Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

15,246
  • Verschill

    +0,078 +0,51%
  • Volume

    7.956.091 Gem. (3M) 11,2M
  • Bied

    15,244  
  • Laat

    15,246  
+ Toevoegen aan watchlist

ING - Juni 2020

1.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 juni 2020 21:50
    quote:

    HaveFaith schreef op 15 juni 2020 21:42:

    ING in VS als enig NL fonds in de min!!!
    www.marketwatch.com/investing/stock/ing

    De rest van NL fondsen in de plus om 21:41.
    ik ben vrij nieuw in beleggen maar snap dit niet. in US zijn ze toch geopend op 6. 84 USD dan zijn ze toch in de plus?
  2. [verwijderd] 15 juni 2020 21:58
    quote:

    HaveFaith schreef op 15 juni 2020 21:42:

    ING in VS als enig NL fonds in de min!!!
    www.marketwatch.com/investing/stock/ing

    De rest van NL fondsen in de plus om 21:41.
    Ik begin het met de dag ongemakkelijker te vinden dat ze nog steeds geen nieuwe CEO hebben bekend gemaakt...... het schoot vandaag al even door mn hoofd toen ik naar de koers keek.....zullen ze Herna benoemen!

    Het artikel in het FD zal wellicht niet hebben geholpen vandaag....... die 550miljoen kosten besparing die Hamers in het vooruitzicht had gesteld gaan ze dus niet halen.
    Uit wraak naar de Belgische toezichthouder / onwelwillend management zullen ze er wel met de botte bijl doorheen gaan daar....... 'We hebben gefaald maar het in ieder geval probreerd" zo komt het over.
    ING opereert alleen in Duitsland echt als fintech.....zolang er geen bankunie komt in Europa en een Europese toezichthouder kan een land in Belgie idd lekker dwars gaan ligger als er wat banen dreigen te verdwijnen in Brussel.
  3. [verwijderd] 15 juni 2020 22:00
    Vwb de koers...... ik heb dit bij zowel ING and ABN wel vaker meegemaakt dat er een dag bij zit die je zelf als kleine particulier niet helemaal kan plaatsen.
    Het nieuws komt dan 1 of 2 dagen later.......ik vermoed dat er nu ook ergens weer een negatief bericht is wat de mainstream nog niet heeft bereikt.
  4. forum rang 6 Zwijnash 15 juni 2020 22:01
    quote:

    Zwijnash schreef op 15 juni 2020 21:31:

    Gaat DOW sluiten in het rood - denk het wel
    Mooie niet - ik bak er niets van
  5. forum rang 9 Ron-tron system 15 juni 2020 22:17
    De fed heeft 500p extra gegeven aan de dj maar achteraf bekeken was deze actie al min of meer besproken ervoor en dus destijds ook al in de dj gerekend.
    Ben toch net als vrijdag op laatste minuut 2posities short gegaan 25750 lijkt me nogal hoog gegrepen maar ja morgen zien we wel.Goud heeft zich mooi herpakt dat was meevaller aan rode kant.
    Ing wel raar ik verwacht toch mooie start 6,40 min indien niet kan er inderdaad een adder onder het gras zitten.
  6. [verwijderd] 16 juni 2020 06:54
    Nikkei +4%

    S&P futures +1,50%

    AEX futures +2,80%

    Vandaag een overshoot, ING kan misschien wel naar de >6,60 euro.

    Maar de reden/oorzaak is toch wel bedenkelijk: de FED gaat weer meer en ruimer opkopen aan onduidelijke en rommelige obligatie leningen, dit gebeurt niet uit luxe, eerder uit noodzaak.

    Op de top van de overshoot van de AEX/ING ontstaan er mogelijkheden om wat shorts op te pakken, gewoon voor een dag gokje natuurlijk!
  7. [verwijderd] 16 juni 2020 07:06
    Over die boete van 32.000,00 euro komen ze wel heen, het is meer de reputatie en imagoschade die vervelend is.
    Maar het schept wel mogelijkheden voor soortgelijke cases, de NL banken zijn zeer kwetsbaar, uiterst breekbaar, met de koers zal het niets doen.

    In Nederland gaan nu de faillisementen loskomen, grotere en bekende namen gaan voorbij komen, gelukkig zijn de stroppenpotten weldadig gevuld, de pijn is al genomen.
  8. forum rang 4 Machiavelli 16 juni 2020 07:29
    Hier het hele artikel uit het FD!

    Eva Rooijers
    BANKEN
    ING moet forse schadeclaim betalen aan webwinkel in fraudezaak

    Foto: Roger Cremers voor het FD
    In het kort:

    ING moet een schadeclaim betalen van €32.000 aan webwinkel Tom, blijkt uit een recent vonnis.De bank heeft niet voldoende gedaan om te voorkomen dat Tom het slachtoffer werd van een frauderende klant.De uitspraak opent de deur voor meer schadeclaims tegen banken die niet tijdig zijn opgetreden tegen fraude.
    ING heeft een pijnlijke nederlaag geleden bij de rechter omdat de bank niet voortvarend genoeg optrad tegen een frauderende klant. De klant boekte maandenlang voor tienduizenden euro's over van zijn werkgever, webwinkel Tom, naar zijn ING-rekening. ING moet €32.000 van de geleden schade vergoeden, ook al is webwinkel Tom geen klant van de bank. Dat oordeelt rechtbank Amsterdam in een recent vonnis.

    De uitspraak opent de deur voor meer schadeclaims tegen banken die niet tijdig zijn opgetreden tegen fraude, verwachten advocaten. Zo velde het gerechtshof in Amsterdam een jaar eerder een vergelijkbaar oordeel in een zaak die schoenenwinkel Footlocker had aangespannen tegen ING.

    'Na twee succesvolle claims, ligt het voor de hand dat er meer zullen volgen,' zegt advocaat en claimspecialist Jurjen Lemstra, die niet bij deze zaken betrokken is. 'Zeker nu er steeds meer aandacht is voor de verantwoordelijkheid die banken hebben om financieel-economische criminaliteit te bestrijden.'

    Strafvervolging
    Financiële instellingen hebben deze taak lange tijd te lichtvaardig opgepakt, blijkt keer op keer. Meest in het oog sprong de megaschikking van €775 mln die ING in 2018 trof met het Openbaar Ministerie (OM) vanwege structureel falend witwasbeleid. Maar ook ABN Amro is nu onderwerp van OM-onderzoek, en Rabobank voerde op last van toezichthouder De Nederlandsche Bank herstelprogramma's uit om klantdossiers beter op orde te krijgen.

    Nu blijkt dat banken niet alleen moeten vrezen voor strafvervolging door het OM, of boetes van de toezichthouder, maar ook voor civiele schadeclaims omdat ze de zorgplicht schenden als ze niet voldoende actie ondernemen om fraude tegen te gaan. Die verantwoordelijkheid reikt ver. Ze moeten niet alleen eigen klanten beschermen maar ook die van andere banken, blijkt uit het vonnis. Het verhoogt de druk nog verder om de betrouwbaarheid van rekeninghouders te onderzoeken.

    Zaak Tom
    In de zaak die Tom, een uitbater van onder meer webwinkels met babyspullen en sportartikelen, aanspande tegen ING was de frauderende klant de financieel manager van Tom. Hij verduisterde in 2017 bijna €200.000, onder meer door fictieve facturen van leveranciers over te boeken van de ABN Amro-rekening van Tom naar zijn ING-rekening

    Bij ING ging er al snel rood lampje branden. Maar pas toen het OM de fraude op het spoor kwam en ING om informatie vroeg, startte de bank zelf een onderzoek naar de transacties. De bank vroeg waarom de klant zulke hoge bedragen kreeg, maar nam genoegen met het schriftelijke antwoord van de financieel manager dat hij zich een tijd had bezig gehouden met kansspelen.

    Vanaf dat moment had ING voortvarender moeten optreden en de rekening moeten blokkeren, oordeelt de rechter. De bedragen die de manager vanaf die datum nog overboekte kunnen daarom op ING worden verhaald. Omdat Tom zelf ook alerter had kunnen zijn op de fraude, hoeft ING maar 60% van de schade te betalen.

    De bank voerde nog het verweer dat de betalingen, van soms wel tienduizenden euro's per maand, te verenigen waren met het salaris van een financieel manager en dus niet direct verdacht waren. Maar van die redenering maakte de rechter gehakt. Zo is bijvoorbeeld alleen al in de maand juli 2017 een bedrag van totaal €34.961,03 bijgeschreven van de bankrekening van Tom. Alleen bij een betaling van €2.654,95 stond in die maand de omschrijving salaris.

    Uiteindelijk is de financieel manager in januari 2018 opgepakt door justitie. ING had inmiddels wel meer onderzoek gedaan, nadat het OM nog drie keer had aangeklopt voor informatie. Maar de rekening was nog niet geblokkeerd. 'Deze fraude was veel eerder ontdekt als de antiwitwasafdeling van ING juist had gehandeld,' zegt de advocaat van Tom, Jasper Hagers van Fennek advocaten. 'Tom was nu afhankelijk van het optreden van justitie.'

    Grens opzoeken
    In toekomstige zaken zal de grens opgezocht worden wanneer een bank wel verantwoordelijk is voor de geleden schade of niet, verwacht claimspecialist Lemstra. 'Dat is nu nog een grijs gebied.' Het is niet zo dat als een bank eventuele verdachte transacties niet opspoort, direct de zorgplicht wordt geschonden, duidt hij de uitspraak.

    Deze rechter vond zelfs dat ING pas echt tot actie had moeten overgaan, nadat het OM was langs geweest en de klant met een summier antwoord kwam. 'Ik vind het oordeel daarin nog redelijk mild' zegt Lemstra. 'Die grens had ook gelegd kunnen worden bij het moment dat in de systemen van ING zelf de eerste alert opdook.' Advocaat Hagers is stelliger: 'Teleurstellend dat de rechter niet meeweegt dat ING juist voor gebrekkige systemen een megaboete heeft ontvangen.'

    ING bestudeert de uitspraak. Het bedrijf kan nog niet melden of het in hoger beroep gaat.

  9. forum rang 9 Ron-tron system 16 juni 2020 07:31
    Shorts van laat gisteren beter niet gezet het gaat up up nu kan wel weer draaien want alles kan deze week blijkbaar mooie daytraders dag het longkamp moet ook eten en vandaag is het kreeft.
    Ing moet nu toch de hoogte in ik ga zeker proberen cfd te kopen onder de 6,40 als de dj stand houd zit er 6,5-6,6 in vandaag.suc6 allen
  10. [verwijderd] 16 juni 2020 07:37
    quote:

    Carl2-8 schreef op 16 juni 2020 07:31:

    Shorts van laat gisteren beter niet gezet het gaat up up nu kan wel weer draaien want alles kan deze week blijkbaar mooie daytraders dag het longkamp moet ook eten en vandaag is het kreeft.
    Ing moet nu toch de hoogte in ik ga zeker proberen cfd te kopen onder de 6,40 als de dj stand houd zit er 6,5-6,6 in vandaag.suc6 allen
    Natuurlijk moest ik nog aan je denken, je had immers aangekondigd wat je net voor sluiting VS zou uitvoeren.

    Elke dag nieuwe verrassingen, vandaag lijkt het wel boxingday, Sinterklaas is vroeg dit jaar, hij zit ook al in Tokio!

    Natuurlijk komen er nog kansen, hint: de openingskoers van de AEX is compleet anders dan een uur later(10.00 uur)

    Figuren zoals jij en ik hebben volatiliteit nodig, nou vandaag gaat het toch echt voorbij komen....
  11. forum rang 9 Ron-tron system 16 juni 2020 07:46
    quote:

    drooglegging schreef op 16 juni 2020 07:37:

    [...]

    Natuurlijk moest ik nog aan je denken, je had immers aangekondigd wat je net voor sluiting VS zou uitvoeren.

    Elke dag nieuwe verrassingen, vandaag lijkt het wel boxingday, Sinterklaas is vroeg dit jaar, hij zit ook al in Tokio!

    Natuurlijk komen er nog kansen, hint: de openingskoers van de AEX is compleet anders dan een uur later(10.00 uur)

    Figuren zoals jij en ik hebben volatiliteit nodig, nou vandaag gaat het toch echt voorbij komen....
    Vandaag hoop ik dat goud me gaat helpen :) gisteren einde rit zo goed als geen verlies meer op cfd goud was dan ook goed gestegen laat op de avond.
    Mijn stoploss van 2 shorts zijn getikt op 26250 dus sta aan de kant maar wel aan de knop moest het draaien.
    Einde dag worden de prijzen uitgedeeld:)
  12. forum rang 4 optiejunky 16 juni 2020 07:47
    Vandaag 2 maal Boost.

    infra boost door Trump ( was te verwachten , dit stond al in zijn programma)
    FED obligatie boost

    Vooral dat laatste is geweldig nieuws voor ING: ING heeft nl veel wholesale klanten in US. 12 % v dat leningenboek!

    ik heb nog 5,8 puts July koud staan. dus bij vandaag calls 5 kopen.
  13. Longshortercc 16 juni 2020 08:21
    Ik ga zodadelijk een gokje wagen door calls die a.s. vrijdag aflopen aan te kopen. Ik zie ING namelijk de gehele dag door omhoog gaan vandaag. Einde van de dag de calls er weer uit, voor welke prijs dan ook.
  14. [verwijderd] 16 juni 2020 08:39
    AEX futures lopen alweer een beetje terug, zo snel kan het gaan dus!
    De markt wil meer, veel meer.

    De FED of de ECB zijn niet de boosdoeners(dat denken wij wel natuurlijk), de geldmarkten zitten fout, de figuren aan de toetsenborden die dit faciliteren zijn het echte probleem.
    Gedreven door eigenbelang, snel geld maken, veeleisende werkgevers(banken, institutten), er is geen binding meer met de echte wereld, de straat, de werkvloer, uiteindelijk vernietigen ze zichzelf door hun eigen irrationele gedrag, de rentes moeten omhoog, maar dat kan natuurlijk niet meer!
1.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht