Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Apple dendert door

TA: Apple dendert door

Terwijl de Europese beurzen hun herstelfase hebben afgebroken en de laatste weken per saldo nauwelijks nog iets zijn opgeschoten, zien we de Amerikaanse beurzen nog geen vaart minderen.

De brede aandelenindex S&P 500 heeft inmiddels haar oude all-time high bereikt en staat op het punt van doorbreken. Absolute krachtpatser is echter de technologiebeurs Nasdaq die, vanaf het dieptepunt van de coronacrisis eerder dit jaar, alweer 60 procent is opgelopen.

Met name de grote techfondsen zorgen voor de aanhoudende stijging van deze index. Zo heeft Apple door de recente opmars inmiddels Saudi Aramco ingehaald als het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

AEX-index verzwakt

De Nederlandse beurs beweegt per saldo nog altijd zijwaarts tussen steun 528 en weerstand 589. Binnen deze bandbreedte heeft de beurs de herstelfase afgebroken en kan de koers wat verder omlaag richting de onderkant van de bandbreedte.

Zolang het neutrale koersverloop echter intact blijft, is er van een serieuze verzwakking geen sprake. Voorlopig verwacht ik dan ook dat het zijwaartse koersverloop zal worden voortgezet.

Apple is niet te stoppen

Apple heeft de zorgen omtrent het coronavirus volledig achter zich gelaten en noteert inmiddels op een koers ruim boven pre-coronaniveaus. Beleggers zijn enthousiast over de komst van nieuwe iphones (5G) en de stijgende inkomsten uit onder andere de App-Store en iCloud.

In maart is de koers opgevangen door de oude top uit 2018 en vanaf dat niveau hard opgeveerd. Zonder aarzeling werd het vorige all-time high doorbroken en liep de koers verder op.

Meerdere koersdoelen zijn reeds bereikt en van uitputting lijkt nog geen sprake. Ik sluit dan ook niet uit dat eerst het volgende koersdoel rond $500 nog wordt opgezocht voordat er een serieuze correctie plaatsvindt.

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 16
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Gerelateerd

Reacties

254 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 PietKeizer 20 augustus 2020 07:38
    Voorlopig verwacht ik dat het zijwaartse koers verloop etc. Sorry Royce. Los vd inhoud :ik verwacht dat het koersverloop voorlopig wordt voortgezet. Niet: ik verwacht voorlopig. Dit is met 'verloop/voorlopig' niet erg fraai geformuleerd. Daarom ,'tot nader order' ipv 'voorlopig'.
  2. forum rang 6 pwijsneus 20 augustus 2020 08:27
    quote:

    Wakostanova schreef op 20 augustus 2020 08:23:

    Adyen beats...
    Sorry, maar Adyen mist de verwachtingen. Koers/Winst staat ver boven de 200

    Waardering is hoger dan alle financials, en na een x aantal jaar is Adyen een one-trick-pony in een dienst die inwisselbaar is, een commodity zo u wil

    Echter nu is het hip, en bubbels zijn er om verder opgepompt te worden

    10% erbij vandaag?

    De hoge waardering in de sector zorgt er wel voor dat Adyen marktaandeel kan kopen a-la Just Eat, en zorgt er ook voor dat bij consolidatie in de sector ze goed beschermd zijn door de absurde marktwaarde.
  3. [verwijderd] 20 augustus 2020 08:58
    Nou hoop voor iedereen dat COVID snel weg is ,over de sterfte voor ouderen is heel naar en angstig ,maar voor mij is het meest beangstigend het slopende ziektebeeld bij jongeren en de blijvende invaliditeit .Dat wordt het probleem als het virus niet gunstig muteert of als de vaccins niet goed werken . Blijf voorzichtig het is geen griepje. [ valse beer ]
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Met de hele dag op je kont te zitten en te lullen bouw je ook geen kracht op, ik zou zeggen probeer hier wat aan te doen.
    Beer dit is niet alleen voor jou bedoelt .
    Leuke dag nog

  4. forum rang 6 d' Aandelen ' 20 augustus 2020 09:10
    Goedemorgen opa,

    zo is het, als het kalf verdronken is dempt men de put, maar dan ben je wel te laat. Klopt dat ook veel jongeren blijvende schade oplopen wanneer ze besmet zijn met Covid-19, moet veel meer bekendheid aan worden gegeven.

    Jouw conditie is goed wanneer ik lees over de grote fietstochten die je dan ook graag met oma doet.
254 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links