Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

OCI NL0010558797

Laatste koers (eur)

24,780
  • Verschill

    -0,140 -0,56%
  • Volume

    316.096 Gem. (3M) 404,2K
  • Bied

    24,600  
  • Laat

    24,980  
+ Toevoegen aan watchlist

OCI - 2020

5.859 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 293 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Ruval 15 mei 2020 22:59
    quote:

    R0ME0 schreef op 15 mei 2020 22:50:

    [...]

    Opnieuw is jouw theorie naar mijn mening niet in balans en hoeft de opzet helemaal niet de gewenste uitkomst te hebben.

    Jouw insteek is dat de 6 miljoen aandelen zijn verkocht tegen een prijs waartegen straks de aandelen ook weer worden terug geleverd, of dit nu 0 is wat waarschijnlijk nog steeds een koersniveau is van het fout lezen van mijn post en dat je het koersniveau van de ontvangen beloningsaandelen uit treasury door Nassef Sawiris van OCI hangt aan de daling/verkoop van 6 miljoen aandelen van S. Sawiris, en of 0 uberhaupt kan tov de laatst verhandelde koers van de afgelopen tijd, ofdat het gewoon 9 euro is maakt per saldo niet uit.

    Jij bedenkt dat deze aandelen zijn verkocht aan een bevriende relatie die deze dan weer ter beschikking stelt aan een partij om deze te kunnen shorten.

    De partij die gaat shorten verkoopt de aandelen op de markt, de bedoeling is volgens jou om de koers te drukken zodat sawiris goedkoop kan inkopen.

    Ten eerste is helemaal niet met zekerheid te zeggen dat een daling van de koers het resultaat zal zijn, er kan ook iemand anders instappen maar ok, de shorter verkoopt de 6 miljoen aandelen en Sawiris koopt er op lagere niveaus hiervan 3 miljoen.

    Vervolgens zeg jij dat bevriende partij de 6 miljoen aandelen terug geeft en sawiris dus + miljoen aandelen heeft volgens plan op lagere niveaus.

    Maar je balans is dan niet op orde.
    Op het moment dat de bevriende relatie de 6mio aandelen terug verkoopt aan sawiris moet deze ze eerst weer terug krijgen van de shorter die ze tegen lagere niveaus verkocht heeft en waarvan sawiris er bijvoorbeeld 3mio heeft gekocht.

    Om die terug te kunnen geven moet shorter die 6 mio aandelen terug kopen in een free float die gedaald is met 3 mio omdat sawiris die heeft ingeslagen.

    Tenzij je denkt dat shorter gratis een potentieel en zeer realistisch groot verlies gaat accepteren in een poging van iets wat ook nog eens voorop gezette marktmanipulatie is met evt gevolgen voor vergunningen van partijen met als doel om iemand wat goedkoper te laten inkopen per saldo......

    Beetje far fetched niet??

    Shorten doe je op het moment dat je als partij na research van mening vent dat je na bekend maken van die research de koers zal dalen en je maakt dat dan bekend zodra jouw dat uitkomt.

    Of als je als shorter denkt dat de angst in de markt zo groot is dat je door een extra daling van de koers momentum kan creëren tijdelijk dat de koers nog verder daalt en je er per saldo van kan profiteren.

    Of het nornale ik verkoop iets omdat ik denk dat het omlaag gaat maar dat is dan natuurlijk voor weinig size.

    Je kan de gekste complot theorien bedenken en wie weet maar dit.....

    In ieder geval is dit niet dé reden van forse koersdaling afgelopen week toch? Of nieuwe aandeelhouder heeft zijn belang weer afgebouwd, maar dat lijkt me stug na twee weken....
  2. forum rang 7 ff_relativeren 15 mei 2020 23:13
    Gents and Ladies,

    ik kan in de AFM registers alleen de belonings-aandelen vinden (dus een toename van aandelen voor N. Sawiris dd 11 mei).
    bron : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .

    De genoemde afname op dit forum zie ik iig niet terug in de AFM registers.
    Heeft er iemand een bronlinkje ?
  3. forum rang 4 moneypocket 15 mei 2020 23:26
    quote:

    moneypocket schreef op 15 mei 2020 23:23:

    [quote alias=R0ME0 id=12415537 date=202005152250]
    [...]

    Beste ROME0,

    Laat ik nogmaals duidelijk zijn dat ik niet geloof in zo'n scenario, maar dat heb ik al eerder aangegeven.

    Maar je balans is dan niet op orde.
    Op het moment dat de bevriende relatie de 6mio aandelen terug verkoopt aan sawiris moet deze ze eerst weer terug krijgen van de shorter die ze tegen lagere niveaus verkocht heeft en waarvan sawiris er bijvoorbeeld 3mio heeft gekocht.


    Indien onze Egyptische vriend aan een bevriende relatie de aandelen verkoopt voor 0 euro (dus niets, nada), en deze bevriende relatie leent deze stukken uit aan shorters zal de koers normaliter dalen. Jij weet ook dat tijdens deze glijbaandaling menig belegger de stukken heeft verkocht. Kijk maar eens naar het dagvolume de afgelopen dagen. Daarnaast coveren de shorters ook intraday. Jij gaat ervan uit dat puur op de free float dit niet mogelijk is omdat de balans dan niet op orde is en de koers na de daling en tijdens het coveren en de aankoop door onze Egyptische vriend juist zou moeten stijgen. Inderdaad de freefloat neemt dan af maar vergis je niet op welke manier shorters te werk gaan. In het geval van OCI is de freefloat juist toegenomen door onze afvallige voormalige grootaandeelhouder SAM. Er is meer speelruimte voor de shorters.

    Zit ook in AMG en heb het afgelopen jaar hele bijzondere acties van deze gasten meegemaakt, waarbij plots het shortbelang was verlaagd waarbij niemand dit zag aankomen.

    Nogmaals ROME0; ik ga niet uit van dit scenario, maar gezien de enorme weekdaling icm de hoge dagvolumes is dit best mogelijk.

  4. [verwijderd] 15 mei 2020 23:50
    quote:

    ff_relativeren schreef op 15 mei 2020 23:13:

    Gents and Ladies,

    ik kan in de AFM registers alleen de belonings-aandelen vinden (dus een toename van aandelen voor N. Sawiris dd 11 mei).
    bron : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .

    De genoemde afname op dit forum zie ik iig niet terug in de AFM registers.
    Heeft er iemand een bronlinkje ?

    www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

    S. Sawiris
    Was eerst 11+%

    Ze lopen wel te kloten met hun belang de familie Sawiris.

    N. Sawiris heeft echter nog meer dan 31%

  5. forum rang 7 ff_relativeren 16 mei 2020 00:02
    Oke, dank je. En op dit AFM register www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... vind je een aantal meldingen van NNS bedrijfstakken (familie Sawiris) die met belangen in OCI schuiven.

    Deze meldingen zijn niet elkaars opvolging. Iedere melding is een transactie. En die gaan enkele jaren terug. De meest recente melding is van 3 april (door de NNS Luxembourg tak) 2020.

    Om een helder beeld te krijgen van wat de NNS-bedrijfstakken hebben opgebouwd aan OCI-belangen, moet je (dus) alle meldingen bij elkaar optellen. (voor wie in het weekend wat omhanden wil hebben, en helemaal wil weten hoe het nu zit met de OCI-belangen die via bedrijven worden opgebouwd)
  6. _Aurum_ 16 mei 2020 01:07
    Hè hè het is weekend. In ieder geval 2 dagen dat de koers niet daalt!
    Goed idee om contact te zoeken over die meldingen, R0ME0.
    Ik denk niet dat een bestuurder zich bezig houdt met het lager zetten van de koers om dan zelf goedkoop het belang te kunnen uitbreiden. Aangezien CF Industries ook keihard omlaag is gegaan, denk ik dat er shorters in de sector actief zijn. Ik heb wel een klein beetje hoop dat 8,50 de bodem is, na de flinke dalingen toch alweer 2 dagen stabiel tussen de 8,50 en 9 (donderdag was de grote daling bij opening en kort daarna). CF is ook weer teruggeveerd, dus hopelijk komt het herstel voor ons hier ook snel.
    Fijn weekend!
  7. forum rang 6 BultiesBrothers 16 mei 2020 01:23
    Ik denk dat de voornaamste reden van de daling komt door het underperform (downgrade) advies van de bank of Amerika op CF, Nutrien en Mosaic. Ze twijfelen aan de fertilizer demand in voornamelijk de corn belt vanwege minder vraag naar ethanol.

    www.google.com/amp/s/seekingalpha.com...
  8. [verwijderd] 16 mei 2020 08:34
    Zo zijn er bij dit fonds behoorlijk wat rode vlaggen:
    1) niet winstgevend
    2) te hoge leverage ratio
    3) aanhoudende druk op de afzetprijzen vanwege teveel aanbod en kleiner wordende vraag. Herstel wordt pas vanaf 2021 verwacht.
    4) negatieve cashflow vanwege hoge uitgaven aan onderhoud
    5) afbouwende grootaandeelhouder
    6) evt verkoop of afsplitsing van de methanol divisie doorgeschoven naar 2021

    Geen rooskleurig vooruitzicht voor de koersontwikkeling op middellange termijn. Misschien dat het aandeel om bovenstaande redenen zelfs nog wel te hoog staat.
  9. [verwijderd] 16 mei 2020 09:00
    platform.mi.spglobal.com/Cache/IRCach...

    Als je toch perse in de kunstmest wilt beleggen is een switch naar CF Industries misschien wel aantrekkelijker. Ik dacht dat de cijfers van OCI best redelijk waren, maar ze steken wel erg bleek af ten opzichte van die van de concurrentie. SAM heeft het gewoon beter gezien dan wij.
  10. forum rang 6 Plein777 16 mei 2020 09:06
    quote:

    watergordijn schreef op 16 mei 2020 09:00:

    platform.mi.spglobal.com/Cache/IRCach...

    Als je toch perse in de kunstmest wilt beleggen is een switch naar CF Industries misschien wel aantrekkelijker. Ik dacht dat de cijfers van OCI best redelijk waren, maar ze steken wel erg bleek af ten opzichte van die van de concurrentie. SAM heeft het gewoon beter gezien dan wij.
    Mee eens of in K+S die ook heel hard onderuit is gegaan de afgelopen jaren:

    www.kpluss.com/en-us/investor-relatio...
  11. niceguy19502020 16 mei 2020 09:11
    Watergordijn, wie is de afbouwende grootaandeelhouder? Toch niet de CEO, Nassef Sawiris, want die heeft de afgelopen maanden maar liefst 3,9 miljoen stukken gekocht. De gemiddelde aankoopprijs ligt op € 9,73, toch ook niet echt schokkend. Ik ben zojuist voor € 8,65 ingestapt in OCI en mocht het aandeel op korte termijn nog verder dalen, dan koop ik bij. Het lijkt mij toch niet, dat al die positieve bankadviezen er zover naast zitten? Onze eigen Nico Inberg zit ook al maanden long in OCI! Gisteren was OCI procentueel het meest verhandelde fonds in de Midkap, 44% hoger dan het daggemiddelde, omdat kleine beleggers nog steeds in paniek naar de uitgang rennen en nieuwe beleggers nu de stukken goedkoper inslaan!
  12. forum rang 6 Ruval 16 mei 2020 09:11
    quote:

    watergordijn schreef op 16 mei 2020 08:34:

    Zo zijn er bij dit fonds behoorlijk wat rode vlaggen:
    1) niet winstgevend
    2) te hoge leverage ratio
    3) aanhoudende druk op de afzetprijzen vanwege teveel aanbod en kleiner wordende vraag. Herstel wordt pas vanaf 2021 verwacht.
    4) negatieve cashflow vanwege hoge uitgaven aan onderhoud
    5) afbouwende grootaandeelhouder
    6) evt verkoop of afsplitsing van de methanol divisie doorgeschoven naar 2021

    Geen rooskleurig vooruitzicht voor de koersontwikkeling op middellange termijn. Misschien dat het aandeel om bovenstaande redenen zelfs nog wel te hoog staat.
    Eens Watergordijn, maar al deze rode vlaggen (muv punt 5) waren er ook toen de koers op € 20 stond. Fantasie rondom verkoop Methanol was er toen ook al uitgelopen.....
  13. [verwijderd] 16 mei 2020 09:20
    quote:

    BultiesBrothers schreef op 16 mei 2020 01:23:

    Ik denk dat de voornaamste reden van de daling komt door het underperform (downgrade) advies van de bank of Amerika op CF, Nutrien en Mosaic. Ze twijfelen aan de fertilizer demand in voornamelijk de corn belt vanwege minder vraag naar ethanol.

    www.google.com/amp/s/seekingalpha.com...
    Over de adviezen van zakenbanken:

    Sinds de cijfers van afgelopen maandag hebben de zakenbanken hun koopadviezen op OCI unaniem herbevestigd. Enkelen weliswaar met een lichte koersdoelverlaging, maar allemaal met een koers die minimaal 2 keer zo hoog is als de huidige beurskoers.

    11 mei Morgan Stanley Overweight € 22
    11 mei DeGroofPetercam Kopen € 19
    11 mei Kempen Kopen € 34
    14 mei CitiGroup Kopen € 19,40

  14. tamjan 16 mei 2020 09:20
    Al met al
    Ik ben er ook ingestonken voor (gelukkig maar)1000 euro toen stonden ze op 12,40
    (pas 3 weken geleden) en met alle mooie verhalen van de CFO nu 8,75
    Dan moet je toch wel heel eigenwijs zijn wil je de boel nog vertrouwen
    en als ik boven staande lees is er ook geen vertrouwen.
    Ik zou zeggen kies zekerheid (ls je die nog kan vinden) maar zeker niet bij OCI
    O ja ik heb geen aandelen meer en ook geen opties enz.
    Maar als het ruikt als een rat en het ziet er uit als een rat dan zal het wel een ......
    zijn.
  15. [verwijderd] 16 mei 2020 09:34
    quote:

    Ruval schreef op 16 mei 2020 09:11:

    [...]

    Eens Watergordijn, maar al deze rode vlaggen (muv punt 5) waren er ook toen de koers op € 20 stond. Fantasie rondom verkoop Methanol was er toen ook al uitgelopen.....
    Voornamelijk punt 3 in combinatie met punt 2 gaat op de middellange termijn niet resulteren in positieve resultaten. Alle concurrenten hebben last van dezelfde druk op de afzetprijzen. Op basis van de free cash flow legt OCI het af tegen bijvoorbeeld CF Industries. Wereldwijd wordt er teveel geproduceerd. Als in de toekomst de vraag ook nog eens minder gaat worden vanwege terughoudendheid door de recessie gaan de prijzen echt niet omhoog. De vraag naar de producten is dan wel recessiebestendig, maar de verkoopprijzen blijven onder druk staan.

    Misschien dat de fantasie dan gezocht moet gaan worden in consolidaties binnen de sector. Maar dat zie ik op korte termijn niet gebeuren. Het is goed te weten dan OCI beschikt over een behoorlijke cash positie van 900 mln om deze economische crisis te overleven.
  16. [verwijderd] 16 mei 2020 09:41
    quote:

    niceguy19502020 schreef op 16 mei 2020 09:11:

    Watergordijn, wie is de afbouwende grootaandeelhouder? Toch niet de CEO, Nassef Sawiris, want die heeft de afgelopen maanden maar liefst 3,9 miljoen stukken gekocht. De gemiddelde aankoopprijs ligt op € 9,73, toch ook niet echt schokkend. Ik ben zojuist voor € 8,65 ingestapt in OCI en mocht het aandeel op korte termijn nog verder dalen, dan koop ik bij. Het lijkt mij toch niet, dat al die positieve bankadviezen er zover naast zitten? Onze eigen Nico Inberg zit ook al maanden long in OCI! Gisteren was OCI procentueel het meest verhandelde fonds in de Midkap, 44% hoger dan het daggemiddelde, omdat kleine beleggers nog steeds in paniek naar de uitgang rennen en nieuwe beleggers nu de stukken goedkoper inslaan!
    Ik zou niet afgaan op de bankadviezen, maar pas ergens instappen als je zelf research hebt gedaan. Zoals AD ook aangeeft zijn de afgegeven bankadviezen voor de gehele sector torenhoog. Die research heb je achterwege gelaten zo te lezen. Waarom ben je ingestapt? Omdat de koers op ATL staat? SAM is de grootaandeelhouder die erg snel van zijn stukken af wil. Zij zijn oorspronkelijk begonnen met een fors belang van meer dan 10% en het lijkt erop dat zij deze volledig willen afbouwen. Ze moeten met een gigantisch verlies zitten. Dat er geen enkele institutionele belegger dit belang wil overnemen geeft mij een akelig gevoel. Het is inderdaad dat de CEO een 1/3 van de stukken heeft opgekocht, anders stond de koers al veel dichter bij de intrinsieke waarde.
  17. forum rang 6 Ruval 16 mei 2020 09:51
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 mei 2020 09:38:

    Zolang de insiders blijven kopen is er niks ernstigs aan de hand.
    Binnen een paar maanden kan de koers weer 50% hoger staan.
    Eens. Een beursexit lijkt me pas een serieus risico worden als de beurskoers medio volgend jaar nog op deze lage nivo’s staat....
  18. [verwijderd] 16 mei 2020 09:51
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 mei 2020 09:38:

    Zolang de insiders blijven kopen is er niks ernstigs aan de hand.
    Binnen een paar maanden kan de koers weer 50% hoger staan.
    Volgens mij ben jij al belegger van het eerste uur in OCI. Hoe zie jij je prestaties van OCI ten opzichte van de concurrentie? Wat onderscheidt OCI van bijvoorbeeld CF Industries? Of heb je ook aandelen CF?
  19. [verwijderd] 16 mei 2020 09:57
    quote:

    watergordijn schreef op 16 mei 2020 09:00:

    platform.mi.spglobal.com/Cache/IRCach...

    Als je toch perse in de kunstmest wilt beleggen is een switch naar CF Industries misschien wel aantrekkelijker. Ik dacht dat de cijfers van OCI best redelijk waren, maar ze steken wel erg bleek af ten opzichte van die van de concurrentie. SAM heeft het gewoon beter gezien dan wij.
    Dit is wel een schokkend en confronterend overzicht.
    Als ik Cf was zou ik eens bij OCI aankloppen om schaalvoordelen te behalen in Amerika.
    Dan kunnen ze hun concurrentiepositie vergroten en met de lage gasprijzen in Amerika kunnen ze de Chinezen wellicht ook uitroken.
5.859 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 293 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht