Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1282 1283 1284 1285 1286 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 januari 2021 09:36
    Portugese artsen moeten kiezen tussen leven en dood nu ziekenhuizen overspoeld worden

    De ziekenhuizen in Portugal bezwijken haast onder de druk van de enorme toename coronapatiënten in de afgelopen weken. Op sommige plekken moeten artsen kiezen wie er wel, en wie er niet wordt beademd. Een keus tussen leven en dood. Artsen luidden de noodklok.
    Marlies van Leeuwen 19 jan. 2021 Laatste update: 16:52

    Nog nooit in zijn werkzame leven had arts Ricardo Baptista Leite, werkzaam in het ziekenhuis van Cascais - een stad iets ten westen van Lissabon -, dit weekend zoveel sterfgevallen meegemaakt. ,,We moeten beslissen wie we aan de beademingsapparatuur leggen en wie niet. Dat betekent eigenlijk dat we moeten bepalen wie leeft en wie niet, omdat er geen bedden meer zijn op de intensive care en gewone ziekenhuisbedden schaars zijn. We hebben al meerdere mensen moeten intuberen op de eerste hulp”, zegt Baptista Leite in een indringend filmpje op social media.

    Hij is niet de enige die spreekt over een noodsituatie. De Orde van de Medisch Specialisten ziet dat er steeds meer zorgmedewerkers te maken hebben met scenario’s uit de rampengeneeskunde. Voor de deur van het Torres Vedras-ziekenhuis stierf een 87-jarige man in een ambulance, die meer dan een uur wachtte om geholpen te worden. In het ene ziekenhuis liggen coronapatiënten op stretchers op de gang, bij de ander zijn de normale zuurstofflessen op en worden nu uit nood grote flessen gebruikt. Voor Hospital Santa Maria in Lissabon, een van de grootste ziekenhuizen, stonden afgelopen weekend lange rijen ambulances. Artsen en verpleegkundigen probeerden mensen ín de ziekenwagens te behandelen, omdat er nauwelijks plek is om patiënten op te nemen.
    Dramatisch

    Er liggen 5165 coronapatiënten op de verpleegafdelingen van de ziekenhuizen en 664 op de ic’s. Ter vergelijking: de ic’s in Nederland (bijna 7 miljoen inwoners meer) tellen 678 covidpatiënten en op de verpleegafdelingen liggen er 1767. Miguel Guimarães, voorzitter van de Orde van de Medisch Specialisten, noemt de situatie ‘dramatisch’ en ‘onacceptabel’. ,,Gezondheidswerkers kunnen niet alle levens redden. Zij lijden onder de keuzes die ze moeten maken onder de brute druk die er op de ziekenhuizen ligt”, zegt hij in een verklaring. Hij is bang voor uitval onder zorgpersoneel vanwege burn-outs.
    Dagelijks aantal nieuwe coronabesmettingen per miljoen inwoners. Portugal gaat in vergelijking met onder meer Nederland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België op kop.

    Lange tijd had Portugal het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames redelijk onder controle. Het was een reden voor de overheid om het volk een relatief ‘vrije’ kerst te geven, zonder restricties over het aantal bezoekers thuis. De rekening daarvan werd de afgelopen weken zichtbaar: het aantal besmettingen schoot omhoog, meer dan 10.000 nieuwe positieve gevallen per dag (in een land met 10,5 miljoen inwoners) is geen uitzondering meer. Dagelijks vallen er zo’n 150 doden. Inmiddels staat de teller van het totaal aantal covid-doden op meer dan 9000, dat was voor kerst nog geen 6500.

    Om de druk te verlichten, is het land sinds afgelopen vrijdag in vrijwel eenzelfde lockdown als in maart en april vorig jaar. Blijf thuis, tenzij het niet anders kan. Zie zo weinig mogelijk mensen buiten het eigen huishouden. Niet essentiële winkels zijn dicht. Ook cafés en restaurants, die de afgelopen maanden grotendeels open waren, moeten de deuren sluiten. Wie de weg op moet om te werken, heeft een werkgeversverklaring nodig. Alleen de scholen - ook de middelbare - mogen openblijven, wat volgens de artsen onhoudbaar is. Zij dringen bij premier António Costa aan op afstandsonderwijs, voor in ieder geval twaalfplussers.
  2. forum rang 6 Rowi62 20 januari 2021 09:37
    Mijn vrouw die altijd braaf de corona regels opvolgt zegt dat een avondklok haar laatste motivatie weghaalt. Zijn ze nou helemaal gek geworden zegt ze. Zij heeft een paard dat (ook) 's avonds gevoerd moet worden. Gelukkig hebben we hier geen politie en BOA's in ons dorp 30 minuten rijden van de polizei post verwijderd. De aantallen per 100000 liggen nu op de helft van wat een Influenza virus als epidemie hanteert (58). De IC is nog steeds te druk net als in 2018. Dta is het echte problemem maar niet van ons meer. Wij doen niet meer meer en die evt boete lachen we om.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 januari 2021 10:11
    quote:

    Rowi62 schreef op 20 januari 2021 09:37:

    Mijn vrouw die altijd braaf de corona regels opvolgt zegt dat een avondklok haar laatste motivatie weghaalt. Zijn ze nou helemaal gek geworden zegt ze. Zij heeft een paard dat (ook) 's avonds gevoerd moet worden. Gelukkig hebben we hier geen politie en BOA's in ons dorp 30 minuten rijden van de polizei post verwijderd. De aantallen per 100000 liggen nu op de helft van wat een Influenza virus als epidemie hanteert (58). De IC is nog steeds te druk net als in 2018. Dta is het echte problemem maar niet van ons meer. Wij doen niet meer meer en die evt boete lachen we om.
    Een paard kun je ook prima om 9:00 uur 's avonds voeren, dus je verhaal is onzin.
  4. forum rang 6 Rowi62 20 januari 2021 10:21
    Gaat wellicht niet door. Kaag en Gommers zouden dan niet meer naar Jinek en OP1 kunnen gaan en dat kan niet de bedoeling zijn.
  5. forum rang 7 leek2018 20 januari 2021 10:33
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 20 januari 2021 10:11:

    [...]

    Een paard kun je ook prima om 9:00 uur 's avonds voeren, dus je verhaal is onzin.
    Om 18.00 uur is ook nog heel acceptabel.
  6. forum rang 7 leek2018 20 januari 2021 10:44
    quote:

    Rowi62 schreef op 20 januari 2021 10:21:

    Gaat wellicht niet door. Kaag en Gommers zouden dan niet meer naar Jinek en OP1 kunnen gaan en dat kan niet de bedoeling zijn.
    Van Gommers kon je wel verwachten dat hij geen voorstander is van de avondklok. Toen hij Femke voor het eerst ontmoette, leek het wel liefde op het eerste gezicht.
  7. forum rang 9 josti5 20 januari 2021 11:58
    quote:

    Arie40 schreef op 20 januari 2021 09:15:

    Nieuwe corona variant! Een Duitse variant. Wie weet zijn we nog jarenlang aan het testen. En nieuwe vaccins aan het ontwikkelen, want de kans daarop wordt steeds groter. Steeds meer varianten en ze komen in een hoger tempo. De Braziliaanse variant is nog maar net ontdekt.

    Corona aandelen als Novacyt, novavax en Relief( de toppers op het gebied van testen, vaccin en medicijn op corona- gebied zullen het goed blijven doen. Kansen!
    Nog maar eens:

    Een virus verandert voortdurend
    Virussen veranderen voortdurend. Het coronavirus SARS-CoV-2 is in China in december 2019 op één plek ontstaan als menselijk virus. Sindsdien zien we dat het virus de wereld overgaat met steeds een net iets andere genetische code, we noemen dat een mutatie. Inmiddels zijn er al duizenden varianten van het virus. Ook in Nederland zien we sinds het voorjaar verschillende varianten van het virus rondgaan. Dat houden we goed in de gaten.

    www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/virus

    Er zijn dus al DUIZENDEN varianten!!!
    En varianten gaan al sinds het begin van alle ellende in Nederland rond!!!
    Zegt het RIVM zélf!!!

    Wij worden stapelgek gemaakt.

  8. forum rang 6 Rowi62 20 januari 2021 12:18
    Ook Zwitserse verpleegsters laten zich niet inenten (na mijn eerdere bericht over jonge verzorgsters in de US)

    "habe noch nie mit jemandem gesprochen, der sich impfen lässt» - wieso ausgerechnet die Pflegenden Angst vor der Impfung haben"

    www-nzz-ch.cdn.ampproject.org/c/s/www...
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 januari 2021 12:18
    Het bovenstaande verhaal over Portugal bewijst wel dat het coronabeleid in Nederland niet zo slecht is en dat de schertsfiguren van Viruswaanzin en de FvD totaal ongelijk hebben.
  10. [verwijderd] 20 januari 2021 13:21
    "Premier Rutte en minister De Jonge geven vanmiddag een toelichting op de extra coronamaatregelen die getroffen gaan worden. De persconferentie wordt rond 14.00 uur verwacht, en is ook te volgen op AT5 en via de Facebookpagina van AT5"

    Het is een feit, was Duitsland al door met de avondklok?

    Ik ga vanavond na 23.00 uur naar de boer in de polder, gewoon lopend met de fiets, 3 uur heen, 3 uur terug, ik ga 25 kilo aardappelen scoren, het is een risico, maar nood breekt wetten.

    De boer mag kiezen: zilveren tientjes+gouden tientjes(hangend haar) of een memo-papiertje met een mooi bitcoin bedrag, met boeren weet je het maar nooit natuurlijk!
  11. forum rang 6 Rowi62 20 januari 2021 13:21
    quote:

    leek2018 schreef op 20 januari 2021 10:33:

    [...]
    Om 18.00 uur is ook nog heel acceptabel.
    Werken - eten - paard verzorgen. Half negen is nu het idee van de hoge heren.

  12. mamaloe 20 januari 2021 13:29
    Ik geloof helemaal niet meer in de aantallen besmettingen. Ze maken de mensen helemaal gek. Vooral de telegraaf moet eens stoppen met fake nieuws of de boel te overdrijven. Alleen maar negatief, klopt niks van.
  13. [verwijderd] 20 januari 2021 14:10
    Tja, heb het al zo vaak geschreven.
    De angst regeert. geheel volgens het gezegde:
    "Wie angst zaait, zal invloed oogsten."
    Dit is exact wat onze regering, met behulp van de media, heeft gedaan.
    Iedereen bang maken dat ze dood gaan aan corona als ze contact hebben met mensen.
    Lekker generiek.

    En pas op mensen, wellicht dat de meeste hier op IEX nog een redelijke mate van intelligentie hebben, maar meer dan de helft van Nederland heeft het IQ van een pinda. Die geloven alles wat je ze vertelt.
    Maar diezelfde pinda brains hebben vanwege hun massa bijzonder veel invloed!

    Resultaat is dat zij het draagvlak geven aan de regering voor steeds strenger wordende maatregelen.
    Maar het zijn diezelfde pinda brains die zich altijd afvragen hoe de Duitse bevolking zich tijdens WO2 zich zo kon laten meeslepen in het slechte nazi regime.

    We zijn de kikkers in de pan op het fornuis.
    En onze regering zet het vuur steeds hoger!

    Goed bezig jongens! Zolang er maar geen corona doden meer vallen is het goed.
    Al stort de hele maatschappij in, wordt iedereen compleet contact gestoord, krijgt half lerend nederland een leerachterstand, gaat de hele middenstand naar de klote, en krijgen we een nieuw "normaal" door de strot geduwd. Maakt allemaal niet uit.
    Allemaal ondergeschikt aan corona.

    Slaap zacht beste brave burgers en blijf maar slikken. Maar niet zeiken als die aardappel die door je strot wordt geduwd een keer te groot gaat worden en je er in stikt!

  14. forum rang 9 josti5 20 januari 2021 14:27
    En, na bijna een jaar, nog stééds dat afgezaagde verhaal over de zorg
    Als geschenk uit de hemel zijn die Engelse en Zuidafrikaanse varianten te voorschijn getoverd, waar het RIVM zélf het al heeft over duizenden varianten...
  15. [verwijderd] 20 januari 2021 14:34
    positieve test-uitslag/verplicht in quarantaine thuis ,bij niet thuis zijn /controle boete....nu mijn vraag wie laat zich nog Testen...
  16. forum rang 8 het zwaard 20 januari 2021 14:45
    En, na bijna een jaar nog steeds dat afgezaagde verhaal van Josti5 , over de zorg. Maar nooit hoe je het probleem(sommigen vinden zelfs dat er helemaal geen probleem is) oplost. Besluit: Blijven zeuren ,gewoon niets doen en de natuur zijn gang laten gaan ?
  17. forum rang 6 izdp 20 januari 2021 14:54
    quote:

    josti5 schreef op 20 januari 2021 14:27:

    En, na bijna een jaar, nog stééds dat afgezaagde verhaal over de zorg
    Als geschenk uit de hemel zijn die Engelse en Zuidafrikaanse varianten te voorschijn getoverd, waar het RIVM zélf het al heeft over duizenden varianten...
    Er zijn mutaties en mutaties.
    Ik vrees met grote vreze dat je het niet bijzonder begrijpt.

    Overigens deel ik de mening dat de avondklok bezopen is en eerder contraproductief werkt.
    Handhaven is godsonmogelijk en een paar sneue figuren zal hun buit zijn.
    Overigens meneer Rutte u spreekt over een misdrijf en 95 euro boete.
    Misdrijf? Strafblad?
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1282 1283 1284 1285 1286 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.092
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.164
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.480
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht