Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Sioen Industries Terug naar discussie overzicht

Forum Sioen Industries geopend

45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tobax33 29 januari 2021 10:56
    BIJLAGE 2 – Verslag Onafhankelijk Expert van het prospectus (https://www.kbc.be/particulieren/nl/sioen) is heel interessant
  2. Tripple_A 29 januari 2021 15:50
    ZwarteRidder: Kan je daar mss een tijdspanne aan hangen, zo'n route van uitroken via de rechtbank?
    Heb Sioen in bezit en €23 lijkt mij namelijk ad lage kant.
  3. Kojo 29 januari 2021 20:41
    Het enige dat je riskeert door niet in te gaan op het bod is dat de handel nadien stilvalt en de koers kan dalen. Maar dat is een minimaal risico:
    - Als Sihold geen 90% van de aandelen binnen haalt, dan kan de familie Sioen afzien van een 2e ronde.
    - Haalt de familieholding wel 90% van de aandelen binnen, dan moeten ze een tweede ronde organiseren.
    -En eenmaal ze 95% binnen gehaald hebben volgt de uitrookprocedure (vereenvoudigd uitkoopbod) . Die begint op 30/03/2021 en wordt afgesloten op 20/04/2021, met betaling op 30/04/2021.

    Haalt de familie die 95% finaal niet, dan zit ze met een probleem en zal ze niet anders kunnen dan later met een verhoogd bod te komen of de aandelen weg te plukken ter beurze.
  4. Kojo 30 januari 2021 13:39
    Uit De Tijd van vandaag. Behoeft geen commentaar.

    "... we gaan het hebben over iets waar de waardering wel een fundamentele rol speelt: wat doet u het best met de bedrijven die de prooi vormen in een overnamebod? Het verleden toont aan dat er niet op ingaan soms loont. De drankenmaker Spadel prijkt dubbel zo hoog als de biedprijs uit 2015. De kartonmaker VPK, de brouwer Duvel-Moortgat, de specialist in locatiesystemen Transics en het dierenpark Pairi Daiza zijn voor een prikje van de beurs gehaald. Daarna schakelden ze ettelijke versnellingen hoger.

    Bij Duvel keerden de drie Moortgat-­broers en hun nicht zich in twee jaar meer dividend uit dan het bedrag dat ze voor het uitkopen van de andere beleggers waren gaan lenen. Ik vind het doodjammer dat ik van mijn Duvel-dividend niet langer enkele bakken bier kan kopen.

    Of neem Marc Coucke: de gewiekste zakenman ­verpatste Omega Pharma drie jaar na zijn uitkoopbod voor het drievoudige van de delistingprijs.

    Soms gaat het in de andere richting. Na het bod op CMB kelderde de markt voor vervoer van droge bulk op zee. De beleggers mochten zich verheugen dat ze hun stukken tegen een goede prijs konden slijten aan Marc Saverys.

    Het farmabedrijf Movetis werd na de overname door Shire opgedoekt.

    En Global Graphics bengelt een vijfde onder de 4,25 euro die voorzitter Guido Van der Schueren in 2019 bood. Het grafische techbedrijf rondde in januari de fusie met Van der Schuerens Hybrid Software af. Hij controleert door die operatie 90 procent van de aandelen. De markt smaakte de machtsgreep niet, maar de beurs van Brussel telt er wel een stevig en groeiend techaandeel meer door.

    Een gouden raad: vertrouw nooit de redenen van de bieders waarom het bedrijf beter niet zou noteren. Meestal gaat het om mooie praatjes om u te overhalen. Of de larie dat kleine beleggers niet op de lange termijn kunnen denken of geen risico’s willen lopen. Kijk gewoon naar de waardering van het bod, in het licht van de cijfers en de vooruitzichten.

    Over de maker van technisch textiel Sioen zijn de meningen verdeeld. De familie komt met 23 euro per aandeel over de brug, 26 procent boven de slotkoers van 26 oktober. Maar ook de Bel20 is intussen 14 procent gestegen. Operationeel ondervindt Sioen last van de crisis, al toonde het derde kwartaal beterschap. De omzet steeg 3,2 procent, maar daalde 3 procent als je de bijdrage van de overnames aftrekt.

    Geen enkele analist noemt het bod ­royaal, hooguit fair. Tegen 6,4 keer de verwachte brutobedrijfswinst (ebitda) is de biedprijs karig in de sector. Onze collega’s van De Belegger raden aan er niet op in te gaan. Bij de beleggersvereniging VFB zeiden vier op de vijf leden met aandelen de stukken te zullen bijhouden. DE KANS IS GROOT DAT HET BOD MISLUKT. Wie zijn centen in iets anders wil stoppen, verkoopt beter op de beurs. Want als het bod niet slaagt en de familie gebruikmaakt van haar recht om in dat geval de aangeboden stukken niet te kopen, valt de koers wellicht terug. Maar op lange termijn zit er meer in dan de biedprijs."
  5. Yourt 30 januari 2021 16:26
    Ik kan begrijpen dat dit voor de familie een mooi moment is om goedkoop uit de beurs te stappen. maar zoals hierboven aangehaald: niet op mijn rug. Ze hebben beursgenoteerde aandelen, en zijn dus in se geld komen vragen aan beleggers/investeerders om hun zaken te kunnen doen draaien. Er zijn mooie vooruitzichten (ha ja, anders zouden ze niet bereid zijn om te lenen om "hun" bedrijf van de beurs te halen). Dat blijkt uit de cijfers en de activiteiten. Het is gewoon een poging om goedkoop van de markt te gaan. Maar 23 EUR zal toch dik te weinig zijn. Als ik moet afwegen of ze richting Duvel, Omega Pharma,... of richting CMB gaan? Slaat nogal door naar één kant, me dunkt; kom snel met een bod van 30 EUR, dan overweeg ik het misschien. Heb ik wat extra cash om koopjes te doen naargelang hoe de situatie rond Covid, falingen, stimulansen en inflatie evolueert. Ik ga niet in op het aanbod, en zeg ook niet expliciet neen (dus hangt het tot sluitingsdatum). We zien wel ...
  6. [verwijderd] 1 februari 2021 16:34
    €23,00 is een luizenbod. De familie strooit bovendien met forward looking zeer behoudende cijfers, 2 3 % groei per jaar.....daarvoor haalt dekfamilie bezak echt niet van de beurs. Het bedrijf heeft nl een onderwaardering van 40%. Dat is een dikke €8,-. Dat moet dus beter, niet aanbieden!
  7. Kojo 1 februari 2021 17:28
    Een ding begrijp ik niet: waarom kleine aandeelhouders nog stukken verkopen aan braderieprijzen. De familie zal sowieso het bod gestand doen, ook al halen ze niet het beoogde aantal stukken binnen.

    Michèle Sioen is redelijk duidelijk: ze willen geen pottenkijkers meer en willen geen informatie prijsgeven aan concurrenten. De familie zal er alles aan doen om dat te realiseren. Ook al moeten ze daar nog een jaar of 3 over doen.

    Elk aandeel dat ze nu verwerft is er eentje waarvoor ze later geen hogere prijs zullen betalen.

    Ik vraag me ook af wie nu koopt. Met welk doel? Toch niet om de stukken aan te dragen en amper 2% winst te realiseren?
  8. [verwijderd] 12 februari 2021 22:06
    quote:

    Kojo2 schreef op 1 februari 2021 17:28:

    Een ding begrijp ik niet: waarom kleine aandeelhouders nog stukken verkopen aan braderieprijzen. De familie zal sowieso het bod gestand doen, ook al halen ze niet het beoogde aantal stukken binnen.

    Michèle Sioen is redelijk duidelijk: ze willen geen pottenkijkers meer en willen geen informatie prijsgeven aan concurrenten. De familie zal er alles aan doen om dat te realiseren. Ook al moeten ze daar nog een jaar of 3 over doen.

    Elk aandeel dat ze nu verwerft is er eentje waarvoor ze later geen hogere prijs zullen betalen.

    Ik vraag me ook af wie nu koopt. Met welk doel? Toch niet om de stukken aan te dragen en amper 2% winst te realiseren?
    Gewoon om het nieuwe bod af te wachten dat 17% hoger ligt... is toch een mooie winst ? Er zijn ook altijd insiders die meer weten dan ons... of mensen die gewoon logisch redeneren - ze willen van de beurs en ze bieden te weinig dus... biedprijs zal wel hoger gaan...
  9. Kojo 13 februari 2021 13:23
    Na het beluisteren van het webinar op Spaarvarkens is het me duidelijk wie aan € 23,00 heeft gekocht. Net zoals het me duidelijk is dat de familie het met een paar fondsen op een akkoordje heeft gegooid om de koers te manipuleren. Kopen en verkopen om de indruk te wekken dat de kleine beleggers massaal ingaan op het bod. En in het geniep een overeenkomst hebben die deze fondsen een aanzienlijke meerwaarde garandeert.

    Vuil spel ten top die de werking van de beurs ondergraaft. En de toezichthouders .....????
  10. jokke 13 februari 2021 18:06
    We hebben blijkbaar toch al een beter bod van 27€ losgeweekt. Dit is nog steeds aan de relatief lage kan, maar het kan wel niet meer met hoongelag afgewimpeld worden. Ik wacht nog even af, maar misschien ga ik toch wel op dit bod in.
  11. Yourt 15 februari 2021 02:29
    Nog steeds te laag die 27. Moet boven de 30 zitten. En als het aan mij ligt, mogen ze op de beurs blijven. Zal niet heel volatiel zijn met wat er nog rest na het bod van 27 EUR. Dat levert me alvast 15% op over iets meer dan een jaar. Maar meer mag steeds, want ze zijn het waard. Ze zullen me eruit moeten werken.
  12. Tripple_A 15 februari 2021 09:30
    quote:

    jokke schreef op 13 februari 2021 18:06:

    We hebben blijkbaar toch al een beter bod van 27€ losgeweekt. Dit is nog steeds aan de relatief lage kan, maar het kan wel niet meer met hoongelag afgewimpeld worden. Ik wacht nog even af, maar misschien ga ik toch wel op dit bod in.
    Hoe kom je tot de conclusie dat er €27 losgeweekt is? Video is nogal lang van stof. Kan je mss aangeven welke stap nu de beste is om te doen?
  13. jokke 15 februari 2021 12:11
    Het bod op de aandelen is verhoogd tot 27€, dus er zal zeker 27€ betaald worden voor ieder aangeboden aandeel. Dit bod is zeker nog niet royaal, maar komt toch stilaan in de buurt van de normaal gezien reële waarde (+/-30 €). Er valt te kiezen, dit bod aanvaarden of blijven zitten met relatief illiquide aandelen in een bedrijf dat af wil van zijn pottenkijkers. Indien je de aandelen blijft houden bestaat de kans dat zoals Yourt zegt binnen een jaar een beter bod zal komen. Er bestaat ook de kans dat de meerderheidsaandeelhouders zoveel mogelijk stokken in de wielen zullen steken van de overblijvende aandeelhouders, waardoor het aandeel gedurende een periode (zeg maar 2 jaar) een duik maakt. Ieder moet voor zichzelf uitmaken wat hij doet. Nu verkopen aan 27€ of afwachten en een bijkomend risico nemen.
  14. SKL Doorslaar 15 februari 2021 15:05
    Het bod van 27 euro is nog steeds aan de krenterige kant. Correct maar ook niet meer dan dat. Langetermijn aandeelhouders in Sioen zullen er nog steeds niet enthousiast van worden. 27 euro is nog steeds een korting van 10% op 30 euro. De meeste aandelen worden met een premie van de beurs gehaald en niet met een korting !
  15. Tripple_A 16 februari 2021 11:06
    quote:

    jokke schreef op 15 februari 2021 12:11:

    Het bod op de aandelen is verhoogd tot 27€, dus er zal zeker 27€ betaald worden voor ieder aangeboden aandeel. Dit bod is zeker nog niet royaal, maar komt toch stilaan in de buurt van de normaal gezien reële waarde (+/-30 €). Er valt te kiezen, dit bod aanvaarden of blijven zitten met relatief illiquide aandelen in een bedrijf dat af wil van zijn pottenkijkers. Indien je de aandelen blijft houden bestaat de kans dat zoals Yourt zegt binnen een jaar een beter bod zal komen. Er bestaat ook de kans dat de meerderheidsaandeelhouders zoveel mogelijk stokken in de wielen zullen steken van de overblijvende aandeelhouders, waardoor het aandeel gedurende een periode (zeg maar 2 jaar) een duik maakt. Ieder moet voor zichzelf uitmaken wat hij doet. Nu verkopen aan 27€ of afwachten en een bijkomend risico nemen.
    Jokke, dank voor je bericht. Helder. => Ik houd de aandelen vast en meld ze dus niet aan.

    NB: het eerder op dit forum genoemde webinar op Spaarvarkens is een zéér verhelderend. Wel wat aan de lange kant.
  16. Kojo 3 maart 2021 08:45
    Het pokerspel gaat door; Nu met een iets vriendelijkere toon om toch maar aan die 95% te geraken en de beursnotering te kunnen beëindigen. Fraai is het allemaal niet.
45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.102
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.872
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.147
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.737
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.011
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.175
AMG 965 125.593
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.250
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.525
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht