Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1525 1526 1527 1528 1529 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 A Mao 6 mei 2021 17:39
    quote:

    jowi schreef op 6 mei 2021 17:13:

    Beste Moa, wat ik begrepen heb moet rekening houden met twee weken voordat de gevolgen van koningsdag
    te zien zijn in de ziekenhuizen. In mijn omgeving is er onder de jeugd een toename van besmettingen n.a.v. koningsdag / nacht.

    Dus nog ff geduld voordat je conclusies kunt trekken.
    Toevallig pakte ik jouw post, maar het had net zo goed van iemand anders kunnen zijn.
    Komende dagen komt er echt geen stijging aan bij de IC opnames, daar wil ik wel een goede fles wijn op zetten.
  2. [verwijderd] 6 mei 2021 17:40
    quote:

    jowi schreef op 6 mei 2021 17:13:

    Beste Moa, wat ik begrepen heb moet rekening houden met twee weken voordat de gevolgen van koningsdag
    te zien zijn in de ziekenhuizen. In mijn omgeving is er onder de jeugd een toename van besmettingen n.a.v. koningsdag / nacht.

    Dus nog ff geduld voordat je conclusies kunt trekken.
    gelukkig maar, de herd imuniteit word steeds groter, alles moet open economie laten draaien NU !!!!!!
  3. forum rang 9 josti5 6 mei 2021 18:18
    quote:

    voda schreef op 6 mei 2021 15:23:

    Israëlisch onderzoek: Pfizervaccin biedt 96% bescherming tegen coronavirus
    Van onze redacteur 14:43

    Zowel in Israël en Qatar zijn de vaccins van Pfizer effectief. Dat blijkt uit onderzoek in beide landen.

    Een Israëlisch onderzoek dat vier maanden van de vaccinatiecampagne in dat land onder de loep nam, concludeerde dat twee weken na de tweede prik het Pfizervaccin 98% bescherming biedt tegen ziekenhuisopname en overlijden aan Covid-19. Daarnaast biedt Pfizer ook ruim 96% bescherming tegen een infectie met of zonder symptomen. Het onderzoek verscheen in wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.

    Het onderzoek keek ook naar bescherming na één dosis en stelde op basis daarvan vast dat de bescherming dan beduidend minder is. Er was bijna 58% bescherming tegen infectie en circa 77% tegen ziekenhuisopname en sterfte.

    Israël loopt wereldwijd voorop in de vaccinatiecampagne. Op 3 april was 72% van de inwoners boven de 16 jaar volledig gevaccineerd. Het aantal nieuwe gevallen met corona is in Israël zodoende ook gedaald tot vrijwel nul en de samenleving - en daarmee de economie - is bijna volledig heropend.

    Er zijn nog wel veel vragen en onzekerheden rondom de vaccinaties, zo spreken de Israëlische onderzoekers uit. Het is bijvoorbeeld nog niet bekend hoe lang de afweer tegen het virus bestaat na een besmetting of vaccinatie.

    Qatar begon in december met een massale vaccinatiecampagne met Pfizer. In de Golfstaat hebben ruim 380.000 mensen tenminste een prik gehad en ruim 260.000 mensen beide doses. De Britse en Zuid-Afrikaanse variant zijn daar ongeveer in gelijke mate aanwezig.

    In Qatar bood een volledige vaccinatie met Pfizer volgens onderzoek van wetenschappelijk tijdschrift NEJM 75% bescherming tegen de Zuid-Afrikaanse variant en 90% tegen besmetting met de Britse variant. In het geval van ernstige of fatale covid-19, door welke variant dan ook, biedt Pfizer 97% bescherming.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1383110/israe...
    Ben ik ff blij met Pfizer :-)
  4. forum rang 6 leonardus65 6 mei 2021 19:20
    www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/d...
    BERLIJN (ANP) - Duitsland geeft het coronavaccin van AstraZeneca vrij voor alle volwassenen. Tot nu toe werd AstraZeneca voornamelijk aan 60-plussers toegediend in verband met een risico op een zeldzame, maar gevaarlijke bijwerking bij jongere volwassenen.

    Gezondheidsminister Jens Spahn, die de koerswijziging bekendmaakte, hoopt dat nu meer volwassenen kunnen worden ingeënt.

    In Nederland worden uitsluitend 60-plussers met AstraZeneca geprikt
  5. forum rang 6 Rowi62 6 mei 2021 22:30
    Weer iemand die geen afstand hield ? Of is ze een zielig slachtoffer van ander hun slechte gedrag?

    De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma is positief getest op corona, dat vertelt ze op social media. ,,Ik zit nu samen met mijn gezin in quarantaine en zal mijn werkzaamheden vanuit huis verder voortzetten."
  6. forum rang 10 luchtschip 6 mei 2021 22:59

    Waarde van donderdag 6 mei · Bron: RIVM, LNAZ & GGD-GHOR

    Aantal gezette prikken

    Berekend aantal

    5.980.676

    Dit getal is een berekening van hoeveel prikken in totaal zijn gezet. De GGD-cijfers worden gemeld door de GGD-GHOR. Voor de ziekenhuizen, de huisartspraktijken en langdurige zorginstellingen maakt het RIVM een berekening door te kijken naar hoeveel vaccins er zijn bezorgd bij priklocaties.

    3.896.411 gezet door GGD'en
    Gemeld aantal tot en met woensdag 5 mei

    989.443 gezet in instellingen (inclusief ziekenhuizen)
    Berekend aantal tot en met woensdag 5 mei

    1.094.822 gezet in huisartsenpraktijken
    Berekend aantal tot en met woensdag 5 mei

    coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...
  7. forum rang 6 Ronald Engels 7 mei 2021 00:57
    quote:

    leonardus65 schreef op 6 mei 2021 16:01:

    [quote alias=Perverus id=13416155 date=202105061523]
    Ongevaccineerden gaan een aparte groep vormen. Maar het zijn over het algemeen erg bewust levende mensen zijn, die letten op wat ze eten, en op vitaminen en mineralen nivo. Je zult gaan zien dat de sterfte onder deze groep veel lager gaat worden dan bij de gevaccineerden.
    Allen is dan de vraag ? Komt het door het niet vaccineren of door het gezond leven?
    ===========================

    leonardus,
    Perverus,

    Het is totaal onbegrijpelijk en in feite een enorme schande en incompetentie, dat zowel onze Overheden, het RIVM, het OMT, de WHO, Media, enzv. totaal geen interesse hebben getoond voor het promoten van gezondheid en gezond leven zoals b.v.:

    - Het promoten van dagelijks maximaal verse Groenten en vers Fruit nuttigen ieder ochtend!

    - Het totaal belastingvrij maken, zonder BTW van alle vers Fruit en verse Groenten verkoop in alle winkels en supermarkten, enzv!

    - Het promoten van dagelijks slikken van Vitamine D3, C en Multi-vitamines/mineralen om het Immuun systeem van vooral de 50 + maximaal te versterken, aangezien bij het ouder worden ieders persoonlijke Immuun zeer sterk verzwakt!

    - Het totaal belastingvrij maken, zonder BTW, enzv. van alle Vitamines, enzv. verkoop in alle winkels en supermarkten, met duidelijke aanwijzingen wat en hoeveel goed is!

    - Het promoten van dagelijks wandelen, fietsen, sporten gedurende minimaal 1 uur in de heerlijke frisse gezonde buitenlucht!

    Men heeft 15 maanden lang alleen maar geluld, zonder echte daden, over die rare onaangename betrouwbare of onbetrouwbare PCR testen, over het dragen van die rare onaangename zeer onhygienische Mondkapjes, over Aerosols, over de 1.5 meter afstand houden, over totale Lockdowns en bovendien over de heilige Graal van alle Wetenschappers, Medici, Politici en Pharma Industrie, enzv. over het vaccineren als de absoluut "Enigste Oplossing om uit de wel of geen Corona-Crisis te kunnen komen"!

    Het kapot maken van de geestelijke gezondheid van alle burgers, had veel beter gediend geworden met alle bovenstaande aanbevelingen, zoals Gezond Leven en Consumeren verse Groente & Fruit & Vitamines en dagelijks de frisse buitenlucht in.
    Nu heeft men wellicht onnodig bovendien zeer vele miljarden verkwanselt, mensenlevens en bedrijven en gezinnen kapot gemaakt!

    De vraag, die iedereen zich zou moeten stellen en zeker het RIVM, de OMT, alle Medici en alle Ziekenhuizen en al onze Politici, had dit alles niet veel intelligenter en simpeler gekund, simpel met meer belastingvrij goedkoop gezond vers Fruit, verse Groentes, Vitamines, Sporten, Beweging, Frisse Lucht, enzv., enzv.

    Natuurlijk hadden velen Pharmabedrijven en wellicht ook Medici, Wetenschappers, enzv. daar niets aan kunnen verdienen en was dat de reden dit niet te promoten???? Inderdaad dit zou de Overheden wat minder belastinggeld BTW opbrengen, echter had wellicht voor vele tientallen Miljarden Euros in Corona-Maatschappij-kosten en voor veel minder druk op Ziekenhuizen kunnen zorgen?????

    Eerlijk gezegd, ik begrijp helemaal niets van al deze zogenaamde experts, wetenschappers, medici, ziekenhuizen, politici, wat denken deze mensen werkelijk????, wie het weet mag het zeggen????

    Dit alles doet me sterk denken aan één toneelstuk/klucht "Le Malade Imaginaire" uit de Franse literatuur, vrij vertaald "De Ingebeelde Zieke" als ik me goed herriner van Beaudelaire!

    M.v.g. Ronald
  8. forum rang 10 voda 7 mei 2021 07:03
    Bijna 156 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
    Aantallen sterfgevallen iets meer dan 3,25 miljoen.

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels bijna 156 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt vrijdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, noteerde vandaag op iets meer dan 32,60 miljoen besmettingen en 580.061 sterfgevallen.

    India en Brazilië hebben nu respectievelijk meer dan 21 miljoen en 15 miljoen besmettingen.

    In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met bijna 5,79 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk zit op bijna 4,45 miljoen gevallen. Italië heeft bijna 4,1 miljoen besmettingen en Spanje zit op bijna 3,6 miljoen gevallen. Duitsland heeft er meer dan 3,5 miljoen.

    In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.565.352 tegen 1.558.549 gisteren en in België is deze week de grens van 1 miljoen gepasseerd en staat het aantal besmettingen nu officieel op 1.007.264 tegen 1.003.746 op donderdag.

    In China, waar de uitbraak eind 2019 begon, zijn nu 102.586 coronagevallen geregistreerd. Dit waren er gisteren 102.571.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels iets meer dan 3,25 miljoen mensen aan het virus overleden. Meer dan 91,9 miljoen mensen zijn hersteld.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 10 voda 7 mei 2021 07:18
    Opheffen coronapatenten lost vaccintekort niet direct op, maar is wel belangrijke 'eerste stap'
    Heiko Jessayan Maarten van Poll 6 mei

    Wachten op een prik met het Indiase covaxin-vaccin bij Bharat Biotech in Pune, in de zuidelijke deelstaat Maharashtra. Foto: Dhiraj Singh/Bloomberg

    Diplomatieke lof, maar ook scepsis van vaccinexperts en een duidelijke afwijzing van de farmaceutische sector. Dat is de oogst van het Amerikaanse voornemen om patenten op coronavaccins tijdelijk op te schorten.

    Deze radicale ingreep in het intellectueel eigendom moet tot een hogere productie leiden en de vaccinatiegraad ten goede komen, vooral in arme landen. Een handelsgezant van president Joe Biden kondigde woensdag aan dat de VS dit idee, vorig jaar door Zuid-Afrika en India geopperd, zullen steunen.

    Grondstoftekorten
    De vraag is of het gaat lukken om de wereldwijde vaccinproductie op te voeren. 'Het korte antwoord is: ik denk het niet', zegt de Nederlandse vaccingezant Hans Schikan. Hij onderzocht voor coronaminister Hugo de Jonge of Nederland op korte termijn meer vaccins zou kunnen produceren, en concludeerde dat dat er niet in zat.

    Er zijn verschillende beletsels voor het op wereldschaal verhogen van de productie. Allereerst is het maken van vaccins van goede controleerbare kwaliteit erg ingewikkeld. Er is simpelweg een beperkte hoeveelheid geschikte fabrieken, en mensen met de relevante kennis zijn schaars.

    Door de enorme vraag naar vaccins dreigen er bovendien tekorten aan grondstoffen en onderdelen te ontstaan. 'Om meer te produceren is heel veel nodig. Het patent is daar niet het belangrijkste onderdeel van', zegt Schikan. En dan is er nog een langetermijnrisico. Met het opschorten van intellectueel eigendom zou een stimulans voor innovatie in de farmasector wegvallen.

    'Belangrijk signaal'
    De bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) aangesloten landen zijn nu aan zet om unanieme steun te vinden voor tijdelijke opschorting. Peter Van den Bossche, directeur van het World Trade Institute in Bern, Zwitserland en honorair hoogleraar aan de Universiteit Maastricht, ziet in de opstelling van Biden een belangrijk signaal. Diens regering was tot voor kort tegen een 'waiver' (opschorting), net als Bidens voorganger Donald Trump. Volgens de WTO-jurist is buitenwerkingstelling van handelsregels zeldzaam, maar niet nieuw. Zo bestaat er een waiver om internationale handel in zogeheten ‘bloeddiamanten’ te beperken.

    Dat de Amerikanen nu vóór zijn, kan de bredere discussie rond vaccinproductie vlot trekken, denkt Van den Bossche: 'Je kunt zo’n “waiver” zien als een sterk signaal om te zorgen dat andere belemmeringen kunnen worden weggenomen. Zonder zo'n eerste belangrijke stap is helemaal niets mogelijk.' Als vaccinpatenten vrijkomen, kan dat armere landen stimuleren om verder te investeren in eigen productiecapaciteit.

    Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, reageerde donderdag zuinig op de Amerikaanse stap. Europa was eerder verklaard tegenstander van het opschorten van patenten, maar staat nu open voor gesprekken. China zit op dezelfde lijn.

    Van Europese consensus is overigens nog geen sprake. Bondskanselier Angela Merkel verklaarde donderdag tegen te zijn. Minister voor Buitenlandse Handel, Sigrid Kaag, spreekt op sociale media van een 'goed teken', en medewerkers van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO verwelkomen een 'game changer'.

    Von der Leyen vindt het vooral belangrijk om exportrestricties zo snel mogelijk weg te nemen, zei ze donderdag. Zo heeft India, dat zucht onder een rampzalige virusuitbraak, de uitvoer van vaccins stopgezet. Dat kost alleen Afrika al 140 miljoen doses in april en mei. De Verenigde Staten houden de export van vaccins, grondstoffen en andere materialen al langer tegen met behulp van een oude oorlogswet, al suggereerde de handelsadviseur van Biden woensdag dat er daarin versoepeling zal komen.

    'Geen goed signaal richting de industrie'
    Eerder deze week zei de topman van de Duitse vaccinmaker CureVac in weekblad Der Spiegel dat zijn bedrijf veel last heeft van uitvoerbeperkingen. Ook Serum Institute of India, de grootste vaccinproducent ter wereld, vroeg al aandacht voor dit probleem.

    De Nederlandse Vereniging voor Innovatieve Geneesmiddelen is geen voorstander van het schrappen van patenten. 'Ik denk niet dat dit een goed signaal is richting de industrie', zegt een woordvoerder. 'Vorig jaar was er nog niets. Bedrijven hebben keihard gewerkt om te zorgen dat we nu vaccins hebben.' Hij wijst erop dat Moderna in oktober al heeft gezegd zijn coronapatenten niet te zullen handhaven: 'Op dat gebaar is welgeteld nul respons gekomen.'

    De beurskoersen van grote farmabedrijven met coronavaccins gingen woensdag gevoelig onderuit. Die daling zette donderdag verder door.

    In verband met de door u gekozen cookievoorkeuren kunnen wij deze tweet niet tonen. Klik hier om akkoord te gaan met de cookievoorkeuren die nodig zijn om deze tweet te laden.
    Over de verdeling van de winsten moeten in de toekomst wel veel scherpere afspraken gemaakt worden, zegt de Groningse hoogleraar vaccinologie Anke Huckriede. 'Er is veel overheidsgeld gegaan naar het fundamentele onderzoek achter deze vaccins. Er is een enorm tekort aan financiering daarvoor, en farmabedrijven doen het zelf niet of nauwelijks. Ze moeten daarom bijvoorbeeld meer belasting afdragen, zodat de opbrengsten deels gebruikt kunnen worden voor verder onderzoek.'

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1383108/ophef...
  10. forum rang 6 Chiddix 7 mei 2021 07:27
    Het kabinet wil via testen vooraf straks meer gaan vrijgeven. Dat kon je opmaken uit het debat met minister de Jonge. In eerste instantie is een test gratis maar het is mogelijk dat gaandeweg een eigen bijdrage wordt gevraagd van 7,50 euro of 5 euro per test.
    Mondkapje, afstand bewaren, handen wassen loopt uiteraard gewoon door. Het woord evenementen viel gisteren maar dat is maar een klein deel van de activiteiten in de samenleving.
    Neem aan, dat gevaccineerden niet getest behoeven te worden vooraf bij betreden horeca, sportwedstrijden bijwonen enz maar kunnen volstaan met het laten zien van een vaccinatiebewijs.
  11. forum rang 6 Chiddix 7 mei 2021 07:44
    De Europese Commissie maakte gisteren een draai over de vrijgave van patenten vaccinmakers. Men was eerst tegen en nu neemt men het in overweging.
    De EU kent dacht ik geen onafhankelijke pharmabedrijven op hun bodem die een coronavaccin maken. Er wordt wel geproduceerd maar die bedrijven vallen onder grote spelers in de VS?
    De bedoeling is, dat de technologie en het recept worden vrijgegeven van Pfizer en Moderna aan alle landen die het kunnen produceren m.b.v genoemde bedrijven. India en Zuid-Afrika hebben zich al aangeboden de vaccins te produceren.
    In principe gaat men alles met elkaar delen als het voorstel wordt aangenomen.
  12. forum rang 10 voda 7 mei 2021 08:09
    Groeiende Britse zorgen over Indiase variant van coronavirus
    Van onze redacteur 08:01

    De Indiase variant dook voor het eerst op in oktober en verspreid zich de laatste tijd in een rap tempo door het land. Foto: Reuters

    De snelle verspreiding van de Indiase variant van het coronavirus dient bestempeld te worden als zorgwekkend. Dat is de aanbeveling van verschillende zorgexperts in het Verenigd Koninkrijk, meldt de BBC.

    Volgens gezondheidsorganisatie Public Health England verspreidt de Indiase mutatie zich sneller in het VK dan andere varianten. Wetenschappers geloven dan ook dat deze mutatie besmettelijker is dan het coronavirus dat in Wuhan is ontdekt.

    Op dit moment zijn de varianten van Kent, Zuid-Afrika en Brazilië omschreven als 'zorgwekkende varianten'. Deze mutaties hebben, met de Indiase variant, allemaal veranderingen ondergaan in de manier waarop ze zich hechten aan menselijke cellen.

    De Indiase variant dook voor het eerst op in oktober. Daarna heeft het zich ontwikkeld tot drie verschillende subtypes, die allen verschillende genetische mutaties bevatten. Een daarvan is bezig aan een rappe opkomst en lijkt zich sneller te verspreiden dan andere versies, schrijft de BBC.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1383159/brits...
  13. forum rang 6 Chiddix 7 mei 2021 08:28
    In Februari werd gezegd op National Geographic, het SARS-CoV-2-virus is niet genoeg gemuteerd om de huidige vacicns te kunnen omzeilen.
    In een Israelische studie van April zei men van het Pfizervaccin, dat het minder doeltreffend is tegen de Zuid-Afrikaanse variant.
    Gisteren las ik, dat een derde prik van het vaccin Moderna de varianten de kop indrukt(Telegraaf). Ook weer opgelost.
  14. forum rang 10 voda 7 mei 2021 08:40
    Zwanger en corona? Dan loop je meer risico om op ic te belanden, maar sta je achteraan voor vaccin

    Zwangeren met corona blijken wel degelijk een hoger risico te hebben op een ernstig verloop van de ziekte. Meer dan vierhonderd zwangeren belandden met Covid-19 in het ziekenhuis, van wie 36 op de ic, blijkt uit nieuwe cijfers. Toch staan ze achteraan in de rij voor een vaccinatie. ,,Zij hebben wel een baby aan boord. Je hebt te maken met twee mensen in plaats van één.’’

    Annemieke van Dongen 07-05-21, 03:00 Laatste update: 07:47

    In het UMC Utrecht lagen afgelopen weken vier zwangere vrouwen met corona op de intensive care. ,,Twee van hen hebben we helaas te vroeg moeten laten bevallen, rond de dertig weken, omdat de moeder moest worden geïntubeerd’’, zegt Kitty Bloemenkamp, hoogleraar Verloskunde (UMC Utrecht). ,,Op het moment dat de moeder in slaap wordt gebracht en aan de beademing gelegd, doen we een keizersnee. Bij een zwangerschap onder de 28 weken beademen we nog wel met de baby in de buik, maar daarna kan dat niet meer. Voor de vrouw en haar partner is dat natuurlijk vreselijk. Zij wordt een week later wakker zonder baby in haar buik. Op het kind heeft zo’n vroeggeboorte invloed voor de rest van het leven.’’

    Lees ook
    Waarom steeds meer zorgmedewerkers een coronaprik halen: ‘Het besef dringt nu door’
    Twijfel over vaccineren gezonde tieners: 'Minder baat bij vaccin dan volwassenen'

    Het verbaast de hoogleraar dat voor zwangeren met corona weinig aandacht is. Tot voor kort werd verondersteld dat zwangere vrouwen met corona niet meer risico lopen dan leeftijdsgenoten. Maar uit nieuwe cijfers van alle ziekenhuizen en verloskundigen blijkt dat zij bij een besmetting met Covid-19 zo’n 2,5 keer zoveel kans hebben om op de ic te belanden als hun niet-zwangere leeftijdsgenoten. Dat risico is nog groter voor 35-plussers, zwangeren met een niet-westerse migratieachtergrond, zwaar overgewicht of een aandoening als diabetes of een longziekte.

    Een zwanger­schap is topsport. Je hart gaat 40 procent harder werken en de afweer werkt minder goed om te voorkomen dat je lichaam het kind verstoot

    Kitty Bloemenkamp, Hoogleraar Verloskunde

    Dat is min of meer logisch, zegt Bloemenkamp. ,,Een zwangerschap is topsport. Je hart gaat 40 procent harder werken, je longen krijgen minder ruimte door de groeiende baarmoeder en de afweer werkt anders om te voorkomen dat je lichaam het kind verstoot. Ook bij griep lopen zwangere vrouwen meer risico op ernstige complicaties.’’
    De cijfers - tot nu toe kwamen 417 zwangere vrouwen en 38 kraamvrouwen met covid in het ziekenhuis terecht, 36 van hen op de ic - zijn waarschijnlijk een onderschatting van het werkelijke risico dat vrouwen lopen, verwacht Bloemenkamp. ,,Vooral tijdens de eerste golf zijn zwangeren extreem voorzichtig geweest.’’

    Omdat vaccins niet op zwangeren worden getest, werd gezonde zwangere vrouwen tot voor kort afgeraden zich te laten vaccineren. Sinds vorige week is het advies aangepast. Inmiddels zijn alleen al in de VS meer dan 90.000 zwangeren tegen het coronavirus gevaccineerd met de mRNA-vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna, zonder ernstige bijwerkingen. Ook in bijvoorbeeld Israël worden zwangeren al maanden ingeënt met Pfizer. Daarom adviseert het RIVM alle Nederlandse vrouwen die zwanger zijn nu om zich te laten inenten zodra ze een oproep krijgen.

    Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

    Veruit de meeste zwangeren zijn voorlopig echter nog niet aan de beurt. Twintigers en dertigers staan achteraan in de rij voor een coronaprik, vanaf eind juni. Bloemenkamp zou liever zien dat zwangeren voorrang krijgen, zoals in steeds meer landen. In België bijvoorbeeld kunnen alle zwangere vrouwen sinds deze week een vaccinatieafspraak maken. ,,Nu uit onze cijfers blijkt dat zwangeren een hoog risicogroep zijn, zou ik zeggen: geef hen voorrang. In absolute aantallen gaat het gelukkig niet om veel zwangere vrouwen die op de ic belanden, maar zij hebben wel een baby aan boord. Je hebt te maken met twee mensen in plaats van één.’’

    Zo’n anderhalf miljoen 60-minners uit medische risicogroepen, zoals astma- en diabetespatiënten, worden vanaf deze week via hun huisarts uitgenodigd om een Pfizer-vaccin te halen bij de GGD. ,,Het gaat om patiënten die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen. Zwangeren vallen daar in eerste instantie niet onder’’, zegt een woordvoerder van het Nederlands Huisartsen Genootschap. De praktijk is echter iets minder zwart-wit. Gynaecologen raden zwangeren vanwege het verhoogde risico op complicaties al jaren aan om wél een griepprik te halen. Dat kan gewoon bij een apotheek, op eigen kosten. Coronavaccins zijn daar echter niet te koop.

    Niet alle zwangere vrouwen zijn bekend als zwanger bij hun huisarts. Dat maakt het natuurlijk lastig om hen uit te nodigen voor een coronavac­ci­na­tie

    Woordvoerder van minister Hugo de Jonge
    Hoogleraar Bloemenkamp hoopt daarom dat zwangeren al dan niet via hun huisarts alsnog voorrang krijgen. ,,Zelf raad ik mijn patiënten met onderliggende aandoeningen aan om te kijken of ze via hun medisch specialist een vaccin kunnen krijgen.’’

    Verloskundigenorganisatie KNOV laat weten bij het ministerie van VWS aandacht te hebben gevraagd voor het risico dat zwangeren lopen. Twee weken geleden adviseerde een werkgroep van beroepsorganisaties rond geboortezorg om gezonde zwangeren ‘routinematig’ te vaccineren en 35-plussers, zwangeren met een migratieachtergrond, verminderde weerstand of een aandoening ‘met nadruk’. ,,Als werkgroep gaan wij niet over wie voorrang krijgen’’, zegt Christianne de Groot, bestuurslid van de NVOG en hoofd Verloskunde en Gynaecologie van het Amsterdam UMC. ,,Dat is aan de minister.’’

    ,,Niet alle zwangere vrouwen zijn bekend als zwanger bij hun huisarts. Dat maakt het lastig om hen uit te nodigen voor een coronavaccinatie’’, zegt een woordvoerder van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in een reactie.

    www.ad.nl/nieuws/zwanger-en-corona-da...
  15. [verwijderd] 7 mei 2021 08:57
    De bereidheid tot maken afspraak of langs komen voor een inspuiting in Amsterdam west is mager/zwak, diverse vaccinatie locaties doen leeg en troosteloos aan, er moet nog heel wat gebeuren om dit los te krijgen.

    Mogelijke optie: iedereen die langskomt krijgt 100 euro cash, of misschien beter! een boodschappen bon van 50 euro te besteden bij een bekende supermarktketen naar keuze.

    Het klinkt banaal en pervers, maar het maatschappelijk belang is leidend in deze: we doen het samen, iedereen doet dus mee.
  16. forum rang 6 A Mao 7 mei 2021 09:07
    @Ronald
    Ben het helemaal eens met je, het beleid is eenzijdig.
    Naar uitbreiding van IC word ook niet gekeken, er is ondertussen voor een jaar achterstand in de reguliere zorg maar nul ingezet om dit op te pakken.
    Je mag wel winkelen , en dat is echt hilarisch deze dagen woonmol Westfield er mogen maar 10 mensen tegelijkertijd binnen zijn maar voor de deur ( binnen) staan ze met 45 dames mannetje aan mannetje in de rij. Maar buiten in groepsverband sporten mag dan weer niet.
    En als je dan ziet hoe dik vele jonge meiden al zijn, voorspelt weinig goeds voor de toekomst.
  17. forum rang 10 voda 7 mei 2021 09:08
    No way. Nog voor geen 1000 euro zetten ze een spuit in mijn arm.
  18. [verwijderd] 7 mei 2021 09:23
    De kouwe drukte die er gemaakt wordt van de vaccinatie...
    Gedoe met privacy, tegenstrijdigheden in websitenamen, moeilijk gedoe met DigiD.
    Als je je daar door heen geworsteld hebt ben je een halve dag verder.
    Vervolgens moet je 2x langs op locatie, waar je hier ter plaatse steeds 2 uur voor moet uittrekken.
    Al met al kost dit per persoon dus 1 hele werkdag.
    Ellenlange vragenlijsten, kauwgummetje (en kunstgebit?) moeten uit want je kan buiten westen raken en er in stikken.
    Je moet een kwartier nablijven en Olga Commandeur oefeningen doen.
    "Wij weten wat goed voor U is"...
    Persoonlijk ga ik over mijn nek van deze pedanterie. Men snapt daar niet dat iemand zich kan laten vaccineren niet uit eigen belang maar als gunst aan de maatschappij.
    Doe dus maar liever normaal RIVM, dan doe je gek genoeg.

    Vergelijk dit eens met de griepspuit bij de huisarts. Geen gezeur, gewoon langskomen en 10 seconden later is Kees klaar.
  19. forum rang 6 A Mao 7 mei 2021 09:26
    Naar verwachting worden er nog dit jaar vijf medicijnen tegen corona goedgekeurd voor de Europese markt. Ze moeten voorkomen dat mensen na besmetting ernstig ziek worden.
    Vier van de vijf medicijnen zijn gebaseerd op menselijke antistoffen tegen het virus. Onderzoekers hebben de sterkste antistoffen uit het bloed van genezen covid-patiënten gefilterd en chemisch nagebootst. Deze antistoffen werken alleen als ze vlak na de besmetting worden toegediend, anders hebben ze geen effect meer op het immuunsysteem.

    Vooral bij ouderen en mensen uit risicogroepen zijn deze middelen heel effectief. De kans op ernstige ziekte of overlijden daalt fors als zij een dergelijk medicijn binnen enkele dagen na infectie krijgen toegediend. Nadelen: het medicijn is duur (1000 tot 2000 euro) en moet met een infuus worden toegediend. Farmaceuten streven ernaar dat het middel ook per injectie kan worden gegeven.

    Een eenvoudige virusremmer, zoals het achteraf niet-effectieve remdesivir, is er vooralsnog niet, terwijl dat wel handig zou zijn om te voorkomen dat het virus ons hele lichaam doorgaat. Ook een middel tegen long-covid ontbreekt nog.

    Bron(nen): De Volkskrant

    Nog meer verdienmodellen in aantocht, misschien toch nog wat meer aandelen bijkomen van de big farma.
  20. [verwijderd] 7 mei 2021 09:38
    quote:

    voda schreef op 7 mei 2021 09:08:

    No way. Nog voor geen 1000 euro zetten ze een spuit in mijn arm.
    Dan komen ze je ophalen in een AOV (Aanvullend Openbaar Vervoer)busje, in de dwangbuis naar de inspuit locatie, na dit jaar ver weg op een kil, koud industrie terrein tussen de autoslopers en wiet halletjes, je gaat hoe dan ook aan de beurt komen!

    Het wordt namelijk een Europees dingetje terwijl ons landje best wel tolerant is qua moeten en kunnen.
    Werkgevers vragen nu al(as we speak) naar de status van de medewerker(positief? negatief? gevaccineerd? afspraak gemaakt? symptomen? klachten?

    Er is geen ruimte meer voor het individu, geen vaccinatie=geen job, geen uitkering, geen bijstand, hogere premies, niet naar het buitenland, een beperkt leven dus.

    Voda gaat hem vol in de rechter bovenarm krijgen, kusje erop, pleister erop, tot ziens!

    "Shoot or be a shot"
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1525 1526 1527 1528 1529 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.159
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.103
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.575
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.093
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.476
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht