Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1720 1721 1722 1723 1724 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Belegger 86 13 juli 2021 06:25
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 13 juli 2021 02:35:

    [...]
    Dat "ik denk nog over vaccinatie na" hoor ik ook bij allochtone mensen in mijn omgeving. Een van hen heb ik gevraagd naar het waarom. Dat was overigens bij mij thuis, waar deze persoon wel en ongevraagd een mondkapje op deed. Uit beleefdheid of uit voorzichtigheid? Voor mij hoefde het niet, ik heb mijn tweede prik al een maand geleden gehad en afstand houden is zo'n beetje een automatisme geworden.

    Er kwam geen duidelijk antwoord. Niet goed geïnformeerd zijn kan een rol spelen, maar ik heb de indruk dat men het voor de eigen achterban een beetje gênant vindt om zich 'zomaar' te laten vaccineren, en dat er in die kringen een zekere sociale druk is om niet te gauw aan de wensen of normen van een autochtone meerderheid toe te geven.

    Diversiteit blijft een moeilijk iets. Enerzijds is er een (terechte) hang naar integratie, naar volledig meedoen en geaccepteerd worden, anderzijds heerst er nog een stevig 'wij-zij' denken. Bij zo'n beetje alle etnische groepen, incl. de autochtonen natuurlijk.

    Iedereen moet het uiteindelijk zelf weten, wij zijn bezig om een klein beleggertje.te maken en wat voor invloed vaccins daarop hebben is nog niet goed genoeg onderzocht.
    Wat er nu in Frankrijk en Griekenland gebeurt is ronduit schandalig, zeker ook voor het.zorg personeel. Eerst zijn ze voor je aan het klappen en nu dit

    Lachte een tijdje terug de complotdenkers uit, maar lijkt er toch sterk op dat het toch een beetje die kant op gaat. Overal inchecken bij waar je gaat en staat.
  2. forum rang 10 voda 13 juli 2021 07:58
    Ruim 187,2 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

    Door ABM Financial News op dinsdag 13 juli 2021
    Views: 306

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels meer dan 187,2 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt dinsdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    Vandaag lag het totaal aantal besmettingen in India op ruim 30,87 miljoen. Het aantal sterfgevallen stond op 408.764.

    In de Verenigde Staten zijn nog wel de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met vandaag een totaal van bijna 33,89 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier op 607.392.

    Brazilië blijft het derde land wereldwijd qua besmettingen, met nu ruim 19,1 miljoen gevallen en 534.233 overledenen.

    In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met nu 5,87 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk telt meer dan 5,17 miljoen gevallen. Italië zit op 4,27 miljoen besmettingen, Spanje op 3,97 miljoen en Duitsland is de 3,74 miljoen voorbij.

    In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.764.744 tegen 1.756.293 een dag eerder, nu de deltavariant hard oprukt. In België staat het aantal gevallen momenteel op 1.097.029 tegen 1.093.700 op maandag.

    In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 104.101 besmettingsgevallen geregistreerd. Dat waren er maandag 104.072.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels zo'n 4,04 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn ruim 3,46 miljard vaccinaties toegediend.
  3. forum rang 10 voda 13 juli 2021 07:59
    FDA wil waarschuwen voor bijwerking Janssen-vaccin - media

    Door ABM Financial News op maandag 12 juli 2021
    Views: 4.485

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse toezichthouder FDA is van plan een waarschuwing uit te sturen dat het Janssen-coronavaccin een zeldzame auto-immuunziekte kan veroorzaken. Dit meldden The Washington Post en New York Times maandag op basis van anonieme bronnen.

    Het vaccin wordt in verband gebracht met circa 100 gevallen van het Guillain-Barré-syndroom, een zeer zeldzame auto-immuunziekte. Het aantal gevallen van Guillain-Barré onder Amerikanen die het vaccin kregen ligt circa drie tot vijf keer hoger dan wat normaal wordt geacht. Circa 12,8 miljoen Amerikanen kregen het vaccin toegediend.

    Het is de zoveelste tegenslag voor het vaccin van Johnson & Johnson, nadat eerder ook enkele zeldzame gevallen van trombose als mogelijke bijwerking optraden.
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 13 juli 2021 08:23
    quote:

    gokker schreef op 10 juli 2021 00:06:

    [...]
    Zoek je dit?
    assets.publishing.service.gov.uk/gove...

    Ik ben er overheen gevlogen en het lijkt me allemaal zeer plausibel.
    Bedankt voor de link naar het volledige verhaal. Ik ben er inmiddels ook "over heen gevlogen", ben zelfs hier en daar 'geland' om wat beter rond te kijken, en ben tot de volgende conclusies gekomen.

    Het is een Brits verhaal van ventilatietechneuten en gaat 33 pagina's lang over ventilatietechniek. Daar weten ze alles van, en wat ze daarover zeggen zal wel kloppen. Tenminste zolang het gaat over luchtverversing, zoveel liter afzuiging per persoon per seconde enzovoorts.

    Veel van hun plaatjes gaan over het CO2-gehalte in binnenruimten. Dat is hun expertise, en dat pogen ze toe te passen op de verspreiding van virussen door de lucht. Alsof 'levende' virionen of de veranderlijke (verdampende) droplets waar die inzitten hetzelfde zijn als stabiele CO2-moleculen.

    Binnen die simplistische gedachtegang passen ze eigenlijk alleen behoudswetten toe. Je weet wel, iets met sources en sinks en zo. Voor de 'sources' (besmettelijke personen) gaan ze uit van het ook door mij eerder genoemde Wells-Riley model voor het aantal 'quanta' dat deze spreaders uitstoten. Dat simpele model is overigens jaren oud en ontwikkeld voor mazelen en griepvirussen.

    Voor de 'sinks' passen ze elementaire kansrekening toe, iets met de kans dat een nog niet geïnfecteerd persoon in een ruimte zo'n quant tegen komt. Lange en ingewikkeld ogende teksten die verhullen dat ze eigenlijk niks van 'airborne transmission' van virussen weten.

    Hun meest stuitende aanname, die overigens ook voor Wells-Riley geldt, is die van 'perfect and immediate mixing'. Oftewel, alle geproduceerde quanta (cq virionen) zijn steeds en direct homogeen over de ruimte verdeeld. De 3D ruimte, wel te verstaan, dus ook in een hoge sporthal.
    Dus of ik in een zaal op 3m van een spreader zit, of vele rijen daarachter op 15m afstand, of op een goedkope plek in de nok van Carré, maakt volgens hen niks uit. Alleen binnen 2m (bij ons 1,5m) loop je meer risico, maar dat komt door de grote 'van-Dissel' druppels - wat ik niet bestrijd.

    Los van die grote druppels vermoed ik dat virologen hier al zo hun bedenkingen hebben, vanuit de fysica en stromingsleer is e.e.a. echt uit de duim gezogen. Ze snappen echt niets van luchtbewegingen.
    Proef op de som: in al hun 33 pgs komen de woorden 'turbulence' en 'convection' nergens voor!

    Daarnaast formuleren ze slecht. Daarom zag ik keiharde fouten in de eerder door Kleintje geposte 'managementsamenvattingen'. Bij nader inzien valt dat (binnen hun 'model') wel mee, maar alleen als je die zinnen niet sec leest, maar in de context van de voorafgaande zinnen of alinea's.

  5. forum rang 6 De Libertariër 13 juli 2021 08:32
    quote:

    Kleintje66 schreef op 12 juli 2021 19:12:

    www.ad.nl/gezond/gedaan-met-gangnam-s...
    Ieder liedje dat meer dan 120 beats per minuut (bpm) bevat, is vanaf nu illegaal tijdens groepsoefeningen in Zuid-Koreaanse sportscholen.

    De snelheid van de loopbanden wordt beperkt tot zes kilometer per uur, de douches moeten dicht blijven en je mag maar met maximaal twee personen een potje tafeltennis spelen.
    Zou me niks verbazen als sommige hier dit nog niet eens volslagen idioot zouden vinden.

    Droom ik nog? Of is dit gewoon ECHT aan de hand???
  6. [verwijderd] 13 juli 2021 08:35
    quote:

    Turbo Mckwek schreef op 13 juli 2021 08:32:

    [...]

    Zou me niks verbazen als sommige hier dit nog niet eens volslagen idioot zouden vinden.

    Droom ik nog? Of is dit gewoon ECHT aan de hand???
    Paniek bij de bestuurders lijkt mij. Ze doen rare dingen omdat ze het ook niet meer weten.
  7. forum rang 6 De Libertariër 13 juli 2021 08:38
    quote:

    leonardus65 schreef op 13 juli 2021 00:21:

    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210712_966...
    Frankrijk verplicht vaccinatie voor zorgpersoneel, anders geen loon meer
    En nu wil Napoleon het ook nog verplicht gaan stellen.

    Schijt aan de grondwet!
    Weg met het recht op onaantastbaarheid van je lichaam.

    Laten we beginnen met vaccinatie te verplichten.
    Iedereen een verplicht spuitje.
    En wat volgt?
    Het gaat met kleine stapjes...

  8. forum rang 6 pietje-2005 13 juli 2021 08:39
    quote:

    Turbo Mckwek schreef op 13 juli 2021 08:32:

    [...]
    Zou me niks verbazen als sommige hier dit nog niet eens volslagen idioot zouden vinden.
    Droom ik nog? Of is dit gewoon ECHT aan de hand???
    Doen ze in ieder geval net alsof ze er over nagedacht hebben , en er dus mee bezig zijn ;-)
  9. forum rang 6 De Libertariër 13 juli 2021 08:45
    quote:

    Belegger 86 schreef op 13 juli 2021 06:25:

    [...]

    Iedereen moet het uiteindelijk zelf weten, wij zijn bezig om een klein beleggertje.te maken en wat voor invloed vaccins daarop hebben is nog niet goed genoeg onderzocht.
    Wat er nu in Frankrijk en Griekenland gebeurt is ronduit schandalig, zeker ook voor het.zorg personeel. Eerst zijn ze voor je aan het klappen en nu dit

    Lachte een tijdje terug de complotdenkers uit, maar lijkt er toch sterk op dat het toch een beetje die kant op gaat. Overal inchecken bij waar je gaat en staat.
    ah joh, de meeste mensen geven gewoon hun vrijheid meteen weg voor een beetje gevoel van veiligheid.
    Heeft te maken met het overlevingsinstinct.
    De overheid mag alles met me doen, alles van me weten, me overal volgen, zolang ik maar geen corona krijg.

    Tja, ieder zijn ding zou ik dan zeggen.

  10. forum rang 8 het zwaard 13 juli 2021 09:18
    Strengere coronaregels werken: Fransen maken massaal prikafspraak na toespraak van Macron
    Meer dan 900.000 Fransen hebben gisteren nog een prikafspraak gemaakt nadat de coronamaatregelen in het land werden aangescherpt. President Emmanuel Macron maakte bekend dat een zogeheten gezondheidspas (coronacertificaat) op meer plekken nodig zal zijn en dat voor alle zorgmedewerkers een vaccinatieplicht gaat gelden.

    13-07-21, 09:02 Bron: ANP
  11. [verwijderd] 13 juli 2021 09:21
    quote:

    pietje-2005 schreef op 13 juli 2021 00:12:

    [...]
    Wel een leuk tekeningetje, hoor, maar besmettingen waren lager dan gisteren, wat ik zei.
    Succes verder met het tekenen ;-)
    Nog niet begrepen dat deze cijfers afhangen van de dag van de week, dat men dus over zeven dagen moet middelen?
    Dat je bij een grafiek over "tekeningetje" praat zegt in feite alles.
  12. forum rang 8 het zwaard 13 juli 2021 09:22
    Molenberghs: “Stijgende besmettingscijfers vooral te wijten aan terugkerende reizigers”
    We zitten alweer aan een gemiddelde van meer dan 900 nieuwe coronabesmettingen per dag, een aantal dat nu om de acht dagen verdubbelt. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) wijt de forse stijging vooral aan de terugkerende reizigers. “De import van besmettingen is hoog”, zegt hij aan HLN LIVE. Hij verwacht een toename van de hospitalisaties, maar wel minder hard dankzij de vaccinaties.
  13. forum rang 6 De Libertariër 13 juli 2021 09:38
    quote:

    het zwaard schreef op 13 juli 2021 09:22:

    Molenberghs: “Stijgende besmettingscijfers vooral te wijten aan terugkerende reizigers”
    We zitten alweer aan een gemiddelde van meer dan 900 nieuwe coronabesmettingen per dag, een aantal dat nu om de acht dagen verdubbelt. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) wijt de forse stijging vooral aan de terugkerende reizigers. “De import van besmettingen is hoog”, zegt hij aan HLN LIVE. Hij verwacht een toename van de hospitalisaties, maar wel minder hard dankzij de vaccinaties.
    Sorry hoor, maar hoe komt deze vent hierbij?
    Was het al weg dan in België dat hij het wijt aan import?

    Als ik even een vergelijking maak met Nederland.
    Hier lopen de besmettingen ook op.
    Is dat dan ook door terugkerende reizigers?
    Heeft daar toch geen zak mee te maken?
    Is toch gewoon een direct gevolg van het loslaten van de maatregelen?

    Of is in België de situatie compleet anders?

    Is dit weer een van de vele "experts" die ook maar weer eens iets roept?
  14. forum rang 6 Chiddix 13 juli 2021 09:41
    quote:

    Turbo Mckwek schreef op 12 juli 2021 12:37:

    [...]

    En wat van de geluiden die ik hoor dat bijvoorbeeld pfizer maar 60% effectief is tegen de delta variant.
    Die overige 40%, kunnen die wel andere besmetten?

    De noodzaak van vaccineren.

    Je kunt nog steeds besmettingen overdragen op zowel gevaccineerden als niet gevaccineerden in je directe omgeving. Zo blijft het virus doorwerken in de bevolking. Bij dat voortdurend doorgeven wordt het gevaar op mutaties steeds groter en dus ook de kans op mutaties die om het virus heen kunnen en daarom nog moeilijker te bestrijden.
    Zolang de vaccinatiegraad nog niet voorbij de 70% ligt , is er gevaar van voortdurend elkaar besmetten.

    Bij gevaccineerden die na herbesmetting in het ziekenhuis komen is er onvoldoende immuunrespons . Meestal hebben die patienten nog andere aandoeningen onder de leden(bron: UMC Maastricht).
  15. [verwijderd] 13 juli 2021 09:45
    quote:

    Chiddix schreef op 13 juli 2021 09:41:

    [...]

    De noodzaak van vaccineren.

    Je kunt nog steeds besmettingen overdragen op zowel gevaccineerden als niet gevaccineerden in je directe omgeving. Zo blijft het virus doorwerken in de bevolking. Bij dat voortdurend doorgeven wordt het gevaar op mutaties steeds groter en dus ook de kans op mutaties die om het virus heen kunnen en daarom nog moeilijker te bestrijden.
    Zolang de vaccinatiegraad nog niet voorbij de 70% ligt , is er gevaar van voortdurend elkaar besmetten.

    Bij gevaccineerden die na herbesmetting in het ziekenhuis komen is er onvoldoende immuunrespons . Meestal hebben die patienten nog andere aandoeningen onder de leden(bron: UMC Maastricht).
    maar dit is toch ook een direct bewijs voor het aantal doden dat die een onderliggend falen hadden immers er zijn / waren miljoenen mensen besmet zonder bijwerkingen... Natuur doet blijkbaar zijn werk en DAAR kunnen we niet van winnen
  16. forum rang 6 De Libertariër 13 juli 2021 09:50
    quote:

    Chiddix schreef op 13 juli 2021 09:41:

    [...]

    De noodzaak van vaccineren.

    Je kunt nog steeds besmettingen overdragen op zowel gevaccineerden als niet gevaccineerden in je directe omgeving. Zo blijft het virus doorwerken in de bevolking. Bij dat voortdurend doorgeven wordt het gevaar op mutaties steeds groter en dus ook de kans op mutaties die om het virus heen kunnen en daarom nog moeilijker te bestrijden.
    Zolang de vaccinatiegraad nog niet voorbij de 70% ligt , is er gevaar van voortdurend elkaar besmetten.

    Bij gevaccineerden die na herbesmetting in het ziekenhuis komen is er onvoldoende immuunrespons . Meestal hebben die patienten nog andere aandoeningen onder de leden(bron: UMC Maastricht).
    Leuk, maar dit zegt helemaal niks als reactie op mijn vraag:

    En wat van de geluiden die ik hoor dat bijvoorbeeld pfizer maar 60% effectief is tegen de delta variant.
    Die overige 40%, kunnen die wel andere besmetten?


    De reactie die je geeft gaat over het algemeen nut van vaccineren. Dat was al wel duidelijk.
    Maar het zegt niks over het verminderen van de effectiviteit.
    Als het vaccin nog maar 60% effectief is, dan valt die andere 40% toch onder dezelfde noemer als niet gevaccineerden?
  17. forum rang 6 pietje-2005 13 juli 2021 10:09
    quote:

    gokker schreef op 13 juli 2021 09:21:

    [...]
    Nog niet begrepen dat deze cijfers afhangen van de dag van de week, dat men dus over zeven dagen moet middelen?
    Dat je bij een grafiek over "tekeningetje" praat zegt in feite alles.
    Je "moet" helemaal niets met cijfers, hoor; dat maken we zelf uit, tenslotte.
    Had het over daling van de dag, voor het geval dat het lezen wat rotter wordt ;-)
    Met cijfers kun je vele tekeningetjes maken en dat was bekend.
    Succes met het begrijpen van geschreven tekst, ook ;-)
  18. forum rang 6 Chiddix 13 juli 2021 10:15
    De vaccinatiegraad zit in Nederland nu op 39%. Doel is dan de 70% passeren(UMC Maastricht) , om een beter plaatje te krijgen. Op termijn gaat dat lukken want de Jonge denkt aan 80%(volledig gevaccineerd). Eventueel nog een derde prik erbij indien.........
    Israel gaat een kleine kwetsbare groep(15000) al een derde prik Pfizer toedienen.
  19. forum rang 6 leonardus65 13 juli 2021 10:16
    quote:

    Turbo Mckwek schreef op 13 juli 2021 08:38:

    [...]

    En nu wil Napoleon het ook nog verplicht gaan stellen.

    Schijt aan de grondwet!
    Weg met het recht op onaantastbaarheid van je lichaam.

    Laten we beginnen met vaccinatie te verplichten.
    Iedereen een verplicht spuitje.
    En wat volgt?
    Het gaat met kleine stapjes...

    Je slaat al in paniek, aangezien de vaccinatiebereidheid in Frankrijk veel minder is dan bijvoorbeeld Vlaanderen moet men toch wat. Patiënten die ineen rusthuis of ziekenhuis verblijven mogen toch een beschermde omgeving verwachten.

    In ieder geval zou ik toch oppassen al je persé naar Spanje wil met je camper. De grenscontroles met Spanje gaan omhoog. En als er toevallig één van je reisgenoten positief test is je verblijf in Spanje zomaar 14-30 dagenn langer. Niet dat dit altijd een straf is ;-)
  20. [verwijderd] 13 juli 2021 10:23
    quote:

    pietje-2005 schreef op 13 juli 2021 10:09:

    [...]Je "moet" helemaal niets met cijfers, hoor; dat maken we zelf uit, tenslotte.
    Had het over daling van de dag, voor het geval dat het lezen wat rotter wordt ;-)
    Met cijfers kun je vele tekeningetjes maken en dat was bekend.
    Succes met het begrijpen van geschreven tekst, ook ;-)
    wow, daar heb je gokker toch maar even mooi op zijn nummer gezet! Vooral dat "geschreven" tekst is prachtig geformuleerd.
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1720 1721 1722 1723 1724 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.088
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.735
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.155
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 381
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.103
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.575
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.093
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.468
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht