Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Beleggers blijven positief

TA: Beleggers blijven positief

Nu het cijferseizoen van start is gegaan verschuift de blik van beleggers even van Trump en corona naar bedrijfsresultaten en -vooruitzichten. Na het sterke herstel van de beurzen van afgelopen jaar moeten de cijfers nu gaan uitwijzen of de economische schade door het virus ook daadwerkelijk meevalt.

De meeste technische plaatjes liggen er goed bij en veel aandelen staan op niveaus hoger dan vóór de coronacrisis. Beleggers gaan er dus van uit dat de resultaten en vooruitzichten mee zullen vallen.

De Europese beurzen zijn de afgelopen weken verder verbeterd. Nieuwe hogere koersbodems wijzen op aanhoudende vraag en stijgende trends krijgen steeds meer vorm. Ik bekijk de technische plaatjes van de AEX-index, de Bel 20-index, de CAC 40-index en de FTSE 100-index.

AEX-index is uitgebroken

De Nederlandse beurs was samen met de DAX de eerste Europese beurs die weer boven de top van vorig jaar wist uit te breken. De AEX-index heeft de eerste weken van dit jaar een sterke stijging laten zien, waardoor de uitbraak kon worden gerealiseerd.

De doorbraak door weerstand 632 heeft ruimte vrijgemaakt voor een stijging richting de oude hoogtepunten rond 700 punten. De oude weerstand van de top van begin 20202 vormt nu de eerste steun. Een eventuele terugtest van dit niveau zal de uitbraak bevestigen.

Bel 20-index vormt hogere bodem

De beurs van België heeft de oude top van 2020 nog niet in het vizier, maar weet technisch bezien wel te verbeteren. De recente adempauze heeft een hogere koersbodem opgeleverd boven de voorliggende koerstoppen. Hiermee is de uitbraak bevestigd en kan de stijgende fase worden voortgezet.

Het volgende koersdoel wordt gevormd door de toppen van 2018 en 2020 rond 4.200 punten. De koerstoppen van medio 2020, waar de koers net is opgevangen, vormen de eerste steun rond 3.560 punten. Zolang de koers hierboven beweegt, is het positieve plaatje intact.

CAC 40-index pakt herstel weer op

De aandelenbeurs van Frankrijk heeft eind december een hogere koersbodem weten te vormen boven de toppen van medio 2020. De koers is ruim boven de oude toppen opgevangen, wat aangeeft dat er sprake is van koopkrachtige vraag.

Het volgende richtpunt is de zware weerstandzone gevormd door de toppen van 2007 en begin 2020 rond 6.168 punten.

FTSE 100-index draait omhoog

De Engelse beurs lijkt de zorgen over de Brexit en het coronavirus van zch af te schudden. De koers van de FTSE 100-index is recent teruggekeerd boven het 200-daags gemiddelde en de nieuwe hogere koersbodem heeft de verbeteringen bevestigd.

De Engelse beurs kan nu op weg naar de oude toppen van 2019 en 2020 die het eerste richtpunt vormen rond 7.800 punten. Het technisch beeld blijft positief zolang de koers zich boven steun 6.263 punten weet te handhaven.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

217 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 14 januari 2021 08:12
    Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was het de derde maand op rij dat er sprake was van een toename.

    Nederlandse export opnieuw gegroeid in november

    Het statistiekbureau heeft daarnaast gekeken naar de omstandigheden voor de export. Deze lijken in januari minder ongunstig dan in november.

    Er werden vooral meer chemische producten, machines en apparaten uitgevoerd.

    Over de gehele linie kwam de export 2 procent hoger uit dan november 2019

    Ook de import liep op in november, met 2,4 procent.

    Ik ben hardstikke Positief

    Op naar de 720 en verder
  2. [verwijderd] 14 januari 2021 09:09
    Wat een genaaijrij op de dow jones. 10.5 maand al grone fruts elke ochtend en middag.

    Bij daling elke keer meteen zelfde dag naar groen.

    Hoe kan dit NU, stand economie en werkelijkheid ver uit elkaar. Dow fruts staan elke dag op feest stemming, ongeacht als er afzetting is, doden, vele werkloze, staatssteun, je zou zeggen hoe komt me allemaal aan het geld dat elke sconde in de beurs gelegd wordt.

    1 ding is zeker: de fruts worden mega gemanipuleerd al dagen achter 1, tikje groen, tikje up steeds bij opening om elke keer de shorts te knijpen of gam te doen. Mogen longers nooit eens geld verliezen, ongeacht wat er te doen is in de wereld. Kan nooit kloppen dit, dagen groen.
217 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links