Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

CM.COM NL0012747059

Laatste koers (eur)

6,880
  • Verschill

    -0,020 -0,29%
  • Volume

    92.667 Gem. (3M) 38,2K
  • Bied

    6,700  
  • Laat

    7,000  
+ Toevoegen aan watchlist

CM.com naar de beurs via DutchStar1

1.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jalivia 8 juni 2020 22:29
    quote:

    Krentenmenten schreef op 8 juni 2020 21:35:

    [...]

    De van Beuningens hebben destijds Neways geloosd voor een positie in Cm.com. Zie de dump van Neways in februari van dit jaar. Tijd stuurt het rendement
    Dat wist ik niet..is dat een grote positie???
  2. forum rang 8 aextracker 9 juni 2020 06:34
    quote:

    jalivia schreef op 8 juni 2020 22:29:

    [...]

    Dat wist ik niet..is dat een grote positie???
    Teslin investeerde 15 Mln in CM.com bij de beursgang en verkreeg daarmee 6.08% van de aandelen in handen.
  3. jalivia 9 juni 2020 12:26
    quote:

    aextracker schreef op 9 juni 2020 06:34:

    [...]

    Teslin investeerde 15 Mln in CM.com bij de beursgang en verkreeg daarmee 6.08% van de aandelen in handen.

    U bent goed op de hoogte
    Ook aandelen in bezit ?
    Net als mij
  4. Wiemaa 9 juni 2020 15:52
    quote:

    jalivia schreef op 9 juni 2020 12:58:

    Hoge omzet al 81k
    64K stuks in één order op 10:58u.
  5. jalivia 9 juni 2020 16:52
    quote:

    W-0803 schreef op 9 juni 2020 15:52:

    [...]
    64K stuks in één order op 10:58u.
    waar zie je dat ,??
    of kan ik dat niet zien
  6. Wiemaa 9 juni 2020 17:54
    quote:

    jalivia schreef op 9 juni 2020 16:52:

    [...]

    waar zie je dat ,??
    of kan ik dat niet zien
    Toch apart, zóveel stukken moeten haast op hetzelfde moment zijn aangeboden. Anders zou de koers exploderen gezien er niet zoveel stukken in het orderboek liggen/lagen. Toch is de transactie niet buiten de beurs omgegaan.
  7. Sir Cryptalot 9 juni 2020 18:07
    Ik meen ergens gelezen te hebben dat je als pro-trader (b.v. een bankhandelaar) orders kan matchen. Dus wel via de beurs maar 1 op 1. Ik neem aan dat dit enkel kan als de huidige koers dit ook toelaat qua pricing.

  8. jalivia 9 juni 2020 19:54
    Misschien iemand die er van af wou..en de ander wilde ze graag hebben ..1 die er veel vertrouwen 8n heeft
  9. forum rang 6 Krentenmenten 9 juni 2020 20:06
    quote:

    W-0803 schreef op 9 juni 2020 17:54:

    [...]
    Toch apart, zóveel stukken moeten haast op hetzelfde moment zijn aangeboden. Anders zou de koers exploderen gezien er niet zoveel stukken in het orderboek liggen/lagen. Toch is de transactie niet buiten de beurs omgegaan.
    gaat ook wel eens mis, maar daar zwijgt men over.
  10. forum rang 6 Krentenmenten 10 juni 2020 11:53
    quote:

    Dongen schreef op 10 juni 2020 10:13:

    [...]
    net als "ik"


    Dank voor de verbetering, (anders had ik het wel gedaan). Het valt onderhand niet meer op. We leven in het tijdperk van de vrije spellingmethodiek ...... Ha ha ha....., (maar niet heus.)
  11. forum rang 8 aextracker 10 juni 2020 15:58
    quote:

    W-0803 schreef op 9 juni 2020 17:54:

    [...]
    Toch apart, zóveel stukken moeten haast op hetzelfde moment zijn aangeboden. Anders zou de koers exploderen gezien er niet zoveel stukken in het orderboek liggen/lagen. Toch is de transactie niet buiten de beurs omgegaan.
    Dat lijkt mij simpelweg gedacht een "ge;plande onderhandse uitruil", waarbij de match fixing upfront van vraag & aanbod al heeft plaatsgevonden en is afgestemd.
    Orderboekjes goed volgen en managen en de mili-seconde planners en systeemcoaches doen de rest.
    Volkomen legaal en "in de markt" o.b.v. de intra day trading range.
  12. Broer Konijn 12 juni 2020 17:41
    Aardig artikel. Allen een fijn weekend gewenst.

    Vriendelijke groet, Broer Konijn
    ===

    JEROEN VAN GLABBEEK EN MARTIN VAN PERNIS: 'WE WILLEN TOE NAAR CONVERSATIONAL COMMERCE'
    10-06-2020 | Interviewer: Jeroen Borst | Auteur: Paul Groothengel

    Techbedrijf CM.com is een snelle groeier in conversational commerce. Oprichter en ceo Jeroen van Glabbeek en president-commissaris Martin van Pernis introduceren het snel groeiende bedrijf: ‘Bedrijven willen op dezelfde manier met mensen communiceren als mensen onderling. Die oplossing leveren wij.’
    Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers waren 13 jaar toen ze naast elkaar kwamen te zitten in de brugklas van een katholieke school in Breda. Ze werden vrienden en gingen later samen technische bedrijfskunde studeren. Gooijers was dj in zijn vrije tijd, Van Glabbeek was continu met computers in de weer. De studenten begonnen op hun 20ste met het versturen van sms’jes voor lokale discotheken. Dat bleek een sympathiekere en directere manier van communiceren dan flyers uitdelen of posters ophangen en was de start van CM.com (de afkorting komt van ‘ClubMessage’ van de discotheken), dat 20 jaar later is uitgegroeid tot een bedrijf met een jaaromzet van ruim 96 miljoen euro (in 2019), met vestigingen in 12 landen en duizenden klanten wereldwijd.

    Het bedrijf levert technologie waarmee klanten via berichtendiensten als sms, WhatsApp, WeChat en Apple iMessage met hun afnemers kunnen communiceren. Op de klantenlijst prijken grote namen als Thuisbezorgd.nl, IKEA, ING, Société Générale en Albert Heijn.
    Maar het bedrijf doet meer. Als kijkers van RTL’s afvalrace The Voice hun stem uitbrengen, gaat dat via CM.com. Daarnaast verzorgt CM.com via het eigen platform diensten rond betalingen en ticketverkoop voor festivals, evenementen en sportwedstrijden, zoals voor de beoogde Formule 1-race in Zandvoort. Een aantal ziekenhuizen dat patiënten via een sms’je herinnert aan hun afspraak en overheden die met burgers communiceren via DigiD-codes werken ook met de technologie van CM.com. In totaal verstuurden bedrijven vorig jaar 2,5 miljard berichtjes via CM. com.

    Het bedrijf groeit al jaren gestaag, maar had vorig jaar aanvullende financiering nodig om de verdere groei te kunnen bekostigen. De oprichters voelden zich door de standaardeisen van banken belemmerd en kozen voor een beursgang. Eind februari verkreeg CM.com een notering via een fusie met het beursgenoteerde investeringsvehikel Dutch Star Companies ONE. CM.com mikt op een jaarlijkse omzetstijging van 30 procent, zei topman Jeroen van Glabbeek bij het beursdebuut. Van Glabbeek ontvangt Management Scope op het hoofdkantoor in Breda. Aangeschoven is ook de zeer ervaren Martin van Pernis, voorzitter van de raad van commissarissen van CM.com sinds 2017. Van Pernis was onder andere bestuursvoorzitter van Siemens Nederland en bekleedt commissariaten bij onder meer Aalberts (voorzitter) en ASMI.

    CM.com begon in 2000 met sms-berichten, maar inmiddels is de dienstverlening flink uitgebreid. Welke rollen speelt u nu voor klanten?
    Van Glabbeek: ‘Wij willen met CM.com toe naar wat wij noemen conversational commerce. Mensen communiceren heel makkelijk met elkaar via bijvoorbeeld WhatsApp of sms. Bedrijven willen op dezelfde manier met mensen communiceren als mensen onderling. Die oplossing leveren wij. Als je bijvoorbeeld met iemand appt over het bezoeken van een Formule 1-race, kun je tijdens die conversatie twee tickets kopen en die gelijk via Apple Pay afrekenen. In dergelijke conversational commerce willen wij wereldwijd de winnaar worden.
    We zijn geëvolueerd van sms-berichten naar mms, WhatsApp en het versturen van filmpjes. De nieuwste innovatie is dat we de communicatie interactief maken, zodat consumenten een dialoog met een bedrijf kunnen aangaan. Hetzij via medewerkers, hetzij via chatbots, hetzij via een tussenvorm. Consumenten, zeker jongeren, willen tegenwoordig niet meer bellen naar een bedrijf. Ze sturen liever even een appje of willen chatten. Onze nieuwste feature is het gebruik van Googles Rich Communication Service (RCS) voor Android. RCS werkt als sms, maar heeft meer functies waardoor bedrijven veel uitgebreider kunnen communiceren met klanten. Wij hebben dat als eerste in Amerika gebracht, samen met Booking.com. In Duitsland hebben we deze RCS-technologie gelanceerd voor de klanten van Lieferando, de Duitse dochter van Just Eat Takeaway.’

    Hoe werkt dat?
    Van Glabbeek: ‘Als je bij Lieferando een maaltijd bestelt, kun je interactieve sms’jes met animatie ontvangen van het bezorgrestaurant, denk aan foto’s van gerechten. Verder is het mogelijk te chatten met het restaurant en real time statusberichten te krijgen van de positie van de bezorger op de landkaart.’

    Hoe bent u als commissaris betrokken geraakt bij CM. com?
    Martin van Pernis: ‘Zo’n vier jaar geleden werd ik gevraagd, ik kende CM.com toen nog niet. Het concern was net gestart met het onderdeel CM Payments. Deze payment service provider had een vergunning nodig van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) om betaaldiensten uit te mogen voeren. Daarom was er behoefte aan een ervaren commissaris.’
    Van Glabbeek: ‘Martin is president-commissaris van Aalberts, een bedrijf dat wij erg bewonderen. Met name omdat het al jaren gestaag groeit door overnames. Aalberts heeft een heel consequente langetermijnstrategie, iets dat wij ook voor ogen hebben.’
    Van Pernis: ‘Wat ik speciaal vind aan CM.com, is dat dit een ongekend snelgroeiend bedrijf is met heel jonge, enthousiaste mensen. Het bedrijf kent geen strakke hiërarchie, medewerkers zijn heel hecht. Ze koken voor elkaar, feesten samen, het is echt Brabants. Iedereen die hier werkt is erg gemotiveerd, wat terug te zien is in de resultaten. Ze hebben een passie voor dienstverlening. Daarom wilde ik graag instappen als commissaris. Toen de beursgang in beeld kwam, moesten we formeel voor het héle bedrijf een raad van commissarissen (rvc) instellen, die ik nu voorzit.’

    CM.com kreeg dit voorjaar, na een eerste mislukte poging, toch de gewenste beursgang. Wat waren voor CM.com de voordelen van een beursgang? Wellicht wilden banken of private equity CM.com ook financieren?
    Van Glabbeek: ‘Met private-equitypartijen hebben we nooit in zee willen gaan, want die kijken hooguit vijf tot zeven jaar vooruit. En banken, tja, die werken toch met hun risicomodellen... ze kijken wat ze bij een faillissement aan assets kunnen verzilveren en dat is bij ons niet veel meer dan wat kantoorinventaris. Veel waarde zit uiteraard in onze software, maar daar kan een bank niks mee. Een beursnotering geeft ons veel zichtbaarheid en de mogelijkheid onze medewerkers aandelen te geven, zodat ze een nog sterkere binding met het bedrijf krijgen. Daarnaast vereist een notering automatisch een grotere transparantie, wat ik alleen maar goed vind – ook richting klanten en prospects. Vooral in Europa hebben bedrijven vaak meer vertrouwen in een bedrijf als het beursgenoteerd is.’
    Van Pernis: ‘Banken aarzelen toch vaak bij dit soort snelgroeiende techbedrijven. CM.com heeft vlak na de beursgang zelfs nog bankleningen afgelost, zodat er verder geen vreemd vermogen meer in het bedrijf zit. Dat is tamelijk uniek.’

1.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht