Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Wall Street stuit op all time highs

TA: Wall Street stuit op all time highs

De S&P 500 heeft inmiddels alle koersverliezen van 2020, van de corona-uitbraak, weer ingelopen. De Dow en S&P500 noteren 8% respectievelijk 5,5% onder hun all time highs. Technologiebeurs Nasdaq staat zelfs op een nieuw koersrecord.

De afgelopen weken is Wall Street stevig opgelopen, met krachtige uptrends. Beleggers verheugen zich erop dat de Amerikaanse economie steeds verder opengaat.

Adempauze

De Fed, de koepel van centrale banken, is dinsdag aan een tweedaags overleg begonnen over de economische impact van de virusuitbraak. Er wordt niet verwacht dat de rente wordt gewijzigd, maar mogelijk zullen wel meer steunmaatregelen tegen de crisis worden bekendgemaakt.

Ook op Wall Street maken de grootste slachtoffers van de coronacrisis nu de stevigste inhaalmanoeuvres. Cruiserederijen en luchtvaartondernemingen lopen soms tientallen procenten per dag op. Ook in de oliesector brandt een haussevuurtje, nu OPEC met enkele bondgenoten de productiebeperking wil verlengen.

Na de forse run van de afgelopen weken is een tijdelijke adempauze of koersreactie echter niet uitgesloten.

Vandaag bekijk ik de drie belangrijkste Amerikaanse beursbarometers.

S&P500 flirt met koersrecord

De S&P500-index nadert het eerste koersdoel rond 3.393,97 punten (de top van 19 februari). Na een uitbraak boven dit all time high wordt 4.250,00 het volgende opwaartse koersdoel.

Steun ligt op 2.766,92 punten (de bodem van 14 mei).

Nasdaq 100-index breekt nipt door weerstand

De kleinere Amerikaanse technologiebeurs verbetert, maar de uitbraak boven weerstand 9.736,57 (gevormd op 19 februari) is nog nipt. Pas na een overtuigende doorbraak wordt de uptrend hervat, dan wordt 11.000 het volgende opwaartse koersdoel. Steun ligt rond 9.182,45 (bodem van 27 mei).

SOX test de weerstand

De SOX-index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, is de weerstand van 1.983,71 punten (gevormd op 14 februari) genaderd.

De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mogen we verdere koersstijgingen tegemoet zien. Dan wordt 2.200 het volgende opwaartse koersdoel.

Er ligt pas steun rond 1.625,77 punten (de bodem van 4 mei).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 50
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

516 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 juni 2020 07:56
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 10 juni 2020 07:36:

    Records zijn om verbeterd te worden .

    Alle steunprogramma’s bij elkaar opgeteld zou het mondiaal kunnen gaan om 12.000 miljard dollar aan overheidsgeld.

    The only way is Up naar de 30.000 en 630 en beyond
    Overheidsgeld ....

    Gewoon leningen uitgegeven, betaald uit belastingen en geldcreatie, zonder onderpand ;-)
  2. verdi29 10 juni 2020 08:37
    Schulden worden opgekocht..of weggeknopt-gedelete van multinationals ....eu overheid..kleinere bedrijven....obligaties als volgende laag schuldpapier zijn nu ook al aan de beurt.......belastingbetalen is alleen voor PietParticulier ....per dag gaat het om bedragen....de idioot moet in november herkozen worden en zet er gerust nog een grotere geldprinter bij....aex ..dj standen gaan deze realiteit....' hun realiteit ' weergeven....700 in november ...bijv.

    Weinig gebasseerd op de economie..in ned of usa.....90% op politiek ...waarom.. ze weten ook dat economische data niet meer van betekenis zijn.....af en toe voor een berenuithaal naar beneden.
    ..ned maakt een fout door het land over te hebben over gedaan aan trump als eu land .
    nederland bestaat niet meer ...alleen op papier....een nederlander bestaat niet meer..is een Trumperlander geworden....dus gaat hun politiek en geldprinters stand Aex bepalen en niets anders...
516 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links