Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Fugro NL00150003E1

Laatste koers (eur)

23,860
  • Verschill

    -0,320 -1,32%
  • Volume

    82.115 Gem. (3M) 386,8K
  • Bied

    23,840  
  • Laat

    23,880  
+ Toevoegen aan watchlist

Fugro - 2020

24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 1142 1143 1144 1145 1146 ... 1221 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. oilexpert 8 december 2020 20:25
    Terug naar Fugro. Mooi aandeel. Stijgt nog verder. En overnamekandidaat. Want elke Oil Major wil specifieke kennis en die is wellicht goedkoper voor de eigenaar van Fugro en kan ook specifieke marktvoorsprong geven. Ik heb geen kristallen bol (nee he he) maar he zou zomaar eens kunnen dat waterstof toch veel langer duurt dan gedacht, er daardoor wat centjes vrijkomen voor "toegevoegde waardes". En dan zou Fugro opeens in de picture komen te staan.

    Het zou me niet verbazen.

    Oilexpert.nl
  2. StockGuru 8 december 2020 20:25
    Beste,

    Doe uzelf, en met name de andere forumleden, een plezier en verdwijn van dit forum. Gelieve uw ongefundeerde grootpraat met u mee te nemen.

    On-topic; Ook hier zijn de claims omgewisseld in non tradeable fugro aandelen.
    Ben benieuwd wat de koers de komende dagen gaat doen.

    Groet,
  3. Evialmon 8 december 2020 20:44
    quote:

    Muizenissen schreef op 8 december 2020 17:53:

    [...]
    Inderdaad een gevleide eindveiling.
    Morgen laatste dag trading in claimrechten, daarna op weg naar Fugro 2.0!
    Ik ga liever voor de 5.0 daarna 6.0 etcetc
  4. Evialmon 8 december 2020 20:47
    quote:

    ff_relativeren schreef op 8 december 2020 20:04:

    [...]
    Ik geloof je op je woord. Resin Riding (RR) Skateboards zijn goed en populair.
    Rammelende Renault denk ik
  5. Jake90 8 december 2020 20:48
    quote:

    Jalen schreef op 8 december 2020 19:00:

    [...]

    Verwacht je nog verkoopdruk vanuit de particuliere hoek?
    Niet persee. Ik denk dat Fugro een aardige kans maakt om ook na de claim emissie door te stijgen op basis van wat ik vanavond eerder zei. Maargoed ik heb ook niet alle wijsheid in pacht :).

    En jij?
  6. [verwijderd] 8 december 2020 20:55
    quote:

    oilexpert schreef op 8 december 2020 20:25:

    Terug naar Fugro. Mooi aandeel. Stijgt nog verder. En overnamekandidaat. Want elke Oil Major wil specifieke kennis en die is wellicht goedkoper voor de eigenaar van Fugro en kan ook specifieke marktvoorsprong geven. Ik heb geen kristallen bol (nee he he) maar he zou zomaar eens kunnen dat waterstof toch veel langer duurt dan gedacht, er daardoor wat centjes vrijkomen voor "toegevoegde waardes". En dan zou Fugro opeens in de picture komen te staan.

    Het zou me niet verbazen.

    Oilexpert.nl
    Ik verwacht genoeg partijen die interesse hebben in Fugro!
  7. forum rang 7 Jalen 8 december 2020 21:46
    quote:

    Jake90 schreef op 8 december 2020 20:48:

    [...]

    Niet persee. Ik denk dat Fugro een aardige kans maakt om ook na de claim emissie door te stijgen op basis van wat ik vanavond eerder zei. Maargoed ik heb ook niet alle wijsheid in pacht :).

    En jij?
    Ha! Ik heb zeker niet alle wijsheid in pacht;)

    ik zou denken dat het wel zal meevallen maandag. Als particulieren willen cashen, hadden ze dat evengoed de afgelopen dagen kunnen doen met hun claimrechten. Daar hoeven ze in principe niet de plaatsing van de aandelen voor af te wachten. Zoveel scheelt dat nu ook weer niet, zeker als je de bandbreedte van de koers ziet over de afgelopen tijd.

    Maar goed, we zijn natuurlijk geen rationale wezens met zijn allen. Een razend interessante week wordt het volgende week wel. Wat er ook gebeurt, de projecten die Fugro de afgelopen tijd heeft gewonnen zijn zo’n goed, dat het voor mij haast ondenkbaar is dat het in 2021 niet een erg goed jaar voor Fugro gaat worden.
  8. [verwijderd] 8 december 2020 22:26
    quote:

    amstelboy schreef op 8 december 2020 15:06:

    [...]

    Ok dat is helder, en ik ben het met u eens dat er meer opdrachten zullen komen voor Fugro.

    Stel dat meer opdrachten leiden tot een pre-IFRS16 EBITDA van 200m binnen 2-3jaar, een forse stijging t.o.v. 151m in 2019.

    Fugro geeft aan dat de CAPEX de komende jaren in de 80-110m range zal uitkomen.

    Van de gerapporteerde 200m EBITDA dient 10-30m te worden afgetrokken voor non-cash adjustments die het bedrijf veelal toepast (zie het verschil tussen gerapporteerde EBITDA en cash generatie voor werkkapitaal in afgelopen jaren). Dit houdt geen rekening met uitstroom van werkkapitaal, maar bij een stijgend niveau van de activiteiten hoort zal een uitstroom tot de mogelijkheden behoren.

    De cash generatie is dan;
    EBITDA 200m
    Non-cash adjustments -20m
    CAPEX -95m
    Rente -30m

    Vrije kasstroom voor schuldverlaging of voor aandeelhouders komt dan uit op 55m.
    De 55m t.o.v. Pro Forma beurswaarde van 830m geeft een yield van 6.6%, en dat is dan indien het bedrijf binnen 2-3 jaar een EBITDA kan genereren van 200m, geen zekerheid.

    Kortom wat is de upside/downside vanaf deze niveaus?

    Ik ben wellicht te voorzichtig met mijn spaarcenten, maar ik heb er hard voor gewerkt, en ik wil dan ook graag begrijpen waar ik in investeer.

    Voor sommige hier op het forum lijkt het meer op gokken, en men heeft het over koersdoelen en een verdubbeling van de koers maar kan dit vervolgens niet uitleggen.

    Ik voer graag een discussie op niveau, met argumenten.

    En ik wil graag rendement maken, en Fugro is een interessante case, dus ik wordt graag overgehaald om in te stappen met goede argumenten. Vooralsnog is de waardering mij te duur.

    Ik vind dit wel leuk om hier iemand te zien die net als ik in geen eeuwigheid op lex actief is geweest en duidelijk weet waar die het over heeft, ik heb mijn oude email niet meer dus ik kom er niet meer in :). Ik zal je mijn perspectief geven op Fugro en waarom ik ze heb en heb doorgekocht door de emissie.

    Allereerst heb ik op de cijfermatige analyse en de daaruit voortvloeiende conclusie dat met de recente stijging het aandeel geen koopje meer is niets aan te merken; mijn perspectief op de korte / middellange termijn verwachtingen zijn heel vergelijkbaar.

    Fugro is een bedrijf met sterke marktposities die zich begeeft in een markt die door een langjarige diepe depressie is gegaan. Door de energietransitie en door de opkomst van alternatieve bronnen van fossiele brandstoffen (dat laatste is de oorzaak van genoemde depressie in offshore olie en gas) verwacht ik geen nieuwe boomtijden; wat wel interessant is dat opmerkingen van het management dat het huidige niveau van activiteit die fugro op deze sector heeft rock bottom is. Hoewel de offshore olie- en gasmarkt voor Fugro dus mogelijk, zelfs waarschijnlijk, enig herstel kan plaatsvinden is dit uiteindelijk een aflopende zaak.

    Voor Fugro kan er echter wel een nieuwe gouden periode aanbreken door de energietransitie en daarbinnen offshore wind. Fugro heeft uitstekende marktposities in offshore wind en het werk dat Fugro hierbij verricht is vrij cruciaal; de assets die gebruikt worden voor olie en gas zijn inzetbaar voor de offshore windactiviteiten blijkens opmerkingen van het management; de omvang van deze activiteiten beginnen nu een schaal te bereiken dat dit een echte needle mover is voor het bedrijf in het geheel; de offshore wind markt begint nu serieus van de grond te komen, ook buiten Europa. Al met al kan het plaatje zoals je dat schetste voor de korte / middellange termijn er over een paar jaar radicaal anders uit zien.

    Ik wil tot slot nog aanvullende overweging meegeven waarom het wel interessant kan zijn om ondanks de opgelopen koers te stapelen, maar wel met een bijsluiter -> De weg naar de beleggershel is geplaveid met aantrekkelijke relatieve waarderingen! Desondanks wil ik je erop wijzen dat beleggingen gericht op de energietransitie, of dit nou opslag (Tesla / Alfen), duurzame energiebedrijven (o.a. Orsted) of waterstof gerelateerd (Plug Power en vele anderen) is, het is allemaal zacht gezegd een beetje duur. Fugro is geen koopje meer, maar wel een kans.
  9. [verwijderd] 8 december 2020 22:32
    quote:

    Wiegel schreef op 8 december 2020 18:19:

    Berst Trader of the World:Je noemt iedereen retail beleggertjes ,grote kerel veel disrespect voor mensen en de kleine belegger , laat iedereen eens zien wat heb je dan,grote bluffer, zeker net terug van een lange dag vakken vullen bij de Appie (alhoewel ik deze mensen zeker respecteer)
    het zou mij niet verbazen dat dit de profitmaker is die niet meer onder zijn eigen naam wil posten.
    Zijn posts ( qua stijl)komen veel overeen met die van de trader.. Het beste is om de Trol want dat is hij gewoon te negeren en niet meer te antwoorden. Profitmaker verdween eigenlijk ook zo. Dit soort mensen worden opgewonden van de reacties. Na wat jaren op deze fora rond te hebben gekeken zie ik de patronen en soms trap ik er nog in. Kortom: negeren en dan hebben ze geen podium meer.
  10. Bammartinovino 8 december 2020 22:42
    Wat vragen /overdenkingen van mijn kant en weet iemand hier antwoord op of wil/kan er gaten in
    schieten?

    -De Cornerstone groep heeft toegezegd om voor 59.7 miljoen mee te doen in 2e fase van extra instap aan de claim emissie.
    Stel de Cornerstone groep is momenteel de grootste opkoper van alle te koop aangeboden claims op de beurs.
    Dit volledige bedrag (59.7 milj.) stoppen ze in die claimsfeer. Daarmee kunnen ze max 50 miljoen nieuwe aandelen verwerven.

    Hiermee voldoet deze hoeksteenGROEP volledig legaal aan hun toezegging plus aan alle verstrekte en gestelde info in de CE-brochure.
    Met de 50 miljoen extra aandelen bovenop hun eerste instap zijn ze gelijk de nieuwe baas van Fugro
    (want de beschermingsconstructies zijn ondertussen eraf)
    ze hebben dan meer dan de helft van de huidige 84,5 miljoen aandelen in omloop.

    Indien de hoeksteenGROEP ook nog eens bestaat uit banken welke de leningen die uitstaan hebben verstrekt, snijdt het mes voor hen aan 2 kanten. De kleine belegger is met zijn extra inleg “11 0p 13 feestje” de financierbron en kwijtschelder van de oude schulden FUG/zijnde hun (van de cornertoners) uitstaande leenbedrag. (Fugro heeft tot op heden geen zwarte cijfers geschreven)

    De hoeksteengroep heeft vervolgens 3 maanden om richting PUNT 2 van de genoemde risico-factoren 3/3 in de brochure om te buigen naar een “technisch failliet”. Dan zijn de particuliere beleggers de centjes kwijt, kan er probleemloos een doorstart worden gemaakt met de activa etc. onder andere naam.
    Graag jullie zienswijze, schiet er maar gaten in

  11. forum rang 4 mvdp 8 december 2020 22:43
    quote:

    The best trader of the world schreef op 8 december 2020 20:07:

    [...]
    Het was een rolls royce phantom. Goed voor FUGRO want dat ding zoop benzine!
    O, zo'n lullig BMW'tje? Daar rijdt toch iedere burgerman in ;-)
  12. Ehrwald 8 december 2020 23:51
    Hallo
    Ik had 100 aandelen fugro. Door de emissie. Kon ik 77 aandelen fugro right kopen voor. € 2,12. Ik zag vandaag staan 77 a € 4,314
    Winst € 168,24 denk ik
    Er stond er verder bij. Fugro non traceable
    Ik beleg wel maar weet niet alles in de finesses
    Kan iemand mij uitleggen wat hier mee bedoelt wordt,
  13. forum rang 7 ff_relativeren 9 december 2020 01:03
    quote:

    Ehrwald schreef op 8 december 2020 23:51:

    Hallo
    Ik had 100 aandelen fugro. Door de emissie. Kon ik 77 aandelen fugro right kopen voor. € 2,12. Ik zag vandaag staan 77 a € 4,314
    Winst € 168,24 denk ik
    Er stond er verder bij. Fugro non traceable
    Ik beleg wel maar weet niet alles in de finesses
    Kan iemand mij uitleggen wat hier mee bedoelt wordt,
    Hoi @ Ehrwald,

    dat jouw nieuwe aandelen nu nog op Niet Verhandelbaar staan, is zeer tijdelijk. Komende week worden de emissie-aandelen vrijgegeven en kan er in gehandeld worden.
  14. aandeeltje! 9 december 2020 01:54
    quote:

    reuropean schreef op 8 december 2020 18:34:

    Ik zoek een manier om de winst op een positie te optimaliseren. Ik denk dat dat een take profit heet, is eigenlijk een omgekeerde stop loss. Een aandeel loopt omhoog en ik zou best mijn winst kunnen nemen maar een take profit zorgt er dan voor dat als het aandeelt daalt naar de take profit waarde er een verkoop plaats vind, als het aandeel echter door stijgt vind die verkoop niet plaats. Dit jaar een paar keer te vroeg mijn winst genomen en dit zou een mooie oplossing zijn. Maar de ABNAMRO heeft die functie niet, weet iemand een broker met een platform waarop zoiets wel kan. Schijnt niet gebruikelijk te zijn. Heeft iemand ervaring hiermee
    Haha.. nee dat is geen gebruikelijk product.. Iedereen zou overigens zo iets willen hebben, niet verkopen als de koers oploopt maar wel als de stijging afgelopen is...dus je wilt op het hoogste punt lokaal dan verkopen... ehh denk verder:
    Als dit product er zou zijn dan kan ik ook een product bedenken koop op het laagste punt.

    Als ik die twee producten dan zou combineren heb ik dus een geautomatiiseerde geldmachine, altijd winst hoeveel weet ik niet, maar geen verliesgevende transacties.
    Grapjas.
  15. R.W. 9 december 2020 07:33
    Theoretische openingsprijs van de rechten is €1,50.. moeten we ons zorgen maken voor vandaag?
  16. Muizenissen 9 december 2020 07:48
    quote:

    R.W. schreef op 9 december 2020 07:33:

    Theoretische openingsprijs van de rechten is €1,50.. moeten we ons zorgen maken voor vandaag?
    Niet te veel zorgen maken om de waardering... gewoon uitoefenen, die rechten ;)
  17. JMeister 9 december 2020 08:15
    quote:

    R.W. schreef op 9 december 2020 07:33:

    Theoretische openingsprijs van de rechten is €1,50.. moeten we ons zorgen maken voor vandaag?
    Dat komt omdat bij veel partijen de rechten al naar aandelen zijn omgezet of niet meer aangekocht kunnen worden. Bij De Giro bijvoorbeeld kon je gister nog wel verkopen en niet meer kopen. Inmiddels zijn al mijn rechten al omgezet naar aandelen, die als "non-tradable" in je portefeuille verschijnen. Deze zijn vanaf maandag verder verhandelbaar, dus daarom worden de claims in verhouding minder waard.

    Laat de koers nu maar lekker stijgen vasthouden die stukken tot de 10.

    Shorts zijn weer gestegen dus moeten nog flink terugkopen laat ze maar zweten!

    Fugro Shorts 9,49% +0,47%.

    7 dec: BG Master Fund verkleint shortpositie in Fugro van 1.09% naar 0.95% shortsell.nl/short/Fugro #Fugro


    13h


    shortsell.nl
    @shortsell_nl
    7 dec: Susquehanna Int.Holdings vergroot shortpositie in Fugro van 0.82% naar 1.03% shortsell.nl/short/Fugro #Fugro #short


    13h


    shortsell.nl
    @shortsell_nl
    7 dec: Sculptor Cap.Mnt. Europe vergroot shortpositie in Fugro van 0.56% naar 0.96% shortsell.nl/short/Fugro #Fugro #short

24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 1142 1143 1144 1145 1146 ... 1221 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht