Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Handig excelletje voor de betere dividendbelegger

Handig excelletje voor de betere dividendbelegger

U moet er of héél jong aan beginnen om zoveel mogelijk van het rente-op-rente effect te profiteren, of heel veel geld te beleggen hebben: stoppen met werken wanneer u dat wil, om vervolgens van dividenden en coupons te leven. Wat mij betreft is dit, meer dan de jackpot goed gokken, de ware beleggingskunst.

En dat kan ook met heel wat minder dan $5000 per maand; met een nulletje eraf  komt u te zijner tijd ook nog op een leuk bedrag per maand uit. Zeker als u ook een afbetaald huis en verder geen schulden hebt. Let wel, het is ongecorrigeerd voor inflatie, wat ik zelf altijd doe bij zulke lange beleggingssommen.

Ik heb geen idee wat ik over dertig jaar met €3000 kan doen. Bij blijvend 2% inflatie per jaar mag u dat bedrag zowat halveren voor het koopkrachtplaatje. Niettemin en eens te meer: beleggen doet u voor wederkerige inkomsten als dividend, rente, huur en royalties. Handelen... zie het blogje hieronder maar.

Handelen doet u vooral om leergeld te betalen, om daarna alsnog braaf en saai voor dividend te gaan beleggen. Zoiets. U zal tenminste niet de eerste zijn.

Heeft deze meneer nog een paar saaie, maar fraaie stock picks voor u. Niet dat ik dit onderschrijf of wat dan ook, maar het komt zelden voor dat vermogensbeheerders zo eventjes een zwik ideeën weggeven. Ga er maar vanuit dat hij er zelf ook in zit?

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht