Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Eurocommercial Properties NL0015000K93

Laatste koers (eur)

21,050
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    36.975 Gem. (3M) 43,4K
  • Bied

    21,000  
  • Laat

    21,500  
+ Toevoegen aan watchlist

ECP 2020

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 257 258 259 260 261 ... 347 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Gaston Lagaffe 18 oktober 2020 17:14
    quote:

    Marco19 schreef op 18 oktober 2020 15:30:

    Het is ook een brevet van onvermogen eigen aandeleninkoop.
    In de VS en GB is het heel gebruikelijk dat er structurele aandeleninkoop programma's draaien. In Nederland is Ahold een mooi voorbeeld. Zou ik toch geen brevet van onvermogen willen noemen (zie ook de ontwikkeling van de beurskoers). Ik vraag mij ook af waar deze indruk vandaan komt ? Er zijn namelijk meerdere mensen die dit vinden. Waarom geen eigen aandelen inkopen als dit duidelijk aandeelhouderswaarde creëert ?
  2. Gunther 18 oktober 2020 17:19
    Totaal niet aan de orde in een tijd waarin waardering assets lager wordt en LTV stijgt. Waar andere fondsen met een emissie komen heb jij het over aandeleninkoop. Emissie geloof ik hier niet maar nu eigen aandelen inkopen zou m.i. echt niet kunnen.
  3. forum rang 4 Gaston Lagaffe 18 oktober 2020 17:24
    quote:

    junkyard schreef op 18 oktober 2020 15:35:

    Eigen aandelen inkopen en cash dividend is er even niet bij
    Het eerst klopt (er stond ook tzt) maar het tweede durf ik te betwijfelen. Ik zie ze op dit punt wel iets doen. Kan bijvoorbeeld in juli 2021. Hoewel de koersontwikkeling bijna net zo dramatisch is zou ik URW en ECP toch niet willen vergelijken. De problemen in de URW portefeuille (VS en GB) zijn toch van een andere orde (niet alleen absoluut maar ook relatief) dan die bij ECP. Eerlijk gezegd, bij ECP lijkt de huur nog redelijk goed binnen te komen. Dus niet te somber worden Junkyard. ECP gaat het misschien net zonder grote emissie redden :)
  4. forum rang 4 Gaston Lagaffe 18 oktober 2020 17:28
    quote:

    Gunther schreef op 18 oktober 2020 17:19:

    Totaal niet aan de orde
    Heb je "tzt" zien staan ? In eerdere postings heb ik al aangegeven dat er nu geen ruimte is maar dat men in de toekomst beter voor deze optie kan kiezen dan weer (te ?) dure panden gaan kopen.
  5. Gunther 18 oktober 2020 17:48
    OK, dat heb ik niet gezien. Maar hun business is vastgoed kopen, ontwikkelen en verkopen. Zou niet weten waarom ze dat niet meer zouden doen. Dus heb liever dat ze daar geld in stoppen dan in eigen aandeleninkoop. Maar daarbij ga ik er wel vanuit dat de huidige lage stand "tzt" niet meer op de borden staat :-)
  6. forum rang 4 Gaston Lagaffe 18 oktober 2020 20:55
    quote:

    Gunther schreef op 18 oktober 2020 17:48:

    Maar daarbij ga ik er wel vanuit dat de huidige lage stand "tzt" niet meer op de borden staat :-)
    Dat zou iedereen graag zien. Ik denk echter dat dit soort OG (en met name de kleinere fondsen zoals ECP) niet meer zo snel in de belangstelling van beleggers zal geraken. Dat is jammer want de resultaten zijn nog steeds heel behoorlijk. Nog voor de corona-ellende was er al sprake van een forse onderwaardering (zie koers van € 24,-) en dit is nu wel heel extreem geworden. Ben benieuwd welke NDV (ik vind deze "nieuwe " maatstaf interessant) ze straks publiceren maar stel dat dit € 28,- zou zijn dan zit er extreem veel verborgen waarde in het fonds.
  7. forum rang 10 voda 19 oktober 2020 07:58
    Berenberg handhaaft Houden advies op Eurocommercial Properties
    07:54
    *Berenberg verhoogt koersdoel Eurocommercial Properties van 14,15 naar 15,00 euro

    bron Binck
  8. forum rang 10 voda 19 oktober 2020 08:16
    Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Eurocommercial Properties

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Eurocommercial Properties
    10,06 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft maandag het koersdoel voor Eurocommercial Properties verhoogd van 14,15 naar 15,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

    Naar aanleiding van de halfjaarcijfers, paste Berenberg zijn ramingen aan en kwam daardoor uit op een hoger koersdoel.

    Hoewel het nieuwe koersdoel opwaarts potentieel biedt ten opzichte van de huidige koers, wil Berenberg het aandeel nog niet op de kooplijst zetten vanwege het huidige onzekere klimaat. De analisten sluit niet uit dat er opnieuw een al dan niet gedeeltelijke lockdown komt in verschillende Europese landen vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen.

    Desondanks stelde Berenberg dat Eurocommercial Properties zich goed door de crisis heeft gesleept, waarbij een groot gedeelte van de huren kon worden geïncasseerd. Zo werd in juli nog 93 procent van de huren opgehaald tegen 78 procent in het tweede kwartaal. Er zijn evenwel grote verschillen in de landen onderling, aldus de marktvorsers. Zo werd in Italië, Zweden en België 90 procent van de huren geïnd, maar slechts 85 procent van de huren in Frankrijk.

    Volgens de marktvorsers blijven de onderliggende ontwikkelingen positief en zullen bovendien intact blijven. Eurocommercial heeft ook al opnieuw onderhandeld over de huurvoorwaarden met 92 procent van zijn huurders. "Eurocommercial heeft dan ook goed inzicht op de inkomstenstroom en daardoor kan het zijn focus weer verleggen naar mogelijke overnames en het bijschaven van de huidige portefeuille", aldus de analisten.

    Het aandeel Eurocommercial Properties sloot vrijdag 0,4 procent lager op 10,06 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 5 NLvalue 19 oktober 2020 10:00
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 18 oktober 2020 20:55:

    [...]Dat zou iedereen graag zien. Ik denk echter dat dit soort OG (en met name de kleinere fondsen zoals ECP) niet meer zo snel in de belangstelling van beleggers zal geraken. Dat is jammer want de resultaten zijn nog steeds heel behoorlijk. Nog voor de corona-ellende was er al sprake van een forse onderwaardering (zie koers van € 24,-) en dit is nu wel heel extreem geworden. Ben benieuwd welke NDV (ik vind deze "nieuwe " maatstaf interessant) ze straks publiceren maar stel dat dit € 28,- zou zijn dan zit er extreem veel verborgen waarde in het fonds.
    Ik denk dat dat een faire conclusie is - Prima geld mee te verdienen, maar een juichend sentiment zul je rond winkelvastgoed niet meer krijgen.

    Deze beleggingsmaatschappijen staan op een tweesprong - verder CAPEX investeren levert geen acceptabele rendementen meer op.(En nogmaals - iedereen is gestopt met t praten over yield on cost van hun pijplijn).

    De keuze (voor alle spelers) is tussen Investeren in andersoortige beleggingen die hogere toekomstige rendementen opleveren, of in deze beleggings categorie blijven hangen - en meer waarde creeeren voor beleggers - aandelen inkoop die volgt op elk verkocht pand en afgeloste lening is een mooie route voor jarenlange mooie rendementen.

    Anyway - onwijs veel info over ECP is bekend - de vraag is wat je daar allemaal mee doet, en of je ernaar handelt op de momenten dat het zou moeten.

    Dit weekend heb ik t Fugro draadje eens nagelezen (va ~750) : extreem leerzaam om te zien hoe beleggers met dezelfde info, compleet andere beslissingen nemen.

    Hercule Poirot komt , eerder dan de Pro’s , erachter dat er per ongeluk brisante info op de website van Fugro staat. Jonge Belegger (30) zit er bovenop, en is de tweede die het weet. De eerste besluit direct zijn verlies te nemen, de ander is zo murw door de fugro verliezen dat hij blijft zitten en denkt dit kan er ook wel bij.

    Dan een kolonie die zo overtuigd is dat het weer een vuil short spelletje is , dat ze missen dat uat in een webadres voor user acceptance test staat. Dan nog een turbo belegger die zo naaiend veel geluk heeft gehad dat HP het zag, en, hij niet zat te slapen...

    Kan het iedereen aanraden om na te lezen - en je af te vragen wat je zelf had gedaan. Kan handig zijn als de koers op €15 of 8 staat zonder dat er nou wezenlijk nieuwe info Beschikbaar is gekomen.

  10. Marco19 19 oktober 2020 11:04
    Mooi nieuws Alibaba investeert in hypermarkten. Ook de focus van ECP om in haar centra als kern te hebben.

    PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese technologieconcern Alibaba investeert miljarden dollars in de Chinese supermarktreus Sun Art Retail. Alibaba verdubbelt daarmee zijn belang in de uitbater van zogeheten hypermarkten.
    Alibaba legt 3,6 miljard dollar op tafel en heeft daarmee 72 procent van Sun in handen. Sun Art Retail is de grootste keten in China. Uiteindelijk wil Alibaba heel het bedrijf in handen krijgen.
    De deal geeft de intentie van Alibaba, het meest waardevolle bedrijf van Azië, volgens kenners duidelijk weer. Met de stap wil het bedrijf een uitbreiding naar fysieke winkels maken, vooral richting kruidenierszaken. Sun Art exploiteert honderden hypermarkten in China met de merken Auchan en RT-Mart, en heeft een enorm distributie- en opslagnetwerk. Daarvan kan Alibaba, bijvoorbeeld op het gebied van verse producten, nu goed gebruik van maken.
  11. forum rang 8 Branco P 19 oktober 2020 11:09
    Eerst Amazon met de supermarktketen Whole Foods, nu weer Alibaba die een grote Hypermarktuitbater in China overneemt..

    De toekomst voor retail is multichannel en aanwezigheid van Hypermarkten/Supermarkten is een belangrijk besliscriterium voor andere retailers bij het maken van hun locatiekeuzes.

    Ben benieuwd welke Europese supermarktketen als eerste wordt overgenomen door Amazon.

    PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese technologieconcern Alibaba investeert miljarden dollars in de Chinese supermarktreus Sun Art Retail. Alibaba verdubbelt daarmee zijn belang in de uitbater van zogeheten hypermarkten.

    Alibaba legt 3,6 miljard dollar op tafel en heeft daarmee 72 procent van Sun in handen. Sun Art Retail is de grootste keten in China. Uiteindelijk wil Alibaba heel het bedrijf in handen krijgen.

    De deal geeft de intentie van Alibaba, het meest waardevolle bedrijf van Azië, volgens kenners duidelijk weer. Met de stap wil het bedrijf een uitbreiding naar fysieke winkels maken, vooral richting kruidenierszaken. Sun Art exploiteert honderden hypermarkten in China met de merken Auchan en RT-Mart, en heeft een enorm distributie- en opslagnetwerk. Daarvan kan Alibaba, bijvoorbeeld op het gebied van verse producten, nu goed gebruik van maken.
  12. [verwijderd] 19 oktober 2020 12:36
    quote:

    Daardrinkenweop schreef op 19 oktober 2020 12:34:

    Bizar hoe de koers van ECP al sinds kwart voor 10 wordt gemanipuleerd. Zal het dan toch te maken hebben met de productie van de Q5s?
    ;)
    Ik las een artikel op de Speld waarin gesuggereerd werd dat de Franse en Nederlandse overheid de beurswaarde van AF-KLM willen beschermen door een Lockdown af te dwingen op de beurs. Daarom is deze nu gesloten.

    De CEO van AF-KLM zou hebben gescandeerd: "JE SUIS LA TETE" Of het hoofd ook mag aanblijven is sowieso maar de vraag in Frankrijk. Het is daar op basis van de zojuist ingevoerd sharia niet toegestaan een eigen mening te hebben.

    Disclaimer: bovenstaand bericht kan onwaarheden bevatten
  13. Daardrinkenweop 19 oktober 2020 12:38
    Er ging een tijdje een gerucht dat Amazon Bol.com wilde overnemen om in NL terrein te winnen. Maar Ahold zou hebben aangegeven dat bol.com an sich niet te koop is. Een mooie tegenreactie zou natuurlijk zijn als Amazon heel Ahold inlijft, maar of dat er in huidige vorm doorheen komt bij de (slapende) AFM en de Europese/Amerikaanse counterparts, vraag ik me af
  14. Harm Wijk 19 oktober 2020 14:22
    Strategisch gezien zijn de "multi-channel" ontwikkelingen zeer belangrijk voor de toekomst van ECP. En er zijn nu heel wat dingen in beweging die positief uit kunnen pakken. Voor succesvolle e-commerce spelers is het heel logisch om ook fysieke winkels te openen.

    Uiteindelijk is het "fair share of market" principe voor iedere web-winkel een beperkende factor. En daarnaast zijn de marges voor webwinkels laag, en zijn er grote uitdagingen met de retour zendingen. Om die reden verdienen Amazon en Bol.com vooral aan het toelaten van derden op hun platform. Waarom zou je dat doen als je zo succesvol bent? Antwoord: Met een platform is meer te verdienen, en is gemakkelijker een dominante marktpositie in te nemen.

    En dit geldt voor een groot deel van alle web-winkels (niet voor allemaal). Hoe kunnen we verder groeien? en vooral; Hoe verbeteren we onze marges? En dan komt een fysieke winkel al snel in beeld.

    Ecp moet dus inderdaad het preferred multi-channel platform aanbieden. Mooi dat er steeds weer ontwikkelingen in het nieuws zijn die dit bevestigen.
  15. forum rang 8 Branco P 19 oktober 2020 15:09
    quote:

    Daardrinkenweop schreef op 19 oktober 2020 12:38:

    Er ging een tijdje een gerucht dat Amazon Bol.com wilde overnemen om in NL terrein te winnen. Maar Ahold zou hebben aangegeven dat bol.com an sich niet te koop is. Een mooie tegenreactie zou natuurlijk zijn als Amazon heel Ahold inlijft, maar of dat er in huidige vorm doorheen komt bij de (slapende) AFM en de Europese/Amerikaanse counterparts, vraag ik me af
    Ik denk dat men eerst een kleinere high end/biologische supermarktketen in UK overneemt met zwaartepunt vestigingen rondom London en andere grote steden. Ik weet niet of er dergelijke ketens zijn.

    Wat ze volgens mij niet doen is de grote partijen overnemen (dus geen Tesco, Carrefour, etc.). Dat zijn veel te grote overnames om te kunnen behapstukken

    Wat ze denk ik ook niet doen is de markleider-fullservicesupermarkten in een specifiek land overnemen (daarmee vallen Ahold of Jumbo m.i. ook af)

    In Nederland zou op termijn een Ekoplaza of eventueel een Hoogvliet voor de hand liggen.

    Maar eerst in UK (of anders Frankrijk) een overname lijkt mij logischer.
  16. forum rang 4 Chessplayer1992 19 oktober 2020 15:29
    Ik betwijfel het wel een beetje. Ik vraag mezelf af: ga ik zelf nog naar ekoplaza als het in handen is van Amazon? Een winkel die niet goed bekendstaat als het respecteren van rechten van medewerkers en goed is voor zijn personeel. Die koopt een winkel die ernaar streeft om alle leveranciers en boeren eerlijke prijzen te bieden. Dat matcht niet ...
  17. forum rang 4 Chessplayer1992 19 oktober 2020 15:39
    Ik lees trouwens dat ze in Zweden richting lokale lockdowns gaan en dat de lokale overheid winkelcentra mag afsluiten - begrijp ik dat goed? Daar nog ontwikkelingen voor centra van ECP of een nieuwe outlook?
  18. forum rang 5 NLvalue 19 oktober 2020 18:12
    Saaie dag vandaag - maar even ingelezen in turbo's. Als ik het goed begrepen zijn die 12.000 turbo's long vanmiddag op Akzo er uit getikt door die miraculeuze koersbeweging van Akzo van 90 naar 85,50 in de minuut voor de sluiting.
    En in de minuut ervoor eerst een miraculeuze stijging van 90 naar 93 - waardoor de stoploss van de 10.000 turbo's short eruit getikt werd.

    De uitgever steekt het geld in in zijn zak - beleggers zijn hun centjes kwijt. Toch?

    Zelfde extreme patroon bij UL, WHA, Philips, ASMi en een paar andere - Lijkt me dat BNP wat GS streken heeft overgenomen.

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 257 258 259 260 261 ... 347 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht