Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

NEL ASA NO0010081235

Laatste koers (nok)

5,668
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    0
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

NEL ASA 2021

3.100 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 'belegger'' 14 mei 2021 14:30
    quote:

    mercurius-adept schreef op 14 mei 2021 11:25:

    [...]

    Beste bijdrage in dagen hier imo..AB

    het omzetpotentieel staat nog niet in verhouding tot de huidige marktwaarde
    -->echter, dit is volstrekt normaal voor groeibedrijven<--

    Neemt dus niet weg dat dit allergrootste aandachtspunt is: hoe snel, en hoe veel, kan die omzet nou echt omhoog?
    Dank je, zie ook een pagina terug met berichten op basis van documentatie van de EU en de markt.

    Onderstaand onderzoek gaat voor de komende vijf jaar uit van een jaarlijkse groei van "slechts" 6,57% voor de gehele electrolyser markt. Daarmee zou het een lastig verhaal worden (-1 voor NEL): www.prnewswire.com/news-releases/glob...

    Op deze site komt men voor de omzet van NEL tot een consensus van 977 voor 2021, 1610 voor 2022 (+65%), 2394 voor 2023 (+49%), 2920 voor 2024 (+22%) en 7156 voor 2025 (+145%): markets.businessinsider.com/stocks/nl...
    Op dezelfde site is de consensus dat NEL in 2024 winst zou gaan maken (+1 voor NEL).

    Op deze site spreekt men de komende vijf jaar op een jaarlijks groeipercentage van 61%: www.gminsights.com/industry-analysis/...

    Omzet en kosten zijn beiden belangrijk. NEL geeft aan dat hun nieuwe fabriek in Herøya volledig geautomatiseerd zal draaien. Ik ben benieuwd hoe dat zich vertaalt naar kostenreductie en (operationele) marge, maar die informatie heb ik nog niet.

    Zoals altijd lopen de voorspellingen uiteen, maar je moet ergens beginnen. Anders blijven we hangen in een kamp van "ik geloof in waterstof" en een kamp van "waterstof is een hype". Dat slaat de discussie plat en maakt (dit) topic tot een babbelbox.
  2. forum rang 6 gbakl 14 mei 2021 15:36
    ''Bedrijven die te hard groeien zonder winst gaan failliet''

    ''ja en als je van de trap valt, ....''
    .
    volgens sommige commentaren is dat ook winst (?)
    maar nee, het is gewoon zwaartekracht.
  3. forum rang 6 'belegger'' 14 mei 2021 16:12
    Staalproductie is verantwoordelijk voor 7% van de CO2-uitstoot wereldwijd en 4% Europees. Andere berekeningen gaan uit van 4-7% wereldwijd. In weer andere berichten lees ik naast 4% voor totaal Europa 22% van de industriële uitstoot in Europa. Die verschillen zoals 4-7% kom je als leek niet uit, maar het is algemeen bekend dat staalproductie momenteel vervuilend is.

    Laatst gaf ik aan dat ik nog niet zoveel hoor over concrete opdrachten op het gebied van staalproductie, maar NEL is aangehaakt bij het HYBRIT project en heeft in 2019 een opdracht binnengehaald met SSAB (staalbedrijf), LKAB (mijnbouwbedrijf) en Vattenfall. Uiteindelijk zou dit project de CO2-uitstoot van Zweden met 10% moeten kunnen verlagen.

    Even het geheugen opfrissen. In een rapport van het IEA heb ik eens gezien dat zij rekenen met een scenario waarin tussen nu en 2050 elke maand twee staalfabrieken ter wereld moeten overschakelen op waterstof om de klimaatdoelen te halen. De link naar dat rapport had ik opgeslagen, maar als ik er nu op klik krijg ik de melding "ga naar huis"... :)
  4. Katsjinggg 14 mei 2021 16:24
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 mei 2021 12:13:

    [...]
    Bedrijven die te hard groeien zonder winst gaan failliet.
    Maar dan Amazon groeide jaaaaaarenlan hard en zonder winst.....of vind je Amazon ook een flutbedrijf dat op de rand van het faillissement staat?
  5. UpUpAndAbove 14 mei 2021 19:49
    Z’n reacties raken kant nog wal joh, gewoon niet meer op reageren.
    Hij (of zij?) doet het zoooo goed! Verslaat ieder jaar de index! En met zijn crypto’s ook zoveel winst gemaakt dat hij het niet eens meer telt! Een ware Dagobert!
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 mei 2021 20:03
    5 tips van miljardair Warren Buffett voor beleggers

    Door Bernard Vogelsang
    3 uur geleden in FINANCIEEL

    De Amerikaanse topbelegger Warren Buffett (90) heeft deze maand beleggers uit de hele wereld aan hun scherm gekluisterd gehouden. Buffett, goed voor een vermogen van circa $110 miljard, en zijn rechterhand Charlie Munger (97) spraken vier uren over hun successen en blunders op de beurs. Hieronder vijf uitspraken van Buffett waarmee andere beleggers hun voordeel kunnen doen.

    1 „Geef je fouten toe.”

    Sinds Buffett in 1942 is begonnen met beleggen, is hij uitgegroeid tot een van de rijkste mensen ter wereld door te investeren in bedrijven als American Express, Bank of America en Coca-Cola. Ondanks dit succes vindt het ’orakel van Omaha’ dat hij kritisch moet blijven en ook eerlijk zijn fouten dient toe te geven. Zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway heeft vorig jaar bijvoorbeeld aandelen Apple te goedkoop verkocht. „Dat was waarschijnlijk een fout”, erkende Buffett deze maand.

    2 „Wees angstig als anderen hebberig zijn. En wees hebberig als anderen angstig zijn.”

    Om de zoveel jaren rinkelen de paniekbellen op Wall Street en dalen de beurskoersen met ruim 20%. Volgens Buffett is dan het moment gekomen om aandelen van goede bedrijven tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Daar staat tegenover dat als de beurskoersen te hoog oplopen, de tijd voor beleggers is gekomen om wat winst te nemen.

    3 „Beleg niet in iets dat je niet begrijpt.”

    Buffett heeft diverse beleggingskansen aan zich voorbij laten gaan, omdat hij niet begreep hoe een bedrijf exact in elkaar zat en er over een jaar of tien voor zou staan. Hij heeft daardoor kansen gemist, maar ook voorkomen dat hij pijnlijke financiële zeperds zou oplopen. De superbelegger ligt dan ook bepaald niet wakker van alle gemiste kansen. „Het belangrijkste voor mij is te weten wat je weet en ook te weten wat je niet weet.”

    4 „De prijs is wat je betaalt, de waarde is wat je krijgt.”

    In zijn beginjaren modderde Buffett aan met beleggingen in laag geprijsde aandelen van slecht draaiende bedrijven. Zijn zakenpartner Charlie Munger raadde hem echter aan om daarmee te stoppen en juist aandelen van goed presterende bedrijven te kopen voor een goede prijs. Buffett volgde het advies op en werd schatrijk, omdat die aandelen steeds meer in waarde stegen en ook veel dividend opleverden.

    5 „De beste investering die je kunt doen, is in je opleiding.”

    Buffett is een groot voorstander van onderwijs en raadt iedereen aan zoveel mogelijk kennis te vergaren. Zelf leest hij dagelijks urenlang kranten, tijdschriften, rapporten en boeken om nieuwe ideeën op te doen en trends te ontdekken.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 mei 2021 09:07
    quote:

    Rotel74 schreef op 17 mei 2021 08:31:

    Vandaag is het de dag van de noorse grondwet toch?
    Die Noren hebben altijd wel een excuus om niet te hoeven werken.
  8. forum rang 4 Prijsman 17 mei 2021 09:11
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 mei 2021 09:07:

    [...]

    Die Noren hebben altijd wel een excuus om niet te hoeven werken.
    Ben jij een Noor?
  9. Rotel74 17 mei 2021 09:13
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 mei 2021 09:07:

    [...]

    Die Noren hebben altijd wel een excuus om niet te hoeven werken.
    Ik weet helaas niet of er ook een "Dag van het respect " bestaat.
  10. forum rang 4 Matsversch 17 mei 2021 16:08
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 mei 2021 09:07:

    [...]

    Die Noren hebben altijd wel een excuus om niet te hoeven werken.
    Welvaart heet dat :)
  11. evenaar 17 mei 2021 16:22
    Everfuel en NEL betrokken bij:

    Ørsted breaks ground on first renewable hydrogen project

    Today, Dan Jørgensen, the Danish minister for Climate, Energy & Utilities, led the groundbreaking ceremony of the H2RES project, marking the onsite construction start of Ørsted’s first renewable hydrogen project.

    H2RES will have a capacity of 2 MW and will be situated on Ørsted’s premises on Avedøre Holme in Copenhagen. The project will investigate how to best combine an efficient electrolyser with the fluctuating power supply from offshore wind, using Ørsted's two 3.6 MW offshore wind turbines at Avedøre Holme.

    The facility will produce up to around 1,000 kg of renewable hydrogen a day, which will be used to fuel zero-emission road transport in the Greater Copenhagen area and on Zealand. The project is expected to produce its first hydrogen in late 2021.

    In less than three years, Ørsted has, with partners, established nine renewable hydrogen projects in Denmark, Germany, the Netherlands, and the United Kingdom so far, spanning from demonstration projects like H2RES to industrial-scale visions like the potentially 1,300 MW ‘Green Fuels for Denmark’ project.

    Anders Nordstrøm, Vice President and Head of Ørsted's hydrogen and PtX activities, says:

    “H2RES will be a small, but very important first step in realising Ørsted’s large ambitions for renewable hydrogen, which has fast proven itself as a centrepiece in the green transformation of the European economy to net-zero emissions by 2050. At Ørsted, we believe that renewable hydrogen can become an industrial stronghold of several European economies, including Denmark, while also contributing significantly to bringing down emissions from the hard-to-abate sectors in transport and industry.”

    The Energy Technology Development and Demonstration Program (EUDP) under the Danish Energy Agency has previously awarded DKK 34.6 million to the development of the H2RES project to Ørsted, Everfuel Europe A/S, NEL Hydrogen A/S, Green Hydrogen Systems A/S, DSV Panalpina A/S, Hydrogen Denmark, and Energinet Elsystemansvar A/S.

    Bron: finance.yahoo.com/news/rsted-breaks-g...
  12. Gemberthee 17 mei 2021 16:35
    quote:

    Bob de Bouwer 59 schreef op 17 mei 2021 16:30:

    ze kunnen alle 3 wel een opstekertje gebruiken gezien de recente forse dalingen.

    Gaan we op korte termijn een up trend zien in de waterstof en wind branch?
    Op korte termijn niet.
    Op lange termijn wel ja , binnen tiental jaar
  13. evenaar 17 mei 2021 16:53
    Als blijkt dat er in de energiemarkt op korte termijn oplossingen moeten komen om de piek influx van energie op te vangen dan kan een snelle omzetting naar waterstof een van de oplossingen zijn. Voor zover ik het weet kan NEL daar in voorzien. Past mooi bij de samenwerking met First Solar (bron: nelhydrogen.com/press-release/nel-asa...
  14. forum rang 4 Prijsman 18 mei 2021 09:26
    quote:

    Joshua41 schreef op 17 mei 2021 16:35:

    [...]

    Op korte termijn niet.
    Op lange termijn wel ja , binnen tiental jaar
    Kan je wat specifieker zijn als je dit soort zaken typt? Hoeft voor mij geen specifieke jaartallen aan vast te plakken.

    Korte termijn? Wat beschouw je als korte termijn? 1-3 jaar?
    Lange termijn? <10 jaar? Je beschrijft binnen tiental jaar? Veelvoud van tien?
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 mei 2021 10:23
    De grootste zeepbel ooit: waarom de beurs binnenkort niet anders kan dan dalen
    Xavier Verellen
    16 uur geleden

    Geen enkele belegger wil vandaag de trein missen. Dat maakt dat de geldstroom die naar de aandelenmarkt vloeit enkel blijft toenemen.Waarderingen breken alle records en hebben niets meer te maken met de ‘reële waarde’ van een product of bedrijf. Alle indicatoren staan roodgeel, maar iedereen steekt zijn hoofd in het zand. Wanneer deze bel zal ontploffen is voor Jeremy Grantham, één van de WallStreetgoeroes, nog niet duidelijk. Hij schat in de zomer, maar dat ze zal ontploffen is de enige zekerheid.

    Grantham is niet de eerste de beste. De 83-jarige Britse mede-eigenaar van GMO Investment, een bedrijf dat 100 miljard euro in portefeuille beheert, heeft alle recente grote zeepbellen voorspeld, maar is toch nog onder de indruk van wat nu aan de gang is. Hieronder nemen we u mee in zijn redenering, maar eerst willen we toch nog even laten zien, op welke indicatoren zijn inzichten zijn gebaseerd.

    De Buffett-Indicator staat op het hoogste peil ooit

    Deze indicator, genaamd naar ’s werelds bekendste belegger Warren Buffett, deelt simpelweg de totale waarde van de aandelenmarkt door de waarde van het bruto binnenlands product (bbp). Volgens deze berekening is de beurs nooit eerder sinds 1970 zo overgewaardeerd geweest.

    De CAPE Shiller-index bereikt nieuw record

    Hier hebben we bij Business AM al begin dit jaar op gewezen. Deze indicator gebruikt de klassieke Price/Earning ratio of de prijs van een aandeel afgezet tegen haar winst. Door de winst over 10 jaar als gemiddelde te hanteren worden seizoenseffecten uitgefilterd. Deze index staat nu op 37,32. Dat is nog niet op het allerhoogste niveau maar wel dubbel zo hoog als de mediaan.

    Zwijgen is goud, zolang het liedje duurt

    90% van de tijd is beleggen een saaie aangelegenheid. Als aandelen of andere activa op hun juiste of reële waarde gewaardeerd zijn is diversificatie de mantra. Als je echter in een zeer langgerekte opgaande markt zit, wordt het allemaal wat moeilijker. Iedereen weet dat de daling zal komen, alleen durft geen enkele grote marktspeler dit te roepen. Beeld u in dat u hoofd bent van een grote vermogensbank en u zegt aan uw klanten dat ze nu moeten uitstappen. Dan bestaat het gevaar dat de beurs nog een tijd doorgroeit en u elke dag aan de telefoon wordt geconfronteerd met boze klanten. Iedereen zwijgt en gaat mee in het verhaal ‘dat het deze keer anders is’ dan de vorige keer.

    De symptomen van deze zeepbel

    Opvallend is dat zeepbellen altijd extreme vormen aannemen. Het beste voorbeeld vandaag is natuurlijk het aandeel Tesla. Als je het aandeel afzet tegen het aantal geproduceerde wagens, merkt u dat elke Tesla 1.2 miljoen dollar waard is versus 9000 dollar voor een wagen van General Motors. In 2020 alleen al waren er 480 IPO’s of beursintroducties, een absoluut record. Wat te denken van de 248 SPACS of een nieuw fenomeen dat fondsen doet samensmelten met een privébedrijf om zo sneller op de beurs te geraken. In 2020 waren er ook achtmaal meer bestellingen van aandelen door kleinere beleggers dan in 2019.

    Deze zeepbel kent zijn gelijke niet

    Opvallend aan de zeepbel van 2021 is dat ze verschilt van alle vorige zeepbellen. Grantham neemt daarvoor 4 referentiebellen. De Wall Street crash uit 1929, de Japanse crash in 1990, de tech-zeepbel in 2000 en de financiële crash in 2008. Tijdens al deze periodes combineerden centrale bankiers een zeer laks monetair beleid met lage rentevoeten, die gepaard gingen met toenmalige uitstekende economische omstandigheden.

    En daarin verschilt onze economie vandaag. De huidige economische situatie is zoveel slechter dan vóór de pandemie en toch heeft de beurs nooit hoger gestaan. De economie lijkt aan de beterhand, maar de schade aan het economische weefsel is niet te overzien en wordt verborgen door subsidies en geldcreatie.

    Het is zeer moeilijk om de exacte timing te bepalen, maar er zijn alvast 3 signalen die zich manifesteren eens we dichtbij de top komen

    1. Nu is het echt anders, roept iedereen in koor

    Wat alle zeepbellen delen is het ongebreidelde enthousiasme van de sjamanen van de centrale bank. Allen roepen ze in koor dat het deze keer echt anders is dan vroeger. In 1929 was ‘de economie op een permanent hoger plateau beland’, riep toenmalig hoofd van de FED Alan Greenspan in 2000. De beurswaarderingen verantwoordde hij ‘door de enorme permanente productiviteitsstijging’. Zijn opvolger Bernanke stelde in 2006 ‘dat de Amerikaanse huizenmarkt ‘sterk en solide’ was. En nu roepen Yellen en Powell dat de inflatie die we zien tijdelijk is en dat daarna alles weer peis en vree wordt.

    2. De doemdenkers hebben ongelijk

    Daarnaast worden alle doemdenkers vandaag in sociale media weggezet als analfabeten, omdat ze de nieuwste technologische revolutie niet zien die zal zorgen voor een ongelooflijke productiviteitsprong. Anderen die beweren dat rentevoeten ook kunnen stijgen, worden ongenadig neergesabeld. Iedereen neemt vandaag aan dat de Amerikaanse centrale bank (Fed) de rentevoeten niet voor 2023 zal doen stijgen. Maar als de inflatie blijft toenemen, zal ze moeten ingrijpen.

    De sprint naar de klif

    Ten derde hebben alle zeepbellen nog een finale versnelling in de benen, waar de beurs nog een forse stijging kent totdat een aantal beleggers de deur naar de uitgang kiezen. De Nasdaq is in het laatste jaar 49 procent geklommen, de Bel20 ging 34 procent hoger en de Nederlandse AEX steeg de voorbije 52 weken met 37 procent. Het is perfect mogelijk dat er nog enkele tientallen procenten bijkomen maar dat de muziek op een gegeven moment zal stoppen, is zeker.

    En op het einde heeft Keynes altijd gelijk

    We houden niet van contraire beleggers en analisten. We hebben liever dat onze meningen worden bevestigd. Dat belet niet dat de redenering die Grantham heeft opgebouwd steek houdt en dat het nu alleen wachten is tot de zeepbel ontploft.

    De briljante econoom Keynes kon het niet kernachtiger verwoorden: ‘The market can stay irrational longer than the investor can stay solvent‘. Op dat moment kan u dan ook best uw veiligheidsgordel om hebben.

    De auteur Xavier Verellen is actief in de Internet of Things industrie. Binnenkort komt zijn eerste boek “Human Park’ uit.

    www.msn.com/nl-be/nieuws/other/de-gro...
  16. forum rang 6 gbakl 18 mei 2021 11:40
    ''De grootste zeepbel ooit: waarom de beurs binnenkort niet anders kan dan dalen''

    Ik geloof hier wel in al is de timing niet te bepalen.
    Hele kuddes van opportunistische beleggers die per forum hun favoriete aandeel
    blijven promoten en niet goed kunnen omgaan met een tegengeluid, die krijgen het dan
    extra moeilijk.

    In de harde beleggerswereld is het een beperking als je alleen maar kunt streven naar steeds hogere
    koersen en elke daling is niet welkom of slechts als terecht of onterecht bijkoopmoment...
3.100 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht