Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

26,900
  • Verschill

    -0,480 -1,75%
  • Volume

    5.657 Gem. (3M) 81,1K
  • Bied

    26,880  
  • Laat

    26,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Galapagos december 2020

5.922 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 297 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. StilleWillem 17 december 2020 00:12
    quote:

    Jupilerke schreef op 16 december 2020 23:32:

    [...]
    Ik heb een stoplos 68,6 , heb wel intraday mijn stukjes kunnen verhogen, van 1210 naar 1400 stuks, maar wel 45% verlies, heb berekent om verlies Galapagos terug te winnen moet de koers naar 128!!!
    Het kan altijd erger...... SL 78
  2. forum rang 6 mercurius-adept 17 december 2020 00:16
    quote:

    Raasgier schreef op 16 december 2020 14:37:

    Oh, zie dat het er al staat: www.vn.nl/wonderpil-galapagos/

    Wow, best een rancuneus verhaaltje...zijn dat gewoon 2 dames die tikkie platvloers willen scoren, of oude bekenden en uit op wraak oid?

    En hebben ze wel toestemming van alle aangehaalde IEX'ers in dat stuk?
    -->je zou maar ongevraagd als IEX'er door hun opeens publiekelijk gequote gaan worden: niet oke!!!

    ---
    pfff
  3. BLOO7 17 december 2020 00:19
    quote:

    Always Be Closing schreef op 16 december 2020 23:38:

    www.quotenet.nl/zakelijk/a34990675/ga...

    Duwt ie zichzelf in een slachtofferrol: 'je zou kunnen denken Onno is naïef geweest.'


    Je zou nog kunnen denken dat het allemaal ligt aan de naïviteit van die Van de Stolpe die nog nooit een medicijn op de markt heeft gebracht, maar dat kan je van Gilead niet bepaald zeggen.

    Neen Onno, wij zijn naïef geweest, wij zijn de slachtoffers vol goedgelovigheid.

    Jij en de uwen wonnen de zelfgeorganiseerde loterij! Altijd prijs. Jullie kenden de cijfercombinatie op voorhand.
  4. forum rang 4 harvester 17 december 2020 00:32
    quote:

    Mippert schreef op 16 december 2020 20:55:

    Wat denken jullie? Hoe loopt dit af? Kan Galapagos ook gewoon failliet gaan en ben ik dan ook die laatste 40 procent kwijt? Of kan ik het beste gewoon heel lang blijven zitten?

    Hier lopen de meningen over uiteen. Je kunt vast horen wat je wilt horen.
    Zelf hou ik niet van in paniek verkopen en hou mij meer aan stil zitten als je geschoren wordt.
    Na artrose flop wel wat verkocht vanwege zwaarte in portefeuille.

    Ik had ook met dit negatieve scenario rekening gehouden dus was blijven zitten en heb niks bijgekocht tot nu toe.
    Toch had het nog negatiever kunnen zijn.
    filgo in reuma dus niet in US. Maar filgo in ibd niet afgeschreven voor US.

    In IPF zie ik een goede mogelijkheid voor revanche al duurt het nog even.
    Ik reken op de veerkracht van Galapagos en denk nog steeds aan wat terugkopen voor de LT.
  5. WA1952 17 december 2020 00:35
    Er zijn hier vast wel een aantal mensen die de laatste tijd hun aandelen Galapagos verkocht hebben. En dan ook nog eens niet altijd met winst. Die zullen zich, net als ik, afvragen hoe nu verder. Wat te doen om op een termijn van zeg een (half) jaar het verlies te compenseren? Anders geformuleerd, ik ben erg benieuwd naar welke aandelen men overstapt.
  6. forum rang 4 Ketelbinkie02 17 december 2020 00:39
    quote:

    DcLaros schreef op 16 december 2020 23:12:

    Ik hoop het
    Ik heb een stoplos van 76
    Hoe nu bij GLPS te bepalen wat verstandig is, want iedereen had alles op goedkeuring in de US gerekend, wat nu ?
  7. forum rang 7 ff_relativeren 17 december 2020 01:09
    quote:

    Bones schreef op 16 december 2020 23:38:

    Als ik het zo allemaal lees, weet ik ook waarom het aandeel zo gekelderd is. Blijf lekker zitten.
    Dat de beurskoers stevig gedaald is, is mijns inziens logisch omdat :

    - een belangrijke bron van toekomstige omzet en winst ineens verdwenen is ;
    - het bedrijf nu haar cash moet gaan aanspreken om rond te blijven komen ;
    - het afbouwen van cash ook betekent het afbouwen van de aandeelwaarde ;
    - het management naar mijn idee niet open is over het waarom van hun afhaken in Amerika.

    Over dat laatste punt : Het Amerikaanse FDA wil meer onderzoeksgegevens. Waarom haakt het management af, terwijl er plenty gegevens beschikbaar komen door de verkopen in Europa en in Japan ? Het is de perfecte gegevens-instroom. Veel meer zelfs dan de FDA nodig heeft.

    En juist nu haakt het management af ? What's up ??

    Hetzelfde punt heb ik als feedback gegeven aan de IEX-columnist. De belangrijkste informatie voor beleggers om 1 tot 2 jaar vooruit te kijken, ontbreekt in het verhaal : Waarom wordt de data-instroom uit Europa en uit Japan niet gebruikt om de casus rond te maken bij de FDA in Amerika ? Dat is naar mijn eigenwijze mening de meest cruciale en ontbrekende informatie voor de beleggers voor de komende 1 tot 2 jaar.

    Daar staat uiteraard tegenover dat er terecht wordt gewezen op de toekomstige waarde van de pijplijn. Maar die pijplijn strekt over 2024 en verder .. Terwijl de huidige situatie is, dat de kasgelden worden opgegeten om de kosten op te vangen. Terwijl juist die kasgelden op dit moment de waarde van de beurskoers bepalen (uitermate zichtbaar : de market-cap = de kasgelden).

    Met iedere maand dat er cash wordt verbrand, lopen de beleggers het risico dat de beurskoers parallel mee omlaag gaat. Dat wil niet zeggen dat er geen business case is voor het bedrijf en voor de beurskoers. Het management heeft gezorgd voor een goedgevulde pijplijn. En daarmee ook voor het toekomstperspectief. Maar dat is de middellange termijn. (na 2024)

    De private beleggers van vandaag zijn volgens mij nog niet zo ver. Die willen weten of er een serieuze kans is dat de beurskoers de komende 2 jaar mee gaat dalen met de dalende kasgelden.

    Misschien leest het bedrijf wel mee, laten we het hopen. Want de magie voor de beurskoers zit volgens mij in het antwoord op de hierboven gestelde vraag : Wordt de data-instroom uit Europa en uit Japan gebruikt om de casus te maken bij de FDA ? Is er (dus) zoiets als een : "I will be back" .. ?

    Ik heb geen positie in het aandeel. Niet short en niet long. Maar ik ben heel nieuwsgierig of de Amerika-route nu definitief verdwenen is, en waarom de data-instroom niet wordt gebruikt. Ik zou met veel belangstelling een reactie vanuit het bedrijf hier op het forum lezen. Niet omdat ik warm wordt van Bio-tech. Maar wel omdat ik wil weten en wil begrijpen waarom er een puzzelstuk uit de business case weg glipt. Business Case. Dat is voor mij de magie achter een beurskoers. Ik wil weten waar ik naar kijk.
  8. georgeramaut 17 december 2020 01:22
    At wa 1952 . Acacia Pharma moet je overstappen . Ze hebben in half jaar tijd zelfs twee producten goedgekeurd gekregen Door de Fda en staan maar aan 2,3€ Spotgoedkoop dus , de verkoop van deze producten is Reeds opgestart , hun fabricagelijn blijft zelfs operationeel tijdens de feestdagen om aan de vraag van anesthesisten te voldoen . Dit is jullie nieuwe raket mensen . Your welcome
  9. Stapvoets 17 december 2020 02:53
    quote:

    Onervaren Raboklant schreef op 16 december 2020 22:02:

    [...]

    De vraag is natuurlijk wel waar dat 'betere' nieuws blijft. Ik ben als naïeve belegger ingestapt maar zie nu al een half jaar lang slecht bericht na slecht bericht binnenkomen.

    Wat zijn op dit moment nog dingen waar je je als belegger aan vast kunt houden? Nieuwe medicijnen die goedgekeurd kunnen worden?
    Nee hoor, nog lang niet.
  10. gerrit graaier 17 december 2020 06:06
    Hamvraag is ook of die zo goed gevulde ‘pijplijn’ wel zo goed gevuld is. De mooie praatjes uit het verleden, het achterhouden van essentiele info, de steeds maar weer terugkerende goednieuwsshow in acht nemende doet mij het ergste vermoeden.
    Eerder schreef ik dat het blijkbaar mogelijk was met liegen een fortuin te vergaren. Dat idee is alleen maar sterker geworden.

  11. Gala-diner 17 december 2020 06:17
    quote:

    trab33 schreef op 16 december 2020 20:13:

    tijdje geleden dat ik mij terug eigenaar kon noemen van galapagos aandelen , vandaag 2 x gekocht aan 82 gemiddeld . Of het voor een lange of korte rit gaat worden weet ik nu nog niet hangt af of er snel herstel komt of niet .
    Door de jaren heen heb ik een rendabele manier gevonden van beleggen en dat is mij namelijk toespitsen op bedrijven (biotech meestal ) die rond de cash noteren en toch redelijk wat producten in de pijplijn hebben . Hier is zelfs nog een extra dimensie aanwezig namelijk een goedgekeurd medicijn dat binnen 3 a 4 jaar al winstgevend kan zijn en het mysterieuze Toledo programma waar Onno zelf van zegt dat er meer perspectief in zit dan filgotinib .
    Als dit effectief zo is dan kan ik gilead goed begrijpen dat ze niet verder willen investeren in dit medicijn dat enorm veel weerstand kreeg uit diverse hoeken en niet omdat het niet goed zou werken maar vooral omdat er andere krachten spelen .
    Nu alles ivanuit een ander perspectief moet bekeken worden zie ik eerder gilead vanaf hier zijn belang uitbreiden om op een goedkope manier zich aan zijn 10 jaren deal niet te houden . Dit is hét moment om iedereen tevreden te stellen , Onno vervroegd op pensioen die zijn bedrijf met een overname en een gerust gemoed kan achterlaten in de handen van een wereldspeler en alle aandeelhouders die vandaag of de komende weken instappen een flinke bonus aan te bieden .
    Dus dat is mijn insteek waarom ik hier toch terug wat centen wou investeren
    Ik deel jou mening en ben weer ingestapt met een aankoop onder de 80 euro.
    Ik wacht het rustig af...
    Succes?
  12. forum rang 4 egeltjemetstekel 17 december 2020 06:38
    quote:

    gerrit graaier schreef op 17 december 2020 06:06:

    Hamvraag is ook of die zo goed gevulde ‘pijplijn’ wel zo goed gevuld is. De mooie praatjes uit het verleden, het achterhouden van essentiele info, de steeds maar weer terugkerende goednieuwsshow in acht nemende doet mij het ergste vermoeden.
    Eerder schreef ik dat het blijkbaar mogelijk was met liegen een fortuin te vergaren. Dat idee is alleen maar sterker geworden.

    Soms kun je na verloop van tijd ook je mening naar aanleiding van de kennis en inzichten van dat moment weer aanpassen.
    Ik begrijp boosheid . En beschuldigingen aan het adres van het management. Maar blijf geloven in hun eerlijkheid.
    Of je een fortuin.kunt vergaren met liegen? Jazeker kan dat.
    Maar volgens mij duurt eerlijkheid het langst. Maar zonder beschuldigingen van vals spel is het natuurlijk wel zo dat de Outlook voor glpg na het laatste pB bijgesteld dient te worden.
    Ik zag op guruwatch een aantal koers doelen afgegeven op 16-12 :

    woensdag 16 december 2020 16:40 Credit Suisse verlaagt het koersdoel van Galapagos naar 101,00 van 105,00 M

    woensdag 16 december 2020 10:33 UBS herhaalt het houdadvies voor Galapagos koersdoel blijft 110

    woensdag 16 december 2020 08:45 KBC Securities verlaagt het koersdoel van Galapagos naar 110,00 van 139,00

    woensdag 16 december 2020 07:33 Jefferies & Co. herhaalt het houdadvies voor Galapagos koersdoel blijft 118

    Dat maakt mij minder enthousiast.

    Eerst maar eens ergens bodemen.
  13. gerrit graaier 17 december 2020 06:44
    quote:

    Subtropical schreef op 17 december 2020 06:26:

    Begint echt op BAAN 2.0 te lijken. Ik zou maar oppassen .
    Whaaaa, lang geleden maar o zo waar!
    Alleen ging het toen nog om wisselgeld in vergelijking met nu, grrr. Nina Brink achtige paralellen zij overigens ook te maken.
5.922 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 297 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht