Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Novacyt FR0010397232

Laatste koers (eur)

0,788
  • Verschill

    +0,038 +5,07%
  • Volume

    393.315 Gem. (3M) 147,5K
  • Bied

    0,788  
  • Laat

    0,790  
+ Toevoegen aan watchlist

Novacyt de volgende biotech raket!

70.334 Posts
Pagina: «« 1 ... 2578 2579 2580 2581 2582 ... 3517 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Louis7 6 februari 2021 10:08
    quote:

    Eljee66 schreef op 6 februari 2021 09:52:

    [...]

    Why ?

    Het gaat een rustig weekendje worden zonder Bart ;-)

    Let the beast out on monday :-)
  2. forum rang 5 Louis7 6 februari 2021 10:14
    CORONAVIRUS
    Genomics is een geheim wapen in de strijd tegen Covid-varianten.
    Zaterdag 06 februari 2021

    Laboratoria moesten helemaal opnieuw worden gebouwd om het baanbrekende werk van het Wellcome Sanger Institute in Cambridgeshire mogelijk te maken

    Wereldwijde medische revoluties komen zelden met een klop op een voordeur in Maidstone, maar deze week, met alle banaliteit van een Amazon-bezorging, is dat precies wat er is gebeurd.

    Op acht postcodes in het zuidoosten, het noordwesten en de West Midlands worden thuisuitstrijkjes geleverd aan 80.000 mensen als onderdeel van Operatie Eagle, een surge-testprogramma.

    Het doel is om snel mensen te identificeren en te isoleren die besmet zijn met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Door dit te doen, versterkt het de wereldwijde opvatting dat Groot-Brittannië niet alleen gelijk heeft gekregen aan de verkrijging van vaccins.

    Dit is een programma dat in eerste instantie door velen als zinloos werd beschouwd, maar dat in de afgelopen maanden steeds meer op de voorgrond is gekomen.

    www.thetimes.co.uk/article/genomics-i...
  3. forum rang 7 Succes 6 februari 2021 11:30
    Als dit klopt - wat natuurlijk geweldig is- kan dit grote impact hebben!!
    Als je de ernstige gevallen snel en effectief kunt behandelen is testen minder noodzakelijk!
    Benieuwd hoe dit uitpakt voor oa Novacyt.

    ===

    Israëlisch ziekenhuis ontdekt medicijn tegen corona'
    Heiko Jessayan 18:22

    Een Israëlisch ziekenhuis beweert een nieuw geneesmiddel te hebben ontwikkeld dat tijdens een zogeheten fase-1-onderzoek voor 96% effectief is tegen het coronavirus. Uit dat onderzoek zou zijn gebleken dat bijna alle coronapatiënten binnen vijf dagen volledig waren hersteld nadat ze matig tot ernstig ziek waren geworden door besmetting met het coronavirus, zo melden diverse media in Israël vrijdag.

    Het gaat om het Ichilov Medical Center in Tel Aviv dat het geneesmiddel, EXO-CD24 geheten, eenmaal daags liet toedienen bij dertig coronapatiënten. Tussen drie en vijf dagen waren 29 patiënten volledig hersteld. De overgebleven patiënt had meer tijd nodig om helemaal beter te worden. Het Hadassah Medical Center in Ein Kerem, een voorstadje van Jeruzalem, heeft aangekondigd eveneens de therapie op zijn patiënten te zullen toepassen.

    Het medicijn wordt nu uitgeprobeerd in de volgende testfasen. Als ook die succesvol zijn, kan het geneesmiddel ‘een gamechanger’ worden in de strijd tegen covid-19, aldus functionarissen van het Ichilov-ziekenhuis. Tot dusver wordt de coronapandemie vooral met vaccins bestreden.

    Een ‘geweldige doorbraak’, noemt hoogleraar Nadir Arber, verbonden aan het Ichilov, tegenover de krant The Times of Israel de ontwikkeling van het nieuwe geneesmiddel. ‘Het preparaat wordt één keer per dag gedurende een paar minuten, gedurende vijf dagen, ingeademd.’ Volgens Arber, die tientallen jaren onderzoek heeft gedaan naar immuniteit, heeft het geneesmiddel geen bijwerkingen.

    Beteugeling van 'infectiestorm'
    Het medicijn bestrijdt de zogeheten cytokinestorm, een mogelijk dodelijke overreactie van het immuunsysteem op de infectie door het coronavirus waarvan wordt aangenomen dat deze verantwoordelijk is voor een groot deel van de sterfgevallen die verband houden met covid-19.

    Het geneesmiddel maakt gebruik van zogeheten exosomen, kleine dragerzakjes die materialen tussen cellen verplaatsen, om een eiwit, genaamd CD24, naar de longen te brengen. ‘Dit eiwit bevindt zich op het oppervlak van cellen en speelt een bekende en belangrijke rol bij het reguleren van het immuunsysteem’, citeert The Times of Israel onderzoeker Shiran Shapira van het laboratorium van hoogleraar Nadir Arber. Het eiwit helpt het immuunsysteem tot rust te brengen en ‘de storm’ te beteugelen, aldus de onderzoekers.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1372942/israe...
  4. forum rang 4 Opstapelen 6 februari 2021 12:02
    Portfolio wordt steeds mooier en groter
    Dit zou toch ook moeten gaan gelden voor de omzet.
    Zoveel wat we kunnen verwachten komende weken.
  5. Puli 6 februari 2021 12:05
    Novacyt wil leader zijn in virale tests !
    De VARIplex komt er aan !

    Uittreksel uit de pdf van 02 februari op novacyt

    Het volgende product in het SNPsig®-assortiment, dat binnenkort wordt gelanceerd, is een
    panel van tests, bekend als VariPLEX (TM), om deze drie varianten te detecteren en
    twee andere belangrijke mutaties geïdentificeerd door de Wereldgezondheidsorganisatie6 in één enkele test.
    De monitoringgroep voor bio-informatica van Novacyt blijft zeer waakzaam en, zoals meer
    nieuwe significante mutaties zullen worden geïdentificeerd, deze zullen aan het assortiment worden toegevoegd
    SNPsig®.
    SNPsig®-tests zijn ontworpen om te werken op centrale laboratoriumapparatuur en
    op de Q16 en Q32 snelle PCR-apparaten van de Groep als producten die alleen bedoeld zijn voor
    aan onderzoek (RUO - Research-Use-Only). De Groep is van plan om volgende maand het
    klinische diagnostische tests goedgekeurd door regelgevende instanties.
    Let op, de eerste drie SNPsig®-tests worden uitgevoerd met een consortium
    internationaal toonaangevend universitair en volksgezondheidslaboratorium in het VK
    Verenigd, Europa, Verenigde Staten en Latijns-Amerika 7
    samengebracht door Novacyt ter ondersteuning van a
    globale variant van diagnostisch surveillanceonderzoek.
  6. forum rang 5 Louis7 6 februari 2021 12:05
    quote:

    jokke77 schreef op 6 februari 2021 11:34:

    www.rapidmicrobiology.com/news/new-te...
    Op basis van deze analyse heeft Novacyt het SNPsig®-portfolio ontwikkeld en gepatenteerd, een van de eerste commercieel beschikbare varianten voor detectie van varianten. De eerste drie SNPsig®-assays, die vandaag zijn gelanceerd, maken de identificatie mogelijk van het niet-variantvirus en de varianten in het VK, Zuid-Afrika of Brazilië, evenals elke variant die de N501Y-mutatie draagt.

    Het volgende product in het SNPsig®-portfolio, dat binnenkort gelanceerd zal worden, zal een testpanel zijn, bekend als VariPLEX ™, om deze drie varianten en twee andere sleutelmutaties geïdentificeerd door de Wereldgezondheidsorganisatie in één enkele test te detecteren .

    De bioinformatica-surveillancegroep van Novacyt blijft zeer waakzaam en aangezien er significante nieuwe mutaties worden geïdentificeerd, zullen deze worden toegevoegd aan de SNPsig®-portefeuille.

    De SNPsig®-assays zijn ontworpen om te worden uitgevoerd op centrale laboratoriumsystemen en op de Q16 en Q32 snelle PCR-systemen van het bedrijf als producten voor uitsluitend onderzoek. Het bedrijf verwacht volgende maand de door de regelgeving goedgekeurde klinische diagnostische testen te lanceren.

    Merk op dat de eerste drie SNPsig®-assays ook worden ingezet bij een internationaal consortium van vooraanstaande academische en volksgezondheidslaboratoria in het VK, Europa, de VS en Latijns-Amerika, samengesteld door Novacyt ter ondersteuning van een wereldwijde variant van diagnostisch onderzoek.

    translate.google.com/translate?sl=aut...
  7. forum rang 4 Erg chebbi 6 februari 2021 15:58
    De RenD van Nova is top en GM heeft door dat de sales beter moet en de communicatie idem (zonder in te boeten op het vertrouwen van de klanten). Laten we hopen dat ze de concurrentie voor blijven en een prima H1 neer kunnen zetten.

    Vooralsnog staat mijn inkoop <9
  8. [verwijderd] 6 februari 2021 17:37
    quote:

    Guuster schreef op 6 februari 2021 09:43:

    Free Bart!
    Recidivisten mag je niet zomaar loslaten.
    Daar is niemand bij gebaat, en al zeker niet het forum.
    Sinds gisteren is het forum veel aangenamer en rustiger geworden.
  9. forum rang 5 Louis7 6 februari 2021 18:01
    Nog veel meer PCR testen.

    South African mutant spreads: Two new postcodes get door-to-door 'surge testing' after new variant is found in Worcestershire - as one million people in North West are told to get a Covid test NOW if they have a runny nose.
    06 Feb 2021

    www.dailymail.co.uk/news/article-9231...

    www.dailymail.co.uk/home/index.html?i...
  10. fvmetelen 6 februari 2021 18:17
    Geachte heer Van Metelen,


    150_brecht_arnaert_foto2.jpgShorten is het lenen van een aandeel en het verkopen, in de hoop dat het teruggekocht kan worden aan een lagere prijs voordat het aandeel teruggegeven moet worden. Als de prijs zakt, dan steek je het verschil tussen verkoop en her-aankoop in je zak. Als de prijs stijgt, dan heb je pech.

    Tegen shorten kan geen redelijk mens iets hebben. Het is een speculatie à la baisse, en verschilt in wezen niet van de speculatie dat een bepaald aandeel gaat stijgen. Want laat ons wel wezen: niemand heeft een glazen bol, en hoewel verwachtingen heel sterk kunnen zijn – soms zelfs zo sterk dat het in ons hoofd al realiteiten zijn – kan gelijk welke speculatie mis gaan – à la baisse of à la hausse, maakt niet uit.

    Het probleem zit hem eerder bij het zogenaamde naked short selling, waar men een aandeel verkoopt dat men niet eens geleend heeft en dus in wezen niet bezit. Dat wordt vooral gedaan door de market makers – vaak hedge funds – die een aandeel te koop aanbieden aan een prijs waarvan ze zeker zijn dat er geen markt voor is, wat betekent dat ze de transactie niet zullen moeten doen, maar wat ondertussen wel de prijs doet zakken. Dit staat bekend als "bid whacking" en is een courante praktijk.

    Die transactie wordt dan gecatalogeerd als een "failed trade", en daarmee lijkt de kous af. Maar het cruciale punt is dat er geen datum staat op de duur waarmee die falende verkoopsvoorstellen in het orderboek mogen blijven staan. Er zijn gevallen waarin zo’n trades daar meer dan een jaar in blijven, wat al die tijd zorgt voor een onderdruk op het aandeel. En als daarop nog een laagje van die failed trades wordt gelegd, en dan nog één, kun je op die manier de prijs eigenlijk krijgen waar je wil.

    De oplossing tegen deze massale fraude – dit komt eigenlijk neer op te koop stellen van onbestaande aandelen – is het invoeren van de zogenaamde T + 2 regel: de regel dat indien zo’n failed trade twee dagen na het inleggen ervan nog steeds uitstaat, de market maker verplicht zou moeten worden de trade toch uit te voeren, zélfs al gaat dat tegen zijn eigenbelang in. Je kunt nu eenmaal niet een jaar beweren dat je je koe wil verkopen, en ze nooit naar de markt brengen. Dat is niet ernstig.

    Helaas is de financiële sector – de thuis van de Mammon – op het gerecht na, één van de meest corrupte sectoren die er zijn. Sommige fondsen zijn zo invloedrijk dat zelfs de regelgevers er een belang in hebben, en dan vraagt het al een hele rechte rug om dat naked short-spelletje aan banden te leggen. Het probleem van het naked short selling is al decennia bekend, maar zolang de kleine man – het plankton voor de grote vissen – niets doet om die spelletjes te stoppen, gebeurt er niets.

    Is het zodoende toeval dat het aandeel waarlangs de kleine man dan toch eens een vuist maakt tegen die whales, precies "GameStop" moet heten? Persoonlijk geloof ik van niet. Voor mij staat dat symbool voor "Stop their game". Dit is 'cosmic justice'. Dit is het begin van wat ik "De Grote Bewustwordig" noem: dagelijks krijgen we de indruk dat we als individuen niets kunnen ondernemen tegen de macht van het systeem. Maar dat is net wat ze willen dat wij denken – in wezen zijn ze doodsbang.

    Je zou voor minder. Op nog geen twee weken tijd verzamelden 8 miljoen mensen zich rond één helder doel: die hedgefunds een lesje leren. Als ze elk 1000 USD inzetten, dan is dat een oorlogswapen van 8 miljard. En dan kijk ik naar het meest geshorte aandeel op de Bel 20, met een market cap van nog geen 2 miljard. Mochten we met zijn allen Euronav kopen, dan liggen morgen een paar naked short sellers op hun gat. Of hoe de markt zichzelf kan reguleren – als ze maar bewust is.....

    Ik zeg u: de geest is uit de fles. En ze gaat er niet meer terug in.

    Brecht Arnaert
    MACRO Trends
  11. forum rang 5 Louis7 6 februari 2021 20:11
    quote:

    fvmetelen schreef op 6 februari 2021 18:17:

    Geachte heer Van Metelen,

    Shorten is het lenen van een aandeel en het verkopen, in de hoop dat het teruggekocht kan worden aan een lagere prijs voordat het aandeel teruggegeven moet worden...
    @Fred. Bedankt voor het delen! AB!
70.334 Posts
Pagina: «« 1 ... 2578 2579 2580 2581 2582 ... 3517 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht