Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Eurocommercial Properties NL0015000K93

Laatste koers (eur)

20,700
  • Verschill

    -0,150 -0,72%
  • Volume

    1.854 Gem. (3M) 43,8K
  • Bied

    20,650  
  • Laat

    20,750  
+ Toevoegen aan watchlist

ECP 2020

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 155 156 157 158 159 ... 347 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 28 augustus 2020 10:38
    quote:

    Louis Pasciuto schreef op 28 augustus 2020 10:09:

    [...]

    Ik ken het vak en zo werkt het niet bij deze serieuze media. Misschien bij Fox in de VS, maar niet bij het FD, elk medium heeft een eigenaar dus dan zou geen enkel medium objectief zijn.
    Nogmaals, een nieuwsstuk geeft de feiten weer, een waardeoordeel kan in een commentaar, of opiniestuk of in een stuk waarin je iemand kunt quoten.
    Louis, 100% zeker weten werkt het zo bij FD. In welke wereld leef jij in hemelsnaam? De Media die in handen zijn van privaat geld, en daarvan zijn Fox en FD mooie voorbeelden, daar wordt zeer zeker zo nu en dan eens een artikeltje geplaatst dat in de zin is van de grootaandeelhouder. Alles uiteraard binnen de grenzen van het betamelijke, maar het gebeurt zeer zeker. Een nieuwsstuk geeft nooit alleen de feiten weer. Door het bewust kiezen van een titel en door de wijze van weergave van de feiten kun je een nieuwsstuk alle kanten opduwen. Als jij het vak daadwerkelijk kent, dan weet jij dit nog beter dan ik.
  2. Jello 28 augustus 2020 10:40
    Eens Branco! Maar Louis komt vandaag binnen waaien en meent dat het FD een juiste titel heeft gekozen op basis van de gepresenteerde cijfers. Prima, ieder zijn ding! Ik blijf zitten.
  3. [verwijderd] 28 augustus 2020 10:43
    Dit is nog wel een issue :
    The Company has a robust balance sheet structure and bank loans with an average committed unexpired term of nearly five years. The loan to value ratio on the basis of the proportional consolidated balance sheet of the Company as per 30 June 2020 (after deducting purchaser’s costs) increased slightly to 45.5% compared to 44.0% as per 31 December 2019 due to the negative revaluation movements for the property portfolio since 31 December 2019 and the lower cash inflow as a result of rent concessions and deferrals in the fourth quarter. The loan to value ratio agreed with the banks for the group is 60%, the usual market practice ratio. For comparison purposes, our loan to value adding back purchaser’s costs as per 30 June 2020 is 44.3% and our loan-to-value adding back purchaser’s costs using the IFRS consolidated balance sheet is 43.4%.
  4. Daardrinkenweop 28 augustus 2020 10:57
    Dat is al wel vaker aan bod gekomen Harry en n.a.w. een van de voornaamste redenen dat ECP op EUR 10 noteert. Kan me niet voorstellen dat een Lewis & van Garderen hier niet van op de hoogte zijn, die zullen er op zeker werk van maken. Met de (toekomstige) huurinkomsten zit het goed, en de afwaarderingen lijken mee te vallen. Dus dan is het LTV-spook opeens een stuk minder eng, voor mij althans.

    Het meest positief verrast ben ik over de vacancy rate (die is echt steengoed), alsook over het feit dat er opgewaardeerde huurcontracten gesloten zijn. Ik laat niet meer los ;-)
  5. Jello 28 augustus 2020 11:02
    @daardrinkenweop: heb je nog positie of niet meer? Vorige week had je de pijn genomen toch?
  6. forum rang 4 junkyard 28 augustus 2020 11:04
    Voor mij niet echt bijzondere cijfers, behalve dat het herstel redelijk sterk lijkt, op basis van de juli 2020 collections. Maar misschien dat wij hier al gewend waren aan een positief beeld, vanwege de Branco P forum bijdragen, wat voor een groot deel uitkomt.

    Voor mij opvallend:
    * Er wordt alleen kort en/of met staatsgarantie geherfinancierd (na covid), blijkbaar heeft ECP toch moeite om langlopende financiering aan te trekken, ondanks dat wordt gemeld dat ECP zo'n ontzettend brede financieringsbasis heeft. Fondsen als URW en Klepierre trekken (na covid) nog moeiteloos lang geld uit de markt tegen acceptabele tarieven.
    * ECP heeft 'geluk' dat het de megamall strategie nog niet verder had uitgerold. Nu al vrij pijnlijk duidelijk dat de Woluwe uitstap een dure is, huidige boekwaarde (€ 596,5 miljoen, waartegen nu niet verkocht kan worden) is al ruim € 55 miljoen beneden aankoopprijs (€ 652,1 miljoen), mede door een 4,8% afboeking in de afgelopen 6 maanden. Woluwe presteert het slechtst, dit soort (centraal gelegen) winkelcentra hebben meer last van covid. Als reden voor de mindere Woluwe prestatie noemt ECP nu 'lack of a hypermarket', en ECP wijst erop dat de andere winkelcentra robuust presteren door aanwezigheid van een hyper/supermarkt (waarvoor ECP zichzelf op de borst slaat). Waarom is Woluwe, een afwijkend (groter, centraler) winkelcentrum zonder hyper/supermarkt in een nieuw land, dan ooit aangekocht? Steeds duidelijker dat dit een strategische misser is van management, wat geldt voor de aankoop (te duur, afwijkend bezit) en de financiering (verhoging schuldgraad). Deze aankoop dreunt nog steeds door en is een belangrijke reden waarom ECP op dit niveau noteert.
    * Huurkortingen wordt uitgesmeerd over de gehele huurperiode, dit heeft het directe resultaat gedurende afgelopen 6 maanden kunstmatig hoog gehouden. Deze huurkorting zal komende jaren dus merkbaar blijven in het directe resultaat. Er wordt vooral gemikt op eenmalige maatregelen, zonder blijvend de huur te verlagen, klinkt logisch (om waarderingen niet onder druk te zetten).
    * Door afwaarderingen is de LTV gestegen naar 45,5%, waarbij druk wordt gewezen naar externe taxateurs en market evidence (deels pre-covid, zoals de URW deal). Duidelijk dat de V verder onder druk komt te staan, en nu niet tegen deze waarden kan worden verkocht. Er wordt genoemd dat met de (hypotheek) banken een (maximum) groep LTV van 60% is afgesproken. Hiermee zie ik weinig voordeel van de (vrij dure) hypotheken per object, net als de URW / Klepierre bond convenanten is een LTV op groepsniveau vastgesteld.
    * ECP benoemt niet hoe de LTV onder controle wordt gehouden. Er wordt in het geheel niet gesproken over verkopen (disposals), en er moet nog € 41 aan committed projecten worden uitgegeven.

    Per saldo is dit bericht vooral positief vanwege de bemoedigende footfall / (juli) rent collections, wat op lange termijn de basis is voor de relevantie / waardering van het vastgoed.

    Ok, op naar de toelichting.
  7. Daardrinkenweop 28 augustus 2020 11:19
    quote:

    Jello schreef op 28 augustus 2020 11:02:

    @daardrinkenweop: heb je nog positie of niet meer? Vorige week had je de pijn genomen toch?
    Vorige week heb ik inderdaad vlak onder de EUR 9 (vraag me niet hoe) verkocht. Het plan was gistermiddag terug te kopen, helaas is me dat niet gelukt als gevolg van een koersstoring op deGiro. Vandaag alsnog braaf ingeslagen op EUR 10.50.

    Al met al sta ik door het hanteren van deze klassieke "buy high, sell low" tactiek vooralsnog op een flink verlies van EUR 21k. Dure les, maar de kennis die ik op dit draadje in korte tijd heb opgedaan is priceless, en moeten mij behoeden voor een soortgelijke flater. En mocht dat onverhoopt niet lukken, heb ik de recepten van Branco nog achter de hand.
  8. Daardrinkenweop 28 augustus 2020 11:22
    Zou iemand wellicht een korte samenvatting kunnen geven van de investors call? Als goed is merken we op basis van de koers vanzelf of deze bevallen is. Maar ik ben erg benieuwd wat er in hoofdlijnen gezegd gaat worden.
  9. forum rang 4 Happy One 28 augustus 2020 11:29
    quote:

    Daardrinkenweop schreef op 28 augustus 2020 11:19:

    [...]

    Vorige week heb ik inderdaad vlak onder de EUR 9 (vraag me niet hoe) verkocht. Het plan was gistermiddag terug te kopen, helaas is me dat niet gelukt als gevolg van een koersstoring op deGiro. Vandaag alsnog braaf ingeslagen op EUR 10.50.

    Al met al sta ik door het hanteren van deze klassieke "buy high, sell low" tactiek vooralsnog op een flink verlies van EUR 21k. Dure les, maar de kennis die ik op dit draadje in korte tijd heb opgedaan is priceless, en moeten mij behoeden voor een soortgelijke flater. En mocht dat onverhoopt niet lukken, heb ik de recepten van Branco nog achter de hand.
    Respect voor je openheid en eerlijkheid, een ab-tje.
  10. Jello 28 augustus 2020 11:35
    Idd respect. Al begreep ik je verkoop niet van vorige week. Het leek wat paniekerig na weer een waardeloze beursdag ;-). Dit aandeel heeft mij tot op heden ook alleen maar geld gekost, althans het kost pas geld als ik nu verkoop. We zijn er nog niet.
  11. forum rang 8 Branco P 28 augustus 2020 11:59
    Twee verkoopdeals zijn rond, ze willen ze alleen nog niet officieel melden. Het gaat om circa 70mio. 1 object in Frankrijk en 1 object in Zweden. Dat zijn dus Moraberg Södertälje en Grand Hommes Bordeaux. Verkopen zijn zeer dicht tegen de boekwaardes. Bij Bordeaux verklaart dit mede de opwaardering lijkt mij, de taxateur heeft waarschijnlijk de LOI gehad.

    Dit zijn ook de twee objecten waarop geen hypotheken meer gevestigd waren, dus het viel te verwachten.

    Men is ook relatief vergevorderd met de verkoop van andere objecten, verdeeld over meerdere landen. Ik moet nog een keer goed luisteren wat hij nu zei: of dit gaat over een additionele 80 miljoen OF dit gaat over een additionele 150 miljoen aan verkopen boven de bovenvermelde 2 objecten.

    Men gaat sowieso GEEN aandelenuitgifte doen. Is nu al drie keer gezegd.
  12. forum rang 8 Branco P 28 augustus 2020 12:06
    80 leases afgesloten in het post corona tijdperk met aanzienlijke gemiddelde rental uplifts
  13. [verwijderd] 28 augustus 2020 12:08
    De negativiteit van JY is weer priceless. Performance is sterk en hier hoort een herstel naar 16-18 bij. Weet niet of er gewacht gaat worden tot er echt dividend zekerheid is.
  14. forum rang 4 junkyard 28 augustus 2020 12:12
    Call klinkt alsof CFO van Garderen (die zijn teksten in haperend Engels vanaf een briefje opleest) behoorlijk in de schaduw staat (qua uitstraling zeker) van CEO Lewis, die veel meer comfortabel (of iets te comfortabel?) met veel elan (zeker voor een 75-jarige) het woord voert. Peter Mills komt ook beter uit zijn woorden dan de CFO (mede door zijn UK achtergrond).

    ECP gaat niet voor een claim emissie, en is van plan om vastgoed te verkopen ter verlaging van de LTV. Vlak voor covid waren er bijna 2 deals t.w.v. € 70 miljoen rond (kleinere assets, vermoedelijk Bordeaux + ?), wat nu nog steeds pending is. Daarnaast wil ECP meer verkopen (+ € 150 miljoen?), in verschillende landen. CEO verwacht geen verdere boekwaarde daling in tweede halfjaar 2020 (bij rustige markt omstandigheden / voortzetting herstel) en dichtbij boekwaarde te kunnen verkopen.

    De groep LTV convenant (60%) is nieuwe informatie, zo merkte Jaap Kuin (ING analist) in Q&A ook op. De CFO meldde dat dit nu voor het eerst bewust openbaar is gemaakt door ECP, omdat er veel vragen zijn ontvangen (vanuit de markt) over de schuldconvenanten van ECP. De LTV van 60% is de meest strikte schuldconvenant op groepsniveau van ECP (hiernaast gelden per hypotheek voorwaarden per object), waarbij de CFO meldt dat deze (groeps) convenant gelijk is aan de peers van ECP (= URW, Klepierre, WHV, etc). Deze groepsconvenant beperkt het voordeel van hypotheken per object (tegen rentelast >1% en kortere looptijden dan de peers).

    Duidelijk dat de markt minder vertrouwen heeft in (boek)waarderingen, en bang is dat de schuldconvenanten wordt geraakt, wat vooral in verslechterende markten (bijv. heftige tweede corona golf, diepere recessie, waarna ECP geen vastgoed kan verkopen en dalende boekwaarden) een issue wordt. Dan zal toch een claim emissie nodig zijn. Hopelijk tweede halfjaar rustig corona / economisch herstel en enkele verkopen, dit (samen met dividend inhouding) zal de koers positief beïnvloeden.
  15. forum rang 8 Branco P 28 augustus 2020 12:16
    als je een institutionele partij bent is dit het moment om een 5% belang op te bouwen.

    De Q&A is overigens slecht te verstaan zeg, minpuntje van de conference call
6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 155 156 157 158 159 ... 347 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht