Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Ramp-Q2's: Wirecard aan diggelen

Ramp-Q2's: Wirecard aan diggelen

(AJK) Update 12:00 uur:

Het is toch een keer ingeprijsd, denkt u misschien ook. Niet dus. We kennen het hier misschien nog het beste van Imtech, waar ook iedere keer nieuwe rampen waren. En dit is er eentje. De Q2-rapportage van Wirecard die net doorkomt kán echt niet slechter en de vloer in Frankfort reageert verbijsterd en in paniek.

Hinweis auf Bilanztäuschung...

Er is eventjes €1,9 miljard aan gemelde cash... onvindbaar bij Wirecard. Laat dit zinnetje even tot u doordringen: Er is eventjes €1,9 miljard aan gemelde cash... onvindbaar. Wéér geen handtekening van de accountant dus en zo blijft het b-woord rondspoken: boekhoudfraude.  

Lees maar na, wat weet Wirecard eigenlijk nog wél? Niet veel, behalve dan dat het geen idee heeft. En de dreun is tot op het Damrak voelbaar. 

Op welk niveau vissen we het aandeel weer op Arend Jan, vraagt u nu? Even niet, denk ik. Doe wat u niet laten kan en intradag handelen kan zeker voor wie zich geroepen voelt. Ik zou alleen de boel even een paar dagen laten uitrazen - de analisten slijpen bijvoorbeeld nu hun messen - en zeker glad de markt uitgaan.

Er kan maar zo ieder moment een raar bericht of vooral gerucht zijn, wat de koers zomaar weer met procenten in beweging zet. Hier de (prijs)plaatjes nog even, zowel lineair:

... als logaritmisch.

Succes en let op, want dit is geen vallend mes meer, maar eerder deze beruchte Duitse bruut:

Roses are red
Violets are blue
Fallschirmjägergewehr 42

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht