Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,545
  • Verschill

    +0,015 +0,04%
  • Volume

    411.473 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    33,540  
  • Laat

    33,545  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2919 2920 2921 2922 2923 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Xynix 18 september 2020 11:37
    quote:

    Ruud63 schreef op 18 september 2020 11:25:

    @Xynix,

    Eigenlijk was het hier niet anders een paar jaar geleden, het Shell Forum was een heel saai forum, er werd soms dagen niets gepost. Mega verschil met de huidige situatie.

    Afijn, laten we hopen dat we een beetje in de schaduw gaan lopen van het traject zoals bij Postnl.

    Succes Allen,

    Ps. long Shell!
    Bij PostNL was ik wat te vroeg optimistisch geworden, waardoor ik niet meer kon bijkopen en op die manier minder uit de stijging heb kunnen halen dan er maximaal in had gezeten, Maar uiteindelijk won daar de logica. En heb ik toch een mooi rendement kunnen maken.

    Ik ben nu ook net iets te vroeg begonnen te draaien naar RDS, omdat ik daar meer stijgingspotentieel zie op deze koersen dan in PostNL op dit moment. Maar ik verwacht dat ik daar in de loop van 2021 toch heel tevreden over ga zijn. En ondertussen probeer ik zowel op de weg naar beneden als naar boven wat extra rendement te realiseren met franje handel. Waarbij de positie steeds een beetje mag groeien of krimpen met de daghandel.

    Zo heb ik even rond 12,36 alle RDS gedumpt om die weer op te pikken rond 11,70. Deels via kort geschreven ATM/ITM puts. Vandaag lijkt een mooie doorroldag te worden. Ik zit halverwege. Ik ken RDS nog niet zo op expiratiedagen. Maar de swing vandaag verbaast me niets.
  2. Rookie101 18 september 2020 11:48
    quote:

    Xynix schreef op 18 september 2020 11:37:

    [...]
    Zo heb ik even rond 12,36 alle RDS gedumpt om die weer op te pikken rond 11,70. Deels via kort geschreven ATM/ITM puts.
    Graag iets meer uitleg? Want stap ik stap nog steeds uit: na een toppunt en daarna hard dalen.
    Het werkt ook wel maar kost ook veel tijd.
  3. forum rang 4 Xynix 18 september 2020 12:04
    quote:

    Rookie101 schreef op 18 september 2020 11:48:

    [...]
    Graag iets meer uitleg? Want stap ik stap nog steeds uit: na een toppunt en daarna hard dalen.
    Het werkt ook wel maar kost ook veel tijd.
    Ik neem aan dat het verkopen op 12,36 en terug kopen rond 11,70 duidelijk is, hè?! Ik ben begonnen met schrijven van puts september hoofdzakelijk op 12,00, maar ook 12,20 en 11,80, toen de effectieve koers (uitoefen prijs -/- ontvangen premie) rond 11,70 was. Tot zo'n 40% van de verkochte positie. Vervolgens ben ik iets meer dan de helft gaan terugkopen in de vorm van aandelen bij koersen rond 11,70.

    Vandaag ben ik de geschreven puts september aan het doorrollen naar oktober. Ik heb de nieuwe oktober puts al geschreven tijdens de daling vanmorgen. Daarbij heb ik weer zo'n 0,30 verse premie als ik NU de september puts zou terugkopen. Maar daar wacht ik nog even mee, omdat ik me niet oncomfortabel voel bij die iets te grote positie met nog niet gesloten september puts. Eventueel laat ik de aandelen komen en verkoop die ergens komende week op een beter moment. Of ik koop alsnog vanmiddag de september puts terug. Dat is puur een transactiekosten / spread kwestie.
  4. forum rang 5 Marco1962 18 september 2020 12:24
    quote:

    Jestbread schreef op 18 september 2020 09:18:

    Dag na dag ik begrijp het echt niet meer bij een oliekoers boven de 40. Wanneer gaan we de ommekeer zien?
    Laat ik positief zijn, de komende 10 jaar niet.
  5. [verwijderd] 18 september 2020 12:32
    [Modbreak IEX: Gelieve geen berichten die vele jaren oud zijn te plaatsen, een aantal berichten is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
  6. Ruud63 18 september 2020 12:36
    @Xynix,

    Duidelijk wat je doet, je speelt het kort op de bal moet ik zeggen, maar begrijpelijk.
    Het ziet er naar uit dat je je geschreven puts moet afnemen vanmiddag, of zoals je aangeeft terugkopen/doorrollen en je premie/kosten goed in de gaten moet houden.

    Het schrijven van puts betekent eigenlijk dat je je verplicht voor het kopen van het aantal aandelen met de betreffende TIER price, op de betreffende exp. datum. In dit geval heeft Xynix een PUT optie geschreven, en zich dus verplicht om die aandelen te kopen voor dat bedrag met als exp. datum vandaag. Het onderliggende contract van deze geschreven put optie wordt alleen uitgeoefend als de prijs lager ligt dan zijn TIER price. Dus als de koers onder de 11.80 blijft vandaag moet hij alle geschreven put optie contracten uitvoeren c.q. afnemen, de broker wikkelt dat automatisch af na sluiting beurs vandaag.
    Xynix zal dan eigenaar worden van x aantal stukjes Shell voor 11.80, 12.00 en 12.20 zoals vermeld in zijn posting hierboven.
    Omdat hij deze verschillende put opties heeft geschreven krijgt hij per direct een premie, die ontvangt hij per direct van zijn broker. Die premie mag hij ten alle tijden houden.
    Als de koers bijvoorbeeld vanavond op 11.50 staat, moet hij dus duurder afnemen! Dat is een risico.
    Vandaar dat er een optie wordt geboden om je opties door te rollen naar een later tijdstip, in dit geval spreekt hij over exp. Oktober.
    Je koopt dan wat meer tijd!

    Echter als de koers in oktober op 10 staat begrijp je dat de rapen gaar zijn, en je moet goed begrijpen dat doorrollen je wel premie oplevert maar direct je CASH plundert! Belangrijk punt in mijn ogen.

    Wat vaak verwarrend is is dat Xynix even aanhaalt dat hij zijn geschreven put misschien gaat terugkopen. Wat hij daarmee bedoelt is eigenlijk heel simpel.
    Stel dat je 1 week voor expiratie een contract aangaat, geschreven put RDSA op prijs van 12. Dat betekend dus dat je ze voor 12 moet aanschaffen, je krijgt dan een stukje premie. De koers staat bijvoorbeeld op 11.80. Die premie die je krijgt is laten we zeggen 10 cent. Als dan de koers verder wegzakt wordt de premie minder. Je kan dan de geschreven put weer terugkopen voor bijvoorbeeld 5 cent. Het verschil is dus 5 cent en dat is je winst, minus transactie kosten natuurlijk!

    Als je een aandeel in bezit hebt, echt het aandeel, dan is het verstandig om een call optie te schrijven op je aandelen bezit, staan wel wat video's op youtube in het nederlands over dit onderwerp.
    Je krijgt dan een premie voor het schrijven van dit contract. Dat is dus een call optie, je verplicht je om het aandeel te verkopen voor een afgemaakte prijs op de afgesproken exp. datum.

    Andersom zou je kunnen redeneren, ik wil de aandelen van Shell wel hebben, maar ik wil ze met een soort korting aanschaffen, dat kan dus ook, door het schrijven van een Put optie. Bijvoorbeeld zou je kunnen overwegen om in Oktober tijdens de exp. een put optie contract te schrijven, met als prijs 12, je zou dan de stukken voor 12 krijgen, mits de koers lager ligt dan die 12. Je betaald dan immers meer dan de marktprijs!
    Je krijgt daarvoor een premie, als de koers hoger ligt krijg je niet je stukken geleverd en de premie mag je houden. Je wilde immers toch die stukken aanschaffen, dus als je ze krijgt is het ook goed. Ook al staat de koers inmiddels op 11.

  7. forum rang 4 Louis Pasciuto 18 september 2020 12:58
    quote:

    R0ME0 schreef op 18 september 2020 12:28:

    [...]

