Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam liet donderdagmiddag een plus zien, terwijl elders in Europa een gemengd beeld zichtbaar was. Technologiebedrijven waren in trek na een nieuw slotrecord van de Amerikaanse technologiegraadmeter Nasdaq. De aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten zorgde wel voor enige terughoudendheid.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,5 procent hoger op 575,10 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 767,38 punten. De beurs in Frankfurt steeg 1,3 procent dankzij een koerssprong van softwaremaker SAP. Parijs ging een fractie omhoog, maar Londen daalde 0,6 procent.

Sterkste stijgers in de AEX waren techinvesteerder Prosus en chipbedrijf ASMI met winsten tot 4 procent. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een verlies van 1,3 procent. Ahold Delhaize won 0,3 procent. Volgens Het Financieele Dagblad heeft het supermarktconcern zakenbank Lazard in de arm genomen om een overname van winkelketen HEMA te onderzoeken. De eigenaar van Albert Heijn zou met overname vooral willen voorkomen dat concurrent Jumbo HEMA inlijft.

Besi

In de MidKap voerde chipbedrijf Besi de stijgers aan met een plus van 2,1 procent. Vastgoedfonds NSI stond onderaan met een min van 1,3 procent. Op de lokale markt klom koffieconcern JDE Peet's 2 procent dankzij koopadviezen van Deutsche Bank en ING.

SAP dikte 6,4 procent aan in Frankfurt dankzij sterke kwartaalcijfers van de Duitse softwaremaker. Commerzbank zakte 1,7 procent. Topman Martin Zielke vertrekt uiterlijk aan het einde van het jaar bij de Duitse bank. De Nederlander Roland Boekhout geldt als topkandidaat om Zielke op te volgen, maar de bank lijkt ook externe kandidaten te polsen.

Rolls-Royce

Rolls-Royce raakte 8,6 procent kwijt in Londen. De Britse maker van vliegtuigmotoren heeft zich verzekerd van een krediet van omgerekend bijna 2,8 miljard euro om het bedrijf door de crisis te loodsen. In Parijs daalde Airbus 1,4 procent. De Europese vliegtuigmaker wist in juni geen nieuwe orders binnen te slepen.

De euro was 1,1328 dollar waard, tegen 1,1325 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 40,47 dollar. De prijs van Brentolie daalde 0,5 procent tot 43,07 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: AFN

Meer over AFN

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links