Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

76,440
  • Verschill

    -0,360 -0,47%
  • Volume

    29.930 Gem. (3M) 378K
  • Bied

    76,400  
  • Laat

    76,460  
+ Toevoegen aan watchlist

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 637 638 639 640 641 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Blub 15 oktober 2020 11:32
    Nieuwe management erin en weer terug naar 70 euro. Ik wil het bedrijf wel helpen..
  2. Marco19 15 oktober 2020 11:34
    quote:

    wiegveld schreef op 15 oktober 2020 11:27:

    Er is door de heren een speciale website gemaakt voor hun actie.

    refocusnotreset.com

    Niet in het Frans dus goed leesbaar. Oude directeur keelt huidig management.
    Ik denk dat URW hier een lastige dobber aan gaat krijgen.
    Benieuwd wat de US shortpartijen gaan doen. Kan nog veel spektakel opleveren.
    Dit zijn geen partijen die je zomaar aan de kant zet. Insiders met indirect hele diepe zakken.
    Mooi om te zien dat deze mannen vol inzitten op continentale Europese retail.

    (Long ECP)
  3. forum rang 5 QueSera 15 oktober 2020 11:36
    Hallo jongens, ik ben er nog. Zoals toen geschreven, heb ik de aandelen op de bovenste plank gelegd en ben op mijn handen gaan zitten in afwachting van de cijfers en de AVA. Maar nu weet ik het zeker, ik ga mijn 200 stuks gewoon houden. Nooit verkopen. Ik ga bij het meubilair horen. No matter what. Want alleen al de amusementswaarde van dit aandeel is onbetaalbaar!

    Never a dull moment!
  4. Fischer-R 15 oktober 2020 11:41
    Hier de vertaling van post Wiegveld.

    De Franse miljardair Xavier Niel pakt activisten aan bij Unibail-Rodamco

    Telecommunicatiebaas en vastgoedbeleggingsfonds werken samen om te streven naar verandering bij de eigenaar van een winkelcentrum met schulden
    Winkelcentrum Westfield in West-Londen: Leon Bressler zegt dat Unibail-Rodamco de neergang kan doorstaan vanwege zijn portfolio van high-end winkelcentra © REUTERS
    Xavier Niel, de Franse telecommiljardair, heeft samen met een bekende vastgoedinvesteerder een belang van 4,1 procent gekocht in Europa's grootste exploitant van winkelcentra, Unibail-Rodamco, met als doel de aanstaande claimemissie van € 3,5 miljard te ondermijnen.
    Leon Bressler, de oprichter van de heer Niel en Aermont Capital, die zelf 14 jaar lang Unibail leidde tot 2006, stuurde donderdag een brief van vier pagina's naar de raad van bestuur waarin hij een brede kritiek op de strategie van het bedrijf en een oproep tot veranderingen maakte. Ze verklaarden dat ze tegen de "ernstig verwaterende" en "onnodige" rechtenkwestie zouden stemmen en drongen er bij anderen op aan hetzelfde te doen.
    Het paar voerde aan dat Unibail-Rodamco in plaats daarvan zijn Amerikaanse vastgoedportefeuille zou moeten verkopen om de schuldenlast van € 24 miljard af te betalen die is opgelopen bij de overname in 2018 van de Australische winkelcentrumbeheerder Westfield. Ze zijn ook op zoek naar drie bestuurszetels.
    De verrassingscampagne doet twijfels rijzen over de stemming van de aandeelhouders over de claimemissie op 10 november. Unibail-Rodamco moet tweederde van de aandeelhouders winnen om door te gaan met de verkoop van aandelen.
    Het is een belangrijk onderdeel van het in september aangekondigde schuldverminderingsplan van € 9 miljard, dat het bedrijf als nodig heeft uitgebracht om een verlaging van de ratings te voorkomen en het hoofd te bieden aan de gevolgen van de Covid-19-pandemie.
    Xavier Niel: ‘We willen een referentieaandeelhouder zijn die [Unibail-Rodamco] kan helpen bij de wederopbouw om meer waarde te genereren’ © REUTERS
    In een interview zei de heer Niel dat het huidige management en de raad van bestuur van Unibail-Rodamco "uit angst handelden" en "gevangenen waren van een mislukte strategie" die begon met de overname van Westfield.
    "We kunnen dit bedrijf, dat een Europese kampioen is, zichzelf niet laten vernietigen", zei meneer Niel, die zijn fortuin verdiende door de Franse telecomgroep Iliad op te richten.
    “Het bestuur van het bedrijf functioneert niet naar behoren aangezien geen van de bestuurders belangrijke belangen bezit. We willen een referentieaandeelhouder zijn die kan helpen bij de wederopbouw om meer waarde te genereren. "
    De ellende van Unibail benadrukt de bredere uitdagingen voor eigenaren van commercieel onroerend goed, en met name verhuurders van winkelcentra, wiens huurinkomsten sterk zijn gedaald als gevolg van het coronavirus.
    Nu Europa worstelt met een heropflakkering van infecties en het schrikbeeld van nieuwe beperkingen op het zakenleven en het sociale leven, hebben detailhandelaren moeite om het hoofd boven water te houden, waarbij sommigen proberen om goedkopere huurcontracten te heronderhandelen. De pandemie heeft ook de verschuiving naar e-commerce versneld, waarvan sommige beleggers denken dat ze commerciële vastgoedbedrijven in de loop van de tijd zullen verzwakken.
    Aanbevolen Unibail-Rodamco is sinds de zomer een van de meest kortgesloten aandelen in Europa. Volgens gegevens van IHS Markit over Bloomberg is bijna 30 procent van de aandelen in free float uitgeleend aan investeerders die tegen het bedrijf wedden.

    De heer Bressler zei dat Unibail-Rodamco in staat zou zijn om de neergang als gevolg van de pandemie te doorstaan vanwege zijn sterke portfolio van high-end winkelcentra in Europa. Ze omvatten Westfield London, de Carrousel du Louvre in Parijs en La Maquinista in Barcelona.
    "In een post-Covid-wereld zullen de beste winkelcentra op aantrekkelijke locaties de grote winnaars zijn", zei hij. "Het is tijd om Unibail opnieuw te vestigen als een pure speler gericht op Europa en om zijn noodlottige avontuur in de VS te beëindigen, waar het niet de kritische massa heeft om te slagen."
    De fondsen van Aermont hadden sinds ongeveer medio 2019 een belang van 2 procent in Unibail. De heer Niel is een langdurige investeerder in de fondsen van de heer Bressler, maar is pas onlangs begonnen met het opbouwen van een rechtstreeks belang in Unibail-Rodamco via zijn persoonlijke houdstermaatschappij, NJJ Capital.
    Hoewel de heren Niel en Bressler de term hebben afgewezen, gedragen ze zich net als activistische investeerders wanneer ze aandelen in een bedrijf kopen en ageren voor veranderingen. Ze zeiden dat ze zich het recht voorbehouden om extra aandelen in Unibail-Rodamco te kopen, maar niet zouden proberen controle te krijgen.

    "Wij zijn geen activisten, maar kunnen niet langer passief blijven", aldus Bressler.
  5. forum rang 7 bezinteergebelegt 15 oktober 2020 11:44
    Trouwens, als die Arnault 100 mrd bezit, waarom dan niet met URW gaan praten over een injectie van de gewenste 3,5 mrd ? Is voor hem dan peanuts. En daar kan ie dan voorwaarden aan verbinden.

    Moet URW wel hele goede redenen hebben om dat evtl af te wijzen.
    Soms is de oplossing zo simpel, je moet het alleen ff willen zien :-)

  6. forum rang 7 bezinteergebelegt 15 oktober 2020 11:46
    Zie ook dat de transacties erg zijn stil gevallen. Vlogen de hele ochtend om je oren en nu 1 transactie het afgelopen kwartier oid.
    Nu ook alweer 10 minuten geen handel
  7. forum rang 5 QueSera 15 oktober 2020 11:48
    quote:

    wiegveld schreef op 15 oktober 2020 11:22:

    ...... Nearly 30 per cent of the shares in free float are out on loan to investors betting against the company, according to IHS Markit data on Bloomberg.
    "........
    Uit het FT artikel. 30% van de free float. Dat is enorm veel en de tijd tot de AVA is beperkt. Dit wordt vuurwerk. Een Griekse Tragedie is er niets bij. We gaan het meemaken...
  8. Marco19 15 oktober 2020 11:49
    Website ziet er goed uit. Deze mannen zijn goed voorbereid.

    Niel is oa directeur KKR.
    Bressler is ook adviseur bij Singapore wealth fund.
    Gallardo is directeur bij verschillende banken.

    Dit is niet zomaar een activistisch fonds met 1% belang.
    Dit wordt clashen.
  9. robvld 15 oktober 2020 11:54
    Benieuwd of de Amerikanen een alert hebben aanstaan of dat ze zich de ***** schrikken :)
  10. [verwijderd] 15 oktober 2020 11:54
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 15 oktober 2020 11:44:

    Trouwens, als die Arnault 100 mrd bezit, waarom dan niet met URW gaan praten over een injectie van de gewenste 3,5 mrd ? Is voor hem dan peanuts. En daar kan ie dan voorwaarden aan verbinden.

    Moet URW wel hele goede redenen hebben om dat evtl af te wijzen.
    Soms is de oplossing zo simpel, je moet het alleen ff willen zien :-)

    Helemaal mee eens. Uitponden die handel in de Verenigde Staten.
    De heren van het management zullen wel een aardige retourprovisie gekregen hebben toen ze de portefeuille van Westfield kochten. Net zoals bij het Philips Pensioenfonds in het verleden, die stevige retourprovisies opstreken bij hun (veel te dure) aankopen in Amerika. Bij voorbaat was te zien dat het Amerikaanse avontuur fout zou aflopen. En daadwerkelijk, het management heeft zelf niet of slechts een relatief klein belang in URW. Dus ze moeten op een andere manier "terugpeddelen" om hun zakken te vullen. De bekende trucjes!
  11. konijnenmelkertbaan 15 oktober 2020 12:06
    quote:

    Marco19 schreef op 15 oktober 2020 11:49:

    Website ziet er goed uit. Deze mannen zijn goed voorbereid.

    Ja, ik denk dat Léon Bressler 'm zelf in elkaar heeft gezet. Volgens mij is hij wel handig met Wordpress.
  12. forum rang 7 bezinteergebelegt 15 oktober 2020 12:06
    quote:

    Ome Piet schreef op 15 oktober 2020 11:54:

    [...]Helemaal mee eens. Uitponden die handel in de Verenigde Staten.
    De heren van het management zullen wel een aardige retourprovisie gekregen hebben toen ze de portefeuille van Westfield kochten. Net zoals bij het Philips Pensioenfonds in het verleden, die stevige retourprovisies opstreken bij hun (veel te dure) aankopen in Amerika. Bij voorbaat was te zien dat het Amerikaanse avontuur fout zou aflopen. En daadwerkelijk, het management heeft zelf niet of slechts een relatief klein belang in URW. Dus ze moeten op een andere manier "terugpeddelen" om hun zakken te vullen. De bekende trucjes!

    Dat het management na het Westfield debacle niet met pek en veren is afgevoerd is mij nog steeds een raadsel.
    Als ik vroeger 2 keer vergat in of uit te klokken, kon je bijkans uit gaan zien naar een andere baan.

    Nu mag je miljarden verbranden bij een beursgenoteerd bedrijf en je wordt nog meer vorstelijk beloond.
  13. hhhhh 15 oktober 2020 12:07
    wat gaat er nu met de koers gebeuren als de claim emissie nu toch doorgaat.
  14. forum rang 7 bezinteergebelegt 15 oktober 2020 12:09
    quote:

    niels74 schreef op 15 oktober 2020 12:07:

    wat gaat er nu met de koers gebeuren als de claim emissie nu toch doorgaat.
    Dan dondert ie net zo hard weer in elkaar als dat ie nu is opgelopen.
17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 637 638 639 640 641 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in