Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Avantium NL0012047823

Laatste koers (eur)

2,425
  • Verschill

    -0,155 -6,01%
  • Volume

    578.072 Gem. (3M) 633,8K
  • Bied

    2,425  
  • Laat

    2,500  
+ Toevoegen aan watchlist

Avantium 2021

1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. GOGO2023 31 maart 2021 09:52
    Deze verduurzaming voor producten die we in ons dagelijks leven wereldwijd gebruiken, is er nu en zal heel groot ( moeten ) worden. Dit gaat ons namelijk allemaal aan. Het kost misschien nog even tijd, just wait aan see.
  2. Ir en Largo 31 maart 2021 14:37
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 31 maart 2021 09:21:

    [...]

    Helaas vertellen ze er niet bij dat er geen productie is en dat die misschien ook nooit komt.
    Hoezo
  3. [verwijderd] 31 maart 2021 14:46
    quote:

    Ir en Largo schreef op 31 maart 2021 14:37:

    [...]Hoezo
    niet te veel aandacht aan besteden :D.

    Verwijst je nicknaam overigens naar 'largo resources', het aandeel?
  4. Ir en Largo 31 maart 2021 21:00
    quote:

    Jurist schreef op 31 maart 2021 14:46:

    [...]

    niet te veel aandacht aan besteden :D.

    Verwijst je nicknaam overigens naar 'largo resources', het aandeel?
    ir = gaan. Largo=lang. Maw voor de lange termijn aandelen aanhouden.
  5. forum rang 10 voda 1 april 2021 18:19
    Avantium wil CEO herbenoemen

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Avantium Holding
    5,87 -0,07 -1,18 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De raad van commissarissen van Avantium wil CEO Tom van Aken voor vier jaar herbenoemen. Dit meldde de onderneming met een notering in Amsterdam en Brussel donderdag nabeurs.

    De nominatie staat tijdens de aanstaande jaarvergadering op 19 mei op de agenda.

    Van Aken is sinds 2002 in dienst bij Avantium en sinds 2005 CEO.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. Anoniem1234 6 april 2021 18:47
    Toch een paar opmerkelijke agendapunten voor de algemene vergadering in Mei. Vooral agendapunt 8b: Bevoegdheid van de Management Board tot inkoop van eigen aandelen door de Vennootschap (ter stemming)
  7. Bilderberg007 6 april 2021 21:40
    M.i. meest opmerkelijke punt voor AVA is extra bevoegdheid voor bestuur om 5% van aandelen uit te geven. Ze hebben tot november nog een machtiging van vorig jaar om 20% extra aandelen uit te geven. Vanaf AVA tot november dus maximaal 25% verwatering. Vraag me wel af of ze aandelen van dochter BV’s wel gewoon onbeperkt kunnen uitgeven, daar zie ik niets over.
  8. GOGO2023 7 april 2021 18:30

    Door ABM Financial News op 7 april 2021 18:25
    Avantium vindt weer nieuwe afnemer
    Beeld: Avantium

    (ABM FN-Dow Jones) Avantium heeft een afnamecontract gesloten met het Belgische Resilux. Dit meldde het Nederlandse technologiebedrijf met een notering in Amsterdam en Brussel woensdagavond.

    Het betreft een contract voor de levering van PEF door de FDCA-flagshipfabriek van Avantium.

    Met Resilux heeft Avantium nu 5 afnemers, die samen goed zijn voor meer dan 50 procent van productiecapaciteit van deze fabriek.

    "Dit betekent een belangrijke stap in de richting van een positieve finale investeringsbeslissing voor de bouw van 's werelds eerste commerciële FDCA-fabriek, die Avantium in 2023 zou willen openen", meldde het persbericht.

    GOGO-Avantium

  9. Ir en Largo 7 april 2021 18:54
    quote:

    GO2021 schreef op 7 april 2021 18:30:

    Door ABM Financial News op 7 april 2021 18:25
    Avantium vindt weer nieuwe afnemer
    Beeld: Avantium

    (ABM FN-Dow Jones) Avantium heeft een afnamecontract gesloten met het Belgische Resilux. Dit meldde het Nederlandse technologiebedrijf met een notering in Amsterdam en Brussel woensdagavond.

    Het betreft een contract voor de levering van PEF door de FDCA-flagshipfabriek van Avantium.

    Met Resilux heeft Avantium nu 5 afnemers, die samen goed zijn voor meer dan 50 procent van productiecapaciteit van deze fabriek.

    "Dit betekent een belangrijke stap in de richting van een positieve finale investeringsbeslissing voor de bouw van 's werelds eerste commerciële FDCA-fabriek, die Avantium in 2023 zou willen openen", meldde het persbericht.

    GOGO-Avantium

    Heel goed nieuws, nu de financiën nog. En zo snel mogelijk beginnen met bouwen aan die installatie in Groningen.
    Hieronder hun persbericht.

    AMSTERDAM, 7 April 2021, 18:00 hrs CEST – Avantium N.V., a leading technology company in renewable chemistry, announces that it has signed a conditional offtake agreement with Resilux, an international rigid plastic packaging supplier, for the supply of PEF resin from the planned Avantium FDCA flagship plant. This brings the total of such offtake contracts to five.

    The planned FDCA flagship plant is set to produce 5 kilotonnes of FDCA (furandicarboxylic acid) per annum, the key building block for the 100% fossil-free, recyclable polymer PEF (polyethylene furanoate). Including an additional commitment from one of the previously announced offtake partners, the five conditional offtake agreements represent a total offtake volume of over 50% of the FDCA production capacity from the flagship plant. This marks an important step towards a positive Final Investment Decision (FID) for the construction of the world’s first commercial FDCA plant, which Avantium would plan to open in 2023.
  10. Armando 7 april 2021 19:14
    Mooi om te horen. Gefeliciteerd Avantium! Nu ligt er een mooi stapeltje contracten om geld voor de fabriek op te halen.
  11. Ir en Largo 7 april 2021 19:27
    Avantium kondigde eerder aan dat er afnamecontracten zijn getekend met het gespecialiseerde chemiebedrijf Toyobo (Japan), de producent van speciale polyesterfilm Terphane (VS), het drankbottelbedrijf Refresco (Nederland) en een niet nader genoemde grote eigenaar van een wereldwijd voedsel- en drankenmerk. Avantium werkt ook samen met bierbrouwer Carlsberg bij de ontwikkeling van bierverpakkingen op basis van PEF, zoals de Green Fibre Bottle. De afnameverplichtingen zijn onderhevig aan een positieve FID, financiële afsluiting, andere gebruikelijke goedkeuringen en partijspecifieke voorwaarden.

    Met de gezekerde afname-verbintenis van Resilux (België) zal PEF breed op de internationale markt worden geïntroduceerd voor hoogwaardige toepassingen, variërend van enkellagige flessen, meerlagige flessen en polyesterfolieproducten voor voedsel- en drankverpakkingen en elektronica. In meerlagige flessen kan PEF worden gebruikt als barrièremateriaal in meerlagige PET-flessen (polyethyleentereftalaat), wat leidt tot verbeterde duurzaamheid en recycleerbaarheid in vergelijking met meerlagige flessen met andere barrièrematerialen zoals nylon.

    De ambitie van Resilux [i], specialist in PET-verpakkingen en recycling, is om duurzame PET-oplossingen te creëren voor betere producten, gezondere mensen en een schonere planeet. Resilux is ervan overtuigd dat, in haar continue streven naar innovatie en ontwikkeling, de unieke eigenschappen van PEF complementair zijn aan gerecycled PET en de unieke positie die PET al in de markt heeft als duurzaam verpakkingsmateriaal zal verbeteren. Dirk De Cuyper, CEO van Resilux Group, legt uit: “Met PEF kunnen we de kracht van PET als veilig, duurzaam en recyclebaar verpakkingsmateriaal blijven bewijzen. In combinatie met onze constante focus op de uitbreiding en ontwikkeling van hoogwaardige PET-recyclingoplossingen, stelt PEF ons in staat om duurzame oplossingen aan te bieden in speciale, hoogwaardige toepassingen. We zijn verheugd een van de eerste bedrijven te zijn die dit innovatieve materiaal op de markt zullen brengen, aangezien het voortbouwt op de "Design for Recycling" -strategie die Resilux heeft voor al zijn producten. "

    Avantium CEO Tom van Aken licht toe: “We zijn verheugd met de inzet van Resilux, die een belangrijk onderdeel van de waardeketen vertegenwoordigt bij het beschikbaar maken van PEF-verpakkingen voor een reeks dranken. We waarderen de ondersteuning en de nauwe samenwerking met zo'n uitstekende partner. Wij zijn van mening dat de vijf ondertekende afname-verbintenissen die tot nu toe zijn aangegaan een belangrijke mijlpaal vormen op onze weg naar de definitieve investeringsbeslissing voor de bouw van de vlaggenschipfabriek van FDCA. ”
  12. Leonard 8 april 2021 08:17
    MARKTEN LIVE :

    07:16
    Avantium, het beursgenoteerde Godot
    De rugdekking van Resilux RES0,00% (zie post van 6u32) is een sterieuze opsteker voor de aandeelhouders van Avantium AVTX0,00% .

    Het bioplasticbedrijf trok in 2017 met vage plannen voor een droomfabriek naar de beurs en is sindsdien één seriële ontgoocheling. De al jaren uitgestelde fabriek - die nu in Delfzijl in plaats van Antwerpen moet komen - voor pef-flessen loopt verder vertraging op, leerde een persbericht gisteren. De financiering is nog altijd niet rond, mogelijk komt er meer duidelijkheid bij de publicatie van de jaarcijfers op 24 maart.
    Die ontgoochelingen vertalen zich in een gedecimeerde beurskoers (zie grafiek). Vorig jaar was er wel een in het ijle opverende koers, toen een populaire Britse website een oud persbericht over kartonnen Coke-flessen recycleerde.

    06:41
    'Met PEF kunnen we de kracht van PET blijven bewijzen'
    Dan nog even de reactie van de CEO van Resilux RES0,00% , Dirk De Cuyper, op de deal die hij sloot met Avantium AVTX0,00% (zie post ). 'Met PEF kunnen we de kracht van PET als een veilig, duurzaam en recyclebaar verpakkingsmateriaal blijven bewijzen. In combinatie met onze constante focus op de uitbouw en ontwikkeling van oplossingen op het gebied van hoogwaardige PET recycling, zal PEF ons in staat stellen duurzame oplossingen te bieden in speciale high-end toepassingen.'

    'We zijn verheugd om een van de eerste bedrijven te zijn die dit innovatieve materiaal op de markt zal brengen', besluit De Cuyper.

    Deze stap is in lijn met eerdere stappen van Resilux, waardoor het bedrijf steeds meer als ESG-aandeel te boek komt te staan. ESG is op dit moment een belangrijk thema in de beleggingswereld door de steeds grotere focus van beleggers op duurzaamheid.

    We zijn verheugd om als een van de eerste bedrijven dit materiaal op de markt te brengen.
    DIRK DE CUYPER
    CEO VAN RESILUX
    06:32
    Resilux stapt in bioplasticfabriek van Avantium
    Voor zijn geplande FDCA-fabriek (FDCA is de grondstof om de bioplastic PEF te maken) heeft Avantium AVTX0,00% eindelijk het vooropgestelde doel van 50 procent afname gehaald. Dat is snel want eind maart - toen het bedrijf meldde dat het twee nieuwe klanten had binnengehaald - zat de onderneming nog maar op 30 procent. Daarmee lijkt een definitieve investeringsbeslissing voor de FDCA-fabriek - die eigenlijk al gepland stond voor eind 2020 - nabij.

    De laatste klant die het heeft binnengehaald is... Resilux RES0,00% ! Een bekende dus. De PET-producent - die zich steeds meer omvormt als recycler van plastic - heeft een voorwaardelijke afnameovereenkomst getekend voor de levering van PEF (milieuvriendelijk plastic) uit de FDCA-fabriek. In totaal heeft het bedrijf nu vijf afnamecontracten voor de fabriek die jaarlijks vijf kiloton FDCA zal produceren.

    Het aandeel is vaak wispelturig en dit goede nieuws zou vandaag dus weleens voor een stevige koersreactie kunnen zorgen

    Bron:"De Tijd"
  13. [verwijderd] 8 april 2021 09:04
    Leuke opening alvast. Benieuwd of we dit vasthouden. En vooral benieuwd wanneer het persbericht ivm de fabriek komt. Lijkt me nu elk moment te kunnen gebeuren.
1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht