Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Novacyt FR0010397232

Laatste koers (eur)

0,830
  • Verschill

    +0,080 +10,67%
  • Volume

    1.517.074 Gem. (3M) 147,5K
  • Bied

    0,812  
  • Laat

    0,835  
+ Toevoegen aan watchlist

Novacyt de volgende biotech raket!

70.356 Posts
Pagina: «« 1 ... 1279 1280 1281 1282 1283 ... 3518 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Staples 4 september 2020 09:09
    quote:

    Regenboog1 schreef op 4 september 2020 09:05:

    Jawade das de moeite .
    Begrijp mij niet verkeerd, maar is dit " de moeite " als we gisteren bijna 3,5% lager gaan? :-)
  2. forum rang 10 voda 4 september 2020 09:10
    Raket brandstof bijgeladen! :-)

    Novacyt 3,47 0,175 5,31 % 09:08:22
    Novacyt 3,50 0,205 6,22 % 09:09:20
    Novacyt 3,54 0,245 7,44 % 09:10:16

  3. forum rang 7 trab33 4 september 2020 09:16
    quote:

    Zuurtje schreef op 4 september 2020 09:06:

    Trab mist ons en wil graag instappen op 3.00
    klopt zuurtje ,had ook aangegeven dat ik vandaag terug in zou stappen
    eerlijkheidshalve had ik op dit bericht niet gerekend omdat we dat al eerder wisten via twitter
    was bijna zeker dat ik op 3.05 zou kunnen inslaan zonder nieuws nu is het 3.45 geworden alhoewel ik de kans zag op 3.37
    Het kan niet altijd het volle pond zijn maar is toch nog 15 cent lager dan mijn verkoop ,,
    zit wel klaar om bij te kopen rond 3.05 , dat is een koers dat we zeker nog gaan zien
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 september 2020 09:24
    quote:

    Speculatie schreef op 4 september 2020 08:59:

    [...]DZR - zou je eventueel met Trab een apart draadje kunnen opzetten , puur en alleen voor jullie 2 of misschien beter; wissel elkaars telefoonnummers uit? Kunnen jullie met elkaar in conclaaf zonder dit forum te vervuilen.
    Denk je niet dat het erg saai zou worden op dit forum....???
  5. forum rang 7 trab33 4 september 2020 09:27
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 september 2020 09:24:

    [...]
    Denk je niet dat het erg saai zou worden op dit forum....???
    zou toch wat zijn hé ridder , moet je niet eens diverse fora afschuimen om mij telkens tot repliek te dienen ;)
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 september 2020 09:31
    quote:

    trab33 schreef op 4 september 2020 09:27:

    [...]zou toch wat zijn hé ridder , moet je niet eens diverse fora afschuimen om mij telkens tot repliek te dienen ;)
    Zo interessant ben je nu ook weer niet.
  7. cdbe 4 september 2020 09:41
    Hebben sommigen hier nu niets anders te doen dan zo op elkaar te zitten k@kken.
  8. forum rang 7 trab33 4 september 2020 09:46
    mijn mening over dit bericht is toch wat tegenstrijdig
    eerst en vooral is dit oud nieuws en iedereen weet dat dit bericht de koers maar tijdelijk gaat ondersteunen
    Potentieel is er genoeg in dit bedrijf maar we hebben cijfers nodig , de cijfers die we weten is dat ze uit 45 miljoen omzet ongeveer de helft netto overhouden
    eind juni hebben ze 45 miljoen omzet kunnen om boeken en hielden hier 20 miljoen netto van over dit in een periode dat ze merkelijk veel hogere kosten hadden dan de huidige en komende periode . Ze hadden eind juni nog voor 90 miljoen uitstaande orders dus grof weg geschat 45 miljoen netto
    nu is de vraag hoeveel de nieuwe tests tot extra omzetten leiden , i.i.g. deze waar ze het vandaag over hebben en die al klaar waren van eind juli heeft zijn nut nog niet kunnen bewijzen anders zouden ze kunnen refereren naar orders die ze al hadden en nu refereerden ze naar hun eigen studies qua veiligheid van deze tests
    The two gene test has been developed to the same high standards of precision and performance as Novacyt’s single gene target test for COVID-19. The performance of the new test has been confirmed in validation studies undertaken by the Company.
    wat wel bemoedigend leest is dat er een kans bestaat dat ze Frankrijk kunnen overspoelen en dat moeten we meenemen en hopen dat hieromtrent in de komende weken een bericht van komt
  9. [verwijderd] 4 september 2020 09:53
    Hoop dat we in België ook novacyt gaan hebben binnenkort in de plaats van goedkope brol zoals we gewoon zijn . Of wat steekgeld voor wat van die clowns .
  10. forum rang 4 Erg chebbi 4 september 2020 10:11
    Het blijft lastig om de tradingrange in te schatten en tussentijds te moeten werken. Gister zat ik te laag voor (laatste) aankoop. Nu te hoog voor een verkoop. Ze blijven staan, dus komende week opnieuw kansen in het casino dat Novacyt heet.

    N.B. Prachtig volatiel aandeel, met een stijgende trend.
  11. forum rang 10 voda 4 september 2020 10:20
    Dankzij dit bedrijf is het tekort aan coronatests in één klap opgelost

    In Nederland dreigt een tekort aan materiaal voor coronatests. Eurofins belooft dat probleem in één klap op te lossen. Minister De Jonge en het bedrijf hebben een deal gesloten die voorziet in de verwerking van liefst 44.000 coronatests per dag, twee keer de hoeveelheid die nu in Nederland wordt afgenomen. Hoe kan dat?

    Sander van Mersbergen 04-09-20, 07:00 Laatste update: 07:09

    Het was een mededeling in de kantlijn van een persconferentie die minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vorige week vrijdag gaf, maar wel een met verstrekkende implicaties. Nederland heeft het internationale laboratoriumnetwerk Eurofins, een wereldspeler op het gebied van life sciences, in de arm genomen om een groot deel van ‘onze’ coronatests te analyseren. Op termijn gaat het om 44.000 tests per dag.

    In eerste instantie gebeurt dat vooral in een laboratorium in München. Daarna komt de locatie van Eurofins in Rijswijk in beeld. Het lab daar, op een bedrijventerrein langs de A4, wordt de komende maanden fors uitgebreid.

    Kopzorgen
    Het is een deal die Nederland in één klap van een hoop kopzorgen af helpt. Het testproces bij de GGD's is de afgelopen maanden goed op gang gekomen. Dagelijks melden tussen de 20.000 en 25.000 Nederlanders zich in de teststraten. Maar er is een probleem: de Nederlandse laboratoria die al die afgenomen monsters moeten analyseren, kunnen maar heel moeilijk aan testkits komen. Daarom roept de overheid mensen de laatste weken op om vooral niet naar de teststraat te komen als er geen klachten zijn.

    De oorzaak van het probleem is een wereldwijd tekort aan zogenaamde reagentia. Dat is chemisch materiaal dat nodig is om een monster te analyseren, en om tot een positieve of negatieve uitslag te komen.

    Volledige controle
    Jacob Olie, directeur van de Nederlandse tak van Eurofins, legt in een exclusief gesprek met deze krant uit waarom zijn bedrijf dat probleem niet heeft. ,,Eurofins bestaat uit veel verschillende bedrijven. Daarbij zitten ook bedrijven die specifiek apparatuur en reagentia ontwikkelen en produceren. Daardoor hebben wij volledige controle over productie en voorraden. We hoeven niet met anderen te concurreren bij externe leveranciers. Daarom kunnen we gemakkelijk de diagnostiek garanderen, waar anderen problemen kunnen hebben met materiaalschaarste.”

    Nederland is het eerste land waarvoor Eurofins, dat verspreid over vijftig landen over 800 laboratoria beschikt, coronatests gaat verwerken. De afgelopen maanden heeft het bedrijf, volgens Olie in samenspraak met GGD en RIVM, gewerkt aan een structuur waarin tienduizenden tests per dag kunnen worden afgehandeld. Twee keer per dag worden monsters opgehaald bij teststraten in heel Nederland.

    Vervolgens worden ze samengebracht op een verdeelstation van Eurofins in Barneveld, en gaan ze per wegtransport naar een lab in het Duitse München, of naar Rijswijk, afhankelijk van de beschikbare capaciteit. In eerste instantie zullen ze vooral de grens over gaan, maar dat moet snel veranderen.

    Gigantische onderneming
    ,,De overheid heeft ons gevraagd ons lab in Rijswijk verder op te schalen, met als doel om de volledige diagnostiek in Nederland te kunnen doen", zegt Olie. ,,Ongeveer medio oktober moet dat afgerond zijn. Dat is een gigantische onderneming: onze testcapaciteit in Rijswijk wordt 35 keer zo groot. We gaan daar van 1.500 naar 50.000 tests per dag.”

    Het kabinet vertrouwt erop dat de deal met Eurofins ervoor zorgt dat het dreigende tekort aan tests snel is opgelost. Ook moet zo de testambitie voor deze winter waargemaakt kunnen worden. Verwachting is dat dan dagelijks misschien wel 70.000 of 80.000 tests nodig zijn, drie keer zoveel als nu.

    Dat Nederland buitenlandse partijen nodig heeft om aan genoeg tests te komen, doet in ons land wat wenkbrauwen fronsen. Is het, met de kennis van nu, niet vreemd dat we voor zo'n cruciale voorziening afhankelijk zijn van het buitenland?

    Eigen beheer
    Het is het gevolg van een ontwikkeling die al decennia geleden is ingezet, stelt Jan Kluytmans, arts-microbioloog in het Amphia Ziekenhuis in Breda. ,,Vroeger maakten de ziekenhuislaboratoria deze testen ook zelf. Maar in de loop van de jaren zijn de regels voor medische diagnostiek steeds strikter geworden. De industrie levert testen die aan al deze regels voldoen. Op die manier zijn we min of meer in de armen van grote, farmaceutische bedrijven gedreven.”

    Dat had niet alleen maar nadelen. Die bedrijven, Roche bijvoorbeeld, ontwikkelden handige testkits, die in Nederlandse laboratoria in speciaal voor die tests geschikte machines konden worden geanalyseerd. Probleem is nu echter dat die machines deels stilstaan. De grote farmareuzen leveren minder testkits dan we nodig hebben. Daardoor wordt het testproces in Nederland vertraagd.

    In andere landen, zoals Duitsland, hebben grootschalige laboratoria historisch gezien juist veel meer de ruimte gekregen, vertelt Kluytmans. Dat leidde tot een ander zorgsysteem. Waar Nederland beter is in het leveren van maatwerk en zorg dichtbij de patiënt, blijkt een land als Duitsland nu beter bestand tegen de druk die een grote gezondheidscrisis als corona op de zorg legt.

    Binnen 36 uur
    Voor Nederland is Eurofins nu de reddende engel. Het bedrijf heeft de overheid beloofd testuitslagen binnen 36 uur te leveren. Van oorsprong is Eurofins overigens geen puur medisch bedrijf. Het begon ooit in Luxemburg als een lab waarin voedsel werd onderzocht. Ook doet het veel op het gebied van bijvoorbeeld milieutests.

    Olie verzekert echter dat er voldoende specialistische kennis aanwezig is om ook coronatests deskundig te analyseren. ,,In Europa heeft Eurofins ongeveer 150 microbiologen in dienst en een vergelijkbaar aantal moleculair biologen. Zij dragen zorg voor de kwaliteit van onze diagnostiek. Alle laboratoria hebben bovendien de benodigde accreditatie.”

    Voorop staat dat we een significan­te bijdrage aan de volksge­zond­heid kunnen leveren

    Jacob Olie van Eurofins
    Dat komt wel met een prijskaartje. De tarieven die Eurofins met De Jonge heeft afgehamerd voor het uitvoeren van de tests zijn ‘marktconform’. ,,Voor ons staat voorop dat we een significante bijdrage aan de volksgezondheid kunnen leveren. Het mag duidelijk zijn dat dit voor Eurofins een mooie kans is om de bedragen die we al geïnvesteerd hebben, terug te verdienen. Dat we daar ook wat geld aan overhouden, hoort bij het model.”

    Zowel het bedrijf als een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid willen niet zeggen hoeveel geld exact gemoeid is met het contract.

    Hoe verloopt een coronatest bij de GGD? Dat zie je in onderstaande video:

    www.ad.nl/binnenland/dankzij-dit-bedr...
  12. forum rang 4 Tommaco 4 september 2020 10:26
    quote:

    voda schreef op 4 september 2020 10:20:

    Dankzij dit bedrijf is het tekort aan coronatests in één klap opgelost

    In Nederland dreigt een tekort aan materiaal voor coronatests. Eurofins belooft dat probleem in één klap op te lossen. Minister De Jonge en het bedrijf hebben een deal gesloten die voorziet in de verwerking van liefst 44.000 coronatests per dag, twee keer de hoeveelheid die nu in Nederland wordt afgenomen. Hoe kan dat?

    Sander van Mersbergen 04-09-20, 07:00 Laatste update: 07:09

    Het was een mededeling in de kantlijn van een persconferentie die minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vorige week vrijdag gaf, maar wel een met verstrekkende implicaties. Nederland heeft het internationale laboratoriumnetwerk Eurofins, een wereldspeler op het gebied van life sciences, in de arm genomen om een groot deel van ‘onze’ coronatests te analyseren. Op termijn gaat het om 44.000 tests per dag.

    In eerste instantie gebeurt dat vooral in een laboratorium in München. Daarna komt de locatie van Eurofins in Rijswijk in beeld. Het lab daar, op een bedrijventerrein langs de A4, wordt de komende maanden fors uitgebreid.

    Kopzorgen
    Het is een deal die Nederland in één klap van een hoop kopzorgen af helpt. Het testproces bij de GGD's is de afgelopen maanden goed op gang gekomen. Dagelijks melden tussen de 20.000 en 25.000 Nederlanders zich in de teststraten. Maar er is een probleem: de Nederlandse laboratoria die al die afgenomen monsters moeten analyseren, kunnen maar heel moeilijk aan testkits komen. Daarom roept de overheid mensen de laatste weken op om vooral niet naar de teststraat te komen als er geen klachten zijn.

    De oorzaak van het probleem is een wereldwijd tekort aan zogenaamde reagentia. Dat is chemisch materiaal dat nodig is om een monster te analyseren, en om tot een positieve of negatieve uitslag te komen.

    Volledige controle
    Jacob Olie, directeur van de Nederlandse tak van Eurofins, legt in een exclusief gesprek met deze krant uit waarom zijn bedrijf dat probleem niet heeft. ,,Eurofins bestaat uit veel verschillende bedrijven. Daarbij zitten ook bedrijven die specifiek apparatuur en reagentia ontwikkelen en produceren. Daardoor hebben wij volledige controle over productie en voorraden. We hoeven niet met anderen te concurreren bij externe leveranciers. Daarom kunnen we gemakkelijk de diagnostiek garanderen, waar anderen problemen kunnen hebben met materiaalschaarste.”

    Nederland is het eerste land waarvoor Eurofins, dat verspreid over vijftig landen over 800 laboratoria beschikt, coronatests gaat verwerken. De afgelopen maanden heeft het bedrijf, volgens Olie in samenspraak met GGD en RIVM, gewerkt aan een structuur waarin tienduizenden tests per dag kunnen worden afgehandeld. Twee keer per dag worden monsters opgehaald bij teststraten in heel Nederland.

    Vervolgens worden ze samengebracht op een verdeelstation van Eurofins in Barneveld, en gaan ze per wegtransport naar een lab in het Duitse München, of naar Rijswijk, afhankelijk van de beschikbare capaciteit. In eerste instantie zullen ze vooral de grens over gaan, maar dat moet snel veranderen.

    Gigantische onderneming
    ,,De overheid heeft ons gevraagd ons lab in Rijswijk verder op te schalen, met als doel om de volledige diagnostiek in Nederland te kunnen doen", zegt Olie. ,,Ongeveer medio oktober moet dat afgerond zijn. Dat is een gigantische onderneming: onze testcapaciteit in Rijswijk wordt 35 keer zo groot. We gaan daar van 1.500 naar 50.000 tests per dag.”

    Het kabinet vertrouwt erop dat de deal met Eurofins ervoor zorgt dat het dreigende tekort aan tests snel is opgelost. Ook moet zo de testambitie voor deze winter waargemaakt kunnen worden. Verwachting is dat dan dagelijks misschien wel 70.000 of 80.000 tests nodig zijn, drie keer zoveel als nu.

    Dat Nederland buitenlandse partijen nodig heeft om aan genoeg tests te komen, doet in ons land wat wenkbrauwen fronsen. Is het, met de kennis van nu, niet vreemd dat we voor zo'n cruciale voorziening afhankelijk zijn van het buitenland?

    Eigen beheer
    Het is het gevolg van een ontwikkeling die al decennia geleden is ingezet, stelt Jan Kluytmans, arts-microbioloog in het Amphia Ziekenhuis in Breda. ,,Vroeger maakten de ziekenhuislaboratoria deze testen ook zelf. Maar in de loop van de jaren zijn de regels voor medische diagnostiek steeds strikter geworden. De industrie levert testen die aan al deze regels voldoen. Op die manier zijn we min of meer in de armen van grote, farmaceutische bedrijven gedreven.”

    Dat had niet alleen maar nadelen. Die bedrijven, Roche bijvoorbeeld, ontwikkelden handige testkits, die in Nederlandse laboratoria in speciaal voor die tests geschikte machines konden worden geanalyseerd. Probleem is nu echter dat die machines deels stilstaan. De grote farmareuzen leveren minder testkits dan we nodig hebben. Daardoor wordt het testproces in Nederland vertraagd.

    In andere landen, zoals Duitsland, hebben grootschalige laboratoria historisch gezien juist veel meer de ruimte gekregen, vertelt Kluytmans. Dat leidde tot een ander zorgsysteem. Waar Nederland beter is in het leveren van maatwerk en zorg dichtbij de patiënt, blijkt een land als Duitsland nu beter bestand tegen de druk die een grote gezondheidscrisis als corona op de zorg legt.

    Binnen 36 uur
    Voor Nederland is Eurofins nu de reddende engel. Het bedrijf heeft de overheid beloofd testuitslagen binnen 36 uur te leveren. Van oorsprong is Eurofins overigens geen puur medisch bedrijf. Het begon ooit in Luxemburg als een lab waarin voedsel werd onderzocht. Ook doet het veel op het gebied van bijvoorbeeld milieutests.

    Olie verzekert echter dat er voldoende specialistische kennis aanwezig is om ook coronatests deskundig te analyseren. ,,In Europa heeft Eurofins ongeveer 150 microbiologen in dienst en een vergelijkbaar aantal moleculair biologen. Zij dragen zorg voor de kwaliteit van onze diagnostiek. Alle laboratoria hebben bovendien de benodigde accreditatie.”

    Voorop staat dat we een significan­te bijdrage aan de volksge­zond­heid kunnen leveren

    Jacob Olie van Eurofins
    Dat komt wel met een prijskaartje. De tarieven die Eurofins met De Jonge heeft afgehamerd voor het uitvoeren van de tests zijn ‘marktconform’. ,,Voor ons staat voorop dat we een significante bijdrage aan de volksgezondheid kunnen leveren. Het mag duidelijk zijn dat dit voor Eurofins een mooie kans is om de bedragen die we al geïnvesteerd hebben, terug te verdienen. Dat we daar ook wat geld aan overhouden, hoort bij het model.”

    Zowel het bedrijf als een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid willen niet zeggen hoeveel geld exact gemoeid is met het contract.

    Hoe verloopt een coronatest bij de GGD? Dat zie je in onderstaande video:

    www.ad.nl/binnenland/dankzij-dit-bedr...
    Quote: "Dat had niet alleen maar nadelen. Die bedrijven, Roche bijvoorbeeld, ontwikkelden handige testkits, die in Nederlandse laboratoria in speciaal voor die tests geschikte machines konden worden geanalyseerd. Probleem is nu echter dat die machines deels stilstaan. De grote farmareuzen leveren minder testkits dan we nodig hebben. Daardoor wordt het testproces in Nederland vertraagd."

    Dat ze dan ineens maar wat Nova testen bestellen.
  13. forum rang 4 Tommaco 4 september 2020 10:30
    Slim gezien van Roche, blijkbaar werkt hun test enkel op hun eigen machines.

    Replying to
    @Roche
    Congrats! Shame it's only available on the cobas 6800/8800 Systems. Would be nice to see a test that can run on various PCR machines. This test doesn't detect RSV too, like
    @PrimerdesignLtd
    WinterPlex? Any reason for the omission & why is the test proprietary platform only? #NCYT
  14. forum rang 7 trab33 4 september 2020 10:32
    ab Hans
    dat lezen we graag
    je zou toch veronderstellen dat ze ondertussen opgeschaald hebben
    waarom mag dit niet gecommuniceerd worden ?

    EDIT
    denk dat ik antwoord al gevonden heb , ze hebben het namelijk al gecommuniceerd

    in de VS heeft het bedrijf een belangrijke distributieovereenkomst getekend voor zijn COVID-19-test met een nieuwe wereldwijde strategische partner. De VS laten een aanzienlijke omzetgroei zien voor Novacyt en deze nieuwe overeenkomst stelt het bedrijf in staat de penetratie van de COVID-19-test in deze belangrijke markt te versnellen. Deze distributieovereenkomst zal in eerste instantie gericht zijn op de VS, met het potentieel om uit te breiden naar andere markten.

    Het bedrijf blijft goed gepositioneerd om te voldoen aan de wereldwijde behoefte aan COVID-19-tests, aangezien de test wereldwijd wordt verkocht. Het beschikt ook over voldoende productiecapaciteit, grondstoffen en afgewerkte producten om aan de verwachte vraag te voldoen, na een aanzienlijke schaalvergroting van de activiteiten tijdens het halfjaar. Het bedrijf blijft het bedrijf intern opschalen en heeft in de eerste helft van het jaar 45 mensen aangenomen, met plannen om verdere investeringen te doen om de organisatie in de tweede helft van het jaar te versterken.
  15. PBos 4 september 2020 10:33
    quote:

    trab33 schreef op 4 september 2020 10:28:

    ab Hans
    dat lezen we graag
    je zou toch veronderstellen dat ze ondertussen opgeschaald hebben
    waarom mag dit niet gecommuniceerd worden ?
    Als je op deze koers gaat vertellen, dat je misschien wel 20 miljoen testen per maand verkoopt, dan ben je een hapklare brok voor een overname. Is zo maar een idee.
  16. forum rang 7 trab33 4 september 2020 10:41
    quote:

    StockPaardje schreef op 4 september 2020 10:34:

    Heb je weer ingekocht, Trab?
    ja gedeeltelijk , zou graag toch nog wat stukken oprapen rond de 3.05
    in deze periode kan je nergens beter zitten dan in bpost en novacyt ,,,,,zit er wel graag zo goedkoop mogelijk in
    ben zo niet geboren maar heb dat trekje gekregen door vele jaren op Nederlandse forums te vertoeven
70.356 Posts
Pagina: «« 1 ... 1279 1280 1281 1282 1283 ... 3518 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht