Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

75,100
  • Verschill

    +0,220 +0,29%
  • Volume

    302.757 Gem. (3M) 376,5K
  • Bied

    74,000  
  • Laat

    75,460  
+ Toevoegen aan watchlist

Unibail-Rodamco-Westfield - 2021

6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 193 194 195 196 197 ... 341 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 juli 2021 08:37
    Beursblik: beursexperts wat voorzichtiger
    ASMI en Ahold favorieten.

    (ABM FN-Dow Jones) De beursexperts zijn voor juli wat voorzichtiger geworden. Dit bleek vrijdag uit de maandenquête van analist Corné van Zeijl.

    Terwijl de experts over juni nog positief waren gestemd, hetgeen met een koerswinst voor de AEX van bijna 3 procent ook correct was, zijn ze voor komende maand wat terughoudender.

    Circa 28 procent van de beursexperts rekent deze maand op een koerswinst voor de AEX en 23 procent van de experts voorziet een daling.

    "De optimisten wijzen vooral op het aanstaande cijferseizoen, dat waarschijnlijk prachtig zal zijn", aldus analist van Zeijl, die verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête. "De pessimisten wijzen op een mogelijke rentestijging."

    Top en flop

    Voor juli hebben de experts vooral vertrouwen in ASMI en Ahold, die bovenaan het favorietenlijstje staan.

    Aan de andere kant voert Unibail-Rodamco-Westfield het lijstje met floppers aan, gevolgd door Just Eat Takeaway.com en Adyen. Ook ASML staat op het lijstje met te mijden aandelen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 5 NLvalue 2 juli 2021 10:09
    DankVoda.

    Goede vakantie HCohen.. 49% van de beurs experts denkt dat er niks gaat gebeuren deze maand - en de andere helft per saldo ook niet.
  3. Zodiac 2 juli 2021 12:31
    Grappig flopper… ik herinner me het lijstje dat maanden lang Galapagos als topper had. Iedereen weet wat een topper dat is geweest die maanden. Ik vraag me af hoe ze dat lijstje maken trouwens. Muntje opgooien of langste stokje trekken of iets in die trend.
  4. forum rang 7 bezinteergebelegt 2 juli 2021 12:41
    quote:

    Zodiac schreef op 2 juli 2021 12:31:

    Grappig flopper… ik herinner me het lijstje dat maanden lang Galapagos als topper had. Iedereen weet wat een topper dat is geweest die maanden. Ik vraag me af hoe ze dat lijstje maken trouwens. Muntje opgooien of langste stokje trekken of iets in die trend.
    Hoop niet dat ze het doen op basis van hun kennis/ervaring/inzicht want dan wordt het tijd voor een andere baan :-)

    Denk eerder dat ze gooien met een dobbelsteen, bij even wordt het een flopper, bij oneven een topper.

    En daarna trekken ze een lootje uit een pot waarin 6 namen zitten en die plakken ze dan op dat dobbelsteennummer.

    Of ze bellen Blijdorp en vragen het aan Bokito.
  5. forum rang 4 kweetnie 2 juli 2021 12:55
    Het zijn gewoon stemmen die je uit kan brengen, eenieder kan hier aan deelnemen.
    Zelf toch eigenwijs, Unibail bij toppers gezet en Ahold bij floppers maar zo te zien heeft het niet geholpen :)
    Volgende maand voor jullie ook weer de kans hiervoor.
    Eens kijken of wij hier dan URW van flopper naar topper kunnen brengen, dus niet vergeten hieraan mee te doen hè ;)
  6. Fred Nek. 2 juli 2021 15:48
    Van 2 ton zit ik nu op 3 ton. Fantastisch dat beleggen. Ha ha het begin is in ieder geval goed gegaan. En ja ik verwacht ook dat de beurs in elkaar klettert. Alles dat afgelopen jaar als een speer omhoog gegaan is dondert weer terug. En iedereen vlucht naar ouwe meuk als URW die belachelijk laag staat. Dat is mijn plannetje ongeveer.

    Maar leuk dat beleggen. Houd me lekker bezig.
  7. forum rang 10 voda 2 juli 2021 19:45
    Uitgelicht: Unibail gebeten hond
    Beleggers teveel op muziek vooruitgelopen.

    (ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco-Westfield was afgelopen week de grootste daler in de AEX, ondanks een positief rapport van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Daartegenover stond wel een negatieve visie van Société Générale op het aandeel. Unibail sloot vrijdag 1,0 procent hoger op 75,52 euro, waardoor er op weekbasis een verlies werd geleden van 4,1 procent.

    Het vastgoedfonds heeft een flinke klap gehad van de coronacrisis, maar veerde in de afgelopen weken wel flink op nu de wereldeconomie herstelt van de pandemie. Het niveau van voor de crisis is evenwel niet bereikt, in tegenstelling tot de koersen van onder meer Wereldhave, Eurocommercial Properties en Vastned.

    Analist Peter Schutte van IEX wees de underperformance van Unibail ten opzichte van sectorgenoten al eerder toe aan onder meer het feit dat Unibail van alle vier retailfondsen het hoogste percentage op de boekwaarde van de portefeuille heeft moeten afboeken. Daardoor zag Unibail de zogeheten loan-to-value het sterkst oplopen, zo merkte Schutte op. De analist wees op de hoge schuld van 25 miljard euro, die regelmatig geherfinancierd moet worden.

    Ook het feit dat Unibail tot en met 2022 geen dividend uitkeert, speelt het aandeel niet in de kaart, aldus de analist van IEX. "De andere fondsen doen dat wel, redelijk ruim zelfs."

    "Samen met Wereldhave behoort Unibail financieel gezien tot de zwakste spelers in de sector. Bedrijfsmatig presteert het ook het minst waar het gaat om het innen van huur en de hoogte van de afboekingen", aldus Schutte.

    Ook analisten van Société Générale bleken afgelopen week niet te spreken over Unibail. Het advies voor het vastgoedfonds werd verlaagd van Houden naar Verkopen, terwijl het koersdoel van 75,80 naar 67,30 euro ging.

    De analisten van Société zagen hun zorgen over de leegstand bij Unibail eerder deze maand bevestigd door een bezoek aan twee winkelcentra van Unibail in Londen.

    De zakenbank verlaagde de winstramingen voor Unibail, wat tot gevolg had dat ook het koersdoel omlaag moest.

    Goldman Sachs uitte zich juist positief over het aandeel en verhoogde het koersdoel afgelopen week flink van 79,00 naar 100,00 euro bij handhaving van het koopadvies. De Amerikaanse zakenbank maakt zich juist niet zo zorgen over de leegstand en houdt voor de middellange termijn rekening met een daling van de leegstand. De verwachtingen voor de inflatie en de kostenbesparingen zijn bovendien gunstiger voor Unibail. Dat wordt wel deels teniet gedaan door het verlies aan inkomsten door desinvesteringen, zo erkenden de analisten van Goldman wel. De zakenbank rekent op 8 miljard euro aan verkopen tussen 2021 en 2023. Dat was eerst 5,5 miljard euro.

    In 2024 zal Unibail 62 miljoen euro aan kostenbesparingen realiseren, denkt Goldman, vooral in de VS, maar ook deels in Europa. Goldman zag zelfs ruimte om de winstraming voor de jaren na 2021 te verhogen met circa 5 procent.

    Voor de maand juli zijn beleggers niet erg enthousiast over Unibail. In de maandenquête van analist Corné van Zeijl blijkt dat het vastgoedfonds onverminderd het lijstje met floppers aanvoert. "De beursexperts vinden dat beleggers bij dit aandeel te veel op de muziek vooruit zijn gelopen", aldus Van Zeijl. Desondanks steeg het aandeel in juni wel met circa 2,5 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. Fred Nek. 3 juli 2021 12:24
    Maar als ik 10 procent maak gaat het weer weg op 81.

    Grappig Nico leest hier ook mee. Haha Ik ben fan van je Nico.
  9. Ortega 3 juli 2021 12:43
    We hebben de grootste crisis sinds 1929 meegemaakt, en dan klagen over wat leegstand. bizar.
  10. Fred Nek. 3 juli 2021 15:05
    Inderdaad wat een onzin. 25 procent ligt meer voor de hand in deze tijden. 10 procent is normaal anders ben je te goedkoop. En klootjes wil je er niet bij hebben.

    Maar ik denk dat hier vooral handelaren zitten die de boel voor de gek houden.
  11. forum rang 5 QueSera 3 juli 2021 21:37
    quote:

    common sense schreef op 3 juli 2021 15:17:

    Benieuwd wanneer deze discussie zich in het voordeel van URW gaat ontvouwen. Goldman Sachs gaf natuurlijk al een opzetje met het EUR 100 koersdoel:

    www.telegraaf.nl/financieel/143358758...
    Klaas Knot kan dit wel roepen - en hij heeft natuurlijk helemaal gelijk - maar hij is een roepende in de woestijn. Samen met Weidman (Bundesbank) worden ze altijd overstemd. De meerderheid van de grote EU lidstaten heeft nu een keer baat bij inflatie, gezien de grote overheidstekorten en stijgende.

    Reken maar dat ze daar te lang wachten en dus de inflatie niet meer onder controle krijgen. Dat is een scenario waar ik ernstig rekening mee houd. In feite is dat hele tijdelijk argument alleen een smoesje om nu niets te hoeven doen. Je kunt nu ook niet bewijzen dat het niet tijdelijk is. Als over een tijd blijkt dat de inflatie niet tijdelijk is ben je mooi te laat. Zoals gezegd komt dat heel wat regeringen goed uit. Wij hier in NL met onze enorme vermogens in pensioenfondsen zijn de gebeten hond. Als inflatiebestrijding echt de grootste zorg was dan hadden ze gezien alle tekenen, zoals krapte op de arbeidsmarkt, prijsstijgingen van grondstoffen, fiscale verruiming al lang monetair verkrapt. Zelf denk ik dat ze zich meer zorgen maken over de houdbaarheid van de overheidsschuld / hernieuwde schuldencrisis / eurocrisis en dat als de prijs die ze moeten betalen om dat de voorkomen en flinke inflatiegolf is dat ze bereid zijn om die te betalen. Alles beter dan een hernieuwde eurocrisis.

    Zelf wil ik op dit moment dus zitten in vastgoed, grondstof gerelateerde aandelen (Shell) en financiële waarden. Die profiteren van stijgende rentes / zijn inflatie proof. Verder zoek ik het in defensieve waarden (Ahold, Unilever, de mensen moeten toch eten, crisis of niet) en ondernemingen met een wijde moat, die dus iets produceren dat niet zo snel kan worden nagemaakt en dus de prijsstijgingen kunnen doorberekenen (zoals ASMI).
  12. [verwijderd] 3 juli 2021 23:42
    quote:

    Lamsrust schreef op 1 juli 2021 13:36:

    [...]

    Uitgaande van de resterende E 2.65 mrd verkopen in de EU, gaat GS dus uit van plm. EUR 5.35 mrd verkopen in de US. In mijn model zijn dat alle regionals en plm. 50% van de flagships. Jammer dat het volledige rapport niet geopenbaard wordt zodat zichtbaar zou zijn of ze uitgaan van individuele flagship sales of zoals ik van JV constructies.

    Daarnaast positief dat ze het niet meer over de LTV hebben, kennelijk zien ze dat niet meer als een probleem.
    @Lamsrust,

    GS zal wel weet hebben van een verkoop anders kom je niet met nieuwe getallen,
    De 2,5 mrd extra komt misschien uit de volgende hoek....

    Uit het refocus plan:
    Quote:
    In the meantime, URW shall significantly reduce its office portfolio (standing assets and developments) and pursue a sale of its Convention & Exhibition business (once market conditions allow for it)
    URW’s recently announced agreement to sell the SHiFT office building for €620m, at a premium to its 30-Jun-2020 book value, illustrates the resilience of the office segment and its attractiveness for financial investor

    Ook zie ik hun "oude" 5,5 mrd op de volgende manier:
    GS refereert naar 2021-2023 dus volgens mij zit Europa nog steeds voor 3,2 mrd in hun berekening.
    en de US regionals zullen ze ook wel als 2,2 Mrd in hun berekening hebben, het uiteindelijke bedrag hangt af van de datum van verkoop en het herstel van de markt. URW heeft toch al vaak aangegeven geduld te hebben. Dus geen enkele reden om te denken dat GS ze nu slechts als 1 mrd in hun berekening heeft.


  13. common sense 4 juli 2021 10:41
    quote:

    QueSera schreef op 3 juli 2021 21:37:

    [...]

    Klaas Knot kan dit wel roepen - en hij heeft natuurlijk helemaal gelijk - maar hij is een roepende in de woestijn. Samen met Weidman (Bundesbank) worden ze altijd overstemd.

    Ik lees de columns van Edin Mujagic in de Telegraaf ook altijd met veel plezier!

    Als inflatie de rente opdrijft hebben veel landen een probleem. De ECB hebben zich met hun lage rente politiek (want dat is het in feite) in een hoek geschilderd zoals een van de columnisten in diezelfde telegraaf ooit eens opmerkte. Wat mij nog het meest verbaast is dat iedereen in het duister lijkt te tasten hoe dit grote lage-rente-quantitative-easing experiment gaat aflopen.
  14. forum rang 5 NLvalue 5 juli 2021 10:21
    quote:

    Ortega schreef op 3 juli 2021 12:43:

    We hebben de grootste crisis sinds 1929 meegemaakt, en dan klagen over wat leegstand. bizar.
    Denk dat de beursanalisten wat moeite hebben om "in context" naar de data te kijken. Leegstand in kantoren in New York is nu 19% over heel Manhattan - 24% in sommige zaken districten.

    Die zie je minder makkelijk dan leegstaande winkels - maar zou kantoren beleggers meer aan het denken moeten zetten
  15. forum rang 8 Branco P 5 juli 2021 17:24
    quote:

    common sense schreef op 4 juli 2021 10:41:

    [...]
    Ik lees de columns van Edin Mujagic in de Telegraaf ook altijd met veel plezier!

    Als inflatie de rente opdrijft hebben veel landen een probleem. De ECB hebben zich met hun lage rente politiek (want dat is het in feite) in een hoek geschilderd zoals een van de columnisten in diezelfde telegraaf ooit eens opmerkte. Wat mij nog het meest verbaast is dat iedereen in het duister lijkt te tasten hoe dit grote lage-rente-quantitative-easing experiment gaat aflopen.
    Die rentes gaan gewoon rustig en gestaag weer wat oplopen. Veel staatsschulden zijn overwegend lang gefinancierd dus geen enkel land komt acuut in de problemen. Niks spannends aan. Uitspraken als "als inflatie de rente opdrijft hebben veel landen een probleem" zijn veelal niet onderbouwd en ook niet berust op feiten. Ja langzaam maar zeker zullen staatsschulden weer duurder worden, zoals het hoort.
  16. forum rang 8 Branco P 5 juli 2021 17:28
    quote:

    PhilipBe schreef op 3 juli 2021 23:42:

    [...]

    @Lamsrust,

    GS zal wel weet hebben van een verkoop anders kom je niet met nieuwe getallen,
    De 2,5 mrd extra komt misschien uit de volgende hoek....

    Uit het refocus plan:
    Quote:
    In the meantime, URW shall significantly reduce its office portfolio (standing assets and developments) and pursue a sale of its Convention & Exhibition business (once market conditions allow for it)
    URW’s recently announced agreement to sell the SHiFT office building for €620m, at a premium to its 30-Jun-2020 book value, illustrates the resilience of the office segment and its attractiveness for financial investor

    Ook zie ik hun "oude" 5,5 mrd op de volgende manier:
    GS refereert naar 2021-2023 dus volgens mij zit Europa nog steeds voor 3,2 mrd in hun berekening.
    en de US regionals zullen ze ook wel als 2,2 Mrd in hun berekening hebben, het uiteindelijke bedrag hangt af van de datum van verkoop en het herstel van de markt. URW heeft toch al vaak aangegeven geduld te hebben. Dus geen enkele reden om te denken dat GS ze nu slechts als 1 mrd in hun berekening heeft.

    Een aparte beursgang voor hun (kantoren en) conventie-business in Parijs zou nog wel een mooie optie zijn. In stapjes naar de beurs brengen. Mogelijk 51% belang zelf houden. Ik denk dat er genoeg Fransen zijn die daar wel wat geld in willen stoppen.
  17. forum rang 5 QueSera 6 juli 2021 00:38
    quote:

    Branco P schreef op 5 juli 2021 17:24:

    [...]

    Die rentes gaan gewoon rustig en gestaag weer wat oplopen. Veel staatsschulden zijn overwegend lang gefinancierd dus geen enkel land komt acuut in de problemen. Niks spannends aan. Uitspraken als "als inflatie de rente opdrijft hebben veel landen een probleem" zijn veelal niet onderbouwd en ook niet berust op feiten. Ja langzaam maar zeker zullen staatsschulden weer duurder worden, zoals het hoort.
    Ik kijk hier wat minder lichtzinnig tegenaan:
    Neem bv Italië. De staatsschuld is daar nu ca 160% bbp. Ik heb het proberen op te zoeken, maar kon het niet vinden voor Italië, maar weet het toevallig wel voor NL. De gemiddelde looptijd van de uitstaande staatsschuld is 5,5 jaar. Laten we aannemen dat Italië dat heel wat conservatiever doet omdat ze daar nog vers in het geheugen hebben dat er helemaal niets kon worden opgehaald of alleen maar tegen woekerrentes. Dus laten we zeggen 7 jaar. Dat betekent dus dat 1/7 van de uitstaande schuld = 15% elk jaar moet worden doorgerold, dat is dus 24% bbp. Maar dat is nog niet alles. Ze hebben dit jaar ook een begrotingstekort van 9 a 10%. Dus moeten ze een derde van het bbp op de kapitaalmarkt geherfinancierd krijgen. Als de rente bescheiden stijgt van 0 naar 2% is dat al ontzettend pijnlijk. Dat betekent namelijk al in één jaar een extra kostenpost van een 0,7 procent bbp. En elk jaar komt dat er weer bovenop, want er moet elk jaar weer 1/7 geherfinancierd worden, zonder dat de rente verder is gestegen.

    Dit is dan nog het vriendelijke scenario. Als investeerders het vertrouwen in de terugbetaal capaciteit gaan verliezen en extra risicopremies gaan inprijzen dan zijn de poppen helemaal aan het dansen. Dan kan zomaar gebeuren. Een of ander slecht nieuwsbericht en de stemming kan zo maar omslaan. Markten reageren nu al nerveus op inflatiecijfers en FED/ECB vergaderingen. Dat kan dan de tipping point zijn waarmee we dus ineens in een andere economische kwadrant zijn. Het is onder economen altijd de 100 million dollar question: wanneer is een staatsschuld niet meer houdbaar? Het enige zinvolle antwoord daarop is dat hij houdbaar is totdat hij niet meer houdbaar blijkt te zijn. Dat is wat ik bedoel met tipping point.

    De ECB moet met haar bazooka blijven schieten, want anders heb je kans dat Italië afdrijft. Die bazooka geeft de markt comfort dat Italië kan blijven betalen, maar gaat nog extra olie op het vuur gooien van de inflatoire druk die we nu al hebben. Als de inflatie sterk toeneemt dan gaat de lange rente stijgen, want niemand koopt dan nog staatsobligaties. Of de ECB moet echt alles opkopen. En dat krijgt Lagarde er weer niet doorheen gedrukt. Dus die rente gaat stijgen. En ja, ze doen er alles aan om dat geleidelijk te laten gebeuren. Of ze dat gaat lukken zal de tijd ons leren.

    Het is nu balanceren op een heel dun koord en het kan zomaar verkeerd gaan. Mijn stelling was dat de ECB dit risico dat zuidelijke landen hun staatsschulden niet meer kunnen herfinancieren zoals in de Eurocrisis veel groter en gevaarlijker acht en dat ze een herhaling daarvan ten koste van alles proberen te voorkomen. Dus ze blijven opkopen, tegen heug en meug. Wat Klaas Knot of Weidman ook zegt over de inflatie. Ze weten dat namelijk ook wel maar accepteren de inflatie gewoon als collateral damage van het voorkomen van een nieuwe eurocrisis. Dat is namelijk de enige manier om de staatsschulden in veel landen terug te krijgen. Het kost ze overigens ook niets. De spaarders en de vette pensioenpotten zitten in het Noorden. Zie het als een vermogensoverdracht van Noord naar Zuid.

    PS
    Je mag voor Italië overigens ook Spanje, Portugal, Frankrijk, België invullen.
6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 193 194 195 196 197 ... 341 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht