Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.260 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 163 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 24 maart 2020 09:37
    EU banks and their creditors, including subordinated debtholders, will benefit from the temporary EU state aid framework adopted as part of the authorities' measures to counter financial risks stemming from the coronavirus outbreak ow.ly/3ODl50ySYYe
  2. Kaiser 24 maart 2020 12:43
    The Bank of England’s Financial Policy Committee says it’s prepared to take further action as needed to help the financial system through the coronavirus pandemic www.bloomberg.com/news/articles/2020-...

    CHINA TO TAKE MEASURES TO RESTORE WORK IN MANUFACTURING: CCTV

    Oil rallied with other risky assets after the U.S. Federal Reserve unveiled a sweeping set of measures to support the world’s largest economy www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
  3. forum rang 10 voda 24 maart 2020 16:00
    Landen van G7: we beschermen wereldeconomie koste wat het kost

    Gepubliceerd op 24 maart 2020 15:22 | Views: 1.768

    WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De overheden en centrale banken van de G7, een groep vooraanstaande industrielanden, beloven koste wat het kost de wereldeconomie te beschermen voor de negatieve effecten van het nieuwe coronavirus. Stimuleringsmaatregelen van overheden zullen "zo lang het nodig is" van kracht blijven, aldus een gezamenlijke verklaring op de website van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

    De ministers van Financiën van de G7-landen gaan voortaan wekelijks met elkaar overleggen om gezamenlijk de coronacrisis te blijven aanpakken. De focus op dit moment is op fiscale maatregelen zoals steun aan getroffen bedrijven en ondernemers en het bevorderen van liquiditeit in het financieel systeem. Volgens de G7 is de wereldeconomie bestendiger geworden tegen schokken vergeleken met de vorige financiële crisis in 2008.

    Verder deed de G7 een oproep aan olieproducerende landen zoals Rusland en Saudi-Arabië om mee te helpen de wereldeconomie uit sleur te trekken. De twee landen zijn in een prijzenoorlog verwikkeld, wat een paar weken terug al tot een olieprijscrash leidde.

    Bij de G7 horen Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Europese Unie.
  4. forum rang 10 voda 25 maart 2020 08:27
    Hogere opening AEX voorzien na akkoord over Amerikaans noodpakket

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 1,4 procent in het groen. Op dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter zelfs 9,0 procent hoger op 461,73 punten.

    Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets merkte op dat de Europese beurzen een hogere opening staat te wachten, nadat er een akkoord kwam over een Amerikaans noodpakket.

    Beleggers kregen er op dinsdag al meer vertrouwen in dat een Amerikaans noodpakket, om de impact van het coronavirus te beperken, er toch zou komen. Wall Street sloot dinsdag fors hoger, waarmee even een einde kwam aan de verkoopgolf van afgelopen maand.

    En de markten kregen gelijk, zo bleek vanochtend. De Verenigde Staten zijn het eens geworden over een omvangrijk steunplan ter waarde van 2 biljoen dollar.

    Onder leiding van minister van Financiën Steven Mnuchin wisten de Senaat en het Witte Huis op één lijn te komen.

    Onderdeel van het pakket is 367 miljard dollar aan leningen voor kleine bedrijven en elke Amerikaan ontvangt direct een cheque: 1.200 dollar voor de meeste volwassenen en 500 dollar per kind.

    Volgens Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, kan de nieuwe wet snel door het Huis worden goedgekeurd.

    De Amerikaanse futures kleurden vanochtend groen, na de overeenstemming over het noodpakket. Toch sprak marktanalist Naeem Aslam van Avatrade van een beperkte reactie van beleggers op het stimuleringsplan. Aslam sluit niet uit dat het noodpakket al voor een groot deel is ingeprijsd.

    Ondanks de forse koerswinsten op dinsdag durven weinig analisten nog de bodembel te luiden. In de afgelopen weken schoten de beurzen vaker omhoog, om vervolgens in de dagen daarop weer flink in te zakken. Economen en beleggers verwachten in de komende dagen en weken flink slechtere economische cijfers. Dinsdag liet een reeks Europese samengestelde inkoopmanagersindices al een dramatische val in economische activiteit zien.

    De Aziatische beurzen noteerden woensdag over de brede linie hoger in navolging van het fors hogere slot op Wall Street dinsdag en het akkoord over het Amerikaanse noodpakket vannacht. De Japanse Nikkei-index werd ruim 8 procent meer waard, terwijl de Hang Seng 3,2 procent steeg en de Shanghai Composite krap drie procent bijschreef.

    De oliefuture sloot dinsdag 2,8 procent hoger op 24,01 dollar op de New York Mercantile Exchange. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen nog eens tot vier procent hoger.

    De euro/dollar noteerde op 1,0817. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0793 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,0785 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Avantium heeft in 2019 meer omzet gerealiseerd, maar wist geen zwarte cijfers te schrijven. Vooralsnog levert de corona-uitbraak Avantium geen grote problemen op, "maar het is nog te vroeg om te voorspellen hoe de komende weken en maanden zich zullen ontwikkelen".

    De plannen voor de voorgenomen overname van NIBC door een vehikel van de Amerikaanse investeerder Blackstone gaan door. De deal zal naar verwachting nog steeds in de tweede helft van dit jaar worden afgerond.

    Altice Europe heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzetverwachtingen overtroffen met een forse groei, terwijl het bedrijfsresultaat zoals verwacht flink verbeterde, vooral dankzij de Franse activiteiten en Teads. Altice Europe verwacht in 2020 een hogere omzet en EBITDA te kunnen boeken. De kabelaar streeft naar een verdere afbouw van de schuld tot 4,0 à 4,5 keer de EBITDA aan het einde van dit jaar.

    Ctac past zijn dividendvoorstel aan en stelt de jaarvergadering uit vanwege de gevolgen van de wereldwijde coronapandemie. In plaats van een dividend van 0,08 euro per aandeel in contanten doet Ctac nu het voorstel van een stockdividend van 0,08 euro per aandeel. De pay-out ratio blijft hiermee op 33 procent van het genormaliseerde nettoresultaat.

    Slotstanden Wall Street

    De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 9,4 procent hoger op 2.447,33 punten. De Dow Jones index eindigde 11,4 procent in het groen op 2.112,98 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 8,1 procent tot 7.417,86 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 6 haas 29 maart 2020 14:02
    Geen voetbal in NL,
    Geen hooligans,
    geeen gewonde hooligans die onder politiebegeleiding naar Ziekenhuis moeten
  6. marcel13 31 maart 2020 10:04
    Sterk doorgeschoten aandelen (Koopjes)
    Bron: The Asset The Asset31 maart 2020, 09:47

    Het zijn de kanshebbers voor traders die op zoek zijn naar een koopje: aandelen waarvan de koers beneden de ondergrens van bandbreedte staat. Dit zijn de kansen voor de koopjesjagers.

    theasset.nl/kansen/sterk-doorgeschote...
  7. forum rang 10 voda 1 april 2020 11:26
    Werkloosheid eurozone daalde in februari

    Gepubliceerd op 1 april 2020 11:16 | Views: 65

    LUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in februari licht afgenomen en uitgekomen op 7,3 procent. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Daarmee is de werkloosheid op het laagste niveau uitgekomen sinds maart 2008. In januari was nog 7,4 procent van de Europese beroepsbevolking werkloos.

    De gevolgen van de coronacrisis zijn nog niet meegenomen in de cijfers. In veel landen begonnen allerlei beperkingen pas in maart en dan komen er vermoedelijk ook pas de nodige werklozen bij.

    Volgens Eurostat waren in het eurogebied ruim 12 miljoen mensen werkloos. Voor de gehele Europese Unie werd een werkloosheid gemeten van 6,5 procent. Dat komt neer op net geen 14 miljoen werklozen. De laagste werkloosheid in de EU werd gemeten in Tsjechië.

    Verder waren in de eurozone een kleine 2,3 miljoen jongeren werkloos. In alle EU-landen bij elkaar hadden ruim 2,7 miljoen personen jonger dan 25 jaar geen baan.
  8. Kaiser 1 april 2020 17:48
    ny doctors says successfully treated 400 patients with coronavirus infection using a cocktail of hydroxychloroquine, azithromycin, and zinc sulfate with zero deaths and side effects
  9. Kaiser 1 april 2020 17:56
    Topwetenschapper uit docureeks ‘Pandemic’: “We hebben mogelijk medicijn tegen Covid-19 beet”

    Jacob Glanville is een van de wetenschapshelden uit de zesdelige Netflix-serie ‘Pandemic’. De Amerikaanse topdokter doet baanbrekend onderzoek naar vaccins. Hij streeft naar breedspectrumvaccins, zoals eentje dat ons zou beschermen tegen álle griepvarianten. Nu komt hij met het nieuws dat zijn team ook dicht bij een middel staat om in te zetten tegen Covid-19, het coronavirus dat momenteel de wereld platlegt. www.hln.be/wetenschap-planeet/medisch...
  10. forum rang 7 hirshi 1 april 2020 18:54
    Al die bangmakerij versluiert dat er ook beursfondsen zijn die niet te lijden hebben onder de virusverspreiding en zelfs profiteren. Denk alleen maar aan Ahold, Amazon of Takeaway En zo zijn er nog wel andere fondsen te bedenken.

    Blijf weg van banken. Er is een risico dat ze gered moeten worden en we kennen allemaal het Fortis scenario.
  11. Kaiser 1 april 2020 19:32
    Farmabedrijven zetten alles op alles om als eerste een remedie te vinden: “Ontwikkeling van vaccins gaat nu ontzettend snel”

    Met de aankondiging dat er begin 2021 een vaccin tegen SARS-CoV-2 kan zijn, zet farmareus Johnson&Johnson de wereldwijde zoektocht naar een geneesmiddel op scherp. Liefst 44 vaccins zitten intussen al in de pijplijn.

    Johnson&Johnson begint met de productie van een mogelijk vaccin tegen het nieuwe coronavirus, nog voor er ook maar één mens mee ingeënt werd. “Een berekende gok”, noemt het farmabedrijf dat. Het is illustratief ...
  12. forum rang 7 hirshi 1 april 2020 20:03
    Mijn ega net teruggekeerd uit Cuba, gestrand in Madrid, op tijd naar ons tweede huis aan de Costa Blanca keerde met een repatriëringsvlucht van TUI veilig terug.

    Ze wilde anders dan ik van geen angst weten en loodste mij naar een ALDI vestiging aan de West Kruiskade in Rotterdam.

    Daar kon je over de hoofden lopen. Het was een voortdurend manoeuvreren om een afstand te houden van anderhalve meter. Dat lukte mij wel maar mijn lief niet.E
    n probeer dan maar eens de huwelijksverhoudingen op orde te houden. Ze moest no nodig naar de ALDI. De prijzen daar blijken met geen kant te kloppen aan de kassa zodat ze uiteindelijk de conclusie moest trekken dat ALDI oneerlijker is dan AH. En daar geen we dus van nu onze boodschappen doen.
3.260 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 163 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.029
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.859
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.981
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.733
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.301
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.679
Alfen 12 15.920
Allfunds Group 3 1.116
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 322
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.754
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.125
AMG 965 125.566
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.569
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.078
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.509
ASML 1.762 76.329
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.592
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht