Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Greenyard BE0003765790

Laatste koers (eur)

5,140
  • Verschill

    +0,040 +0,78%
  • Volume

    5.364 Gem. (3M) 10,5K
  • Bied

    5,120  
  • Laat

    5,240  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Greenyard geopend

855 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 43 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Thole 22 februari 2021 22:47
    Van waar de 12 euro? Ik hoop het alleszins, dat zou een fantastisch rendement zijn.
  2. witteduivel 23 februari 2021 12:22
    Het derde halfjaar toonde het bedrijf beterschap in zijn omzet. Netto-schuldratio was fors gezakt. Allemaal zeer positieve signalen denk ik. Bij de Q-cijfers moeten we weten hoe hun schulden vervallen in december 2021 en geherfinancierd worden denk ik, via banken of kapitaalsverhoging. Dat maakt een groot verschil voor ons als aandeelhouder. Greenyard is in België gevestigd bedrijf en de nummer "3<4" wereldleider bij de inkoop en distributie van groenten en fruit met de EU, zoals AH-Delhaize, Tesco, Carrefour en REWE. vergeet niet dat dit bedrijf zwaar werd afgestraft bij de listerinevirus, kwamen toen van 22€ en meer indien ik me "niet" vergis!!! daar de beurs lichtjes aan het opleven is en Greenyard misschien met positieve cijfers kan uithalen zit de toekomstige 12€ er wel in. Weet iemand waarom deze zware negatieve beurscijfers voor Greenyard?,,,
  3. forum rang 8 Leefloon 23 februari 2021 13:24
    quote:

    witteduivel schreef op 23 februari 2021 12:22:

    schulden vervallen in december 2021 en geherfinancierd worden denk ik, via banken of kapitaalsverhoging. Dat maakt een groot verschil voor ons als aandeelhouder.

    toekomstige 12€ er wel in.

    Weet iemand waarom deze zware negatieve beurscijfers voor Greenyard?,,,
    Greenyard heeft, met deels ingestort kaartenhuis van de grootaandeelhouder, t.b.v. het belang van de grootaandeelhouder gekozen voor een herstel op eigen kracht. Moedig, maar met een verlengde herstelduur. Zie o.a. ook AB InBev, zonder KV.

    Overinterpretatie door de lezer dus, die niet inzag dat 12 euro "toekomstig" en dus nietszeggend is. Iets dat kan, en dat dan ooit...

    Dat kaartenhuis, ofwel één van de CEO's die mogelijk niet kan meedoen aan een serieuze KV maar wel grootaandeelhouder van z'n imperium wil blijven. Wat kan, maar dan blijft het probleem langer bestaan, En gaat herstel vooral in het begin snel. Het te behouden kaartenhuis van de grootaandeelhouder verklaart waarschijnlijk de schijnbare deprezzie rond de koers. Geen enorme KV, of in elk geval niet totdat zijn kaartenhuis dat financieel kan en mag opbrengen. En dus een langere duur van het oplossen van de problemen, toentertijd nog eens verergerd door listeria.
  4. Thole 26 februari 2021 17:47
    Altijd leuk, goede resultaten en de dag erna als beloning meer verliezen dan het goede nieuws opgebracht heeft. Geduld is een schone deugd.
  5. witteduivel 7 maart 2021 13:29
    geduld is nodig in dit aandeel, maar blijf erin geloven, éénmaal de grens van 8€ voorbij is zijn we terug omhoog naar de 10€ tegen het einde van september
  6. Thole 10 maart 2021 17:59
    Nog een drie tal weken en we zijn eind maart. Is er al enig zicht op de herfinanciering van de schulden die gepland stond tegen dan?
  7. Thole 19 maart 2021 10:59
    Kepler stelt koersdoel bij naar 9 euro. Voor zo ver ik weet is het eind dit jaar dat de schulden vervallen maar wilden ze deze voor eind maart herfinancieren.
  8. Thole 20 maart 2021 08:04
    Marc Coucke stapt in Greenyard (nog niet zeker). Het gaat over een eventuele kapitaalverhoging van 50 miljoen euro.
  9. forum rang 8 Leefloon 20 maart 2021 11:29
    quote:

    witteduivel schreef op 12 maart 2021 19:34:

    herfinanciering eind maart!! ik dacht eind van het jaar 2021!! of heb ik het verkeerd?
    Wellicht ten overvloede, en volledigheidshalve: eind maart is voor Greenyard het einde van het jaar. Het boekjaar 2020-2021, uiteraard. Voor financiers kan het einde van 2021 gelden, maar dan wil Greenyard blijkbaar graag maatregelen in een (bijna) afgesloten boekjaar laten vallen. Kan goed nieuws zijn, kan slecht nieuws zijn. We gaan het zien... Of niet...
  10. Leonard 21 maart 2021 09:42
    20-03-2021

    De Tijd

    ONDERNEMEN VOEDING & DRANK
    Coucke broedt op instap in Greenyard

    Marc Coucke staat dicht bij een instap in het fruit- en groenteconcern Greenyard van Hein Deprez. Volgens onze informatie zou die gepaard gaan met een kapitaalinjectie van zo'n 50 miljoen euro.

    De deal is nog niet definitief, maar er lopen al gesprekken tussen de betrokken partijen. Als het nieuwe kapitaal 50 miljoen euro bedraagt, levert dat Coucke een belang van ongeveer 13,5 procent in Greenyard op. ‘Er ligt iets op tafel. Maar het is zeker nog niet rond en het bedrag staat nog niet vast’, zegt een waarnemer. Coucke was niet bereikbaar.

    De instap van de ondernemer-investeerder lijkt goed getimed. Greenyard noteert op de beurs aan zo’n 7,4 euro per aandeel, hetzelfde niveau als begin 2019, maar ver onder de koers van de voorgaande jaren.

    De operatie met Coucke lijkt een van de puzzelstukken van een omvangrijke financiële hertekening bij Greenyard.
    Als Coucke aan boord komt, zal hij daar een oude bekende tegen het lijf lopen. Sinds april vorig jaar bezit zijn zakenpartner Joris Ide 3 procent van de fruit- en groentegroep. Coucke en Ide hebben sinds enkele jaren samen 74 procent van RSC Anderlecht in handen. De familie van Hein Deprez is met bijna de helft (49,3%) van de aandelen de hoofdaandeelhouder van Greenyard.

    Pairi Daiza
    Zoals bekend is Coucke ook mede-eigenaar van het dierenpark Pairi Daiza, de bouwgroep Versluys en de uitbater van indoorskihallen SnowWorld. Hij is ook aandeelhouder van de farmagroepen Mithra en Fagron, het fotobedrijf Smartphoto en de koekjesbakker Lotus Bakeries. De voorbije maanden dook hij ook op in het kapitaal van de vastgoedvennootschappen VGP, Immobel en Xior.

    De operatie met Coucke lijkt een van de puzzelstukken van een omvangrijke financiële hertekening bij Greenyard. Begin dit jaar zei Marc Zwaaneveld, die begin 2019 naast Hein Deprez als co-CEO aan boord kwam, dat de groep tegen eind maart van plan was voor zowat 500 miljoen euro aan schulden te herfinancieren.

    Couckes investering zou Greenyard een tweede adem geven na de diepgaande reorganisatie van de voorbije jaren. Onder impuls van Zwaaneveld verkocht het met schulden beladen fruit- en groenteconcern zijn Portugese transporttak, de Hongaarse fabriek waar eind 2018 een listeriabesmetting uitbrak en zijn Britse bloemengroothandel. Greenyard snoeide ook 422 jobs weg.

    Dankzij die maatregelen en een teruggevonden rendabiliteit en cashflow daalde de schuldenberg van de beursgenoteerde groenteboer - het zwaard van Damocles dat boven het bedrijf hing - sneller dan voorzien. Toen Zwaaneveld aan boord kwam, vertegenwoordigde de nettoschuld 7,1 keer de aangepaste brutobedrijfswinst. Eind maart, op het einde van het gebroken boekjaar, moet dat ongeveer 3,5 keer zijn.

    Greenyard is niet de enige strategische deal waarmee Coucke bezig is. De ondernemer werkt parallel aan de beursintroductie van het waterzuiveringsbedrijf Ekopak, waarvan hij 49 procent bezit. Ekopak wil minstens 50 miljoen euro ophalen via de verkoop van voornamelijk nieuwe aandelen. De voormalige topman van Omega Pharma overweegt ook een (gedeeltelijke) verkoop van de verdeler van voorschriftvrije geneesmiddelen Ceres Pharma, de ‘mini Omega Pharma’. Hij heeft 80 procent van dat bedrijf in handen.
  11. forum rang 8 Leefloon 21 maart 2021 10:16
    quote:

    Leonard schreef op 21 maart 2021 09:42:

    De Tijd

    Marc Coucke staat dicht bij een instap in het fruit- en groenteconcern Greenyard van Hein Deprez. Volgens onze informatie zou die gepaard gaan met een kapitaalinjectie van zo'n 50 miljoen euro.
    Wat er, met verwatering voor overige aandeelhouders, op kan wijzen dat het kaartenhuis van één van CEO's en de financiële prestaties toch te zwak zijn voor het scenario van een (buitengewoon traag) herstel op eigen kracht.

    Alsnog een KV kan het belang van de minderheidsaandeelhouders dienen, door een versnelling en het minder riskant maken van het zeer langdurige herstel, maar tientallen miljoenen hadden m.i. ook wel bij de bestaande kleine aandeelhouders opgehaald kunnen worden. Zonder koekie.

    Een gewone KV is duurder (prospectus, te garanderen minimale opbrengst), maar de minderheidsaandeelhouders hebben duidelijk geen hoge prioriteit. Een CEO die het eigen imperium zoveel mogelijk probeert te behouden, die aandeelhouders de pijn laat lijden van een traag herstel, en die een goedkopere KV mogelijk belangrijker vindt dan de overige aandeelhouders deftig voorrang geven met een claimemissie. Dan weet je meteen weer waar je staat bij Geenyard, als kleinere minderheidsaandeelhouder. De belangen van de grote jongens willen voorrang, voor zichzelf.
  12. Johan the banana tree 22 maart 2021 08:59
    Greenyard klaar voor de toekomst: realiseert volledige herfinanciering en versterkt kapitaalstructuur met € 50 miljoen kapitaal
    Sint-Katelijne-Waver, België, 22 maart 2021

    Voor het einde van het boekjaar (maart 2021), zoals eerder aangekondigd, kreeg Greenyard de steun en het engagement van haar bankenconsortium en een garantie van het investeringsfonds Gigarant van de Vlaamse Overheid voor de herfinanciering van haar uitstaande schuld, alsook het engagement van twee private investeerders.
    • De nieuwe financieringsovereenkomst van € 467,5m is vastgelegd voor een looptijd van drie jaar, met een optie tot verlenging met één jaar, tegen marktconforme voorwaarden. Dit resulteert in een stabiele financieringsstructuur voor de komende jaren.
    • De nieuwe financiering dekt de herfinanciering van de huidige bankschuld, evenals de terugbetaling van de converteerbare obligatielening van € 125m. Deze laatste zal in december 2021 worden terugbetaald door een daartoe bestemde kredietlijn van € 125m te trekken, onder voorbehoud van de gebruikelijke opschortende voorwaarden.
    • Bovendien hebben Alychlo NV (een investeringsmaatschappij gecontroleerd door de heer Marc Coucke), naast een bestaande aandeelhouder, de heer Joris Ide, zich verbonden tot een voorbehouden kapitaalverhoging van € 50m.
    • De nieuwe financiering, in combinatie met de eigen inbreng, zorgt voor een stabiele basis om de langetermijnambities uit te voeren die op 25 februari 2021 aangekondigd werden.
    • De nieuwe kapitaalstructuur resulteert bovendien in een netto financiële schuld/aangepaste EBITDA-schuldgraad ratio van ongeveer 3,0x (alvorens toepassing van IFRS 16) tegen het einde van het boekjaar (maart 2021), tegenover de eerdere verwachting van 3,5x.
    • De heer Marc Coucke wordt lid van de Raad van Bestuur
  13. forum rang 8 Leefloon 22 maart 2021 11:05
    quote:

    DT2016 schreef op 22 maart 2021 10:47:

    Ikke blij, ingestapt aan 6,6, lang peren gezien. Blij dat ik vooral ben blijven zitten.
    Sindsdien nu een kwestie van (per saldo) geluk, met een verwaterende KV die voor een aanzienlijk versnelling van het koersherstel zorgt. Versterkte balans, lagere rentelasten, en minder afhankelijkheid van het fragiele kaartenhuis van de grootaandeelhouder. Met als minpunt een verwaterende KV waar de minderheidsaandeelhouders waarschijnlijk ook graag aan hadden meegedaan, maar die kans is hen nooit gegund door de groten.

    AB InBev is een andere casus waarbij het koersherstel zonder KV (ofwel een versnelde versterking van de balans) nog jáááren gaat duren, COVID-19-herstel even daargelaten.
855 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 43 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht