Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,225
  • Verschill

    -0,016 -1,29%
  • Volume

    1.717.700 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Maart 2020: Zijn de dagen van Herna Verhagen geteld of komt er eindelijk Positief Koersgeweld?

1.534 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dangr 23 maart 2020 09:21
    De koers blijft tot op heden mooi liggen rond € 1,00. Vanmiddag verder herstel en we staan weer in het groen.
    Een gemiste kans van Herna dat PostNL achterwege laat om te melden dat zij weinig tot geen last hebben van het Corona virus. Sterker nog het is aanzienlijk drukker geweest de afgelopen week! Zelfs de postbezorging heeft een positieve ontwikkeling laten zien door alle kaarten die naar eenzame ouderen zijn verstuurd. Aan deze oproep op de diverse social media kanalen is veel gehoor gegeven.
  2. Engineer Dries 23 maart 2020 10:37
    Dangr heeft gelijk. Mensen sturen weer leuk een kaartje met de post. Echter als u denkt dat dat eenmalig is tijdens dit virus heeft u het wellicht mis. Want doen brengt gewoonte. Dit zou weleens een langdurige particuliere boost kunnen geven in poststukken.
  3. F. De Bruin 23 maart 2020 10:40
    Mijn twee cents.
    Post Nl wordt volgend jaar opgesplitst in een pakketjes dienst , commercieel. En een post dienst, zwaar door U en de overheid gesubsidieerd.
    Na verloop van tijd wordt pakket dienst overgenomen door grote(re) markt partij.

    It is, what it is...
  4. pielsje 23 maart 2020 11:26
    quote:

    Engineer Dries schreef op 23 maart 2020 10:37:

    Dangr heeft gelijk. Mensen sturen weer leuk een kaartje met de post. Echter als u denkt dat dat eenmalig is tijdens dit virus heeft u het wellicht mis. Want doen brengt gewoonte. Dit zou weleens een langdurige particuliere boost kunnen geven in poststukken.
    Blijft het coronavirus niet 24 uur leven op papier? (of karton)
  5. Dangr 23 maart 2020 11:48
    Dit staat op de site van PostNL.

    Het bezorgen van post, pakketten en andere zendingen voor onze klanten draagt bij aan het in stand houden van het maatschappelijke verkeer. Daarom blijven we op verantwoorde wijze bezorgen. Volgens het RIVM is het risico van besmetting via post en pakketten heel klein, maar niet helemaal uitgesloten. Het RIVM geeft aan dat er geen bewijs is dat mensen door post besmet zijn geraakt en we raden in het algemeen aan om regelmatig je handen te wassen.
  6. De Conducteur 23 maart 2020 11:50
    quote:

    pielsje schreef op 23 maart 2020 11:26:

    [...]

    Blijft het coronavirus niet 24 uur leven op papier? (of karton)
    Dat is een beetje afhankelijk hoe snel het indroogt (dus is niet standaard 24 uur). Daarom zal het bij warme temperaturen sneller indrogen en dus zijn we er sneller vanaf (hopen we dan maar)
  7. wins 23 maart 2020 18:07
    Best mooi blijven liggen ons Postnl, bovenbuur deed het stukken beter
  8. forum rang 4 Cedar 23 maart 2020 22:11
    www.businessinsider.com/barclays-make...

    Banken zijn de oplichters in de maatschappij, vooraan in de rij als er weer een bail out nodig is en maar graaien door de hele organistatie heen, maar wel dus in 1 dag 250mln binnenharken - nog zo'n dag erbij en ze kunnen Postnl overnemen.
    ff goed bij nadenken, uit het niets geld creeeren, door riskante acties 250mln naar binnen en in paar dagen tijd ZOUDEN ze een bedrijf met >20,000 mensen kunnen overnemen

    absoluut dit verbieden bij banken!
  9. forum rang 4 Cedar 23 maart 2020 22:15
    Veel beursbedrijven zullen de komende tijd melden dat ze het geld nodig hebben en dat het dividend (deels) zal worden overgeslagen dit jaar,

    Dus ook bij Postnl,
    oh nee, dat hadden ze vorig jaar al aangekondigd, wat heeft die Verhagen toch een vooruitziende blik:)
  10. forum rang 4 BW2017 24 maart 2020 07:54
    Business
    Coronavirus: deze bedrijven lopen als een zonnetje

    Suzanne Blotenburg
    Suzanne Blotenburg • 23 maart 2020 06:25
    @suusnl


    Het coronavirus brengt niet voor iedereen kommer en kwel. Het blijven onzekere tijden, maar sommige bedrijven draaien op volle toeren. Omdat we zo veel thuiswerken, elkaar niet mogen bezoeken of we niet meer weten wat we met onze tijd aanmoeten. "Mensen willen zichzelf (of een ander) een beetje verwennen."

    We zagen deze week al dat onze huizen en tuinen er goed bij liggen. Het is druk bij veel bouwmarkten en tuincentra. "We hebben dubbel zoveel klanten", zei Cor van Driel van doe-het-zelfzaak Enorm over zijn klandizie op maandag en dinsdag.

    Tijd over voor klusjes
    Retaileconoom Dirk Mulder van ING denkt dat mensen door het thuiswerken tijd over houden voor klusjes. Ook de ketens die huishoudartikelen verkopen, zoals Blokker en Hema, liften mee op de extra tijd die mensen ineens hebben.

    Er is steeds minder te doen buiten de deur. "De consument heeft zijn zinnen op andere dingen gezet", zegt Mulder. Lezen, puzzelen, klussen, maar ook lekker koken. Het zorgt voor extra omzet bij de luxere voedingswinkels. "Mensen willen zichzelf toch een beetje verwennen, zeker in deze vervelende tijden."

    Veel en lekker eten
    "Sinds de uitbraak is er een explosieve groei in het aantal klanten. Het aantal bestellingen is in tien dagen verdrievoudigd", zegt Tom Peeters, ceo van online verssuper Crisp. Het bedrijf bezorgt verse waren van veelal kleine ondernemers. Hij ziet ook dat klanten meer bestellen dan anders, veel houdbaar maar juist ook groenten en fruit. "Het hamsteren valt mee."

    En zorgen om de voorraden zijn er niet: "Er is heel veel te doen, maar er is een praktisch onbeperkt aanbod aan eten in Nederland en er zijn heel veel arbeidskrachten beschikbaar", aldus Peeters.

    Uitersten in online shoppen
    Veel winkels zijn dicht. We shoppen daarom veel online, maar niet overal weet brancheorganisatie Thuiswinkel.org. Het coronavirus zorgt voor uitersten in onze online bestedingen. De reis- en modebranche moeten het ontgelden, terwijl we los gaan op eten en drinken, verzorgingsproducten en thuiswerkspullen, zoals laptops en computerschermen.


    Veel thuiswerkers moeten zichzelf, maar ook hun kinderen onder de pannen brengen. "Het zijn rare weken", zegt Charly van Straten, eigenaresse van oppasdienst Charly Cares. Aanvankelijk zag ze een piek van 50 procent meer aanvragen van ouders die een oppas zochten, maar die is door alle besmettingszorgen weer ingevallen.

    Oppas plus
    Charly Cares heeft zo'n 75.000 gebruikers in vijftig steden, het bedrijf zou zeker achthonderd aanvragen per dag verwerken. "We matchen vaak een vaste oppas met ouders", zegt Van Straten. Dat kost tussen de 5 en 12 euro per uur, afhankelijk van de ervaring van de oppas. "Sommigen geven les, doen boodschappen. Ze draaien steeds vaker echt mee in een gezin."

    Door het coronavirus zoeken veel ouders naar een oppasoplossing. Maar ook bedrijven denken hier nu vaker over mee, weet Van Straten. Ze had de afgelopen dagen contact met ziekenhuizen en bedrijven zoals Deloitte, Microsoft, Gall & Gall. "Zij hebben ook vitale afdelingen die moeten blijven draaien, denk aan datacenters."

    Het gevolg: bedrijven kopen oppastegoeden in voor hun medewerkers. "Zodat ze zich net even die paar uurtjes, of die ene weekenddag optimaal kunnen concentreren voor de baas" ,aldus de ondernemer. Goed voor de zaak, al draait die nu ook niet op volle toeren.

    Beer met boodschap
    De speciale knuffelberen van het Nederlandse bedrijf MijnCadeau gaan de laatste dagen als warme broodjes over de toonbank, vertelt oprichter Michael Tesselaar. In beer zit een recorder verstopt, waarop mensen een persoonlijke boodschap kunnen inspreken.

    "Normaal verkopen we er twintig op een dag, nu zijn het er honderd", weet Tesselaar, die veel van die boodschappen hoort. Ze gaan naar opa's en oma's die geen bezoek mogen hebben: 'Ik wil je knuffelen, maar het kan niet.' "Wij ontwerpen allerlei persoonlijke cadeaus", zegt Tesselaar. Die zijn vooral gewild op dagen zoals Valentijns- of Moederdag.

    Ondernemen in quarantaine
    Veel van zijn werk kan de ondernemer online doen. Saillant detail: dat moet ook, want Tesselaar en zijn gezin zitten in quarantaine met griep. "We zijn op vakantie geweest in "Frankrijk en nu allemaal (licht) ziek", zegt hij. Getest op corona wordt er niet: "maar we denken wel dat we het hebben.

    In de komende weken wordt het veel thuiswerken dus. Maar dat gaat volgens de ondernemer goedkomen, al is er ook onzekerheid. " Veel van onze spullen komen uit landen zoals Portugal of China. "Zo lang die blijven draaien kan ik ook door", zegt Tesselaar.

    Knuffelbeer met recorder Beeld © MijnCadeau
    Streamen, streamen, nog meer streamen
    In tijden van corona lijkt (live)streamen de weg om te gaan. Eerder vertelden creatieve ondernemers al hoe ze daarmee proberen het hoofd boven water te houden. Events gaan online, sport gaat online en onderwijs gaat online, zo blijkt ook uit de vele reacties op onze Linkedin-post. Bedrijven die de technieken hiervoor aanbieden kunnen ervan profiteren.

    Maar in tijden van thuiswerken zijn de allergrootste profiteurs in de streamingbranche toch wel de grote videodiensten Netflix, Disney+, Videoland en sinds kort ook Amazon, weet streamkenner Siebren Hazelhoff Roelfzema van vergelijkingssite Streamwijzer. Het bezoek op die site én het aantal Nederlanders dat proefabonnementen afsloot ontplofte de afgelopen dagen, zegt hij. exacte cijfers mag hij helaas niet delen van de grote namen.

    Alle Harry Potterfilms bingewatchen
    "Wij zijn marketingpartner van bedrijven zoals Amazon en Netflix", zegt Hazelhoff Roelfzema. Daarom heeft hij inzicht in een deel van de abonnementen die worden afgesloten. Vooral Disney+ is populair, nu al die kinderen thuiszitten, weet de ondernemer. "Maar Amazon biedt veel voor weinig: voor 3 euro krijg je toegang to Prime, inclusief de videodienst met onder meer alle Harry Potterfilms."

    Corona leidt volgens Hazelhoff Roelfzema tot nog meer bingewatchen dan we al deden. En wie niet gestoord wil worden zet de kids voor het scherm. "Het is goed voor ons bedrijf en voor veel mediabedrijven. En dat is de komende weken niet anders."

    Bron Rtlz
  11. forum rang 6 Jestbread 24 maart 2020 10:21
    Voor wat het waard is: zojuist een vriendelijke bezorger gehad die mijn pakketje kwam afleveren, uiteraard op gepaste afstand en voor de deur neergezet. Ik vroeg of ze het nu extra druk hadden, ze gaf aan dat het net als kerst was haast, maar met het voordeel dat iedereen thuis is.

    Als ik dit even doortrek naar de hogere tarieven voor brief- en pakketpost, lagere kosten voor brandstof, dan denk en hoop ik dat ons PostNL eens kan verrassen de komende kwartalen.

  12. forum rang 6 gpjf 24 maart 2020 10:28
    Als je nu naar de beurskoersen kijkt en ziet wat Post.nl doet, dan is het toch echt een flut aandeel. Ik kan mij niet voorstellen dat men op die aandeelhoudersvergadering het verhogen van het salarissen überhaupt durft te bespreken. Ik mag hopen dat er iemand à la Lakeman komt en die de hele tent daar afschiet. Wat een kneuzen management !
  13. pielsje 24 maart 2020 11:45
    quote:

    Jestbread schreef op 24 maart 2020 10:21:

    Voor wat het waard is: zojuist een vriendelijke bezorger gehad die mijn pakketje kwam afleveren, uiteraard op gepaste afstand en voor de deur neergezet. Ik vroeg of ze het nu extra druk hadden, ze gaf aan dat het net als kerst was haast, maar met het voordeel dat iedereen thuis is.

    Als ik dit even doortrek naar de hogere tarieven voor brief- en pakketpost, lagere kosten voor brandstof, dan denk en hoop ik dat ons PostNL eens kan verrassen de komende kwartalen.

    Goed gedaan dus, heb je de bezorger ook gevraagd naar de uitzenders die bij Post.nl werken hoeveel er daar van op dit moment aan het werk zijn?

    Of zijn het drukke tijden voor het Postnl personeel?
  14. forum rang 6 Jestbread 24 maart 2020 11:57
    quote:

    pielsje schreef op 24 maart 2020 11:45:

    [...]

    Goed gedaan dus, heb je de bezorger ook gevraagd naar de uitzenders die bij Post.nl werken hoeveel er daar van op dit moment aan het werk zijn?

    Of zijn het drukke tijden voor het Postnl personeel?
    Niet gevraagd helaas.
  15. Ben Veulkaap 24 maart 2020 12:00
    quote:

    Jestbread schreef op 24 maart 2020 10:21:

    Voor wat het waard is: zojuist een vriendelijke bezorger gehad die mijn pakketje kwam afleveren, uiteraard op gepaste afstand en voor de deur neergezet. Ik vroeg of ze het nu extra druk hadden, ze gaf aan dat het net als kerst was haast, maar met het voordeel dat iedereen thuis is.

    Als ik dit even doortrek naar de hogere tarieven voor brief- en pakketpost, lagere kosten voor brandstof, dan denk en hoop ik dat ons PostNL eens kan verrassen de komende kwartalen.

    Het lijkt me dat als er in (bijna) ieder huis iemand opendoet, je misschien wel 10 of 20% meer kan bezorgen zonder het als drukker te ervaren. Als de omzet in de buurt komt van Kerstmis... !? ...we wachten af. Maar als er één gevallen engel is op de beurs is het PostNL wel. Er ging nog nooit zoveel poep door één ventilator, misschien dat er nu eindelijk betere tijden voor de aandeelhouders aanbreken.
1.534 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht