Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 2100 2101 2102 2103 2104 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 7 april 2021 12:16
    ‘Miljoenen kiezers krijgen een middelvinger van partijen als D66: ons democratische systeem begint te ontrafelen’

    Columnist Sid Lukkassen kruipt bij gelegenheid van het hervatten van de formatiegesprekken onder leiding van Herman Tjeenk Willink in de rol van de oppositieleider. Wat zou hij in die functie moeten zeggen? Lukkassen besloot het op te schrijven. Het resultaat is een speech die Wilders, of een oppositieleider in algemene zin, zou kunnen geven ter inleiding op de coalitieonderhandelingen.

    Ik doe een beroep op u, vanuit verbinding en verbroedering, opdat wij één land zullen blijven. Ons mooie Nederland, dat wij kennen in zijn heldere wateren, zijn groene dijken en drassige polderlandschappen. Het Nederland dat ons thuis is – het thuis dat wij delen met medeburgers van vele politieke stromingen.

    Ik spreek u aan – collega-volksvertegenwoordigers, leiders van politieke partijen, het staatshoofd en koningshuis, alle inwoners van dit land. Het is de taak van de politicus, van de gekozen volksvertegenwoordiger, om er alles uit te halen voor onze kiezers binnen de mogelijkheden van het parlementaire systeem. Maar ook om kritisch naar dat systeem te kijken en het te benoemen, wanneer onze democratie haar grenzen bereikt – wanneer de uitputting van dit systeem in zicht komt.

    Dan blijkt dat het voor een democratie niet houdbaar is, wanneer een groep kiesgerechtigden zó stelselmatig en zo lang, buiten substantiële regeringsmacht wordt gehouden. Het is de bittere realiteit dat wij als politici de maatschappelijke onvrede kanaliseren via argumenten en debatten. En dat mensen die op ons ‘populisten’ stemmen, dit dikwijls doen als een ‘last resort.’

    Bij de anti-lockdowndemonstraties, gele hesjes-manifestaties, boerenprotesten en de toeslagenaffaire werd duidelijk hoeveel mensen het water aan de lippen staat. Als we kijken naar de ontrafeling van de vertrouwensband tussen burger en politiek en de voortvloeiende miltante wending van ontevreden burgers, kunnen ook bijvoorbeeld Black Lives Matter en Extinction Rebellion worden genoemd. Zodoende benadruk dat ik hier juist vanuit het oogpunt van maatschappelijke stabiliteit en houdbare vrede, de verbroedering en de nationale eenheid onderstreep.

    De belangen van de winnaars van de globalisering en de verliezers ervan, worden niet gebalanceerd afgewogen en bediend binnen dit parlementaire gremium: de gekozenen zijn ook steeds minder een dwarsdoorsnede van de bevolking. Dat een techmiljonair een bedrag schenkt aan de kosmopolietenpartij D66, waar anderen partijen voor rond moeten bij dertigduizend mkb’ers, bevestigt dit beeld volledig.

    Als u de PVV blijft uitsluiten, in nauwe zin van nu onmiddellijke coalitie-onderhandelingen, en in bredere zin van bestuurlijke invloed, dan is het een kwestie van tijd totdat we verzeild raken in grootschalige burgerlijke ongehoorzaamheid – een oppositionele verhouding tussen burgers en overheid zal ingesleten raken.

    Zelfs de Canadese linksliberale filosoof Charles Taylor trok al de conclusie, dat een democratie naar inhoud en substantie geen democratie kan blijven, wanneer een grote minderheid geen serieuze kans maakt op meeregeren, en tóch geacht wordt via belastingen de wensen van de meerderheid te bekostigen en de wetten die de kleine meerderheid over de grote minderheid uitvaardigt, te gehoorzamen.

    Hier spreek ik in bredere zin, en omsluit ook partijen als FVD en SP. Door politieke partijen uit te sluiten, vergemakkelijkt de coalitie van ‘mainstream’ partijen ons werk – we kunnen ieder kabinetsvoorstel bekritiseren en hoeven nergens verantwoordelijkheid voor te nemen. En als de boel dan uiteindelijk instort, dan blijkt dat onze handen schoon zijn dat ons geen blaam treft voor het beleid waar de mensen tegen te hoop lopen.

    Misschien komt er dan alsnog een PVV-regering, of van partijen die nu al decennia in oppositie zijn. Maar dit zal voor Nederland en onze democratie een ravage opleveren, omdat we dan in crisissfeer uit het niets een ambtelijk apparaat zullen moet inwerken op onze beleidsplannen en levensbeschouwelijke overtuigingen; dit zijn visies en waarden die haaks staan op het huidige globalistische denken, of we dit nu neoliberaal, kosmopolitisch of cultuurmarxistisch noemen.

    U klopt uzelf op de borst dat u te moreel verheven bent om met ons op inhoudelijke gronden tot beleid te komen, maar het aantal stemmen dat wij krijgen neemt niet af. Het gevolg is louter dat grote groepen in ons gezamenlijke Nederland, zich definitief afkeren van politiek. Daarom zei ik dat het mijn plicht is om de grenzen te benoemen van wat in mijn macht ligt en het ook aan te geven waar ons democratische systeem begint te ontrafelen.

    Besef dat ik slechts opnieuw verhelder wat de kern van politiek is: het kanaliseren, via debat en argument, van het maatschappelijke onbehagen, wat gepaard gaat met het streven om onze diepst gevoelde waarden mee te geven aan het beleid. De uitoefening van geweld en macht wordt via ons parlementaire systeem uitgekanaliseerd in verbale slagenwisselingen in plaats van lijfelijke: dat is onze beschaving. Maar als u deze functie onklaar maakt, door uzelf moreel verheven op te stellen en miljoenen kiezers de middelvinger te geven, dan zet u de bijl aan de wortel van onze gedeelde beschaving. Dit is conform de politiek-filosofische literatuur, die loopt van Hobbes tot Locke en Schmitt.

    Ik verzoek u dus om serieus met ons de coalitieonderhandelingen aan te gaan, gelet op niet uw en onze directe politieke belangen, maar op het lange termijn belang van de nationale eenheid.



    Hoogachtend, de oppositieleider
  2. forum rang 10 rationeel 7 april 2021 12:22
    Je hebt mensen nodig met voldoende KENNIS om het land in democratische zin te leiden.

    Maar wat willen de globalisten? Waar zijn zij op uit?
  3. forum rang 6 Plein777 7 april 2021 12:22
    quote:

    Opus135 schreef op 7 april 2021 12:10:

    Van mij mag Arib wel wieberen. Ze zit er al een hele poos, en nog langer zou alleen voor een groot talent moeten opgaan.

    Het wordt dan Bergkamp, en niet de scherpere Bosma, dat trekken VVD en D66 niet (wat ook al onderling is beDisseld (waar is Dissel eigenlijk?)). Niet erg, Bosma kan dan z'n rechtse beentje voor de PVV en voor het verstandige deel van Nederland voor blijven zetten, al dan niet met verbluffend cabaret.
    Maar wat weten we verder van homorechten activiste Vera Bergkamp, die om 07.30u Kaag opbelde met de mededeling dat zij had besloten dat zij wel de baan als 2e kamervoorzitter wilde hebben ?

    Van Miltenburg van de VVD was ook een ontzettende schaamteloze aanfluiting als 2E Kamer voorzitter.
  4. forum rang 10 rationeel 7 april 2021 12:24
    quote:

    Plein777 schreef op 7 april 2021 12:22:

    [...]

    Maar wat weten we verder van homorechten activiste Vera Bergkamp, die om 07.30u Kaag opbelde met de mededeling dat zij had besloten dat zij wel de baan als 2e kamervoorzitter wilde hebben ?

    Van Miltenburg van de VVD was ook een ontzettende schaamteloze aanfluiting als 2E Kamer voorzitter.
    Wat we weten is haar achtergrond en van daar uit dat zij een agenda heeft?
  5. forum rang 10 rationeel 7 april 2021 12:31
    twitter.com/Daphid/status/13794585650...

    David van Dam
    @Daphid

    Demissionair premier
    @markrutte
    knipoogt naar
    @SigridKaag
    nadat door een vraag van
    @geertwilderspvv
    duidelijk is geworden dat er contact is geweest over de nieuw te kiezen Kamervoorzitter. #formatie2021

    twitter.com/Daphid/status/13794585650...
  6. forum rang 7 JP Samosa 7 april 2021 12:33
    quote:

    Plein777 schreef op 7 april 2021 11:25:

    [...]

    Voor alle antwoorden op uw vragen mijn beste Chiddix, verwijs ik u graag vrijblijvend door naar het verkiezings programma van D66.

    Sigrid Kaag, de D66 baas heeft Rutte nu al bij de ballen, dus die zal braaf al haar wensen uit laten komen zoals een loyaal partner betaamd :-)

    Alleen is Sigrid er nog steeds niet uit al ze nou wel of niet kernenergie wil, minor detail .

    Kaag Rutte figuurlijk bij de ballen? Dat denkt ze misschien.
    Eerder andersom.
    Zonder Rutte en de vvd gebeurt er niks.
    Rutte is veel flexibeler en heeft daardoor meer mogelijkheden.
    Een vvd die wat linkser wordt is juist goed. Er had zelfs een scheut SP bij gekund!
    (Ware het niet dat de SP altijd de eigen glazen in gooit)
  7. forum rang 10 rationeel 7 april 2021 12:35

    Bas Paternotte
    @baspaternotte

    Kaag moet toegeven dat zij en Rutte en andere D66'ers en VVD'ers het hebben gehad over Kamervoorzitterschap. AU.
  8. forum rang 10 rationeel 7 april 2021 12:40
    twitter.com/i/status/1379467106828320778

    Verstandig voorstel van Baudet:)

    Forum voor Democratie
    @fvdemocratie

    De huidige patstelling biedt een unieke kans om de politiek democratischer te maken. Geen schimmige uitruiltjes, geen dichtgetimmerde regeerakkoorden meer. In plaats daarvan: wisselende meerderheden. Open debatten over grote thema's. Expertministers. #FVD #kenniskabinet #Baudet
  9. forum rang 6 Plein777 7 april 2021 12:48
    quote:

    rationeel schreef op 7 april 2021 12:35:

    Bas Paternotte
    @baspaternotte

    Kaag moet toegeven dat zij en Rutte en andere D66'ers en VVD'ers het hebben gehad over Kamervoorzitterschap. AU.
    So what ?

    Verstandig om altijd alles te bespreken en af te kaarten, vooral als het om belangrijke posten gaat.
  10. forum rang 10 rationeel 7 april 2021 12:55
    quote:

    Plein777 schreef op 7 april 2021 12:48:

    [...]

    So what ?

    Verstandig om altijd alles te bespreken en af te kaarten, vooral als het om belangrijke posten gaat.

    In een een tweetje?

    Dat is dus uitsluiten.

    Dat is je eigen belangen behartigen.

    Dat is niet transparant zijn.

    Dat is nu precies wat we NIET willen, en ook niet is toegestaan.
  11. forum rang 7 ffff 7 april 2021 12:57
    quote:

    JP Samosa schreef op 7 april 2021 12:33:

    [...]

    Kaag Rutte figuurlijk bij de ballen? Dat denkt ze misschien.
    Eerder andersom.
    Zonder Rutte en de vvd gebeurt er niks.
    Rutte is veel flexibeler en heeft daardoor meer mogelijkheden.
    Een vvd die wat linkser wordt is juist goed. Er had zelfs een scheut SP bij gekund!
    (Ware het niet dat de SP altijd de eigen glazen in gooit)
    Helemaal mee eens. Weer een knap staaltje overlevingskunst van Mark Rutte de afgelopen week gezien. Je moet het toch maar doen.
    Gelukkig blijven de hondstrouwe VVD-kiezers Rutte volop steunen. 56 Jaar stem ik al op deze partij: De unieke Hans Wiegel, Ed Nijpels met de grootste verkiezingsoverwinning ooit, Mevr Kroes, etc. etc. Stand houden , ook in wat lastiger tijden en vooral heel goed beseffen dat de beste stuurlui altijd.... aan de wal staan. Ze zullen het zeker niet beter doen.

    Peter
  12. forum rang 10 rationeel 7 april 2021 13:01
    quote:

    ffff schreef op 7 april 2021 12:57:

    [...]

    Helemaal mee eens. Weer een knap staaltje overlevingskunst van Mark Rutte de afgelopen week gezien. Je moet het toch maar doen.
    Gelukkig blijven de hondstrouwe VVD-kiezers Rutte volop steunen. 56 Jaar stem ik al op deze partij: De unieke Hans Wiegel, Ed Nijpels met de grootste verkiezingsoverwinning ooit, Mevr Kroes, etc. etc. Stand houden , ook in wat lastiger tijden en vooral heel goed beseffen dat de beste stuurlui altijd.... aan de wal staan. Ze zullen het zeker niet beter doen.

    Peter
    Denken dat alles in jouw leven het zelfde is gebeven inclusief de VVD.

    Mannetje op de vlucht om te proberen zijn centjs veilig te stellen.

    Dat zal je als het aan de globalisten ligt niet meer lukken.
  13. [verwijderd] 7 april 2021 13:12
    ONZE bevolking wenst geen nationalisme. Mensen die op PVV of een splinterpartijtje in het zog van meneer Baudet stemmen, kiezen voor een tegenpartij die nooit invloed zal hebben op het regeringsbeleid.
  14. forum rang 7 rene l 7 april 2021 13:17
    quote:

    zeurpietje schreef op 7 april 2021 11:23:

    beste rene l.
    je schrijft een lang stuk met bijna allemaal klachten over nederland en de nederlandse politiek.
    ben nu zo benieuwd hoe jij het dan graag zou willen zien.

    Als je klachten hebt over de gang van zaken dan heb je ook het volste recht om deze te uiten mits je er ook een goede onderbouwing bij geeft.
    Zelf ben ik me er ook van bewust dat we in een soort van semi-democratie leven waarbij meningen van anderen ook meegenomen moeten worden, maar verkiezingsbedrog is absoluut niet te tolereren.

    Maar wat ik nu graag wil, ik heb het goed voor met Nederland.

    Als eerste zou ik de macht van de EU een flink stuk inperken, met samenwerken is niks mis, de EEG werkte vroeger goed, maar stel als eerste elk lid verantwoordelijk voor haar eigen huishoudboekje.
    Iederéén verantwoordelijk voor zichzelf, elk land heeft tenslotte zo haar eigen identiteit die je niet af moet pakken.
    Maar het is toch van den zotte dat wij door moeten werken tot 68 jaar om het vroegpensioen van de Zuidelijke landen te bekostigen.

    Ook zou ik de zorg stroomlijnen.
    Kijk nu eens naar de vele zorgaanbieders en alles wat er aanhangt.
    Zie het declaratiesysteem d.m.v. DBC codes, er zit financieel totaal geen lijn in en er wordt door dit systeem regelmatig dubbel gedeclareerd zonder dat de artsen er iets voor doen.
    Terug naar een moderne variant van het vroegere ziekenfonds zou ik zeggen, en declareren op uurbasis.

    En de vergroening.
    Absurd om mensen op hoge kosten te jagen door ze van het gas af te halen en ze verplicht een peperdure warmtepomp laten kopen die op piekmomenten niet voor een warm huis zorgt.
    Zelf zou ik de banden met de Russen aanhalen, wij verzekerd van betaalbaar en schoon gas, en in ruil kunnen ze onze land- en tuinbouwproducten kopen, goed voor onze economie.
    Stop met het verbranden van bomen, windmolens, we hebben er genoeg, zonnepanelen op een huis, geen probleem, en zelf ben ik dan wel weer tegen kernenergie.
    Het zijn gewoonweg tikkende tijdbommen voor de volgende generatie.
    Net als de stekkerauto's, accu's vol met gif, waar laat je dit later.

    Stop de gelukszoekersstroom acuut en probeer degenen die er zijn het land uit te krijgen.
    Ons land is namelijk vol, overvol.
    En kijk eens naar de bijdrage van een gelukszoeker.
    De meesten spreken na een jaar of 4 amper de taal of zelfs helemaal niet, wel hebben ze allemaal een huis gekregen.
    En ja, er lopen er genoeg rond van begin 20 die al 3 kinderen hebben.
    Voor onze eigen kinderen is er geen betaalbaar huis te bemachtigen, de wachtlijst is meer dan 10 jaar, en gezinsuitbreiding wordt uitgesteld.
    Leer ze in Afrika eerst maar eens dat het niet normaal is dat je 10 kinderen op de wereld moet zetten maar dat 2 stuks ruimschoots voldoende is.

    En dan direct een link naar de criminaliteit.
    Deze is onder deze groep extreem hoog, net als de Mocro-Maffia.
    Ik wist het wel, doe net als Putin, geef ze geen jarenlang en een miljoenen kostend proces.
    Putin zou ze direct levenslang opsluiten in Siberie, of ze op een andere manier laten verdwijnen.
    Het is de beste oplossing, misschien niet zo eerlijk, maar hun slachtoffers hadden ook geen keuze.

    Blauw op straat zie je nauwelijks meer.
    En weet je hoe dat komt, door bovenstaande, daar wordt alle mankracht op ingezet.
    We hebben geen tekort aan politie, we hebben juist een overschot aan criminelen.

    En wat te denken van de wir-war van subsidies.
    De kinderopvang(fraude)toeslag.
    Schaf deze af en betaal het in natura, net zoals het nu gaat op de lagere school.
    Het is toch absurd dat een steuntrekker voor een koter van amper 1 jaar 20k op jaarbasis kan binnenharken, welke gek heeft dit in vredesnaam bedacht.
    En dit geldt voor vele subsidies, het trekt ongure types aan omdat het fraudegevoelig is.

    Het onderwijs is nu ook een puinhoop, ik zie het met onze dochter op de Leerfabriek.
    Jonge linkse leerkrachten, voornamelijk vrouwen, extreem links georienteerd, en nog totaal geen levenservaring.
    De jeugd wordt gehersenspoeld.
    Ja, de oude generatie hebben ze er subtiel uitgewerkt, en alle rapportages, aan het echte leren en lesgeven komen ze nauwelijks meer toe.

    En de ouderenzorg.
    Ouderen die niet meer goed ter been zijn en zichzelf niet meer zelfstandig kunnen redden.
    Herstel het vroegere bejaardentehuis in ere.
    En kleine eigen woning en altijd hulp dichtbij.
    Prettig voor iederéén.

    En de agrarische sector.
    Boeren hebben we nodig, ze zorgen voor ons voedsel en we kunnen min of meer de veiligheid controleren.
    Haal dit niet weg uit Nederland, dat zou oliedom zijn, wel mogen wat mij betref de megastallen aan banden gelegd worden.
    Ik ben zelf ook een vleeseter, vlees hebben we nodig, maar geef de dieren wel een normaal leven.

    En voor iederéén een baan.
    We hebben genoeg beroepswerkelozen die het verrekken om aan het werk te gaan ondanks dat ze niks aan de rug, handen en benen mankeert.
    We zouden dan ook grotendeels zonder arbeidsmigranten kunnen.
    Tevens blijft het verdiende geld binnen onze landsgrenzen, goed voor onze economie.

    En zo is er nog veel meer Piet, ik weet dat ik veel commentaar heb over de toestand van Nederland, maar ik geef ook aan van wat ik graag zou zien veranderen.
    Nederland moet namelijk leefbaar blijven, maar ook veilig, en het allerbelangrijkste, we moeten geld verdienen.

    Geef je namelijk meer uit dan wat er binnenkomt dan heb je een serieus probleem en loopt het op termijn goed fout af.
  15. forum rang 9 objectief 7 april 2021 13:29
    quote:

    rene l schreef op 7 april 2021 13:17:

    [...]

    Als je klachten hebt over de gang van zaken dan heb je ook het volste recht om deze te uiten mits je er ook een goede onderbouwing bij geeft.
    Zelf ben ik me er ook van bewust dat we in een soort van semi-democratie leven waarbij meningen van anderen ook meegenomen moeten worden, maar verkiezingsbedrog is absoluut niet te tolereren.

    Maar wat ik nu graag wil, ik heb het goed voor met Nederland.

    Helaas heb je niet de capaciteit om dank u wel te zeggen tegen de regeringsleiders in Nederland;
    zij die er voor gezorgd hebben dat je onbekommerd in een eigen woning met tuintje zit en dagelijks door ons mooie landje kunt fietsen om hiervan kunt genieten. Elke maand storten ze meer dan voldoende geld op je rekening zonder enkele tegenprestatie. Wat wil een mens nog meer!!!
  16. forum rang 6 NewKidInTown 7 april 2021 13:35
    quote:

    Opus135 schreef op 7 april 2021 12:10:

    Van mij mag Arib wel wieberen. Ze zit er al een hele poos, en nog langer zou alleen voor een groot talent moeten opgaan.

    Het wordt dan Bergkamp, en niet de scherpere Bosma, dat trekken VVD en D66 niet (wat ook al onderling is beDisseld (waar is Dissel eigenlijk?)). Niet erg, Bosma kan dan z'n rechtse beentje voor de PVV en voor het verstandige deel van Nederland voor blijven zetten, al dan niet met verbluffend cabaret.
    Als het echt waar is wat iedereen met de mond belijdt: voldoende macht voor de tweede kamer, geen lam maar leeuw, ’macht en tegenmacht’, dan moet je in ieder geval niet een tweede kamer voorzitter uit de regeringspartijen kiezen.

    Dus D66-Kamerlid Vera Bergkamp valt gelijk af.

    Dat maakt het overzichtelijk, houden we Arib en Martin Bosma over.

    Denk dat je dan naar de kwaliteiten van beiden moet kijken.

    Laten we de loyaliteit naar NL maar even weg en kijken niet naar het aantal nationaliteiten en paspoorten.
    Wel belangrijk is het spreken van onberispelijk Nederlands.
    Bovendien is een beetje humor en scherp en eloquent kunnen discussieren en leiden van discussie een belangrijke pre. Humor kan het ijs breken en de angel uit een hoogoplopende ruzie/discussie halen. Druk even van de ketel en terug naar het onderwerp.
    De kwaliteiten of gebrek daaraan zijn voor beiden duidelijk. Beiden hebben als voorzitter en vice-voorzitter laten zien wat ze in huis hebben.
    Belangrijk is ook nog de komende verhuizing van de 2e kamer. Dat dat soepel kan gaan verlopen met alle rompslomp er omheen.

    Eigenlijk is het een simpel afstrepen en dan blijft er maar 1 persoon over.

    Voor mij is dat Martin Bosma.
  17. forum rang 9 objectief 7 april 2021 13:41
    quote:

    NewKidInTown schreef op 7 april 2021 13:35:

    [...]

    Voor mij is dat Martin Bosma.
    Dat wist ik al voordat ik 1 letter van je berichtje las.

    Ik heb goed en slecht nieuws: het goede is, je kunt nog 4 jaar dezelfde berichten plaatsen en het slechte: hij wordt het niet!!
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 2100 2101 2102 2103 2104 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.074
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.865
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.144
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.999
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 15.997
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.150
AMG 965 125.585
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.528
ASML 1.762 76.441
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.620
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht