Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.985 Posts
Pagina: «« 1 ... 1244 1245 1246 1247 1248 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Ijsbeer 6 december 2020 21:34
    quote:

    luchtschip schreef op 6 december 2020 21:19:

    [...]

    Fantasierijk artikel

    Misschien wel deze passage uit het artikel naar voren halen :

    Fantaseer jij ook van een strenge winter?

    We weten natuurlijk heus wel dat we dit soort winter verwachtingen met een flinke korrel zout moeten nemen. En dat door de klimaatverandering de kans op een Elfstedentocht eerder af- dan toeneemt. Een probleem dat voor wintersporters de komende 30 jaar gelukkig nog niet geldt.

    Maar wij dagdromen na dit soort berichten van een strenge winter.

    Met veel vorstdagen, ijs en natuurlijk sneeuw. Misschien tegen beter weten in, maar misschien ook wel niet. Je weet het nooit. Ben jij ook zo iemand die na het lezen van dit soort berichten begint te fantaseren over een ijskoude winter? Deel dan dit artikel op Twitter of Facebook en kijk hoe jouw omgeving er over denkt.

    www.op-wintersport.nl/voorspelling-we...

    Je hebt in ieder geval aan hun wens voldaan door het te delen op dit forum.

    Het is dus dagdromen.

    Droom maar lekker verder en houdt ons op de hoogte van je dromen.

    Goed bezig, man
    Ik hou niet van de kou/
    Ik ben voor de opwarming.
    Dus strenge winters moet ik niets van hebben maar dan ook helemaal niets .

    Dat was het weer.//

  2. forum rang 10 rationeel 6 december 2020 22:48
    quote:

    Caveat schreef op 6 december 2020 20:43:

    [...]

    koud he.

    www.op-wintersport.nl/voorspelling-we...
    Nu de zomer echt voorbij is, en in de bergen zelfs de eerste sneeuw al gevallen is, hebben de eerste wetenschappers zich gewaagd aan een voorspelling voor komende winter. Als zij gelijk krijgen, dan staat ons een strenge winter te wacht. Mogelijk zelfs de koudste winter in 100 jaar! Zo zijn er een aantal Russische wetenschappers die beweren dat de aarde in een nieuwe klimaatcyclus terecht is gekomen. In deze cyclus zou de zon minder actief zijn, waardoor het overal op aarde kouder wordt. Een vergelijkbaar verschijnsel deed zich ook al voor in de jaren ’50 van de vorige eeuw.

    Extreem winterweer op komst?

    Wanneer deze wetenschappers gelijk krijgen, dan wordt 2020 wederom een jaar vol extreem weer. Afgelopen zomer was het in West Europa warm en droog. Veel warmer en droger dan gebruikelijk. Wanneer de winter voorspelling van deze wetenschappers uitkomt, wordt het van vanaf medio oktober in grote delen van Europa al extreem koud. Iedereen wordt daarom aangeraden om zich op tijd voor te bereiden op een extreme winter en nu alvast te zorgen voor een warme ski jas, muts en goede handschoenen.

    Meer voortekenen van een strenge winter

    De Russische wetenschappers zijn niet de enigen die een koude winter voorspellen. Ook op andere websites staan een aantal voortekenen die duiden op een tijdelijke afkoeling van de aarde en een koude winter. Zo beleven ze op het Zuidelijke halfrond een echt strenge winter. In Patagonië (op de grens van Chili en Argentinië) werd -23 graden gemeten. Zo koud was het daar nog nooit.

    Tegelijkertijd speelden de kangoeroes in Australië in de sneeuw. Een bizar gezicht.

    Extreem weer en langetermijnvoorspellingen
    Ieder jaar doen verschillende meteorologen voorspellingen voor de winter. In dit artikel verzamelen we de komende maanden de winterverwachtingen die her en der worden gepubliceerd. Behalve zonnecycli zijn er namelijk nog een heleboel volkswijsheden die de hoeveelheid kou of sneeuw voor komende winter zouden moeten voorspellen. Zo wordt bijvoorbeeld in Oostenrijk de lengte van de Alpendistel gemeten. Deze plant zou de sneeuwhoogte voor het komende seizoen zonder problemen kunnen voorspellen. Overigens zijn ook deze voorspellingen voor wintersporters uitermate positief. Het zou dus zo maar weer een echt strenge winter kunnen worden, met uitzonderlijk veel sneeuw en extreem weer.

    NASA voorspelt extreem strenge winter
    Wetenschappers van de NASA voorspellen dat het de komende jaren behoorlijk afkoelt op aarde. In een recent gepubliceerd artikel meldt de Amerikaanse nationale ruimtevaart organisatie dat de zonneactiviteit de komende jaren extreem afneemt. De volgende zonnecyclus die in 2021 begint wordt, als de berekeningen kloppen, de zwakste in 200 jaar. De laatste keer dat zoiets gebeurde (tussen 1790 en 1830) vroor de Theems in Londen meerdere malen dicht en vroor het in de Verenigde Staten zelfs in de maand juli. De NASA ziet in de verminderde zonneactiviteit overigens vooral een kans voor nieuwe avonturen in de ruimte.

    Komt er een Elfstedentocht dit jaar?
    Schaatsliefhebbers kunnen met deze wintervoorspelling een beetje gaan hopen dat er een Elfstedentocht komt. De laatste paar keer dat de Elfstedentocht werd georganiseerd was er immers ook sprake van verminderde activiteit van de zon.

    Alle Elfstedentochten, op 1 keer na, vonden plaats tijdens een zonnevlekkenminimum. Dat kan toch geen toeval zijn? Als we afgaan op de verminderde activiteit van de zon is de kans aanwezig dat de ‘Tocht der Tochten’ deze winter eindelijk weer eens verreden wordt.

  3. forum rang 10 rationeel 6 december 2020 22:50
    Sneeuw in Siberië – strenge winter in de Alpen?
    Er is een theorie die stelt dat als er meer sneeuw valt in Siberië in oktober, dat er een verhoogde kans is op een strenge winter. We zullen helaas tot eind oktober moeten wachten om te weten of er dit jaar meer sneeuw dan normaal gevallen is in Siberië. Het goede nieuws voor winterliefhebber is in de Russische stad Peven (Siberië) de eerste sneeuw al op 5 augustus viel. Iets wat normaliter pas medio september plaats vindt.

    Dat zou kunnen betekenen dat de winter van 2020-2021 kouder wordt dan gemiddeld. Het is overigens nog maar de vraag wat de voorspellende waarde van deze winterverwachting is, want helaas is deze theorie nog niet bewezen. Er wordt namelijk pas sinds kort data verzameld die de invloed van de sneeuwbedekking op onze winter zou moeten aantonen.

    Piet Paulusma voorspelt een strenge winter
    Piet Paulusma maakt ook ieder jaar een voorspelling voor de aankomende winter. Afgelopen jaar voorspelde Nederlands’ bekendste weerman een koude winter. Vanaf november moesten Nederlanders rekening houden met koud weer en misschien zelfs sneeuw. Deze voorspelling kwam helaas niet uit. De maanden december, januari en februari verliepen wisselvallig. Die verwachting is toen (gelukkig) niet uitgekomen. En echt koud werd het die winter nauwelijks. Piet Paulusma publiceert zijn volledige wintervoorspelling 2021 waarschijnlijk eind november. Natuurlijk houden wij je daarvan op de hoogte.

    Wil jij ook op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of Facebook.

    Het KNMI twijfelt over langetermijnvoorspellingen

    Het KNMI heeft zijn twijfels over het nut van langetermijnvoorspellingen. Zij werken doorgaans met een ‘voorspellingshorizon’ van maximaal tien dagen. En hoewel zij de de langetermijnverwachtingen en voorspellingen over hete zomers en koude winters met belangstelling volgen, zetten ze er ook hun vraagtekens bij. Er is namelijk onvoldoende wetenschappelijke grond om ze echt serieus te nemen.

    Fantaseer jij ook van een strenge winter?
    We weten natuurlijk heus wel dat we dit soort winter verwachtingen met een flinke korrel zout moeten nemen. En dat door de klimaatverandering de kans op een Elfstedentocht eerder af- dan toeneemt. Een probleem dat voor wintersporters de komende 30 jaar gelukkig nog niet geldt. Maar wij dagdromen na dit soort berichten van een strenge winter. Met veel vorstdagen, ijs en natuurlijk sneeuw. Misschien tegen beter weten in, maar misschien ook wel niet. Je weet het nooit. Ben jij ook zo iemand die na het lezen van dit soort berichten begint te fantaseren over een ijskoude winter? Deel dan dit artikel op Twitter of Facebook en kijk hoe jouw omgeving er over denkt.

    Valt er veel sneeuw in de skigebieden?
    Veel wintersporters zullen berichten zoals deze met heel veel belangstelling volgen. Zij hopen (net als wij) dat er ook dit jaar weer genoeg sneeuw valt om lekker te kunnen skiën of boarden. Voor echte wintersportfans toch de belangrijkste vakantie van het jaar! Helaas is het nog te vroeg om een betrouwbare voorspelling voor de winter in de Alpen te kunnen maken en kan het komende winter nog alle kanten opgaan. Wil je zeker zijn van voldoende sneeuw tijdens jouw wintersport in Oostenrijk? Kies dan één van deze sneeuwzekere skigebieden.

    Wat zijn jouw verwachtingen voor winter 2021?
    Wat denk jij krijgen we een strenge winter? Of juist niet? En waarom denk je dat? Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld onderaan het artikel?

  4. forum rang 6 Ronald Engels 7 december 2020 00:51
    lost,

    Jij bent voor feiten/waarheden verloren, weet je hoeveel sneeuw er dit weekend sinds vrijdag gevallen is in de Alpen, Zwitserland, Italie, Oostenrijk, de Pyrieneen, oost -europa, rusland, enzv.

    Slaap rustig verder met je CO2 Global Warming bedrog, dan zul je nog veel kou lijden en wellicht nog perioden van gebrek aan voedsel mee maken, dat is namelijk de realiteit van Global Cooling en groene klimaatdwazen, gebrek aan energie, dus kou, gebrek aan voedsel door één koud klimaat!

    En dit is geen irrationeel gezever, echter helaas de grote realiteit van Global Cooling Wereldwijd!
    Wordt wakker, geef mij maar Global Warming zonder die afgrijselijke windmolens, echter er komt met zekerheid de komende 35 jaar en langer Global Cooling, met -0.8 graden celcius afkoeling in de komende winters de komende 35 jaar!

    M.v.g. Ronald
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 7 december 2020 09:01
    quote:

    New dawn schreef op 6 december 2020 09:47:

    [...]
    De klimaatverandering is heel complex inderdaad. Veel variabelen, interacties, onbekende factoren etc.

    Daarom is het beste nu naar de waarneming te kijken. De thermometer liegt niet :)
    Alleen als je het over lange perioden bekijkt. Tenminste langer dan de bekende zonnecyclus van 11 jaar. En er zijn langere zonne-subcycli.

    Dan zwijg ik nog over de met de aardbeweging samenhangende Melankovich-cycles van tienduizenden jaren of langer, omdat die bij de meer recente klimaatveranderingen volgens mij geen rol spelen.

    Verder ben ik van mening dat de plasmastromen in het binnenste van de aarde ook een rol spelen, omdat die leiden tot onvoorspelbare grote vulkaanuitbarstingen (bv. de Krakatau) met allerlei klimaatgevolgen.

  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 7 december 2020 09:05
    quote:

    Caveat schreef op 5 december 2020 21:23:

    [...]
    Ben benieuwd wat het KNMI zegt.
    Denk dat straalstroom wel invloed heeft maar die is ook zo complex dat het niet te vangen is in logica.
    Zo is dat, en zeker op een termijn van jaren. Wie iets meent te kunnen zeggen over de straalstroom in 2022 is knettergek.

  7. forum rang 10 rationeel 7 december 2020 13:21
    Meer dan 400 bezwaren tegen nieuwbouwwijk bij Kortenhoef

    Hans van Keken

    www.gooieneemlander.nl/cnt/DMF2020120...

    KORTENHOEF
    Het plan voor nieuwbouwwijk Zuidsingel fase 8 aan de rand van Kortenhoef zorgt voor een golf aan bezwaren en reacties. Meer dan 400 zienswijzen heeft de gemeente Wijdemeren gekregen, in de zes weken waarin gereageerd kon worden.

    Het gaat om het plan voor circa 250 woningen aan de rand van Kortenhoef, langs de Emmaweg, tot aan vijf verdiepingen hoog, met volgens de plannenmakers ’een natuurlijke overgang richting de polder’. Vijf hoog komt nergens in Kortenhoef voor, maar het zijn volgens het Wijdemeerse college tijden die vragen om andere oplossingen. Want, zo stelt ze, de vraag naar woningen in de dorpen is groot. Dus er moet gebouwd worden, ten koste van een stuk van de open polder.

  8. forum rang 10 rationeel 7 december 2020 13:40
    Uiteraard is het echte probleem, de OVERBEVOLKING.

    De opgestapelde inwoners hebben ook nog kinderen waar scholen voor gebouwd moeten worden, en afhankelijk van de mensen die gehuisvest worden kan daar ook nog wel behoefte zijn aan een moskee, en een eeuwig graf. Wie heeft er geen auto, dus wegen zullen ook weer verder vergroot moeten worden, en de voorzieningen van gas en licht roepen natuurlijk om windturbines.

    Citaat:

    DE RAVAGE van 10 jaar RUTTE.

    Meer MENSEN minder WELVAART

    We weten al meer dan veertig jaar wat er misgaat in Nederland. In januari 1977 bracht de in 1972 door de regering ingestelde staatscommissie onder leiding van professor Muntendam zijn rapport uit.
    De bevolkingsgroei baarde de commissie grote zorgen en zij stelde onder meer voor om de immigratie af te remmen en de emigratie te stimuleren.

    Meer MENSEN minder WELVAART? luidde de titel van het boek, waarin de aanbevelingen van de commissie werden vastgelegd. Dat rapport werd in een diepe lade opgeborgen, maar het vraagteken kan inmiddels wel van de titel af.

    De partijen die sindsdien veertig jaar lang in de regering hebben gezeten (VVD CDA PvdA D66 CHRISTEN UNIE) hebben echter geen beleid gevoerd ten aanzien van migratie. Volgens hen is dat een onderwerp waar regeringen niets aan kunnen doen. Waar de Nederlandse regering volgens hen WEL wat aan kan doen is het klimaat op de hele aarde.

    Wij denken andersom. Aan klimaat kunnen we hier in Nederland weinig veranderen. Maar het aantal mensen en de kwaliteit van leven in Nederland, daar kunnen-en moeten-we WEL wat aan doen. In dit boek staan onze plannen. Voor Nederland, niet voor Europa. Want landen moeten voor zichzelf opkomen. Wij dus ook.

    Thierry Baudet:) Paul Fentrop.

  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 december 2020 14:06
    quote:

    Ronald Engels schreef op 7 december 2020 00:51:

    lost,

    Jij bent voor feiten/waarheden verloren, weet je hoeveel sneeuw er dit weekend sinds vrijdag gevallen is in de Alpen, Zwitserland, Italie, Oostenrijk, de Pyrieneen, oost -europa, rusland, enzv.

    Slaap rustig verder met je CO2 Global Warming bedrog, dan zul je nog veel kou lijden en wellicht nog perioden van gebrek aan voedsel mee maken, dat is namelijk de realiteit van Global Cooling en groene klimaatdwazen, gebrek aan energie, dus kou, gebrek aan voedsel door één koud klimaat!

    En dit is geen irrationeel gezever, echter helaas de grote realiteit van Global Cooling Wereldwijd!
    Wordt wakker, geef mij maar Global Warming zonder die afgrijselijke windmolens, echter er komt met zekerheid de komende 35 jaar en langer Global Cooling, met -0.8 graden celcius afkoeling in de komende winters de komende 35 jaar!

    M.v.g. Ronald
    We wachten met smart op een 11-stedentocht; sneeuw in Zwitserland hebben we niks aan.

    Ik heb liever veel sneeuw op Groenland.
  10. forum rang 6 Ronald Engels 7 december 2020 14:49
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 7 december 2020 14:06:

    [...]
    We wachten met smart op een 11-stedentocht; sneeuw in Zwitserland hebben we niks aan.

    Ik heb liever veel sneeuw op Groenland.
    =====================================

    DeZwarteRidder,

    Heel Groenland is zoals je zeker ook weet bedekt met sneeuw en ijs, nu vandaag na de zomer,
    van dit oppervlakte van Groenland is nu vandaag ongeveer 6 % oppervlakte met 0.5+ meter sneeuw bedekt, ongeveer 18 % oppervlakte met 3.4 km hoog sneeuw en ijs bedekt, ongeveer 55 % oppervlakte met 2.0 km hoog sneeuw en ijs bedekt, de rest van de oppervlakte van Groenland is met ongeveer 100 meter hoog sneeuw en ijs bedekt.

    Deze ijs en sneeuw massa`s zijn in de winters sinds het jaar 2016 allen stijgend, dus er is toename van de sneeuw en ijsmassa in alle winters, aanzienlijk meer toename als de totale hoeveelheid aan smeltwaterverlies gedurende de 5 à 6 zomer maanden, en dit sinds 2016 en dit zijn feiten die je terug kunt vinden bij de DMI, Deens Meteorologisch Instituut.
    Er is ook veel informatie te vinden bij het Fins Meteorologisch instituut betreffende de sterke toename van de totale sneeuw en ijsmassa op het Noordelijk Halfrond, exclusief de Gletschers Noordelijk Halfrond, sinds 2016 en zeker ook in 2019 erg sterke toename en 2020 tot nu toe iets minder sterke toename van de totale sneeuw en ijsmassa.

    Dus simpel gezegd er zo gigantisch veel sneeuw en ijs op Groenland, dat iedere CO2 klimaat opwarmings wetenschapper er totaal SNEEUWBLIND van wordt! En deze Massa is stijgend de laatste jaren!

    Overigens met grote zekerheid is sinds 8.000 jaar de sneeuw en ijs massa/volume/oppervlakte op Groenland meer als verdubbeld, conform de Vostok Ice-Cores Samples / Groenland historische data.

    Wederom de zoveelste herhaling op dit Klimaat-Discussie Forum, sinds september 2018: Planeet Aarde is sinds het laatste Temperatuur Hoogtepunt van 8.000 jaar geleden met 3 graden celcius afgekoeld en de oceanen niveaus van Planeet Aarde zijn sinds 8.000 jaar met 2 meter gedaald en de ijs en sneeuwmassa`s zijn sinds 8.000 jaar op Groenland ongeveer verdubbelt.

    Dit zijn wetenschappelijke onderzochte zeer bekende feiten, betrouwbaarder als dat hele CO2 Global Warming Bedrog bagger van de IPCC en de United Nations!

    M.v.g. uit het groene koude Hulst.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 december 2020 14:57
    quote:

    Ronald Engels schreef op 7 december 2020 14:49:

    [...]=====================================

    DeZwarteRidder,

    Heel Groenland is zoals je zeker ook weet bedekt met sneeuw en ijs, nu vandaag na de zomer,
    van dit oppervlakte van Groenland is nu vandaag ongeveer 6 % oppervlakte met 0.5+ meter sneeuw bedekt, ongeveer 18 % oppervlakte met 3.4 km hoog sneeuw en ijs bedekt, ongeveer 55 % oppervlakte met 2.0 km hoog sneeuw en ijs bedekt, de rest van de oppervlakte van Groenland is met ongeveer 100 meter hoog sneeuw en ijs bedekt.

    Deze ijs en sneeuw massa`s zijn in de winters sinds het jaar 2016 allen stijgend, dus er is toename van de sneeuw en ijsmassa in alle winters, aanzienlijk meer toename als de totale hoeveelheid aan smeltwaterverlies gedurende de 5 à 6 zomer maanden, en dit sinds 2016 en dit zijn feiten die je terug kunt vinden bij de DMI, Deens Meteorologisch Instituut.
    Er is ook veel informatie te vinden bij het Fins Meteorologisch instituut betreffende de sterke toename van de totale sneeuw en ijsmassa op het Noordelijk Halfrond, exclusief de Gletschers Noordelijk Halfrond, sinds 2016 en zeker ook in 2019 erg sterke toename en 2020 tot nu toe iets minder sterke toename van de totale sneeuw en ijsmassa.

    Dus simpel gezegd er zo gigantisch veel sneeuw en ijs op Groenland, dat iedere CO2 klimaat opwarmings wetenschapper er totaal SNEEUWBLIND van wordt! En deze Massa is stijgend de laatste jaren!

    Overigens met grote zekerheid is sinds 8.000 jaar de sneeuw en ijs massa/volume/oppervlakte op Groenland meer als verdubbeld, conform de Vostok Ice-Cores Samples / Groenland historische data.

    Wederom de zoveelste herhaling op dit Klimaat-Discussie Forum, sinds september 2018: Planeet Aarde is sinds het laatste Temperatuur Hoogtepunt van 8.000 jaar geleden met 3 graden celcius afgekoeld en de oceanen niveaus van Planeet Aarde zijn sinds 8.000 jaar met 2 meter gedaald en de ijs en sneeuwmassa`s zijn sinds 8.000 jaar op Groenland ongeveer verdubbelt.

    Dit zijn wetenschappelijke onderzochte zeer bekende feiten, betrouwbaarder als dat hele CO2 Global Warming Bedrog bagger van de IPCC en de United Nations!

    M.v.g. uit het groene koude Hulst.
    De Groenlanders zelf zijn het hier niet mee eens; zij ondervinden ieder jaar meer problemen door het smeltende ijs.

    nsidc.org/greenland-today/
  12. [verwijderd] 7 december 2020 15:10
    quote:

    Ronald Engels schreef op 7 december 2020 14:49:

    [...]

    =====================================

    DeZwarteRidder,

    Heel Groenland is zoals je zeker ook weet bedekt met sneeuw en ijs, nu vandaag na de zomer,
    van dit oppervlakte van Groenland is nu vandaag ongeveer 6 % oppervlakte met 0.5+ meter sneeuw bedekt, ongeveer 18 % oppervlakte met 3.4 km hoog sneeuw en ijs bedekt, ongeveer 55 % oppervlakte met 2.0 km hoog sneeuw en ijs bedekt, de rest van de oppervlakte van Groenland is met ongeveer 100 meter hoog sneeuw en ijs bedekt.

    Deze ijs en sneeuw massa`s zijn in de winters sinds het jaar 2016 allen stijgend, dus er is toename van de sneeuw en ijsmassa in alle winters, aanzienlijk meer toename als de totale hoeveelheid aan smeltwaterverlies gedurende de 5 à 6 zomer maanden, en dit sinds 2016 en dit zijn feiten die je terug kunt vinden bij de DMI, Deens Meteorologisch Instituut.
    Er is ook veel informatie te vinden bij het Fins Meteorologisch instituut betreffende de sterke toename van de totale sneeuw en ijsmassa op het Noordelijk Halfrond, exclusief de Gletschers Noordelijk Halfrond, sinds 2016 en zeker ook in 2019 erg sterke toename en 2020 tot nu toe iets minder sterke toename van de totale sneeuw en ijsmassa.

    Dus simpel gezegd er zo gigantisch veel sneeuw en ijs op Groenland, dat iedere CO2 klimaat opwarmings wetenschapper er totaal SNEEUWBLIND van wordt! En deze Massa is stijgend de laatste jaren!

    Overigens met grote zekerheid is sinds 8.000 jaar de sneeuw en ijs massa/volume/oppervlakte op Groenland meer als verdubbeld, conform de Vostok Ice-Cores Samples / Groenland historische data.

    Wederom de zoveelste herhaling op dit Klimaat-Discussie Forum, sinds september 2018: Planeet Aarde is sinds het laatste Temperatuur Hoogtepunt van 8.000 jaar geleden met 3 graden celcius afgekoeld en de oceanen niveaus van Planeet Aarde zijn sinds 8.000 jaar met 2 meter gedaald en de ijs en sneeuwmassa`s zijn sinds 8.000 jaar op Groenland ongeveer verdubbelt.

    Dit zijn wetenschappelijke onderzochte zeer bekende feiten, betrouwbaarder als dat hele CO2 Global Warming Bedrog bagger van de IPCC en de United Nations!

    M.v.g. uit het groene koude Hulst.
    nix aan de hand?
    www.carbonbrief.org/greenland-to-lose...
  13. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 7 december 2020 17:18
    quote:

    gokker schreef op 7 december 2020 15:10:

    [...]
    nix aan de hand?

    www.carbonbrief.org/greenland-to-lose...
    Weinig aan de hand:

    The rapid melting of the ice sheet has consequences for sea level rise. From 1993-2010, ice loss from the Greenland ice sheet caused sea levels to rise at a rate of 0.33mm a year. (The total rate of sea level rise over the same period was around 3.2mm a year.)

    Na 2010 zwakte het af, tot iets van 0,1 mm per jaar. Heb het zelf nagerekend.

    Er zijn vele redenen meer om je druk te maken!

  14. forum rang 10 rationeel 7 december 2020 21:34

    Code geel wegens gladheid in het zuiden en oosten

    DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor gladheid in het zuiden en oosten op maandagavond en -nacht. Met name in het oosten kan het volgens het KNMI glad worden door bevriezing van natte stukken op de weg. Voor de provincies Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg is code geel afgekondigd. Verwacht wordt dat de gladheid dinsdag halverwege de ochtend weer is verdwenen. Ook kan in delen van het land dichte mist ontstaan.
  15. [verwijderd] 7 december 2020 22:03
    quote:

    Ronald Engels schreef op 7 december 2020 00:51:

    lost,

    Jij bent voor feiten/waarheden verloren, weet je hoeveel sneeuw er dit weekend sinds vrijdag gevallen is in de Alpen, Zwitserland, Italie, Oostenrijk, de Pyrieneen, oost -europa, rusland, enzv.

    Slaap rustig verder met je CO2 Global Warming bedrog, dan zul je nog veel kou lijden en wellicht nog perioden van gebrek aan voedsel mee maken, dat is namelijk de realiteit van Global Cooling en groene klimaatdwazen, gebrek aan energie, dus kou, gebrek aan voedsel door één koud klimaat!

    En dit is geen irrationeel gezever, echter helaas de grote realiteit van Global Cooling Wereldwijd!
    Wordt wakker, geef mij maar Global Warming zonder die afgrijselijke windmolens, echter er komt met zekerheid de komende 35 jaar en langer Global Cooling, met -0.8 graden celcius afkoeling in de komende winters de komende 35 jaar!

    M.v.g. Ronald
    Sneeuw gevallen in de Alpen? Nee maar! Het moet niet gekker worden! Brrrr een ijstijd komt eraan. We moeten de aarde snel warmer maken! Zonder fossiele brandstoffen gaan we eraan!

    Irrationeel gezever keer twee. Ga toch buiten spelen en tegen een lantaarnpaal praten. Die hebben geduld voor dit soort gezwets. Jullie hier doen me denken aan ‘de Tegenpartij’ van Van Kooten en De Bie.

    www.youtube.com/watch?v=y9pCLbSYlOM

38.985 Posts
Pagina: «« 1 ... 1244 1245 1246 1247 1248 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.190
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.876
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.152
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.024
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.744
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.978
Air France - KLM 1.024 34.304
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.738
Alfen 12 16.125
Allfunds Group 3 1.140
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.210
AMG 965 125.608
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.585
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.099
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.254
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.583
ASML 1.762 76.714
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.638
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht