Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Meer boodschappen

TA: Meer boodschappen

De beurs in Amsterdam beweegt per saldo al twee maanden rond de 560 punten. De herstelfase vanaf eind maart is hierdoor stilgevallen en een meer neutraal koersverloop is zichtbaar geworden.

Bij veel individuele aandelen zien we dezelfde afwachtende plaatjes. Herstelbewegingen zijn stilgelegd en de meeste koersen zijn de afgelopen weken per saldo niet veel opgeschoten.

Een verrassende uitzondering hierop is Ahold Delhaize. De Nederlands-Belgische combinatie laat de laatste weken een sterk koersverloop zien. Verderop meer hierover.

AEX-index kijkt opzij

De Nederlandse beurs beweegt per saldo dus nog altijd zijwaarts tussen steun 528 en weerstand 589. Na een test van de steun lijkt de index weer wat lucht te krijgen en wordt en langzaam wat herstel zichtbaar.

Ik acht de kans groot dat de AEX-index gedurende de zomer binnen deze bandbreedte zal blijven tenderen. Het technisch beeld klaart pas op na een doorbraak door de weerstand. Hierna kan de oude top van voor het coronavirus rond 632,12 weer worden opgezocht.

Ahold Delhaize presteert sterk

Supermarktketen Ahold Delhaize weet goed te profiteren van de coronacrisis. Consumenten geven per saldo flink meer uit in de winkels en online waardoor het bedrijf de kwartaalwinst fors zag stijgen.

Het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com haalt een groot deel van de omzet uit de VS en zag vooral daar de omzet sterk stijgen. De koers van het aandeel is hierdoor de laatste maanden hard opgelopen.

Ahold Delhaize laat sinds eind maart een stijgende trend zien waarbij hogere toppen en bodems duiden op aanhoudende vraag. Met de doorbraak boven de laatste top heeft deze stijgende fase een nieuwe impuls gekregen.

Ook het langetermijnbeeld is door de recente stijging flink opgeklaard:

De koers is boven de oude toppen van 2019 gebroken en heeft daarmee een lange consolidatiefase achter zich gelaten. Een opgaande trend is ingezet richting fors hogere koersniveaus. Van belang is uiteraard wel dat de uitbraak de komende weken wordt vastgehouden.

Afgelopen maand hebben we het aandeel Ahold Delhaize al toegevoegd aan de defensieve lange termijn portefeuille op Tostrams.nl.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 46
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Gerelateerd

Reacties

335 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 augustus 2020 08:11
    www.zerohedge.com/news/2020-08-05/som...

    Is Someone Rigging the Market Using the FANG Stocks?
    ----------------------------------
    Zo verrassend lijkt me dit niet als je iedere dag ook naar die US futures bewegingen kijkt.

    T grote geld bepaalt en stuurt de boel wat hun t beste uitkomt.
  2. Sloeki 6 augustus 2020 09:33
    quote:

    an12 schreef op 6 augustus 2020 09:31:

    Vanmiddag komen er in de usa heel slechte arbeidscijfers uit. En op datzelfde tijdstip maken ze dan bekend dat ze bijna gereed zijn met een nieuw reddingsplan zodat de beurs alsnog weer in de plus eindigt. Zo doen ze dat namelijk steeds.
    Mooi he...go with the flow.
  3. [verwijderd] 6 augustus 2020 09:35
    quote:

    an12 schreef op 6 augustus 2020 09:31:

    Vanmiddag komen er in de usa heel slechte arbeidscijfers uit. En op datzelfde tijdstip maken ze dan bekend dat ze bijna gereed zijn met een nieuw reddingsplan zodat de beurs alsnog weer in de plus eindigt. Zo doen ze dat namelijk steeds.
    haha je was me net voor:-)
335 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links