Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Vreemd dat ING juist nu Colgate aan Unies linkt

Dit verhaal is niet nieuw. Het is oud zelfs. De redenen ook. Persoonlijke verzorging geldt als lucratiever dan eten en drinken, vandaar, en het wordt vaak geopperd dat Unilever daar het beste een pure play in kan worden. ING stoft vandaag inderdaad een oud beleggersverhaal af.


Dat verbaast mij. Want Colgate-Palmolive is juist nu duurder dan ooit. Op lagere niveaus hapte Unilever al niet, dus waarom nu wel? Er is een nieuwe topman en vrij recentelijk ging die nog dwars tegen een besluit van zijn voorganger in. Iets met Rotterdam en Londen, dus wie weet.


Dat Colgate-Palmolive zo duur is, is niet gek. Kwaliteit. Het aandeel is een Dividend Aristocrat en heeft sinds 1895 (!) geen enkel dividend gemist. Kortom, wat er ook gebeurt in de wereld, het bedrijf verdient geld voor aandeelhouders. En het verhoogt maar en het verhoogt maar.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht