Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1491 1492 1493 1494 1495 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 leonardus65 25 april 2021 20:48
    . Zonder antibiotica zouden we massaal doodgaan van simpele infecties. Zonder anesthetica en krachtige pijnstillers zouden chirurgen niet kunnen opereren en zou een blindedarmontsteking al fataal zijn

    Keer op keer blijkt dat medicijnen die worden ingezet om de gevolgen van een verkeerde levensstijl te onderdrukken, leiden tot grote ongelukken. Van een dergelijk geneesmiddel wordt altijd wel iemand beter. Het is maar de vraag of u dat bent

    Maar het is niet omdat we een halve eeuw cholesterolverdwazing hebben dat men antibiotica of een vaccin moet weigeren

  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 april 2021 21:12
    quote:

    leonardus65 schreef op 25 april 2021 17:00:

    @Bdb, in Nederland doet men dit sneller, gebeurt in België ook wel. Maar in Duitsland gaat men juist tot het uiterste.(Patiënt en artsen) Daar behandelen men de patiënt veel langer. Daarom gaan er toch wel eens wat uitbehandelde patiënten in Duitsland hun heil halen, er zit daar gewoon meer ervaring. Met vaak goede resultaten.
    Voor de goede orde: met de 'niet-meer-curatief-behandelen'-verklaring voor een aantal aandoeningen bij mijn oude moeder bedoelde ik geen door artsen opgesteld protocol of zo, maar een verklaring van haarzelf. Opgesteld na uitvoerig overleg met de arts (en kinderen) natuurlijk.

    De laatste, meest recente, versie is ondertekend door mijn broer als 1e contactpersoon namens de familie, rekening houdend met de bekende wensen van moeder toen zij nog in staat was die op enigszins consistente wijze te uiten (ca 1,5 jaar geleden). Wederom na informatie van en overleg met de betrokken artsen.

    Het heeft dus niets te maken met het al dan niet naar Duitsland 'vluchten' om daar een behandeling te ondergaan die in NL niet meer te krijgen is. Het heeft te maken met het vinden van rust zonder onnodig langer lijden. "Rust en vrede bij Jezus", als het aan mijn diep gelovige moeder ligt.

    Dit is ook een reactie op een post van josti5 over hetzelfde onderwerp.
  3. forum rang 10 rationeel 25 april 2021 21:20
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 25 april 2021 17:15:

    [...]
    Mee eens als het om een vaccinatieplicht van overheidswege gaat. Maar in een vrij land is het volgens mij het goed recht van private ondernemingen, instellingen, verenigingen, etc. om een vaccinatiebewijs te eisen van hun personeel, klanten, leden, etc.

    Ik ben dus tegen een generieke wet die private instellingen zou verbieden een dergelijk bewijs te vragen.
    Vergelijk het met een kinderopvang die alleen tegen mazelen ingeënte kinderen toelaat. Mensen die dat maar onzin vinden kunnen hun eigen opvang voor niet-gevaccineerde kinderen starten.

    Mijn mening is dat een mazelen vaccin toch ...nog...niet te vergelijken is met het Corona vaccin in wording.
    In hoeverre private ondernemingen dat mogen eisen weet ik niet.

    Zijn ze trouwens in zo'n geval aansprakelijk als er met de gevolgen iets mis is? Zoals je weet hebben de farmaceuten bij voorbaat iedere claim afgewezen.
  4. forum rang 7 ffff 25 april 2021 21:27
    ffff schreef op 6 april 2021 19:26:

    Gewoon maar een voorstel.....

    Dit draadje leeft volop gedurende al ruim een jaar. Verhitte discussies voor en tegen vaccinatie. Zelf zou ik wel eens willen weten hoe nu in een relatief kleine, maar wel geëngageerde groep bezoekers van deze draad de vaccinaties al of niet laten uitvoeren.
    Als ik het goed gevolgd heb tot nu toe gepost door:

    Het Zwaard ; 24 april Astra Zeneca en op 24 juli tweede vaccinatieprik
    Hirshi Leeftijd 78 1 Vaccin Pfizer 15 maart 2021
    Loisje Pfizer 4 april Tweede mei 2021
    Peter/ fff Leeftijd 74 Astra Zeneca op 1 April 2021 Tweede gepland op 10 juni a.s.
    John Josti Pfizer 29 april en 4 Juni
    Gokker: 29 April en 4 juni met Biontech/Pfizer
    BDB : 27 april en tweede vaccinatie 1 juni : Pfizer
    Vreemd Vermogen: Medio april gevaccineerd. Vaccin niet vermeld.
    GijsT: Medio april gevaccineerd . Vaccin niet vermeld
    Leonardus : wacht op uitnodiging
    izdp : Wacht op uitnodiging
    Kleintje 66: Gevaccineerd. Vaccin niet vermeld.
    Whammy : Gevaccineerd. Vaccin niet vermeld
    Chiddix: Vaccinatie 23 april. Pfizer
    Jowi : Wacht op uitnodiging, maar wenst alleen Pfizer of Modena
    Asti : Wacht op uitnodiging vaccinatie

    Erg benieuwd naar : ( Discussiëren danig mee, maar wat doen zij uiteindelijk ....? )

    Fred Objectief ?
    Rowi 62 ?
    Luchtschip ? Gezien de vele postings van Luchtschip, durf ik er bijna gif op in te nemen, dat hij zich laat vaccineren. Nu graag even melden welk vaccin het wordt, Luchtschip. Aaardige posting van jou gisteravond: Thierry Baudet geeft een verkeerde indruk en zet zijn volgers op het verkeerde been....... DAT geeft op zijn minst JOUW standpunt weer......
    Jonas meldt nog ongeprikt, maar wat ga je doen Jonas ?
    JP Samosa ?

    AFWIJZINGEN door:

    Rationeel.
    Ed Verbeek
    Opus,
    Fred Flintstone
    Hans/ Voda
    Rene
    A Mao
    Henk Hesel
    Barren Wuffet

    Als ik U vergeten ben, zet U er maar bij ! Of vul graag aan......welk vaccin U gekregen hebt.

    Leeftijd en BMI durf ik U niet ( meer ) te vragen. Voor sommigen is de vraag of ze nu wel of niet gevaccineerd willen worden blijkbaar al een geweldige onbeschofte vraag, gezien de reacties op deze mini-, mini- enquete.......

    Motivering van dit mini-onderzoekje:
    Mij zijn de vele heftig afwijzende postings in deze draad het afgelopen jaar opgevallen en NU zou ik toch wel eens als mini-mini- onderzoekje willen zien, wie er nu wel of niet gevaccineerd wordt.
    Momenteel na ruim twee weken: 15 gevaccineerd contra 8 weigeraars. Ben benieuwd hoe dat over een half jaar eruitziet.

    Peter
  5. forum rang 10 rationeel 25 april 2021 21:36
    Jort Kelder (Op1) geeft “wappies” gelijk over blijven coronaspoedwet: “We staan achteraf voor gek”

    Afgelopen donderdag was hoogleraar Staatsrecht aan de universiteit Leiden, Wim Voermans, te gast bij Op1. Daar waren hij en presentator Jort Kelder het met elkaar eens: de ‘wappies,’ zoals Kelder ze noemde, hadden vorig jaar in hun ogen gelijk toen ze stelden dat de coronaspoedwet niet tijdelijk zou zijn, maar een blijvertje was. We worden, zei Kelder, “er gewoon ingerotzooid.”

    Het was gisteren aan onze aandacht ontglipt, maar afgelopen donderdag vond er een interessant gesprek plaats bij Op1, tussen hoogleraar Wim Voermans en presentator Jort Kelder. Voermans zei zich zorgen te maken over verlenging van de “tijdelijke” coronaspoedwet. Er wordt te gemakkelijk omgegaan met die wet door het kabinet, aldus Voermans.

    De avondklok en de mondkapjesplicht, bijvoorbeeld, “is allemaal gedaan onder de voorwaarde dat het tijdelijk zou zijn,” aldus Voermans. Daarbij wet de wet ingevoerd voor drie maanden met de mogelijkheid hem één keer te verlengen. Maar het kabinet wil meer.... “Die wet is een horizonbepaling, dus de zon gaat achter de horizon en dan vervalt die wet automatisch.... Waar ik mij druk om maak is dat die wet toch weer even verlengd dreigt te worden,” legde de hoogleraar uit.

    “Het idee is dat we het nog even laten voortduren, terwijl het oorspronkelijke idee van die ingrijpende maatregelen van de coronawet was: ‘Alleen als er een directe dreiging is, kunnen we nog één keer verlengen’, maar nu schuiven we langzaam op naar: ‘Zullen we niet veiligheidshalve toch nog…?’” zei Voermans. Dat is waarom hij het een buitengewoon slecht idee vindt om te verlengen.

    “Wim, we worden er gewoon ingerotzooid. Zullen we het gewoon zo zeggen?” vroeg presentator Jort Kelder. Voermans reageerde daarop dat dit Kelders bewoordingen waren. “Er is een wet aangenomen die automatisch stopt en nu nemen ze een wet aan die er gewoon overheen gaat. Dan worden we er toch gewoon ingerotzooid? Dat mag je dan toch zo zeggen?” reageerde Kelder daar retorisch op.

    Kelder ging verder door te zeggen dat de huidige ontwikkelingen in zijn ogen aantonen dat de zogenaamde “wappies” al die tijd toch gelijk hebben gehad over de “tijdelijkheid” – of eigenlijk het gebrek eraan – van de coronaspoedwet.

    “Al die wappies maar ook serieuze mensen op het Malieveld en Museumplein zeiden: ‘Let maar op, het gaat allemaal blijven bestaan. Het is niet tijdelijk, ze houden het gewoon in stand.’ We staan echt met terugwerkende kracht voor gek,” concludeerde Kelder. Vervolgens liet hij beelden afspelen van die demonstranten die vorig jaar inderdaad ten stelligste beweren dat de coronaspoedwet niet tijdelijk zou zijn.

    www.dagelijksestandaard.nl/2021/04/jo...
  6. forum rang 10 rationeel 25 april 2021 21:37
    quote:

    ffff schreef op 25 april 2021 21:27:

    ffff schreef op 6 april 2021 19:26:

    Gewoon maar een voorstel.....

    Dit draadje leeft volop gedurende al ruim een jaar. Verhitte discussies voor en tegen vaccinatie. Zelf zou ik wel eens willen weten hoe nu in een relatief kleine, maar wel geëngageerde groep bezoekers van deze draad de vaccinaties al of niet laten uitvoeren.
    Als ik het goed gevolgd heb tot nu toe gepost door:

    Het Zwaard ; 24 april Astra Zeneca en op 24 juli tweede vaccinatieprik
    Hirshi Leeftijd 78 1 Vaccin Pfizer 15 maart 2021
    Loisje Pfizer 4 april Tweede mei 2021
    Peter/ fff Leeftijd 74 Astra Zeneca op 1 April 2021 Tweede gepland op 10 juni a.s.
    John Josti Pfizer 29 april en 4 Juni
    Gokker: 29 April en 4 juni met Biontech/Pfizer
    BDB : 27 april en tweede vaccinatie 1 juni : Pfizer
    Vreemd Vermogen: Medio april gevaccineerd. Vaccin niet vermeld.
    GijsT: Medio april gevaccineerd . Vaccin niet vermeld
    Leonardus : wacht op uitnodiging
    izdp : Wacht op uitnodiging
    Kleintje 66: Gevaccineerd. Vaccin niet vermeld.
    Whammy : Gevaccineerd. Vaccin niet vermeld
    Chiddix: Vaccinatie 23 april. Pfizer
    Jowi : Wacht op uitnodiging, maar wenst alleen Pfizer of Modena
    Asti : Wacht op uitnodiging vaccinatie

    Erg benieuwd naar : ( Discussiëren danig mee, maar wat doen zij uiteindelijk ....? )

    Fred Objectief ?
    Rowi 62 ?
    Luchtschip ? Gezien de vele postings van Luchtschip, durf ik er bijna gif op in te nemen, dat hij zich laat vaccineren. Nu graag even melden welk vaccin het wordt, Luchtschip. Aaardige posting van jou gisteravond: Thierry Baudet geeft een verkeerde indruk en zet zijn volgers op het verkeerde been....... DAT geeft op zijn minst JOUW standpunt weer......
    Jonas meldt nog ongeprikt, maar wat ga je doen Jonas ?
    JP Samosa ?

    AFWIJZINGEN door:

    Rationeel.
    Ed Verbeek
    Opus,
    Fred Flintstone
    Hans/ Voda
    Rene
    A Mao
    Henk Hesel
    Barren Wuffet

    Als ik U vergeten ben, zet U er maar bij ! Of vul graag aan......welk vaccin U gekregen hebt.

    Leeftijd en BMI durf ik U niet ( meer ) te vragen. Voor sommigen is de vraag of ze nu wel of niet gevaccineerd willen worden blijkbaar al een geweldige onbeschofte vraag, gezien de reacties op deze mini-, mini- enquete.......

    Motivering van dit mini-onderzoekje:
    Mij zijn de vele heftig afwijzende postings in deze draad het afgelopen jaar opgevallen en NU zou ik toch wel eens als mini-mini- onderzoekje willen zien, wie er nu wel of niet gevaccineerd wordt.
    Momenteel na ruim twee weken: 15 gevaccineerd contra 8 weigeraars. Ben benieuwd hoe dat over een half jaar eruitziet.

    Peter

    FRED FLINSTONE:) zit in de isoleer.

    Van hieruit een groet:)

    Tot snel:)
  7. forum rang 6 A Mao 25 april 2021 21:40
    Jort heeft natuurlijk gelijk, ergerlijk is dat er een rechter in Nederland was die het spelletje mee speelde.
    Ik had veel vertrouwen in de rechtelijke spraak, maar die kreeg een behoorlijke deuk.
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 april 2021 21:42
    quote:

    Kleintje66 schreef op 25 april 2021 17:27:

    "Bij verpleging op de IC schatten de artsen het volgende in:
    80-jarige: 1-jaarsoverlevingskans 75%, 5-jaarsoverlevingskans 30%.
    50-jarige: 1-jaarsoverlevingskans 50%, 5-jaarsoverlevingskans 48%."

    Zo wordt niet gekeken:
    www.demedischspecialist.nl/sites/defa...
    Dat leid ik niet uit je link af. Dat draaiboek gaat vooral over de procedures en afspraken bij een dreigend tekort aan IC-bedden, landelijke coördinatie (incl. verplaatsing naar andere regio's), definities, de diverse fasen die aan het echte 'zwarte' scenario vooraf gaan, etc.

    Ook regels als "je haalt een patiënt die al op de IC ligt daar niet vanaf ten gunste van een andere patiënt", en zo meer.

    Veel in het draaiboek gaat ook over de directe overlevingskansen van doodzieke patiënten op de IC, en daarop gebaseerde keuzen bij schaarste.

    Maar bij echt moeilijke keuzen zullen de specialisten volgens mij in het uiterste geval wel degelijk impliciete afwegingen maken zoals door mij in mijn vorige post bedoeld. In de link vind je trouwens op de pagina's 16-18 en in de bijlage (pg. 23) ook expliciete verwijzingen naar x-jaars overlevingskansen en prognoses voor bepaalde onderliggende of bijkomende kwalen.

    Triage op basis van niet-medische overwegingen wordt er overigens niet in behandeld. Daarvoor wordt verwezen naar een ander draaiboek.

  9. forum rang 6 leonardus65 25 april 2021 21:47
    [quote alias=rationeel id=13387855 date=202104252120]
    [...]

    Mijn mening is dat een mazelen vaccin toch ...nog...niet te vergelijken is met het Corona vaccin in wording.
    In hoeverre private ondernemingen dat mogen eisen weet ik niet.

    Zijn ze trouwens in zo'n geval aansprakelijk als er met de gevolgen iets mis is? Zoals je weet hebben de farmaceuten bij voorbaat iedere claim afgewezen.

    Private ondernemingen zijn niet verantwoordelijk als ze dat (mogen) eisen, dat verzin je zelf .
    Niet dat het voor mij zou moeten, maar er is toch wel een kans dat het coronavaccin verplicht gaat worden.
    www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/04/08/mense...
    Tsjechië mag kinderen verplicht vaccineren van Europees Hof, geldt arrest straks ook voor corona?
    Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg oordeelt dat de Tsjechische overheid de vaccinatie tegen negen ziektes waaronder polio en tetanus mag verplichten bij kinderen. Het arrest kan mogelijk op termijn ook gevolgen hebben voor de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. "Dit arrest zou kunnen worden aangehaald, maar we moeten voorzichtig zijn", zegt expert gezondheidsrecht Christophe Lemmens.
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 april 2021 21:53
    quote:

    rationeel schreef op 25 april 2021 21:20:

    [...]
    ...
    Zijn ze trouwens in zo'n geval aansprakelijk als er met de gevolgen iets mis is? Zoals je weet hebben de farmaceuten bij voorbaat iedere claim afgewezen.
    Natuurlijk zijn private instellingen niet aansprakelijk in het (zeer onwaarschijnlijke) geval dat er met een vaccin iets mis is. Ze verplichten je niet tot vaccinatie.

    Ze vragen alleen om een vaccinatiebewijs alvorens je naar binnen mag of aan hun activiteiten mag meedoen. Dat is wat anders.

  11. forum rang 7 ffff 25 april 2021 21:56
    Rationeel,

    Eigenlijk ben je wel een toffe.... Fred Flintstone zit in de isoleer..... Alsof IK dat niet zou weten. Weet je, Rationeel, om dit draadje up-to - date te houden ben ik wel verplicht iedere dag al die postings zorgvuldig door te lezen. Sinds 6 april...

    Overigens vind ik WEL, Rationeel, dat Luchtschip bergen van gelijk heeft als hij hier enkele keren post dat Thiery zijn volgelingen op het verkeerde been heeft probere te zetten door een NIET-medicus aan te halen. Ach, het hoort allemaal bij het politiek schaakspel, maar dat was niet netjes OF niet zorgvuldig van Thiery. Eigenlijk zou hij een correctieboodschap de wereld in moeten sturen.

    Peter
  12. forum rang 10 rationeel 25 april 2021 21:59
    quote:

    luchtschip schreef op 25 april 2021 17:54:

    [...]

    Ik heb de hele video beluisterd en bekeken.
    Ik heb de Linked In pagina van deze Heer Kjeld Aij gelezen en geplaatst op dit forum.
    Ik heb een interview gelezen met de Heer Kjeld Aij over de aanpak in de ziekenhuizen omtrent de logistieke ondersteuning van artsen en specialisten in deze moeilijke corona tijd.

    Dhr Kjeld Aij heeft respectabele opleidingen doorlopen op economisch gebied.
    Hij is Business Administration Director bij het Erasmus MC locatie Dijkzigt.
    Het Engelse (Amerikaanse) Director is niet hetzelfde als het Nederlandse Directeur.

    Hij heeft een hoge belangrijke functie om het ziekenhuis, met materiaal en logistiek, effectief te laten draaien.

    Hij is geen medicus en heeft geen medische opleiding gedaan.

    Hij vertelde in een interview nog na te denken als gezonde 47 jarige over vaccineren.
    Een 47 jarige, die economisch gespecialiseerd is.

    Thierry Baudet doet het voorkomen, dat een directeur van het Erasmus MC zijn bedenkingen heeft over vaccinatie.
    Daarbij wekt Baudet dat een hoog staand medicus deze uitspraak deed.

    En volgelingen van Baudet concluderen dan dat zelfs de medische top van een ziekenhuis bedenkingen heeft over vaccinaties.
    En Baudet's trouwste volgeling, Rationeel, gaat dit dan klakkeloos op dit forum plaatsen.

    Wij trappen echter niet in deze volksverlakkerij van Thierry Baudet.

    Baudet kan schijnbaar alleen zijn gelijk krijgen door slechts ten dele juiste informatie te verspreiden met suggestieve teksten.
    Er wordt weergegeven wat iemand met heel veel ervaring die gemotiveerd oa een functie bekleedde aan het bed, dus met een uitgebreide kennis in een breed veld vertelt dat hij op dit moment geen reden ziet om zich te laten "vaccineren".

    Wat is daar mis aan. Denk je werkelijk als een arts dit zegt het opeens okee is?
    Dat de virologen die ten tonele gevoerd worden alle ins en outs kennen van de verschillende "vaccins"? behoorlijk naief.

    De WHO bepaalt. En verder is het vooral ja en amen.

    Zoals Josti:) net opmerkte er worden nogal wat fouten gemaakt door de deskundigen. Levi vond het zelfs nodig om artsen dringend aan te bevelen nog eens te kijken, hoe het ook al weer zit met het immuunsysteem.

    Artsen zijn een zeer uitgebreide beroepsgroep, en het is helemaal niet ondenkbaar dat iemand die met de materie kennis heeft gemaakt, maar geen arts is er genoeg van weet om er zijn nuttige mening over te geven.

    En dat daar dan kwaadwillendheid achter steekt?

    Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

    Informatie is nooit weg en beslissen doe je zelf:)
  13. forum rang 10 rationeel 25 april 2021 22:03
    quote:

    ffff schreef op 25 april 2021 21:56:

    Rationeel,

    Eigenlijk ben je wel een toffe.... Fred Flintstone zit in de isoleer..... Alsof IK dat niet zou weten. Weet je, Rationeel, om dit draadje up-to - date te houden ben ik wel verplicht iedere dag al die postings zorgvuldig door te lezen. Sinds 6 april...

    Overigens vind ik WEL, Rationeel, dat Luchtschip bergen van gelijk heeft als hij hier enkele keren post dat Thiery zijn volgelingen op het verkeerde been heeft probere te zetten door een NIET-medicus aan te halen. Ach, het hoort allemaal bij het politiek schaakspel, maar dat was niet netjes OF niet zorgvuldig van Thiery. Eigenlijk zou hij een correctieboodschap de wereld in moeten sturen.

    Peter
    Je hebt het niet helemaal gesnapt Peter:)

    Het was een speldenprikje en natuurlijk ook een hartelijke groet, voor iemand die een aanwinst is in onze debatten, maar hij heet FRED FLINSTONE:)

    Lees het commentaar op L.
  14. forum rang 10 rationeel 25 april 2021 22:14
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 25 april 2021 21:53:

    [...]
    Natuurlijk zijn private instellingen niet aansprakelijk in het (zeer onwaarschijnlijke) geval dat er met een vaccin iets mis is. Ze verplichten je niet tot vaccinatie.

    Ze vragen alleen om een vaccinatiebewijs alvorens je naar binnen mag of aan hun activiteiten mag meedoen. Dat is wat anders.

    Wanneer jij "verplicht" bent om je te laten "vaccineren" nl als voorwaarde om aangenomen te worden.

    En er gebeurt iets ernstigs, je wordt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt, dan ben ik er nog niet zo zeker van dat de werkgever hier zonder kleerscheuren vanaf komt.

    Is het dan niet net zo iets als je laten werken met verf waar je kanker van krijgt, terwijl je hebt aangeven dat liever toch niet te willen doen?

    Vergelijkbaar met slechte werkomstandigeden?

    Ook wel gewaarschuwd voor eventualiteiten?

  15. [verwijderd] 25 april 2021 22:28
    quote:

    josti5 schreef op 25 april 2021 19:11:

    [...]

    Waarom in 's hemelsnaam dit voorbeeld erbij betrekken???
    Wel zéér regelmatig heb jij het over 'wij', als je 'ik' bedoelt.
    Al diverse keren heb ik jou daarop aangesproken.
    Jij maakt voor niemand, óók voor mij niet, uit, wat of wie 'gezond denkend' is.
    En bij jouw 'wij' behoor ik, als zelfstandig denkende en voor zichzelf sprekend kunnende, zeer zeker niet!
    Ik vind dat 'wij' en dat 'gezond denkend' een heel gevaarlijke, bijzonder arrogante, zo niet fascistische uitingswijze, al lijkt het ook nog zo 'correct'!

    Als er iemand is die met "WIJ" en "ONS", etc. om zich heen strooit is het wel je VRINDJE.
    Misschien kun je deze persoon ook eens aanspreken op dit feit?
  16. forum rang 6 leonardus65 25 april 2021 22:31
    [quote alias=rationeel id=13387915 date=202104252214]
    [...]

    Wanneer jij "verplicht" bent om je te laten "vaccineren" nl als voorwaarde om aangenomen te worden.

    En er gebeurt iets ernstigs, je wordt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt, dan ben ik er nog niet zo zeker van dat de werkgever hier zonder kleerscheuren vanaf komt.

    Is het dan niet net zo iets als je laten werken met verf waar je kanker van krijgt, terwijl je hebt aangeven dat liever toch niet te willen doen?

    Vergelijkbaar met slechte werkomstandigeden?

    Ook wel gewaarschuwd voor eventualiteiten?

    Als men in een zorginstelling wil werken en men gaat vaccineren verplichten(tegen corona, want er zijn nu al andere verplichtte vaccinaties ) en iemand krijgt toch een zeldzame bijwerking gaat niemand de zorginstelling kunnen aanklagen. Als het niet verplicht is en er sterven meerdere verpleegkundigen aan corona gaat men eerder de overheid/zorginstelling aanklagen omdat men het zorgpersoneel niet tegen zichzelf beschermde.
  17. forum rang 6 izdp 25 april 2021 22:39
    quote:

    josti5 schreef op 25 april 2021 09:12:

    [...]

    Jouw slaapproblemen hoef je niet op mij af te reageren.
    Los het probleem op, in plaats van midden in de nacht een afz..kpost te produceren.
    Zoals ik al zei: analyseren is niet je sterkste punt.
    Voor mij een heel normale tijd.
    Bedenk dat niet iedereen zoals jij om 21:30 achter de gebreide onderbroek ligt.
    De waarheid beviel je blijkbaar niet.
    Geeft niet hoor. Ben ik van je gewend.
  18. forum rang 10 luchtschip 25 april 2021 22:52
    quote:

    rationeel schreef op 25 april 2021 22:14:

    [...]

    Wanneer jij "verplicht" bent om je te laten "vaccineren" nl als voorwaarde om aangenomen te worden.

    En er gebeurt iets ernstigs, je wordt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt, dan ben ik er nog niet zo zeker van dat de werkgever hier zonder kleerscheuren vanaf komt.

    Is het dan niet net zo iets als je laten werken met verf waar je kanker van krijgt, terwijl je hebt aangeven dat liever toch niet te willen doen?

    Vergelijkbaar met slechte werkomstandigeden?

    Ook wel gewaarschuwd voor eventualiteiten?

    Je kunt het ook van de andere kant bekijken door het verhaal iets om te draaien ;

    Wanneer jij " niet verplicht" bent om je te laten "vaccineren" nl als voorwaarde om aangenomen te worden.

    En er gebeurt iets ernstigs, je wordt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt doordat een besmette niet gevaccineerde collega jou besmet, dan ben ik er nog niet zo zeker van dat de werkgever hier zonder kleerscheuren vanaf komt.

    Is het dan niet net zo iets als je laten werken met verf waar je kanker van krijgt, terwijl je hebt aangeven dat liever toch niet te willen doen?

    Vergelijkbaar met slechte werkomstandigeden?

    Ook wel gewaarschuwd voor eventualiteiten?
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1491 1492 1493 1494 1495 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.092
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.164
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.481
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht