Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Wereldhave NL0000289213

Laatste koers (eur)

14,040
  • Verschill

    -0,080 -0,57%
  • Volume

    24.932 Gem. (3M) 88,8K
  • Bied

    14,040  
  • Laat

    14,060  
+ Toevoegen aan watchlist

Wereldhave - 2020

5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 167 168 169 170 171 ... 280 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 4 mei 2020 23:52
    Dienstverlening of medische praktijken kunnen de huurniveaus die door winkelhuurders in de winkelcentra betaald worden never nooit niet betalen. Dat scheelt wel een factor 3.
  2. forum rang 5 NLvalue 5 mei 2020 08:20
    Da’s mooi. DeVreede ook leuk doorgekocht. Denk dat t muntje is gevallen dat WHA het vertrouwen van nagenoeg de volledige financiële wereld (ex een paar grootaandeelhouders, ) heeft verspeeld in de laatste jaren..

    Nu begint de lange weg om dat vertrouwen terug te winnen.. kwartaal na kwartaal resultaten boeken.

  3. forum rang 5 NLvalue 5 mei 2020 08:34
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 4 mei 2020 23:31:

    [...]

    ..Echter, maar 1 hele harde snok aan het roer is genoeg en dan kan een feestje worden gebouwd..

    Thirdway, ik ben benieuwd naar jou mening. Wat is die snok aan het roer? Wat moet dit management doen? Ik denk zelf ook in ieder geval niet investeren nu, eerst kijken hoe de markt zich ontwikkeld. Verkleinen van Malls lijkt mij per definitie een slecht idee. Service centre's er van maken.

    Misschien. Maar wel met minimale investeringen. Er werd door Wereldhave gezegd in een telefoongesprek dat men aan retail meer huur kon vragen als aan service/ dienstverlenende ondernemingen zoals dokterspraktijken, tandarts, fysiotherapie. Waarom? Een huisarts of een tandheelkundige praktijk kan prima een heel prima huur betalen.. Dus dit lijkt mij achteraf een drogreden..

    Maar ik ben wel benieuwd wat het overduidelijke is wat WH nu moet gaan doen?
    Ah.. t fameuze telefoongesprek waar serieuze twijfels over zijn of jij dat wel gehad hebt met VManen.. misschien goed om even de posts op dit forum terug te lezen rond 6/2 en 7/2.

    Storm stelde in zijn 7/2 LC strategie dat mixed use huur LAGER lag . Maar niet heel erg veel onder die die ze nu vragen omdat WHA tlaag in de markt zit.

    En omdat hij de M2 voor fashion zou beperken, hij daar door schaarste de huur bij fashion zou kunnen verhogen. En de discount rate voor mixed use centra lager ligt.. en daardoor een IRR van 6% ging halen..

    De reden voor TTW om daar een punt over te maken..

    Maar goed, jij had iets anders uit je telefoongesprek begrepen?

  4. forum rang 5 The Third Way... 5 mei 2020 10:05
    Als TTW proberen we een spontane beweging te zijn voor iedere aangesloten aandeelhouder. Gratis, zonder borstklopperij en vrijwillig. Het is daarom ook anoniem op het draadje, maar uiteraard volledig open en transparant naar media, WH, binnen de projectgroepen, etc.. Per project wordt eenieder uitgenodigd om zijn of (hopelijk ook eens) haar bijdrage te leveren indien van toegevoegde waarde. Dat gaat tot nu toe heel goed indien je accepteert dat elke stad zijn gevangenis heeft. Doel is om waarde te creeeren voor ons allen als aandeelhouders.

    Ook zullen wij voor leden opkomen. Zo was er de bijdrage van DavidCP die publiekelijk in de media werd afgemaakt. Dat hebben wij rechtgezet, dat bleek uiteindelijk juist een topbijdrage. Maar er zijn ook bijdrages die duidelijk niet correct zijn. En indien tussenin maar belangrijk dan zullen we bij WH om verheldering vragen. Indien negatief dan zullen we proberen dat alleen te melden indien de poster doorzet ten koste van het draadje. We willen geen persoonlijke schade. Dit werkt nu bevredigend voor ons en... voor WH.

    N.B.: Ik heb zelf niet gekeken naar de recente aandelenaankopen van RvB maar ik begreep van de leden van de AvA projectgroep dat het gaat om toegekende aandelen onder het beloningspakket.

    Mbt. de "snok aan het roer", zoals eerder aangekondigd zijn we bezig met een nieuwe visie en strategie voor WH, een waarin geprobeerd wordt om de korte termijn financiele problemen te verzachten en om voor de lange termijn een verdienmodel te ontwikkelen.

    Werktitel is: Van Wereldhave naar Dorpsplein…

    Binnenkort meer tussentijdse vertrouwelijke informatie binnen de TTW groep, waarbij de projectgroep om gespecialiseerde bijdrages en vrijwilligers zal vragen.

    Ten overvloede:

    Via TThirdway@gmail.com houden we de TTW leden middels vertrouwelijke emails op de hoogte, en geven zij hun mening en input. Iedereen die achter het Vision 20-20 plan staat, mede-aandeelhouder is, het wederzijds vertrouwen niet beschaamt, is welkom.

    Stuur een bewijsje van je aandelenbezit middels bv een screenshot met daarop duidelijk leesbaar je naam, je identificatie (iban), datum, en je aandelenbezit, en je doet gratis mee. Tis anoniem naar iedereen, ook binnen de TTW groep zelf (behalve moi als ontvanger)...
  5. elvisgoesinstocks 5 mei 2020 11:22
    quote:

    The Third Way... schreef op 5 mei 2020 10:05:

    Mbt. de "snok aan het roer", zoals eerder aangekondigd zijn we bezig met een nieuwe visie en strategie voor WH, een waarin geprobeerd wordt om de korte termijn financiele problemen te verzachten en om voor de lange termijn een verdienmodel te ontwikkelen.

    Werktitel is: Van Wereldhave naar Dorpsplein…

    Ik blijf ook hier anoniem, maar heb eerder gewezen op de potentie van herontwikkeling van de centra naar mixeduse, waarbij volume toevoegen, functiewijziging ed aan de orde is. Juist door andere, complementaire functies aan de centra toe te voegen ontstaat ook meerwaarde voor zittende partijen door verhoging bezoek en waardering.
    In vastgoed heet dat conceptontwikkeling als basis voor gerichte functiewijziging, huurderswerving, bestemmingswijzigingen etc.
    De werktitel is in die zin prachtig; het aloude Dorpsplein biedt alles wat de burger zoekt inclusief herkenning, sociale ontmoeting en veiligheid. een hart van de samenleving.
    Dat is wat onze steden nodig hebben. Als met dergelijke concepten de centra worden doorontwikkeld, zijn ook de gemeentes zeer tevree en daar hoort dan een andere grondwaarde bij.
    Zo zal het vastgoed ook in waarde stijgen; de meeropbrengsten van het bijbouwen kan worden ingezet voor bijv verbeteren publieke ruimte, verlichting, parkeren, beleving etc.
    (ik blijf het zeggen en het zal ook bij WH de omslag kunnen vormen naar het inzicht, dat ze juist door de ligging/ locatie van hun vastgoed de meerwaarde zelf kunnen creeeren. Maar het begint met visie en verstand van zaken .....)
  6. forum rang 5 NLvalue 5 mei 2020 11:27
    Go for it TTW - mijn steun heb je. Maar eerlijk gezegd hoop ik dat Storm voor z'n volle 1,7m pakket kwalificeert door zelf een prestatie van formaat neer te zetten op nieuwe visie en verdienmodel - en vooral resultaten. . Da's zijn werk., niet die van TTW (al is t werk van TTW, en Corona, blijkbaar nodig om WHA uit lethargie te laten ontwaken)

    NB: wellicht goed dat t AvA project team hun adhoc inzichten op t forum post. Denk dat ze gelijk hebben dat t alleen over de toekenning van het aandelenpakket gaat - itt wat min. 3 forum leden dachten..

    Materiele informatie of een CEO zijn woord om persoonlijk te investeren in z'n eigen propositie nakomt, of niet.

    Ook materiele info of hij zichzelf kan overtuigen om te investeren in een 6% IRR propositie . Als hij dat niet kan - dan lukt het hem ook niet om (nieuwe) aandeelhouders te overtuigen. Noch analisten, VEB, beleggersbelangen, etc etc

    Gewoon feiten die vrijelijk en transparant op t IEX forum mogen circuleren, toch?

    N.b. 2 - naar dorpsplein.. alvast de visie van Bloemendaal dorp ter inspiratie.
    www.winkeleninbloemendaal.nl/visie/

    t risico is dat deze tak van sport blijft hangen op t niveau " als we maar meer bloembakken neerzetten".

  7. Ortega 5 mei 2020 13:48
    Iemand van 40 met al een flink huis legt zo even een dikke 4 ton neer voor een pakket aandelen. ik vind t bizar.
  8. Ortega 5 mei 2020 14:04
    Wij zitten er met moeite in voor gemiddeld 25+ euro, meneer komt binnen op 8 euro.
    Dit geeft wel negatieve emoties ja.
  9. elvisgoesinstocks 5 mei 2020 15:51
    quote:

    Ortega schreef op 5 mei 2020 14:04:

    Wij zitten er met moeite in voor gemiddeld 25+ euro, meneer komt binnen op 8 euro.
    Dit geeft wel negatieve emoties ja.
    dat is zeker een punt.
    Forse fee en ook nog op dieptepunt 'plots' commitment tonen. Dat had ook eerder gekund tegen een hogere prijs. Een CEO moet juist als de markt het nalaat het vertrouwen in aandeel steunen. Dus kopen VOOR de val en niet NA de dip.
  10. forum rang 5 NLvalue 5 mei 2020 16:13
    quote:

    Ortega schreef op 5 mei 2020 13:48:

    Iemand van 40 met al een flink huis legt zo even een dikke 4 ton neer voor een pakket aandelen. ik vind t bizar.
    Als ik t AvA project team goed begrepen heb, zijn dit de Lange Termijn Bonus aandelen. 60% van zn base salary, Moet hij in de bovenste helft van de peer group zitten qua aandeelhouderswaarde, om uberhaupt iets te krijgen.

    Zijn teller begint te tikken bij e 20, de koers van 1/1/2020 . Vs die koers moet hij t stukken beter doen dan zijn collega's.

  11. Ortega 5 mei 2020 18:25
    bedankt NLvalue, dit maakt het stuk ‘draaglijker’. Ieders belang dat het beter gaat met WH dat wel.
  12. forum rang 5 NLvalue 6 mei 2020 08:42
    Gewoon een nieuwe fase in t spelletje. En nieuwe tactics. Marketmaker spelen en ipv van 5k, 20k stuks aan beide kanten van het boek leggen. Volume blijven opzuigen, in hoger in de laat hangen, net zolang totdat iemand t wil hebben.

    Orders worden groter, en trading range wordt kleiner.. sprinkhanenplaag van daghandelaren is deels doorgereisd naar groenere velden;
    ECP, URW, Alfen.

    Opmaat naar een hoog volatiel, hoog volume dag ergens in de komende weken schat ik in

  13. forum rang 5 NLvalue 6 mei 2020 18:39
    shortmeldingen 4/5
    - tosca fund 0,95 (+0,13%)
    - GLG 0,54 (+0,05%)

    Shortmeldingen 5/5
    - geen..

    Longmeldingen...jullie raden het al

  14. forum rang 10 voda 6 mei 2020 18:46
    Wereldhave vindt huurder voor Hudson's Bay pand Tilburg

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Wereldhave
    7,50 -0,345 -4,40 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft een huurovereenkomst gesloten met De KOOPman voor een pand in Tilburg waarin eerder Hudson’s Bay was gevestigd. Dit meldde het vastgoedfonds woensdag nabeurs.

    De financiële details van de huurovereenkomst werden niet vermeld.

    De retailer huurt op tijdelijke basis voor een minimale periode van twaalf maanden het gehele voormalige warenhuis met een oppervlakte van in totaal 13.170 vierkante meter. De opening van de winkel wordt verwacht in juni 2020.

    De KOOPman is onderdeel van The Sting Companies en wil de laatste mode voor een lage prijs bieden.

    Daarnaast meldde Wereldhave dat het management vanwege de coronacrisis heeft besloten de eigen salarissen te verlagen met 15 procent voor een periode van drie maanden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 5 The Third Way... 6 mei 2020 19:00
    quote:

    The Third Way... schreef op 6 mei 2020 18:40:

    www.wereldhave.com/news/corporate-pre...

    Zoals gezegd, onder druk wordt alles vloeibaar...
    Dus meteen nadat Vastned als laatste in de sector aangeeft dat daar ook salaris wordt ingeleverd komt een persbericht van WH dat haar RvB overstag gaat en ook 15% inlevert 3 maanden kort. Daarmee wordt het minste van de sector geevenaard.

    Aandeelhouders werden genegeerd op de AvA, waar dit soort zaken normaliter wordt beslist. Nu moesten ze wel, wat een &@$%*&@...
  16. forum rang 4 junkyard 6 mei 2020 19:12
    quote:

    The Third Way... schreef op 6 mei 2020 19:00:

    [...]
    Dus meteen nadat Vastned als laatste in de sector aangeeft dat daar ook salaris wordt ingeleverd komt een persbericht van WH dat haar RvB overstag gaat en ook 15% inlevert 3 maanden kort. Daarmee wordt het minste van de sector geevenaard.

    Aandeelhouders werden genegeerd op de AvA, waar dit soort zaken normaliter wordt beslist. Nu moesten ze wel, wat een &@$%*&@...

    Lijkt alsof WHV en Vastned management dit in onderling overleg heeft afgestemd, directie eigenlijk niets wilde inleveren, en deze minimum verlaging toepast in reactie op de marktontwikkeling. Geen blijk van proactief management (maar passief/reactief), of werkelijke persoonlijk betrokkenheid met de financiële situatie van de onderneming.
  17. [verwijderd] 6 mei 2020 19:13
    Management gaat voor een periode van 3 maanden 15% salaris inleveren.
    Doe dan niks.....

    Weer een mooi voorbeeld van het wereldvreemde autistische leiderschap van Storms.
    Compleet losgeslagen dit wars van enig maatschappelijk invoelingsvermogen.

    Nu heeft onze CEO, met geen leiderschaps trackrecord eenzelfde salaris als KLM CEO.

    Geen trackrecord, 41 jaar .

    Hoe kan de RvC hier maar telkens in meegaan?
    Het is 1 en de dezelfde kluwe, dat is wat het is.
5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 167 168 169 170 171 ... 280 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht