Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

CEO AkzoNobel: "Onze multiple is te laag"

Luister:

Vanlancker noemt de €31,25 per aandeel (PPG biedt €27,75) ’onder onze eigen multiple’. Hij vindt bovendien ’de multiple van AkzoNobel overigens ook nog te laag’.

DFT heeft een interview met AkzoNobel CEO Thierry van Lancker, waarom hij PPG overbiedt bij Tikkirula. Uiteraard vindt hij het bedrijf waarde toevoegt. Ik pik bovenstaande twee zinnetjes, want het komt zelden voor en het geldt als not done dat het management zich over eigen koers en waardering uitspreekt.

Hier ziet u die multiples bovenaan. De corresponderende jaartallen ziet u halverwege. Het aandeel doet nu bijvoorbeeld 30 keer de huidige winst. Dat vind ik zelf fors voor een verffabriek, hoewel daar anno nu ook een en ander aan technologie bij komt kijken, die al de hele eeuw met haar omzetgroei worstelt.

Kosten besparen kan het bedrijf als geen ander. U ziet het in de onderste tabel: single digit (verwachte) omzetgroei en double digit winstgroei.


Hier ziet u de gerealiseerde omzet en winst van AkzoNobel deze eeuw.


Niettemin is AkzoNobel een schoolvoorbeeld van gelukkig hebben we het dividend nog. Vooral de superdividenden ná het afgewezen bod van PPG deden wonderen.  

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht