Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
IEX-beleggers versus Wereldhave: Naar de AvA

IEX-beleggers versus Wereldhave: Naar de AvA

Het volledige pakket vragen dat beleggersgroep The Third Way beantwoord wil zien op de aandeelhoudersvergadering.

In februari borrelde het plotseling op het IEX-forum rond het aandeel van vastgoedfonds Wereldhave.

Een aantal beleggers was het niet eens met de nieuw ingezette strategie door de al even nieuwe ceo van het vastgoedfonds. Het bleef echter niet bij gemor, maar de groeiende groep beleggers verenigde zich tot een serieuze activistische beleggersbeweging die in een open brief aan de Wereldhave-top een alternatieve strategie voorstelde.

U heeft die briefwisseling en de reactie van Wereldhave op deze site kunnen volgen. Inmiddels zijn we twee maanden verder - en is er in de tussentijd het nodige gebeurd - maar de aandeelhoudersactie onder leiding van forumlid The Third Way is daarmee zeker niet van de baan.

Beloning bestuur buiten proportie

Sterker, op de AvA van komende vrijdag is The Third Way ook uitgenodigd om zijn zegje te doen. En dat is de groep dan ook van plan.

Er ligt een vijf pagina's tellend pakket vragen, dat zich toespitst op de financiële structuur (het inzetten van activa van Wereldhave Belgium ter financiering van de Nederlandse activiteiten), het stopzetten van de ingezette strategie en de voorgestelde beloning van de raad van bestuur (die is buiten proportie, vinden de beleggers).  

Lees hier alle vragen van The Third Way aan Bestuur en Commissarissen van Wereldhave

 

 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht