Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Econocom Group BE0974313455

Laatste koers (eur)

2,180
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    14.996 Gem. (3M) 65,3K
  • Bied

    2,180  
  • Laat

    2,200  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Econocom Group geopend

1.352 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 68 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Missolapola 9 april 2020 18:35
    Vandaag heb ik mijn gak flink naar beneden gebracht.

    Artikel van vandaag uit De Tijd :

    Schiphol laat zijn ruim 3.000 beeldschermen versneld vervangen door de Frans-Belgische IT-dienstenleverancier Econocom.

    Econocom heeft de voorbije weken niet stil gezeten. In de eerste weken van de lockdown heeft de IT-dienstenleverancier heel wat bedrijven in ons land aan extra servers, laptops en schermen geholpen.

    Zo ook een groot Brussels ziekenhuis waar de medewerkers werden uitgerust met refurbished laptops en tablets.

    Verder helpt Econocom kmo's en een aantal grote bedrijven de crisis financieel te overbruggen door hun machines en andere activa over te nemen en ze vervolgens te leasen (sale-and-lease-back). 'Die outsourcing levert de bedrijven geld op om hun kernactiviteiten te ondersteunen', zegt Chantal De Vrieze, die het beursgenoteerde Econocom leidt in de Benelux.

    Lege luchthaven

    Het gros van haar 600 medewerkers werkt thuis. Al zijn er ook techniekers die de baan op moeten. Zo besliste Schiphol zijn ruim 3.000 schermen voor het tonen van vertrek- en aankomsttijden, mededelingen en reclame versneld te vervangen. Econocom zou dat dit en volgend jaar doen. Maar de luchthaven wil van de forse terugval van het aantal vluchten en passagiers gebruikmaken om de klus dit jaar nog te klaren.

    Schiphol betaalt voor het gebruik van de schermen, terwijl Econocom eigenaar is en na de installatie instaat voor onderhoud, monitoring, reparatie en vervanging.

    Cafetariaplan

    Topvrouw De Vrieze merkt voorlopig weinig impact van de coronacrisis op de resultaten van Econocom. 'We lopen geen risico. En na de crisis zal IT meer dan ooit levensvatbaar moeten zijn. Dat zal veel werk opleveren.'

    Zo verwacht De Vrieze dat de cafetariaplannen, met onder meer laptops en tablets als flexibele verloning, nog meer succes zullen kennen. 'De lockdown heeft de nood aan meer en kwalitatieve toestellen blootgelegd. In een cafetariaplan is het ook mogelijk toestellen te bestellen voor je kinderen.'

    Econocom profiteert ook van de verwachte afname van het aantal businesstrips. 'Er lopen nu al bestellingen binnen voor oplossingen om online te vergaderen.'

    Sebastien Rousseau
  2. forum rang 7 JdeFL 12 april 2020 19:54
    quote:

    Missolapola schreef op 9 april 2020 18:35:

    ... zegt Chantal De Vrieze, die het beursgenoteerde Econocom leidt in de Benelux.
    ...
    Tiens, dacht het tot hier toe Belux was. De Ne is dus nieuw, m.i.
  3. forum rang 7 JdeFL 15 april 2020 18:00
    quote:

    PeterP schreef op 15 april 2020 15:59:

    Vanaf maandag 20/04 mag men terug short gaan op econocom. Hoe zal de koers reageren ?
    Allé, 'k zal een poging wagen. An sich, geen. Ook shorters beseffen dat de hoofdaandeelhouder roet in 't eten kan gooien voor hen.
    En dan b.: de rally naar 1.90 leek me eerder op wat voorwetenschap (Schiphol) dan op cijferwerk te steunen.
    Dus als ze gaan dalen (ik denk van wel, dat is niets nieuws), niet door shorters, eerder door kwakkelende globale econ. cijfers. Denk niet dat Econocom zich daaraan kan onttrekken.

    Zag trouwens dat er nogal wat focus zat in het artikel op leasing, en dat is toch net hun onderdeel met zwakke marges. Maar zoals in het verleden ook door iemand aangehaald: zonder leasing zou die business mogelijks niet binnengehaald zijn. Het hangt allemaal wat aan mekaar, maar je mag er op het einde van de rit dan ook niet teveel van verwachten.
    Goed voor een gokje vanuit een lage koers, als het lukt kan je stoefen, als het mislukt wordt je gewoon lange termijnbelegger met een oneindige horizon.
    Ik heb nog tussen de 2.31 en 2.516 gekregen, 5 ordertjes. En heb in shorten geen interesse, voor je daar weer over begint.
  4. forum rang 7 JdeFL 17 april 2020 09:43
    • Econocom heeft zoals verwacht het eerdere dividendvoorstel (0,12 euro per aandeel) weer ingetrokken, hoewel dat omwille van de relatief solide balans geen absolute noodzaak was. Daarnaast werd de verkoop van EBC (Econocom Business Continuity) aan Chequers Capital ondertekend en dat is geruststellend. Eind 2019 bedroeg de netto-schuld 252 miljoen euro (1,4x EBITDA), zonder dat er in 2019 zware herfinancieringen aankomen. KBC Securities verlaagt vandaag het koersdoel van 3,6 naar 3,2 euro, omwille van de verwachte vertragingen en mogelijkse druk op de prijzen voor toekomstige desinvesteringen. Aan het “Kopen”-advies werd niet getornd. • (bolero)
  5. forum rang 8 Leefloon 17 april 2020 10:58
    quote:

    JdeFL schreef op 15 april 2020 18:00:

    de rally naar 1.90 leek me eerder op wat voorwetenschap (Schiphol) dan op cijferwerk te steunen.
    Of het ligt aan een hypothese, of aan de visie. Wat diep valt, stuitert soms ook hard terug omhoog.

    Alhoewel de hier iets boven voorafgaande recente onwetendheden eigenlijk al niet de moeite van het reageren waard waren: vanaf 21 februari tot en met maandag, van de 1,90 en intraday piek. Een voor mijn verhaal ongunstig meetmoment, maar die ruimte is je gegund:

    ICB subsector Computer Services: -25,99%
    Econocom -31,21%
    ICB subsector Banks: -47,98%

    Een noemenswaardige correctie lijkt mij een beduidend waarschijnlijkere verklaring dan een impliciete beschuldiging van strafbare misbruik van voorwetenschap. Een opwaartse correctie in dit geval, richting ergens tussen Computer Services en Banks (leasing) in. Na eerder weggezakt te zijn tot onder Banks, IIRC.
  6. forum rang 7 JdeFL 19 april 2020 20:28
    Ingekochte aandelen zouden vernietigd worden.
    Heb het net uitgeteld, 2018 + 2019 + 2020 is daar 49.5M€ aan besteed, en toen hadden ze er al. Gemiddelde prijs was 2.77 ('18), 2.73 ('19) en dit jaar 2.49. Had beter gekund.

    Heeft wel het voordeel van de duidelijkheid. Al dat gefriemel over hoeveel zeggenschap Bouchard heeft, wat er met die aandelen moet gebeuren..., of je er eigenlijk niet op zou moeten afschrijven....

    Toch weer een onverwachte plotwending, samen met het geschrapte dividend, en de Benelux. Als je nu terugblikt op de laatste 2 jaar, zie je de ene na de andere wending. Managementwissel(s), dit nu weer, …., lijken de draad wat kwijt te zijn. Of telkens gewoon opportunisme? Ad-hoc, ipv een goed overdachte LT-strategie? Bouchard wordt oud, en er is blijkbaar geen opvolger. Ook geen co-voorzitter meer. Geen idee waar het heengaat.
  7. forum rang 8 Leefloon 20 april 2020 10:01
    quote:

    JdeFL schreef op 19 april 2020 20:28:

    Heeft wel het voordeel van de duidelijkheid. Al dat gefriemel over hoeveel zeggenschap
    Een heel vaak vertrokken enkeling friemelde. Het lijkt mij goeddeels conform de verwachting, slechts op basis van het verleden, maar het zou helpen wanneer het beleid voortaan vooraf iets duidelijker is. Zonder dat de zelfvernietiging ergens in een suf persberichtje staat verstopt.
  8. forum rang 7 JdeFL 20 april 2020 10:47
    quote:

    Leefloon schreef op 20 april 2020 10:01:

    [...]
    ...Het lijkt mij goeddeels conform de verwachting, ...
    Ah,... niet bij mij. Had eigenlijk geen enkel idee wat de bedoeling was. Het inkoopprogramma liep ook al zo lang.... Chef B had het eens over successie dacht ik. Daar bestaat redelijk wat tekst over, inkoop en successie, maar ook dat hielp me niet verder. Zelfs het verhaal daarbij over roerende voorheffing... Moeilijk.... Heb het er maar bij gelaten.
1.352 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 68 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht