Word abonnee en neem Beursduivel Premium

AEX: de lockdownrally gaat dóór

En de lockdownrally gaat door, is dit een goede betiteling? President Joe Biden start met zowel de Nasdaq Composite als de Nasdaq 100 op een all time high. En/of Donald Trump vertrekt er mee, zo mag u het ook bekijken. De dollar trekt aan, de rentes doen niks en de AEX zette vandaag al 660,82 neer.

Wat is het geheim?

Nog even over dit intussen al beroemde filmpje: natuurlijk is het om dom om zonder nadenken aandelen te kopen en weer hoger te verkopen van bedrijven waar u nog nooit van hebt gehoord. Dit is alleen wél de allerbeste strategie sinds vorig voorjaar. Ja, ééns niet meer, maar zolang... En dat is wat nu telt.

We - ja, ik ook hoor - hebben gewoon het nakijken in deze markt met al onze kennis, ervaring, data et cetera. Zolang de lockdowns duren, iedereen zich stierlijk verveelt, alleen de koersen nog aan dagelijkse beweging toekomen en het gratis geld als manna uit de hemel blijft vallen...  Vul zelf verder maar in. 

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht