Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Wat zijn jullie racefietsen waard, Accell en Pon?

Niet meer zo fanatiek als vroeger, maar af en toe draai ik nog rondjes. Zo heb ik dit Duitse merk zien komen en groot zien worden op de weg. Ja, ik haalde er altijd mijn neus voor op met mijn eigen Italiaanse design spullen. Nier meer. Totdat ik reglementair en finaal uit de wielen werd gereden. Wat een bolides. 

En nu is dat merk naar schatting eventjes een half miljard waard. Toeval of niet, dit bericht komt een paar dagen nadat Mathieu van der Poel zijn nu al legendarische zege in de Vlaamse Hoogmis boekte op een Canyon.   

Ik begrijp die private equity jongens wel. Wielrennen is niet alleen een fysiek en psychologisch zware sport (ga maar eens met een groep hardrijden, het is een en al stress), het is ook een dure liefhebberij. Ook dat heb ik in twintig jaar enorm zien veranderen. Een fiets van €5000 à €10.000 is heel normaal geworden.

Dat niet alleen, aan kleding en 1001 zinloze accessoires kunt u uw geld ook kwijt. De meeste fantasie zit'm er in dat vrouwen zijn gaan racefietsen. Niet meer op zijn afdanker zoals vroeger, maar op haar eigen raspaard. En over twee jaar is er een Tour de France voor vrouwen met eindelijk die wereldwijde exposure. Kassa!  

Kortom, misschien dat Accell eens gaat rekenen war haar eigen Koga en Lapierre merken zelfstandig waard kunnen zijn. Pon, dat uitdrukkelijk mee kijkt bij Accell, heeft onder meer Cervélo en Focus. Weet je wat Pon, bied op Accell en breng vervolgens apart een racefietsenpoot naar de beurs voor die hogere multiple.

De enige zelfstandig genoteerde (racefietsen)merken zijn bij mijn weten Giant en Merida. Af en toe zit er inderdaad een massale valpartij in de grafiek - al dan niet inclusief reclameborden en dranghekken - maar per saldo gaat het meer dan lekker. 

Nog een keertje dan... Wat ik zelf nog het mooiste vind: je moet het maar durven en héle goede benen hebben om in én onze driekleur én in zo'n foute witte broek in Vlaanderen te koersen. Dat is het hol van de leeuw voor Nederlandse wielrenners. Dan ook nog winnen. Mooier dan dit gaat het echt nooit worden :-)

Oh jee, laatste nieuws...

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht