Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: SOX geeft richting aan

TA: SOX geeft richting aan

De Europese beurzen wisten de afgelopen dagen weer wat te herstellen van de koersdaling van afgelopen week. Het neutrale koersverloop van de afgelopen maanden blijft hierdoor intact.

De Amerikaanse beurzen laten daarentegen nog altijd sterke trends zien. Hoewel de grote techfondsen daar een belangrijk aandeel in hebben, zien we toch steeds meer aandelen hun herstel verder vormgeven.

De Amerikaanse SOX-index, die het koersverloop van de halfgeleiderindustrie weergeeft, wordt vaak gezien als leidende indicator voor de aandelenbeurzen. Deze index ligt er technisch erg sterk bij en toont nog geen tekenen van verzwakking. Ik kom hier zo verder op terug, eerst even kort de Nederlandse beurs.

Vlakke AEX-index

De Nederlandse beurs handhaaft het zijwaartse koersverloop tussen steun 528 en weerstand 589. Binnen deze bandbreedte lijken de koersuitslagen wel steeds kleiner te worden, wat wijst op een afwachtende houding van beleggers.

Om nieuwe richting te kiezen, dient de index uit het neutrale koerspatroon te breken. Zoals ik eerder deze week al aangaf, lijkt de huidige consolidatiefase de opmaat voor een periode van stijgende koersen.

Ik zie duidelijke contouren van een potentiële hogere koersbodem die nu boven het 200-daags gemiddelde vorm krijgt. Een doorbraak door weerstand 589 zal ruimte maken voor herstel richting de oude top rond 632 punten.

SOX-index blijft sterk

De SOX-index wordt vaak gezien als leidende index, omdat chips in de volledige productieketen worden toegepast. Stijgende of afnemende vraag naar chips kan daardoor vroeg een signaal afgeven van economische groei of groeivertraging.

Na de forse daling van eerder dit jaar is de index sterk opgeveerd. Zonder serieuze correctie is de halfgeleiderindex opgelopen tot nieuwe all-time highs en is de oude stijgende trend hervat.

Een eventuele correctie kan steun vinden rond de oude top van februari. Zolang de koers hierboven beweegt, blijft het technisch plaatje positief. Een sterke SOX-index is goed nieuws voor de overige beurzen, die vaak op enige afstand hetzelfde pad volgen.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

376 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 augustus 2020 09:17
    quote:

    Alex A La Hausse/ A La Baisse schreef op 27 augustus 2020 09:08:

    Ik las zojuist dat ze t nieuwe thuiswerken aan t hypen zijn. Zogenaamd meer voordelen dan nadelen. Nog minder samenwerken nog meer individualisering.
    Eens, een dag of 3 per week thuis werken kan best. Samen zijn bevorderd de cohesie. Hetzelfde als dat iedereen nu denkt dat we voor internationale zaken wel zonder het reizen kunnen en alles lekker via Zoom of MsTeams, komen we ook wel weer op terug...
376 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links