.

De onvermijdelijke, maar terechte reactie. We hebben nu, op dit moment, geen cijfers en niemand die weet hoe duur de AEX nou precies is. Mede daarom ook dat koersgeweld, denk ik. De beurs zoekt, maar vindt nog niet. 

Verder wat Joshua Brown zegt:

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht