Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Wat gebeurt er allemaal bij OCI?

(AJK) Nergens. Echt. Nergens is te vinden wanneer OCI met haar H1's of Q2's komt, zelfs op haar eigen site is het niet te zien. Nog zeker twee weken als ik de intussen beroemde insider trades zie - de topmanagers en grootaandeelhouders kopen maar door -  want stille periodes duren meestal drie à vier weken.

Of zijn ze al nabeurs, als ik de koers zie bulderen? Op hoog volume ook. Mij naam is haas en ik verschuil me maar achter de verwachtingen bij het Egyptische aandeel. Die 40% daling dit jaar komt niet uit de lucht vallen... Wel ontstaat er dit jaar een prachtig technisch vlagpatroon na een neergaande trend van twee jaar.

Of gokt de markt daarop? Uitbraak aan de bovenkant en dan kan het hard gaan. Ja maar het aandeel is al zo duur, maar dat is dan weer geen technisch argument. Dat de cijfers, wanneer ze ook maar mogen komen, dan maar meevallend mogen zijn (goed zijn ze toch niet). Dat zijn ze vast met die kopende top, zegt u?

Misschien, maar die doen dat al heel lang. En heel veel. Het aandeel blijft evenwel maar dalen.     

 

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.