    Hoe vaak moet het nog gezegd worden.

    Alles wat bij Harry Mens in Business class plaats neemt moet je met een hele grote boog omheen.

    Hoeveel voorbeelden zijn er nog nodig.....
    Martine heeft het nooit over de zeperds, ze had ook Shell voor haar klanten op 26 euro gekocht.."met 8% dividend, wie doet je wat", zei ze redelijk recent nog op BNR.
    Wel vaak vermakelijk om te zien dat Business Class, Wietze Snaak heeft de gunfactor, bestel vaak een paar doosjes wijn bij hem.
  8. Spetter 18 september 2020 13:08
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

    Moest er even uit. Word gek van dit aandeel. Geduld zal wel lonen, maar ook flink op de proef worden gesteld.
  9. mvandek 18 september 2020 13:09
    quote:

    Doerak schreef op 18 september 2020 12:36:

    Adyen nu op 1500 euro per aandeel, Shell op 11,65!!
    Ben ik nou gek of word ik het?
    ?
  10. forum rang 4 Xynix 18 september 2020 13:11
    quote:

    Rookie101 schreef op 18 september 2020 12:41:

    [...]
    thx, zal deze tactiek nog een paar keer doorlezen..
    Eigenlijk is het vrij simpel. Voor mij zijn opties het zelfde als 100 aandelen. Maar met een ander risico profiel. Dus ik bouw mijn totale positie op uit een combinatie van opties een aandelen. De aandelen zijn het geschiktst voor de snelle handel, en als lange termijn bezit met in beginsel onbeperkte stijgingskansen. Aandelen roesten niet, gekochte call-opties wel als je begrijpt wat ik bedoel. Zeker dividend-aandelen, die geduld belonen.

    Dus in PostNL zat ik met aandelen geduldig te wachten tot de belachelijke onderwaardering (door de erbarmelijke CEO en haar mismanagement daar) eruit zou lopen. Met dank aan corona ging dat toch nog best snel.

    Opties schrijf ik in principe alleen maar, zodat ik premie krijg en niet hoef te betalen. Maar dat is alleen verstandig als de koers niet sterk de ongewenste kant op gaat. Vaak kort schrijven levert normaal gesproken meer op dan incidenteel lang. Als je verwacht dat de koers een maandje pas op de plaats maakt, kun je eventueel zowel puts als calls schrijven op de aandelen in je bezit. Ik noem dat zelf "premie melken". Je eindigt dan met oftewel minder, danwel minder aandelen. Als je een goed gevoel voor daghandel hebt kun je proberen om de put te schrijven in een low van de dagkoers en de call in een high.

    Maar in alle gevallen moet je zorgen dat de opties maal honderd plus het aantal aandelen in bezit in de range blijft van het aantal aandelen waar je je comfortabel bij voelt. En met name bij het optiedeel is het verdraaid lastig om gedisciplineerd te blijven.

    Puur aandelen houdt mijn voorkeur, zodat ik met de laagste transactiekosten kan reageren op koersontwikkelingen. Dat is handiger bij grote bewegingen. Een geliefde variant daarbij is voor mij "trapjes lopen". Na een leuke stijging die aan kracht inboet 10% verkopen, wachten tot de koers 2-3% zakt en dat staffeltje weer terugkopen. Maar ik heb bij PostNL wel gemerkt dat mijn TE grote positie uiteindelijk toch sneller leeg liep dan ik achteraf had gewild. Met de kennis van nu..
  11. forum rang 4 Xynix 18 september 2020 13:14
    quote:

    ToTheTop schreef op 18 september 2020 12:55:

    De LNG prijzen zakken als een baksteen in de VS, dit gaat Shell weer geld kosten.
    Waar kijk je dan? Afgelopen dagen toch leuk gestegen.
  12. The Saint 18 september 2020 13:18
    De olieprijs is tot over 40$ gestegen, maar daar tegenover is gasprijs met 19% ! gedaald. Vandaar ook dat Shell koers blijft dalen...
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2919 2920 2921 2922 2923 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht