Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Eurocommercial Properties NL0015000K93

Laatste koers (eur)

20,850
  • Verschill

    +0,200 +0,97%
  • Volume

    21.559 Gem. (3M) 43,8K
  • Bied

    20,600  
  • Laat

    21,000  
+ Toevoegen aan watchlist

ECP 2020

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 342 343 344 345 346 347 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 december 2020 21:31
    quote:

    Namy schreef op 29 december 2020 20:41:

    [...]
    Alfen is voor mij geen gemiste kans. Alhoewel het een logische keuze lijkt als je naar trends kijkt, ik snap de laadpaal business niet, dus is het eigenlijk helemaal geen logische keuze. Hoeveel Galapagos-beleggers snappen biotech? Ik denk niet veel.

    Hoe sustainable zijn Alfen en ADYEN? Ga je uit van een drie keer hoger volume bij ADYEN, synergies etc. en je betaalt nog steeds de hoofdprijs. Ja, je hebt een leuk rendement kunnen halen op deze aandelen. Dat kon echter ook tijdens de internetzeepbel en ik zie een vergelijkenis; beleggers zijn zoekende om de groei te waarderen waardoor hoge koersprijzen kunnen ontstaan. Hoe relevant zijn deze betalingsverwerkers nog over 20 jaar. Het grootste deel van de omzet van Alfen bestaat niet eens uit laadpalen... De waarheid is, niemand weet hoe deze bedrijven er over 20 jaar voorstaan.

    Ik blijf mijn eigen koers varen en blijf weg van dit soort aandelen. Ik heb niets tegen een P/E ratio van 40, maar dan is het Microsoft en niet Alfen.
    Ik vraag mijzelf af waarom €1 van Shell vermogen dat in Laadpalen geïnvesteerd wordt nu €0,50 waard is terwijl een Alfen €1 euro €120 waard is. Het. is. Waanzin.
  2. forum rang 5 NLvalue 29 december 2020 22:55
    Eens met jullie beiden, natuurlijk. De taxaties houden er nog geen rekening mee - maar vraag me serieus af als vraag >>>> aanbod is , elke laadpaal niet 20-30% hoger geprijsd gaat worden en de brutomarge gaan exploderen..

    Als je dat allemaal een te gouden business lijkt kun je Fastned overwegen: 179k tankbeurten met 114 stations per jaar. Dat is 4,30 ‘tankbeurten’ per station per dag. Gemiddeld 17kwh.. doe je dan toch weer een strakke 30 euro per dag omzet per station mee.. de strategie is dus logisch - zoveel mogelijk van die tankstations neerzetten...

    Gouden handel.

    Gekkigheid natuurlijk - maar heb nog weinig reden om aan te nemen dat t in 2021 minder gek gaat worden.
  3. forum rang 5 NLvalue 30 december 2020 08:33
    Dank voor het delen GJF - zeer goed lezen wat er in sectie waardering bij het jaarbericht verteld wordt. Sommige spelers (bijv Hufvudstaden) maken inzichtelijk welk deel van de waardebepaling is gedaan obv externe taxaties. En welk deel gebaseerd is op interne waarderingsmodellen.

    Material uncertainty clausules op externe taxaties en een hoog % interne modelletjes gaat de accountant waarschijnlijk een paar extra rondjes over moeten doen.

  4. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 30 december 2020 10:00
    Ook eens met de mening dat sommige fondsen op gestoorde waarderingsniveaus noteren. Neem inderdaad Alfen; last time I checked sourcen ze 60% van de omzet extern in qua onderdelen. Ik vraag me dan af wat voor magie ze eigenlijk verrichten; zou echt niemand anders ooit laadpalen of containers met batterijen in elkaar kunnen knutselen? En wat als elektrisch rijden ook maar een transitie blijkt naar bijvoorbeeld waterstof, neemt Alfen dan Shell over??

    Terug naar het vastgoed. Ik zag zojuist dat IGD een van zijn kredietbeoordelaars eruit heeft gegooid in het kader van "rationalisatie". Onwillekeurig moet ik dan denken aan de "U vraagt, wij draaien triple-A ratings" die de kredietcrisis extra vaart gaven, maar zo makkelijk is het kennelijk niet meer om een goede rating te "kopen". Dan maar degene met de slechtste rating eruit gooien, zullen ze wel gedacht hebben (weet overigens niet precies hoe de BB+ van S&P zich verhoudt tot de Ba2 van Moody's - heel serieus neem ik die ratings namelijk niet, maar ze bepalen natuurlijk wel mede de prijs bij het uitzetten van nieuwe obligaties en zijn daarmee belangrijk voor de financieringskosten).

    www.gruppoigd.it/en/igd-withdraws-fro...

    www.gruppoigd.it/en/investor-relation...

    Voor de rest heb ik de indruk dat we ons op een tussentijds plateau bevinden qua koersniveaus voor retailvastgoedfondsen, met risico's naar beneden als het aantal besmettingen zo blijft oplopen, de vaccinatiebereidheid laag blijkt en de uitrol van vaccinatieprogramma's niet zo soepel verloopt als verwacht. Voor het ene fonds maak ik me daar overigens meer zorgen over dan voor het andere. Mijn poging putspreads op URW te kopen is vanmorgen helaas mislukt (combinatie-orders uitgevoerd krijgen met slechts de MM als tegenpartij is een zware opgave als je tenminste niet de hoofdprijs wilt betalen). Ik heb overigens geen positie in URW, maar zie daar wel het meeste downside, dus ook een beetje als hedge bedoeld. Verder een eerste stap gezet met het ongedekt schrijven van calls op de AEX; wellicht volgt in de eerste dagen van januari nog de gebruikelijke euforie, maar daarna zou het mijns inziens weleens tijd kunnen worden voor een "reality check".
  5. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 30 december 2020 10:25
    Het wordt trouwens zo zoetjes aan tijd om het draadje "ECP 2021" te openen. Het lijkt me logisch die "eer" te laten aan "mr. ECP" Branco P. Dus als je er zin in hebt, zou ik zeggen verras ons eens met een mooie intro;)
  6. forum rang 5 NLvalue 30 december 2020 11:05
    Mee eens Moedig - tijd voor een nieuw draadje, aan branco de eer.

    Mijn laatste bijdrage dit jaar - de outlook voor 2021 van de 2 grootste vermogensbeheerders:

    www.blackrock.com/corporate/literatur...
    www.vanguard.nl/documents/eur-vanguar...

    Waarschuwing: alleen voor professional /qualified investors mocht je toevallig in NL, Portugal of Thailand wonen.

    Mocht je als niet-professional dat nou allemaal te veel ieeswerk vinden - dan is slide 24 in de blackrock presentatie voldoende duidelijk om je verwachtingspatroon te calibreren.

    Als de 2020 resultaten van een sector nagenoeg hetzelfde zijn als het 10 jaars gemiddelde, is je verwachting voor 2021 dat... ? (zelf invullen welke conclusies je verbindt aan deze documenten)

  7. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 30 december 2020 11:18
    @NLvalue

    Dank voor het delen, ik zal ze in een onbewaakt ogenblik nog eens wat beter bekijken.

    Ik heb overigens niet zo veel op met die "Outlooks"; meestal kun je ze een paar weken into het nieuwe jaar al weer wegflikkeren, wegens over trekkende zwarte zwanen. Als ik dan iets lees als "Global equities: Challenges and opportunities" vraag ik me helemaal af of het nut heeft alle 48 pagina's te spellen; dat het kan vriezen of dooien had ik zelf ook al begrepen, zeker in dit jaargetijde;)
  8. forum rang 4 Gaston Lagaffe 30 december 2020 12:24
    quote:

    NLvalue schreef op 28 december 2020 09:01:

    [...]
    Da’s goed nieuws - de dynamiek in Frankrijk ligt een stuk hoger dan andere markten. Mercialys had de portefeuille per 30/6 al conservatiever in de boeken gezet - 6,25% NIY voor de kleine objecten, 5,32% voor de grotere.
    Ik heb de gok gewaagd wat Wereldhave aan te kopen. Als dat maar goed komt :) Het lijkt er op dat het Franse OG van WHA misschien toch voor een redelijke prijs verkocht kan gaan worden. Goed zal de prijs nooit zijn maar wellicht wel beter dan iedereen verwacht. Voor WHA zal de situatie dan verbeteren (eenvoudiger worden) waarbij ik hoop dat ze niet alles gaan herinvesteren. Het opbreken van WHA waarbij WHB op termijn (in delen ?) naar een ander gaat (ECP als van Herk hier wat druk heeft uitgeoefend ?).
  9. [verwijderd] 30 december 2020 12:25
    quote:

    NLvalue schreef op 29 december 2020 22:55:

    Gekkigheid natuurlijk - maar heb nog weinig reden om aan te nemen dat t in 2021 minder gek gaat worden.

    We gaan het zien. Al dit soort aandelen genieten van een hoge expected growth rate en de geschiedenis leert dat ze dit waar moeten maken, anders volgt er vanzelf een flinke correctie. BTC is ook zo'n self fulfilling prophecy 'asset'. Als maar voldoende mensen roepen dat het $100.000 waard wordt, dan gaat dat ook gebeuren. Dat werd ook geroepen in 2017 overigens, waar particulieren alleen in Amerika al een paar mrd verlies hebben genomen. Wij zijn met onze indexen vrij risk avers, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven met aandelen zoals ECP.

    Voor nu een fijn nieuw jaar gewenst!
  10. forum rang 5 NLvalue 30 december 2020 12:43
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 30 december 2020 12:24:

    [...]Ik heb de gok gewaagd wat Wereldhave aan te kopen. Als dat maar goed komt :) Het lijkt er op dat het Franse OG van WHA misschien toch voor een redelijke prijs verkocht kan gaan worden. Goed zal de prijs nooit zijn maar wellicht wel beter dan iedereen verwacht. Voor WHA zal de situatie dan verbeteren (eenvoudiger worden) waarbij ik hoop dat ze niet alles gaan herinvesteren. Het opbreken van WHA waarbij WHB op termijn (in delen ?) naar een ander gaat (ECP als van Herk hier wat druk heeft uitgeoefend ?).
    u durft.. :-).. maar serieus - heb dit eerder gezegd specifiek voor URW - maar breidt dit uit voor de hele sector winkelcentra:

    Wereldhave is een leading indicator voor beleggers in winkelvastgoed.

    Alles wat je daar ziet ga je met anderhalf jaar vertraging bij de andere spelers zien. Het matiger vastgoed ( en meer transparantie dan sommigen) forceert gewoonweg de marktbrede issues (en kansen) veel eerder naar de oppervlakte

    Zoals URW beleggers (en vastgoed kenners) dat een compleet zotte voorspelling vonden - zullen er vast ECP/KLP/DES etc beleggers dat nu ook vinden.. voor maar een paar tientjes houdt je de vinger aan die pols of t zo zot is...
  11. forum rang 5 NLvalue 30 december 2020 12:57
    quote:

    Namy schreef op 30 december 2020 12:25:

    [...]
    We gaan het zien. Al dit soort aandelen genieten van een hoge expected growth rate en de geschiedenis leert dat ze dit waar moeten maken, anders volgt er vanzelf een flinke correctie. BTC is ook zo'n self fulfilling prophecy 'asset'. Als maar voldoende mensen roepen dat het $100.000 waard wordt, dan gaat dat ook gebeuren. Dat werd ook geroepen in 2017 overigens, waar particulieren alleen in Amerika al een paar mrd verlies hebben genomen. Wij zijn met onze indexen vrij risk avers, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven met aandelen zoals ECP.

    Voor nu een fijn nieuw jaar gewenst!
    Jullie ook allen een mooi 2021 gewenst!
  12. forum rang 8 Branco P 30 december 2020 13:16
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 30 december 2020 12:24:

    [...]Ik heb de gok gewaagd wat Wereldhave aan te kopen. Als dat maar goed komt :) Het lijkt er op dat het Franse OG van WHA misschien toch voor een redelijke prijs verkocht kan gaan worden. Goed zal de prijs nooit zijn maar wellicht wel beter dan iedereen verwacht. Voor WHA zal de situatie dan verbeteren (eenvoudiger worden) waarbij ik hoop dat ze niet alles gaan herinvesteren. Het opbreken van WHA waarbij WHB op termijn (in delen ?) naar een ander gaat (ECP als van Herk hier wat druk heeft uitgeoefend ?).
    FR eruit, NL vastgoed naar Van Herk en BE naar ECP is op zich geen hele vreemde gedachte, maar net zo goed kan WHA gewoon in de drie regio's door-exploiteren want ze hebben genoeg volume in deze markten en ze zouden ook gewoon zo links en rechts een minder object kunnen verkopen waar ze graag vanaf willen. Objecten als Le Havre en Strassbourg zou je nu helemaal niet moeten willen verkopen. Zonde van je vermogen.
  13. forum rang 8 Branco P 30 december 2020 13:27
    quote:

    NLvalue schreef op 30 december 2020 12:43:

    [...]

    u durft.. :-).. maar serieus - heb dit eerder gezegd specifiek voor URW - maar breidt dit uit voor de hele sector winkelcentra:

    Wereldhave is een leading indicator voor beleggers in winkelvastgoed.

    Alles wat je daar ziet ga je met anderhalf jaar vertraging bij de andere spelers zien. Het matiger vastgoed ( en meer transparantie dan sommigen) forceert gewoonweg de marktbrede issues (en kansen) veel eerder naar de oppervlakte

    Zoals URW beleggers (en vastgoed kenners) dat een compleet zotte voorspelling vonden - zullen er vast ECP/KLP/DES etc beleggers dat nu ook vinden.. voor maar een paar tientjes houdt je de vinger aan die pols of t zo zot is...

    Dat met URW ging gebeuren wat met WHA is gebeurd is voor de echte winkelvastgoed kenners juist totaal geen verrassing. In beide bedrijven dus geen Long-Positie voor Branco, ook twee jaar geleden niet, maar nu onlangs wel mooi verdiend aan een gokje URW. Bij KLEP en zeker bij ECP zijn er betere vooruitzichten en dat heeft alles te maken met de kwaliteit van de winkellocaties én uiteraard met name: met het type winkellocaties. DES is voor mij een twijfelgeval en ik zit al aanzienlijk in Duitsland via de Duitse supermarktfondsen dus DES doen we even niet. Mercialys is wel het overwegen waard, maar voegt ook weer niet veel toe als je al in ECP zit, maar is vanuit risicospreiding zeker te overwegen.
  14. forum rang 4 Gaston Lagaffe 30 december 2020 16:24
    quote:

    Branco P schreef op 30 december 2020 13:27:

    [...]
    Dat met URW ging gebeuren wat met WHA is gebeurd is voor de echte winkelvastgoed kenners juist totaal geen verrassing. In beide bedrijven dus geen Long-Positie voor Branco, ook twee jaar geleden niet, maar nu onlangs wel mooi verdiend aan een gokje URW. Bij KLEP en zeker bij ECP zijn er betere vooruitzichten en dat heeft alles te maken met de kwaliteit van de winkellocaties én uiteraard met name: met het type winkellocaties. DES is voor mij een twijfelgeval en ik zit al aanzienlijk in Duitsland via de Duitse supermarktfondsen dus DES doen we even niet. Mercialys is wel het overwegen waard, maar voegt ook weer niet veel toe als je al in ECP zit, maar is vanuit risicospreiding zeker te overwegen.
    Ik vraag me af of je op dit moment een switch van URW naar Klepierre zou overwegen als je uit het oogpunt van spreiding toch een van de twee wil hebben. DES valt voor mij af want ik zie hier (praktisch) geen food-anchors. Mercialys maak ik qua investering gelijk aan ECP en WHA koop ik als gok (verkoop frans OG zal koers wel ondersteunen -> dus niet voor de lange termijn). X+bricks is nog wat aan de kleine kant (€ 1 miljard) en jammer genoeg (nog ?) niet beursgenoteerd. Annexum en IGD vallen af (kostenstuctuur en Roemeens OG). Ben benieuwd hoe de URW vs Klepiere nu ziet.
  15. forum rang 8 Branco P 30 december 2020 18:32
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 30 december 2020 16:24:

    [...]Ik vraag me af of je op dit moment een switch van URW naar Klepierre zou overwegen als je uit het oogpunt van spreiding toch een van de twee wil hebben. DES valt voor mij af want ik zie hier (praktisch) geen food-anchors. Mercialys maak ik qua investering gelijk aan ECP en WHA koop ik als gok (verkoop frans OG zal koers wel ondersteunen -> dus niet voor de lange termijn). X+bricks is nog wat aan de kleine kant (€ 1 miljard) en jammer genoeg (nog ?) niet beursgenoteerd. Annexum en IGD vallen af (kostenstuctuur en Roemeens OG). Ben benieuwd hoe de URW vs Klepiere nu ziet.
    Ik zit in KLEP (paar honderd stuks). Ik heb hier in het verleden (ergens dit jaar) reeds een volledige vergelijking tussen URW, KLEP en ECP gemaakt en daaruit volgde dat KLEP grotendeels over het type ECP object beschikt (mét Hypermarkten) en relatief weinig URW-achtige Mastodonten in bezit heeft. Ik tel daarbij op dat KLEP aantrekkelijk gefinancierd is met een gezonde balans en géén Amerikaanse of Engelse tijdbommen in eigendom heeft en dus is KLEP voor mij een mooie investering.
  16. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 31 december 2020 08:28
    Jammer dat ff_relativeren kennelijk niet mee leest en in zijn ijver zijn gouden status te behouden zoveel mogelijk nieuwe jaardraadjes heeft geopend, waaronder eentje voor ECP.

    Misschien een beetje kinderachtig, maar dat draadje kunnen we altijd nog boycotten.

    Dus Branco, wat houdt/hield je tegen?
  17. forum rang 4 Gaston Lagaffe 31 december 2020 09:27
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 31 december 2020 08:28:

    Jammer dat ff_relativeren kennelijk niet mee leest en in zijn ijver zijn gouden status te behouden zoveel mogelijk nieuwe jaardraadjes heeft geopend, waaronder eentje voor ECP.

    Misschien een beetje kinderachtig, maar dat draadje kunnen we altijd nog boycotten.

    Dus Branco, wat houdt/hield je tegen?
    Ik zou het niet kinderachtig willen noemen. Laten we het Branco gunnen om met een mooie analyse 2021 te beginnen (en daarna weer volop de discussie te voeren). Op deze wijze hebben we al heel wat kennis opgedaan. Persoonlijk kan ik zijn analyses van de individuele panden zeer waarderen. Het lijkt mij behoorlijk arbeidsintensief. Dus Branco (als je even tijd hebt) open de discussie met een mooi stuk !
6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 342 343 344 345 346 347 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht