Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

China nieuws berichten

7.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 276 277 278 279 280 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 13 maart 2020 19:43
    Vestas Bags Order for New V155-3.3 MW Turbine in China

    Vestas has secured the first order for the V155-3.3 MW turbine variant for two projects in China that totals 201 MW. The order includes the supply of 61 turbines and towers as well as a 5-year Active Output Management 5000 (AOM 5000) service contract. Both projects are derived from the ongoing Chinese auction scheme.

    The variant’s lower rotor rotational speed ensures low sound power levels that combined with the full-scale converter’s advanced grid capabilities, make the turbine highly suitable for China’s centralised projects as well as the increasing number of distributed wind energy projects. The 76m blade is co-developed with a local partner, combining global and local expertise and underlining Vestas’ commitment to ensure competitiveness in the Chinese market.

    Project delivery is expected to be in the third quarter of 2020, with commissioning in the same quarter.

    Source : Strategic Research Institute
  2. forum rang 10 voda 16 maart 2020 07:50
    Chinese detailhandelsverkopen hard gedaald

    (ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in China zijn in januari en februari in een stevig tempo gedaald. Dit bleek maandag uit overheidscijfers.

    De verkopen daalden in januari en februari met 20,5 procent op jaarbasis. In december 2019 was er juist nog sprake van een plus van 8,0 procent.

    Op maandbasis ging het in januari om een daling van 9,36 procent en in februari om nog eens een krimp van 4,52 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 16 maart 2020 07:51
    Productie Chinese industrie hard omlaag

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese industriële productie is in januari en februari in een enorm tempo gedaald. Dit bleek maandag uit overheidscijfers.

    De productie ging in december nog met 6,9 procent op jaarbasis omhoog, maar daalde in de twee opvolgende maanden met 13,5 procent.

    Economen hielden rekening met een daling van 3,0 procent.

    Op maandbasis werd in januari een daling van 2,78 procent gemeld, en in februari ging het zelfs om een afname met 26,63 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 16 maart 2020 16:48
    Chinese Auto Production and Sales Tank in February

    According to the China Association of Automobile Manufacturers, Chinese auto sales in February plunged 79.1% year on year to only 310,000 units. Automakers and suppliers generally deferred the resumption of their manufacturing businesses, which no doubt resulted in the flagging outputs. Last month, only 285,000 vehicles were produced countrywide, a significant year-on-year slide of 79.8%. For the first two months, auto sales in China tumbled 42% from the year-ago period. Apart from the coronavirus, the Spring Festival holiday was another key factor that brought down the whole volume.

    Voor cijfers, zie pdf.

    Source : Strategic Research Institute
  5. forum rang 4 s.lin 17 maart 2020 07:45
    Lichte stijging nieuwe coronabesmettingen in China

    En dat na 3,5 maand nog geen uitzicht op einde
  6. forum rang 10 voda 17 maart 2020 08:31
    'Chinese economie in tweede kwartaal weer normaal'

    Gepubliceerd op 17 maart 2020 08:24 | Views: 520

    PEKING (AFN/RTR) - De Chinese economie zal in het tweede kwartaal van dit jaar weer normaal worden, na de grote economische ontwrichting door het nieuwe coronavirus. Dat voorzien staatsplanners van de Chinese overheid. Volgens hen zal de economische activiteit in China komende tijd weer voorzichtig aantrekken door de maatregelen van Peking om het virus in te dammen en de economie te stimuleren.

    De ambtenaren van de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming (NDRC) spraken dinsdag met journalisten op een persconferentie. Daar stelden ze ook dat de Chinese overheid naar hun mening over voldoende beleidsinstrumenten beschikt om het land er weer bovenop te krijgen.

    De Chinese industrie en detailhandel zijn in de eerste twee maanden van dit jaar keihard geraakt door de uitbraak van het nieuwe coronavirus en de verstoring van het openbare leven in het land, zo bleek maandag nog uit nieuwe cijfers. Bij de industriële productie was zelfs sprake van de grootste krimp in bijna dertig jaar.

    Door het virus kwamen veel fabrieken in China stil te liggen omdat personeel thuis moest blijven. Om de uitbraak van het virus tegen te gaan werden winkelcentra en horeca gesloten, net als uitgaansgelegenheden. Ook bleven veel Chinezen thuis uit angst voor de besmettelijke ziekte.
  7. forum rang 10 voda 17 maart 2020 13:24
    Goldman ziet kwartaalkrimp Chinese economie van 9 procent

    Gepubliceerd op 17 maart 2020 12:49 | Views: 716

    HONKONG (AFN/RTR) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs denkt dat de Chinese economie in het eerste kwartaal met 9 procent zal krimpen onder druk van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Bij een eerdere voorspelling had Goldman juist nog op een groei voor de economie van China met 2,5 procent gerekend.

    Maandag kwamen cijfers naar buiten over de Chinese industrie, detailhandel en investeringen waaruit bleek dat de economie en het openbaar leven in China zwaar worden geraakt door de virusuitbraak en de maatregelen van Peking om de besmettelijke ziekte in te dammen. Goldman noemde die cijfers "opmerkelijk zwak".

    Voor heel 2020 denkt de bank dat de Chinese economie, de tweede van de wereld, met 3 procent zal groeien. Eerder werd op 5,5 procent gerekend door Goldman.
  8. forum rang 10 voda 17 maart 2020 16:43
    Chinese Coal Output in January-February Drops 6.3%

    Data from the National Bureau of Statistics showed that China's coal output in the first two months of 2020 fell 6.3% from the same period a year earlier as the coronavirus outbreak stopped miners from getting back to work after the Lunar New Year holiday was extended in a bid to contain the epidemic. China churned out 489.03 million tonnes of coal over January and February, down from 513.67 million tonnes in the same period last year.

    The statistics bureau didn't disclose numbers for January and February separately.

    To ensure sufficient coal supplies for power utilities, the central government had urged miners to resume production and rail companies to ensure enough capacity for shipping coal. The National Energy Administration said on March 5 that production had reached 83.4% of total coal mining capacity as of March 3.

    However, demand at downstream users, such as cement producers and steel mills, remains tepid as construction projects have largely stalled and supply chains for many industries are still clogged. Power generation in China in the first two months of 2020 fell 8.2% year-on-year to 1.03 trillion kilowatt hours (kWh), the statistic bureau data showed.

    Source : Strategic Research Institute
  9. forum rang 6 haas 18 maart 2020 14:21
    Chinese partners van KLM hebben zo'n
    80.000 mondkapjes en 50.000 medische
    handschoenen naar Nederland gestuurd.De
    KLM brengt de spullen naar Nederlandse
    zorginstellingen.Het Erasmus MC in
    Rotterdam laat weten "enorm dankbaar"
    te zijn voor de Chinese donatie.
  10. forum rang 6 haas 18 maart 2020 17:24
    Tweede lading Chinese mondmaskers aangekomen in Luik
    De tweede lading mondmaskers uit China is woensdagmiddag aangekomen op de luchthaven van Luik. Dat melden de schenkers, de Alibaba Foundation en de Jack Ma Foundation.

    Eerder deze week zei minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) dat België deze week een half miljoen mondmaskers en 30.000 testkits voor het coronavirus krijgt van de stichtingen van de Chinese internetreus Alibaba en diens topman Jack Ma.

    Een eerste lading van 300.000 mondmaskers arriveerde maandag en woensdag volgde dus de tweede lading.

    De Alibaba Foundation en de Jack Ma Foundation schonken de maskers aan het openbare onderzoeksinstituut Sciensano. De schenking van het beschermings- en testmateriaal kwam er volgens het kabinet van De Block mede door de persoonlijke tussenkomst van koning Filip en met de steun van het Waalse export- en investeringsagentschap Awex. De mondmaskers worden in de eerste plaats verdeeld onder de zorgverleners in ons land.
  11. forum rang 10 voda 18 maart 2020 20:27
    Philips voert productie in China op

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Philips NV
    31,285 0,55 1,79 % Euronext Amsterdam
    Philips NV
    31,32 -0,68 -2,12 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Philips voert de productie in China weer op en fabrieken van het bedrijf in het land draaien op 80 procent van hun capaciteit. Dit liet CEO Frans van Houten woensdag weten in een uitgebreide reactie op de uitbraak van het coronavirus.

    De topman stelde dat Philips, ondanks de pandemie, wereldwijd de bedrijfsactiviteiten heeft weten voort te zetten. "Zoals verwacht zien we wel een afgenomen vraag van onze consumentengoederen in de meeste geïnfecteerde regio's, maar een toegenomen vraag naar onze professionele healthcare-portefeuille", aldus Van Houten.

    De topman zegt de productie in China weer op te voeren en dat fabrieken op 80 procent van de capaciteit draaien. "Om aan de vraag naar onze healthcare-producten en diensten te kunnen voldoen, zijn we bezig om de productie en uitrol ervan op te voeren." Dit betreft volgens de topman vooral diagnostische beeldvormingssystemen, patiëntmonitoren en ventilatoren.

    Verder nam Philips de nodige maatregelen om de gezondheid van werknemers te waarborgen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 23 maart 2020 06:46
    China verwacht economische verbetering in tweede kwartaal

    (ABM FN-Dow Jones) De economische indicatoren in China zullen in het tweede kwartaal naar verwachting "duidelijk" verbeteren en de economie herstelt waarschijnlijk snel naar zijn potentiële output. Dit heeft de vice-gouverneur van de People's Bank of China Chen Yulu zondag gezegd in een briefing.

    De Chinese centrale bank voorziet dat de impact van de corona-uitbraak nog wel even aanhoudt en houdt in 2020 vast aan een "verstandig" monetair beleid, aldus Chen. Volgens de centraal bankier zal het bankensysteem iets van zijn winsten in moeten leveren om de reële economie te ondersteunen.

    Tijdens dezelfde bijeenkomst maakte de vice-voorzitter van de Chinese toezichthouder op de banken, Zhou Liang, bekend dat de noodsteun aan banken vanwege de coronacrisis, al meer dan 1,8 biljoen yuan (254 miljard dollar) bedraagt. Zo'n 20 procent van het Chinese mkb heeft uitstel van betaling gekregen op het aflossen van leningen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 23 maart 2020 10:20
    Zwakste groei China in ruim 40 jaar voorzien door economen

    Gepubliceerd op 23 maart 2020 10:02 | Views: 598

    10:02 - Zwakste groei China in ruim 40 jaar voorzien door economen
    HONGKONG (AFN) - De economie van China, de tweede van de wereld, zal dit jaar naar verwachting de zwakste groei laten zien in meer dan veertig jaar als gevolg van de coronacrisis. Dat voorspellen economen gepolst door persbureau Bloomberg.

    Volgens de economen zal de groei dit jaar uitkomen op 2,9 procent, wat het traagste tempo sinds een krimp in 1976 zou zijn, het sterfjaar van Mao Zedong. Uit recente cijfers bleek al dat de economie van China hard is getroffen door het coronavirus en de maatregelen om de uitbraak te beteugelen. Het openbare leven in China kwam daardoor grotendeel stil te liggen.

    Voor het eerste kwartaal van dit jaar wordt gerekend op een krimp van de Chinese economie met 6 procent. Mogelijk kan de economie later dit jaar weer opveren, maar dat hangt af van het tempo waarin de activiteit wordt hervat en de maatregelen van autoriteiten om de economie te stimuleren. Dit herstel kan ondermijnd worden door de verspreiding van het virus elders in de wereld, waardoor de vraag naar Chinese producten onder druk komt te staan.
  14. forum rang 10 voda 23 maart 2020 15:54
    China Steel Corp cuts Flat Product Prices as Coronavirus COVID-19 Spreads

    Taiwanese steelmaker China Steel Corp last week announced price cuts for products delivered in May to boost market confidence amid the COVID-19 pandemic. The company said it would cut by NTD 300 (USD10) per tonne prices of hot-rolled steel plates, hot-rolled steel coils, hot-rolled and cold-rolled steel pipes, electro-galvanized sheets and pre-painted galvanized steel coils. The price of electrical sheets would remain unchanged. Although the pandemic has had minor effects on Taiwan’s supply chain, due to the nation’s prompt efforts to contain the virus, CSC said it would nevertheless trim quoted steel prices to stimulate shipments for downstream vendors.

    CSC said “The move matches recent price adjustments by its Chinese peers, including Baoshan Iron & Steel Co, China’s largest steelmaker, which lowered steel prices for next month.”

    Source : Strategic Research Institute
  15. forum rang 10 voda 24 maart 2020 08:01
    Chinese autoriteiten heffen quarantaine provincie Hubei op

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese autoriteiten willen de voorschriften voor de quarantaine voor de provincie Hubei opheffen, met een uitzondering voor de stad Wuhan. Dit bleek dinsdag uit documenten van de provinciale regering.

    Mensen die niet besmet zijn met het coronavirus krijgen het recht de provincie te verlaten. Deze toestemming wordt verstrekt door de provinciale autoriteiten.

    Wuhan, een stad met 11 miljoen inwoners, zal pas op 8 april zijn reisbeperkingen intrekken, waarna ook hier een groene code gaat gelden voor de inwoners die besmettingsvrij zijn.

    Op 23 januari van dit jaar ging Wuhan op slot in een poging het coronavirus, dat als eerste in deze stad werd ontdekt, te isoleren. Later volgden vergelijkbare maatregelen voor de hele provincie Hubei.

    De verwachting is dat met de geleidelijke intrekking van de coronamaatregelen het openbare leven in de provincie Hubei en later de stad Wuhan zich weer kan hervatten, net als in andere delen van China waar ook coronamaatregelen golden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright 2018 Dow Jones & Company, Inc All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 24 maart 2020 16:44
    'Chinezen onder voorwaarden akkoord met grote chipovername'

    Gepubliceerd op 24 maart 2020 16:36 | Views: 494

    PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese mededingingsautoriteiten stemmen onder voorwaarden in met de voorgenomen overname van chipbedrijf Mellanox Technologies door Nvidia. Dat meldt nieuwswebiste DealReporter op basis van ingewijden.

    Het gaat om een grote deal in de chipsector. De Amerikaanse producent van chips en grafische kaarten Nvidia legt 6,9 miljard dollar op tafel voor de overname van het Israëlisch-Amerikaanse chipbedrijf. Mellanox houdt zich vooral bezig met chips voor datacenters en opslagservers.

    Volgens DealReporter vinden de Chinese autoriteiten het belangrijk dat een deel van de onderzoeksactiviteiten van het fusiebedrijf jarenlang apart gezet worden. Daarover had Nvidia onlangs al voorstel ingediend.

    De bedrijven zelf gaven geen commentaar op het bericht. De overname werd al meer dan een jaar geleden aangekondigd en had eigenlijk maanden geleden al afgerond moeten zijn.
  17. forum rang 10 voda 26 maart 2020 12:56
    KLM hervat vrachtvluchten naar Peking

    Gepubliceerd op 26 maart 2020 12:44 | Views: 286

    Air France-KLM 12:28
    5,17 -0,08 (-1,60%)

    AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM gaat vanaf zondag weer vliegen naar Peking. Aanvankelijk gaat het om vrachtvluchten, omdat voor reizigers nog altijd strenge reisrestricties gelden. Wekelijks staan de komende tijd drie retourvluchten gepland naar de Chinese hoofdstad.

    Eerder schrapte KLM vanwege het nieuwe coronavirus alle vluchten van en naar China. De wijzigingen golden tot het einde van de winterdienstregeling die komend weekend afloopt. In de zomerdienstregeling, die voor langeafstandsvluchten zondag ingaat, worden ook weer vluchten naar Shanghai aangeboden. Ook Hongkong is in het zomerschema opgenomen.

    KLM benadrukt dat veel landen reisrestricties hebben ingevoerd. Reizigers moeten er volgens KLM ook rekening mee houden dat dit soms op korte termijn gebeurt.
  18. whammy 26 maart 2020 17:32
    Buitenlanders zijn niet langer welkom in China. Vele Chinese studenten gaan terug naar hun geboorteland. Daar aangekomen krijgen zij geen warm welkom op z'n zachtst gezegd.
  19. forum rang 10 voda 27 maart 2020 07:52
    Winst Chinese industrie fors onder druk

    (ABM FN-Dow Jones) De winst van grote industriële bedrijven in China is is de eerste twee maanden van 2020 sterk gedaald, vanwege de coronacrisis. Dit meldde het Chinese National Bureau of Statistics vrijdag.

    "De uitbraak van het coronavirus heeft de productie en activiteiten van industriële ondernemingen geschaad en de winst is significant gedaald", zei Zhang Weihua, econoom van het Chinese statistiekbureau.

    De winsten daalden volgens de officiële data in de periode januari en februari met 38,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

    Chinese staatsbedrijven zagen de winsten in de eerste twee maanden van het jaar op jaarbasis met 32,9 procent dalen, terwijl private bedrijven een daling van 33,6 procent rapporteerden.

    De fabrieksprijzen voor auto’s, elektronica, chemische producten en elektrische machines daalden met 66,4 procent tot zelfs 87,0 procent, wat op de winst van deze sectoren drukte, zei het statistiekbureau.

    In de tabaks-, olieraffinage-, landbouw- en voedselverwerkende industrie stegen de winsten wel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
7.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 276 277 278 279 280 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.243
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.886
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.157
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.028
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.306
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.760
Alfen 12 16.154
Allfunds Group 3 1.178
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.222
AMG 965 125.625
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.515
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.637
ASML 1.762 76.787
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht