Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Spaarders kunnen lagere vermogenstax voorlopig schudden

Spaarders kunnen lagere vermogenstax voorlopig schudden

Om het allitererend uit te drukken: spaarders spannen al jaren samen tegen de staat, om van die verfoeide vermogenstax af te komen. Met name in de laatste jaren sinds de rente naar nul is gegaan. Tax betalen over rendement dat u niet maakt - u hebt mij beslist niet nodig om daar een mening over te hebben.

Den Haag wil verandering, maar het ziet ernaar uit dat de status quo nog wel even gehandhaafd blijft. De staatssecretaris wil nu niks doen, omdat hij demissionair is. Dat is misschien een heel goede reden, maar voor u als spaarder is het zuur. Zeker als u ook al uw bank moet betalen om te mogen sparen.

U kan het ook nog anders zien: als u spaart, belegt u strikt genomen tegen de ECB in. Die wil dat u geld juist laat rollen. Volgens de blauwe beursbordjes is het not done om tegen de centrale bank in te beleggen. Ik had alleen nooit gedacht dat dit ooit voor spaarders zou gelden.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.