Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Wereldhave NL0000289213

Laatste koers (eur)

14,420
  • Verschill

    -0,080 -0,55%
  • Volume

    57.941 Gem. (3M) 92,8K
  • Bied

    14,420  
  • Laat

    14,480  
+ Toevoegen aan watchlist

Wereldhave - 2020

5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 173 174 175 176 177 ... 280 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. hvb 16 mei 2020 20:50
    quote:

    Tilburg013 schreef op 16 mei 2020 20:32:

    [...]

    Betreft het terugbrengen van een bruto shortpositie
    Waar kan ik dat vinden?

    Ik zie op shortsell.nl ook geen short positie van Societé General?
  2. forum rang 5 NLvalue 17 mei 2020 08:58
    quote:

    hvb schreef op 17 mei 2020 01:06:

    [...]

    Dank je!

    Bij deze een correctie op mijn bericht van gisteren:

    De AFM site meldt dat de bruto shortpositie van Societé General in WHV is teruggebracht van 3,89% naar 2,75%.

    Goldman Sachs liet op 13/5 ook weer een beweging zien - long positie is toegenomen, short ook. Netto nog steeds 0.

    Nog maar eens induiken (net als de melding van SG op Besi)..

    De schaakstukken worden verzet voor “la grande finale”..

    Lijkt me een tijd waarin je goed moet opletten waar je mee bezig bent als belegger., short of long.

  3. Ortega 17 mei 2020 09:02
    winkelcentrum Eggert Purmerend ontruimt vanwrge te (corona)druk, staat in de telegraaf.
    Ook niet echt handig als beheerder dat je dit niet in goede banen leidt.
    maar goed er komt weer gang in.
  4. forum rang 8 Branco P 18 mei 2020 10:30
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 mei 2020 18:45:

    Gemeente Purmerend ontruimt winkelcentrum vanwege grote drukte
    Updated 6 min geleden
    2 uur geleden in BINNENLAND

    PURMEREND - Winkelcentrum Eggert in Purmerend is zaterdagmiddag ontruimd omdat het er veel te druk was. Dat laat de gemeente weten op Twitter. Op de meeste andere plekken in het land was het niet overmatig druk, laat een woordvoerster van het Veiligheidsberaad weten.
    Als je het bericht goed leest, dan lees je dat de handhavers tijdelijk niemand meer naar binnen hebben gelaten zodat het centrum vanzelf iets leger werd en daarna kon het weer door met het shoppen. Dit had de eigenaar van het centrum uiteraard zelf moeten doen, maar aan de andere kant hebben handhavers nu zich ook eens van hun beste kant laten zien, die jongens en meisjes worden ook gewoon van onze centjes betaald immers.
  5. De Pakketbezorger 18 mei 2020 10:45
    Zat tot vrijdag short in Wereldhave en ben toen long gegaan dmv call 6 21. Koers schommelt afgelopen weken tussen 6 en 8.

    Zelf denk ik dat Wereldhave wellicht overgenomen kan gaan worden (ivm lage koers) door een partij die geld 'over heeft'. We gaan het zien. Voor nu op naar 8 euro.
  6. forum rang 5 NLvalue 18 mei 2020 10:54
    quote:

    Gelukkig schreef op 18 mei 2020 10:30:

    Wat een rust hier, Wereldhave schiet omhoog nu er 7,065
    Alles is toch wel gezegd over WHA, niet? Pokeren voor gevorderden. Afhankelijk van hoe je de dynamiek inschat van SG, GS etc zet in dat dit een tijdelijk piekje is op een lang pad naar beneden. Of een situatie waar de minst koelbloedigen met de zwakste hand uitgerookt gaan worden.

    Kon je niet lang geleden nog wat indruk maken door 20 k op 6,50 en 6,60 in de laat te leggen.. is dat nu de minimum buy-in geworden om een beetje mee te kunnen spelen aan deze tafel.

    Straks gaat er weer een IEX redacteur het forum lezen om inzichten op te doen waarom de koers doet wat hij doet.

    De conclusie die ze dan moeten trekken dat ze al tijden met veel te oppervlakkige analyses afkomen (" vastgoed wordt weer in de kliko gegooid")..

    Wellicht kunnen ze wat meer inzichten toevoegen omtrent de partijen die 6% short - en long zitten.. en daarom niet in het netto short register voorkomen.

    Hopelijk gaat we geen teksten zien als " vastgoed is trek op een groene beurs omdat beleggers zich minder zorgen maken omtrent corona"..

  7. forum rang 5 The Third Way... 18 mei 2020 11:10
    Vorige vrijdag hebben we beloofd om vandaag ook hier weer een 1-pager te delen die een beknopte analyse van een probleemstelling weergeeft: Waarom Belgie niet bij Nederland hoort.

    Binnen de TTW groep hebben we veel reacties gehad. In essentie ziet iedereen de verschillen tussen de NLse en Belgische portefeuilles en derhalve dat er geen commerciele synergie is zoals management hardnekkig beweert.

    Maar er zijn verschillende meningen over de conclusie: wordt zonder Belgie WH niet te klein, worden de al hoge HQ kosten niet te hoog, moet WH Belgie daarom toch helemaal overnemen of juist afstoten? Is het echte probleem niet de NLse portefeuille, wat moet daar mee gebeuren?

    Volgende week weer een nieuw stuk, nu hopelijk veel leesplezier…
  8. forum rang 8 Branco P 18 mei 2020 11:53
    Ik heb al eerder mijn mening gegeven over de focus op de geografische spreiding en ik wil daar nog 1 keer mijn visie op geven:

    In de basis is een portefeuille die verdeeld is over meerdere landen zeer goed te managen. Kijk maar naar een ECP en hoe die succesvol vastgoed in Italië, Frankrijk, België en nota bene Zweden, weet te managen. Je moet natuurlijk wel de juiste mensen decentraal hebben en de juiste mensen in het centrale management.

    Er zouden kleine synergievoordelen te behalen kunnen zijn als je de gehele organisatie vanuit 1 centraal punt zou aansturen. Dan zou je misschien een managementlaag kunnen lozen en wat kantoorkosten kunnen besparen, maar dat zie ik van een minimale toegevoegde waarde.

    Er is bij Wereldhave natuurlijk iets anders aan de hand en ik heb het al deels aangestipt. Wereldhave heeft van Unibail en Corio een flink aantal winkelcentra overgenomen die natuurlijk maximaal "opgepoetst" waren door deze twee zeer kundige organisaties. Ook is de prijs die is betaald aan de zeer hoge kant geweest. En tot slot zijn er natuurlijk geen goede mensen mee overgegaan. Er zijn zeker oud medewerkers van Unibail en Corio bij Wereldhave in dienst, maar niet veel gok ik, en al helemaal niet de toppers. Dus daar heb je volgens mij meteen je verklaring waarom België het naar verhouding zo goed doet. Het vastgoed is gemiddeld genomen wat beter, is niet in opgepoetste vorm en te duur gekocht, en wordt het beste gemanaged. Dit gegeven is belangrijk om in het achterhoofd te houden wat mij betreft.

    Wat is dan nu wijsheid om te doen? Zijn alle winkelcentra in Frankrijk van mindere kwaliteit? ZEER ZEKER NIET! Er zitten zelfs een aantal topcentra tussen. Maar er zitten inderdaad ook een aantal hoofdpijnprojecten tussen, zoals het project in Bordeaux. Zijn alle winkelcentra in België dan van topkwaliteit? ZEER ZEKER NIET. Ik heb in mijn analyse van de Belgische projecten van Wereldhave gezien dat daar ook 1 of 2 projecten zijn waar geen muziek in zit en alleen maar heel veel tijd gaan kosten. En dat zijn projecten waar je vanaf wilt, projecten waar weinig tot geen muziek meer in zit, maar die onnoemlijk veel tijd gaan kosten om het een beetje op peil te houden. Is dan de Nederlandse portefeuille helemaal top? Jullie raden het al: ZEER ZEKER NIET.

    Even resumerend: in alle drie de landen heeft Wereldhave hele goede projecten waar nog steeds muziek in zit en die iedere weldenkende belegger wel zou willen hebben. Daarnaast heeft Wereldhave in alle drie de landen projecten waar je liever vanaf wilt. Is het mogelijk om vastgoedportefeuilles verdeeld over diverse landen succesvol te managen? Ja dat is zeker mogelijk en ZEKER wanneer je het over Nederland, België en Noord-Frankrijk hebt. Je moet daarvoor gewoon de juiste mensen op de juiste plaatsen hebben.

    Wat mij betreft stoppen jullie nu dus met jullie focus op de geografische spreiding en het al dan niet af stoten van 1 of 2 landen. Het afstoten van al het vastgoed in een bepaald land, NU IN DEZE ULTIEME BEARMARKET VOOR WINKELVASTGOED, is extreme kapitaalvernietiging omdat je daar mee net zo veel goede projecten verkoopt als dat je aan slechte projecten in de overige landen blijft zitten.

    Ik heb al wel eens vaker aangegeven dat ik zeer teleurgesteld ben over de nieuwe CEO. Het is geen winkelvastgoedman maar het is een Analyst en een fondsenbeheerder. Voor Wereldhave is een winkelvastgoedman of vrouw nodig die alle winkelcentra op korte termijn op waarde kan schatten en de middelen daar inzet waar ze effect sorteren en eventueel de winkelcentra afstoot die nooit meer iets zullen bijdragen, hoewel je daarmee in deze markt extreem terughoudend moet zijn, want er is geen markt.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 mei 2020 12:41
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 18 mei 2020 12:23:

    De koers van INTU properties daalde met meer dan 98%. De huidige koers is omgerekend 5 eurocent.

    finance.yahoo.com/quote/INTU.L

    INTU heeft een portefeuille met winkelcentra in het Verenigd Koninkrijk.
    INTU is blijkbaar failliet.
  10. [verwijderd] 18 mei 2020 12:48
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 18 mei 2020 12:41:

    [...]
    INTU is blijkbaar failliet.
    INTU is nog niet failliet.

    Na een recente taxatie steeg de ratio van de hypotheekschuld naar 70% van de portefeuillewaarde.
  11. forum rang 5 The Third Way... 18 mei 2020 13:41
    quote:

    Branco P schreef op 18 mei 2020 11:53:

    Ik heb al eerder mijn mening gegeven over de focus op de geografische spreiding en ik wil daar nog 1 keer mijn visie op geven:
    ...
    Er is bij Wereldhave natuurlijk iets anders aan de hand en ik heb het al deels aangestipt. Wereldhave heeft van Unibail en Corio een flink aantal winkelcentra overgenomen die natuurlijk maximaal "opgepoetst" waren door deze twee zeer kundige organisaties. Ook is de prijs die is betaald aan de zeer hoge kant geweest. En tot slot zijn er natuurlijk geen goede mensen mee overgegaan.
    ...
    Wat mij betreft stoppen jullie nu dus met jullie focus op de geografische spreiding en het al dan niet af stoten van 1 of 2 landen. Het afstoten van al het vastgoed in een bepaald land, NU IN DEZE ULTIEME BEARMARKET VOOR WINKELVASTGOED, is extreme kapitaalvernietiging omdat je daar mee net zo veel goede projecten verkoopt als dat je aan slechte projecten in de overige landen blijft zitten.

    Ik heb al wel eens vaker aangegeven dat ik zeer teleurgesteld ben over de nieuwe CEO. Het is geen winkelvastgoedman maar het is een Analyst en een fondsenbeheerder. Voor Wereldhave is een winkelvastgoedman of vrouw nodig die alle winkelcentra op korte termijn op waarde kan schatten en de middelen daar inzet waar ze effect sorteren en eventueel de winkelcentra afstoot die nooit meer iets zullen bijdragen, hoewel je daarmee in deze markt extreem terughoudend moet zijn, want er is geen markt.
    1. We zijn het eens over de overnameprijzen en de heterogene kwaliteit van het vastgoed.
    2. Goede mensen is inderdaad waar het mee begint.
    3. Je beargumenteert dat het uitstekend mogelijk is om een geografisch gespreide porto te managen. Daar zijn we het ook mee eens.

    Onze argumenten zijn anders.

    Enerzijds dat mbt Belgie het HQ geen waarde maar kosten toevoegt. Ondanks de goede gang van zaken is daar het hoofdproject in ontwikkeling (Luik) op basis van LifeCentral aangepast. Verder is zoals gesteld het 66% bezit via weer een beursnotering een groot probleem. Tenslotte haalt Belgie door toedoen van management het financiele evenwicht onderuit. Je bent geen lid van de TTW groep maar daar hebben we doorgerekend hoe dramatisch dat is. RvC heeft nav. onze vraag daarover op de AvA dat nu ook zorgelijk genoemd. De e300 mln lening is nog steeds niet verlengd. We wachten bevend op Moody's.

    Anderzijds zijn volgens de beurskoers NL & F al pre-corona zo goed als niets waard. Verkoop van F zou een gigantische waarde voor beleggers hebben opgeleverd, zie oorspronkelijk Vision 20-20 plan. Zoals in het nieuwe plan gesteld, verkoop is nu inderdaad waardevernietiging, daar zijn we het ook over eens. Overigens stelde de ceo op de AvA dat de geplande e100 mln verkoop van non-core activa gewoon doorgaat, fingers crossed.

    We hebben op de AvA ook voorgesteld om de RvB te versterken met iemand zoals door jou beschreven, met daarbij bestuurderservaring op relevant niveau en ervaring met crisismanagement. Het is een onbetwistbaar feit dat Storm alleen technische ervaring toevoegt…

5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 173 174 175 176 177 ... 280 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in