Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Eurocommercial Properties NL0015000K93

Laatste koers (eur)

20,750
  • Verschill

    -0,100 -0,48%
  • Volume

    26.240 Gem. (3M) 43,8K
  • Bied

    20,650  
  • Laat

    21,000  
+ Toevoegen aan watchlist

ECP 2020

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 233 234 235 236 237 ... 347 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 oktober 2020 10:02
    quote:

    Profitmaker schreef op 2 oktober 2020 09:59:

    Prima berichten zoals die van Retail Estates. Geeft aan dat de vastgoed aandelen ondergewaardeerd zijn volgens PM en zeer veel opwaarts potentieel hebben. Een EP moet binnen 3 maanden echt baar 15+ kunnen.
    We zijn het een keer eens. Al zag ik dit 3 maanden geleden al aankomen.
  2. [verwijderd] 2 oktober 2020 10:32
    quote:

    !@#$!@! schreef op 2 oktober 2020 10:25:

    Heeft dit echt invloed op de LTV ? Naar hoeveel daalt die nu door deze transactie ?

    Want je kan niet even kijken naar een balans?
  3. Up&Down 2 oktober 2020 10:33
    quote:

    !@#$!@! schreef op 2 oktober 2020 10:25:

    Heeft dit echt invloed op de LTV ? Naar hoeveel daalt die nu door deze transactie ?

    Het is maar een kleine transactie. Wat van belang is dat ECP laat zien dat ze bezittingen tegen de boekwaarde kan verkopen. Dit geeft zowel naar de banken, markten als huurders rust.
  4. JoopVisser1 2 oktober 2020 10:33

    Dit was het winkelcentrum wat het meest profiteerde van de lockdown. We gingen toen klussen en in de tuinwerken. Ik vind het niet superpositief.
  5. forum rang 6 !@#$!@! 2 oktober 2020 10:34
    quote:

    MFCons schreef op 2 oktober 2020 10:32:

    [...]

    Want je kan niet even kijken naar een balans?
    Te lui , zit op mobiel haha

    Ben blij met de koers stijging. Maar dat de boekwaarde in Zweden goed zit wist men toch al. ? Daar was de prijs van sommigen zelfs gestegen.
    Maar goed, de angst die het aandeel zo laag zet lijkt mij ook origineel. Dus wat dat betreft.
  6. forum rang 4 Happy One 2 oktober 2020 11:06
    quote:

    !@#$!@! schreef op 2 oktober 2020 10:25:

    Heeft dit echt invloed op de LTV ? Naar hoeveel daalt die nu door deze transactie ?

    LTV daalt hierdoor met 0,5%,
  7. [verwijderd] 2 oktober 2020 11:46
    'Update over huurinkomsten Retail Estates positief'
    Gepubliceerd op 2 oktober 2020 10:18 | Views: 754

    Artikel
    Reacties
    Gerelateerde instrumenten
    Retail Estates 11:19
    56,80 -0,10 (-0,18%)

    AMSTERDAM (AFN) - De update van vastgoedfonds Retail Estates, waarin onder meer wordt gemeld dat de huurinkomsten weer terug zijn op het niveau van voor de crisis, is positief. Dat zegt KBC Securities.

    KBC zegt dat het goed is om te zien dat het merendeel van de winkels van het failliete Brantano zijn ondergebracht bij bestaande huurders actief in mode, waarbij geen huurinkomsten verloren gingen. Volgens de bank is ook de verkoop van een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn voor een boekwinst van 6 procent positief.

    KBC heeft een hold-advies en koersdoel van 60 euro voor Retail Estates. Het aandeel noteerde vrijdag na ongeveer een uur handelen een vlak op 56,90 euro.
  8. forum rang 5 NLvalue 2 oktober 2020 12:24
    quote:

    Up&Down schreef op 2 oktober 2020 09:28:

    [...]

    Vooral opvallend dat in Frankrijk met een groter % afspraken is gemaakt dan dat er aan huur is ontvangen. De grote jongens liggen daar dus nog steeds dwars. Italië heb ik wel vertrouwen in, zeker omdat het daar nu redelijk goed gast. Ook een positief signaal vanuit België.
    Jawel - maar zie ik niet als een issue. Per 30/6 rapporteerden de 52% met overeenkomst - nu 87% - daar is serieus hard gewerkt.

    Italie zat al op 88 - nu maar pas op 93%.. da's niet zoveel progressie - en de betalingen zijn ook zwakker
  9. Jello 2 oktober 2020 13:16
    Ecp heeft naar me geluisterd Marco. Ik zei deze week nog. Slinger even wat goed nieuws de lucht in !!
  10. forum rang 8 Branco P 2 oktober 2020 15:32
    Ik kijk een keer een dag niet naar de beurs of op iex (want veel te druk met verkoopdeals!) en mis bijna het mooie nieuws over Moraberg.

    De mensen die hier vaker komen weten dat ik al (meer dan) een jaar lang uitspreek dat Moraberg wat mij betreft verkocht mag worden. Het is op zich een mooi GDV object, dat onderdeel is van een groter inkoopgebied (waaronder een Hypermarkt en verdere GDV locaties), maar het is geen object om voor de langere termijn te houden. De huur is in de afgelopen paar jaar iets afgenomen (van 2.7mio naar 2.6mio), maar is wel volverhuurd, dus een mooi moment om afscheid te nemen. In december 2018 stond het centrum nog voor 44 mio in de boeken. Ik heb niet op mijn netvlies staan of er misschien nog huurderswisselingen zijn geweest. Het is zeer goed denkbaar dat deze deal op hoofdlijnen al in H1 2019 werd overeengekomen (LOI) en vervolgens past een taxateur in Juni 2019 de taxatiewaarde daarop aan. Dus je zou kunnen beargumenteren dat het object een paar procent onder de boekwaarde van eind 2018 is verkocht, maar daarvoor moet je dan wel eerst alle specifieke omstandigheden en gebeurtenissen kennen van het betreffende object in de afgelopen anderhalf jaar. Wat erg mooi is zijn de twee kopers: geen opportunisten a la Harry Hilders, maar een beursgenoteerd bedrijf en een Fins pensioenfonds. Dat zijn geen handelaren, maar eindinvesteerders. Dus er is vanuit te gaan dat de hoogste prijs is binnengehaald.

    Ik ben hoe dan ook zeer blij dat hetgeen wat Lewis zei in de webcast (namelijk dat er reeds twee deals gemaakt waren van tezamen circa 70mio waarvan 1 in Frankrijk en 1 in Zweden) dus op zijn minst al voor de helft gewoon echt waar is. Het kon derhalve ook alleen Moraberg zijn en in Frankrijk moet het dan dus over Bordeaux (boekwaarde 23,5mio) of Grenoble (boekwaarde 36,8mio) gaan. En dat zijn ook twee winkelcentra die van mij mogen vertrekken zoals iedereen hier wel weet :-)

    Het kan bijna niet anders of het object dat verkocht wordt is Bordeaux want bij dit object in nét de verdieping opgeleverd aan Regus en al langer rust op dit object geen hypotheek (net als bij Moraberg). De waarde van Bordeaux was eind 2018 nog 19,1mio en is sindsdien gestaag gestegen tot (onlangs) 23,5mio. Ook daar kan een taxateur gehandeld hebben naar aanleiding van de deal op hoofdlijnen. Een verkoop rond 23,5mio van Bordeaux zou helemaal prima zijn! De afhandeling van die deal zal misschien vanwege Corona nog even op zich laten wachten. Geen 1 koper wil nu aan de grote klok hangen dat hij/zij een object koopt wat thans nog (deels) onder corona heeft te lijden (met name Regus zal nog niet optimaal functioneren). Een klein beetje geduld dus nog. Wel goed om te zien dat informatie meteen naar buiten gebracht wordt zodra die bekend is. Er werd dus niet nog even een paar weken gewacht met dit nieuws.

    NL Value: op Etrembierres rust wel een hypotheek (zit in een JV met Axa). In het taxatieoverzicht in de (half)jaarverslagen is alleen het losse stuk grond direct naast het object vermeld waarop thans een (fast food) restaurant gebouwd wordt. Pas als dat gebouwd is zal Etrembierres een keer verkocht kunnen worden. Wat mij betreft zou dat zeker mogen want dat object voldoet ook niet precies aan alle "Branco-criteria". Dan houden ze in die regio gewoon Val Thoiry over en kunnen ze zich daar maximaal op focussen.

    Mooi nieuws dus op de vrijdagmiddag. Het aandeel hoort, ondanks de nog aanwezige Corona-onzekerheden), boven 15 euro te koersen.
  11. forum rang 8 Branco P 2 oktober 2020 15:57
    Verder is, precies zoals ECP al had aangegeven in de webcast, een ontzettend groot deel van de nog uitstaande Coronadeals met de huurders in Frankrijk ondertussen gesloten. Van eind augustus 52% naar begin oktober 87%, dat is een zeer mooie prestatie. Wat voor mij heel belangrijk is, is dat wat door ECP gezegd en verwacht wordt, uiteindelijk ook steeds blijkt te kloppen.

    De percentages aan opgehaalde huur over Q2 en Q3 zien er erg goed uit en deze opmerking is daarbij nog van belang:

    We expect the rent collection percentages for Q2 and Q3 to further improve as rent will still be collected in the coming period due to payments in arrears.

    en laten we daarbij voor het gemak eens ervan uitgaan dat deze uitspraak ook gewoon juist is. Er zijn veel huurders in Frankrijk en Italië die nu per maand achteraf mogen betalen en op 1 oktober zullen niet alle huren voor september al binnen zijn. Over een week zal dat er heel anders uitzien.

    Al met al zal het met zo'n 3% a 5% van de huurders in Frankrijk en Italië nog een beetje ingewikkeld zijn qua deals en qua huurbetaling. Ik denk daarbij aan een Regus in Bordeaux, Accor Hotel in Grenoble en de twee bioscoophuurders in Italië. En dan aangevuld met wat locale horeca en fashionondernemers. Het probleem is dus niet nihil, maar wel erg beperkt.

    En verder meldt men nog:

    Retail sales have continued to recover and were strong in August in Italy and Belgium due to the late start of the sales. Retail sales for the combined months of July and August reached 85% of 2019 levels in Belgium, 104% of 2019 levels in France, 90% in Italy and 100% in Sweden.

    typisch dat, gezien de tekst, Frankrijk dan op 104% zit en Italië op 90%. Je zou bijna denken dat ze die twee verwisseld hebben. Ik kan er evenwel goed mee leven.

    Woluwe op 85% blijft nog iets achter. Dat zou ook voor de grootste Malls in Italië kunnen gelden (I Gigli, Carosello, Fiordaliso) waardoor Italië gemiddeld op 90% komt. Die Malls (hoewel ze ook over supermarkten beschikken) zijn iets meer gericht op fashion, leisure en funshoppen in vergelijking met de overige ECP centra. Die hebben dus het meeste weg van de URW achtige centra alleen dan wel met slechts 1% leegstand (in plaats van URW 6%)
  12. forum rang 4 Happy One 2 oktober 2020 16:38
    Interessant: Klepiere, Eurocommercial en Deutsche Euroshop allemaal net boven of net onder de 11 euro. Wat is het beste aandeel van de drie om in te beleggen?
  13. forum rang 8 Branco P 2 oktober 2020 17:31
    quote:

    Happy One schreef op 2 oktober 2020 16:38:

    Interessant: Klepiere, Eurocommercial en Deutsche Euroshop allemaal net boven of net onder de 11 euro. Wat is het beste aandeel van de drie om in te beleggen?
    Hangt er vanaf wat je wilt bereiken. Het hoogste rendement op langere termijn behaal je mijns inziens met ECP. Korte termijn is moeilijk te zeggen: daarbij ben je afhankelijk van wat er op de markten gebeurt.
  14. forum rang 4 hjs64 2 oktober 2020 17:44
    Persoonlijk zou ik DES ook willen hebben, voor geografische spreiding, wat is er mis met gewoon een plukkie van alle 3 te kopen?

    Disclaimer: long ECP, KLEP en DES.
6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 233 234 235 236 237 ... 347 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht